Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω την MOBO http://www.asrock.com/mb/AMD/870%20Extreme3/?cat=Specifications με 2χ4GB DDR3 1600MHz. Σήμερα θέλοντας να αναβαθμίσω τις μνήμες αγόρασα αυτές χ2 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.346011 (δηλαδή 4x4GB 1866MHz).

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, ποια η διαφορά στις συχνότητες που λέει στις προδιαγραφές (OC) στην σελίδα της μητρικής. Δηλαδή τα 1866 τα σηκώνει μόνο αν φτάσουν ως εκεί με overclocking οι μνήμες ή σηκώνει 1866 τις οποίες σου επιτρέπει να τις clockareis κιόλας? Πάντως τις 1600 που είχα (που τις έχει (OC)) δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα (και τις είχα πάει κιόλας 1666). Δεν νομίζω να έχω κανένα πρόβλημα να μην σηκώνει τις 1866, 90ευρώ μητρική :)

Δημοσ.

oχι δεν θα εχει κανενα προβλημα... αλλο ειναι αυτο που λεει... Βαλτες δες πως αποκρινονται και αν δεις καθυστερυση χαμηλωσετες στα 1600 δεν θα εχει καμια διαφορα...

Δημοσ.

Μην σκοτίζεις το κεφάλι σου. Θα παίξουν και αυτές στα 1866 όπως και οι άλλες. Τώρα αν τις χρειάζεσαι είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Εγώ λέω πως δεν...

Το max επίσημο fsb ορίζεται από τους επεξεργαστές που υποστηρίζει η κάθε ΜΒ. Αν λοιπόν υποστηρίζει επεξεργαστές με max 400fsb, τότε οι μνήμες σε 1:1 θα παίξουν σε 400x2x2x(1)* = 1600ΜΗz. Αν υποστηρίζει μέχρι 333 fsb επεξεργαστές και το 1600 θεωρείται OC. Οπότε για να πετύχεις την OC συχνότητα των μνημών παίζεις με διαρέτες. πχ για 1866 με 400 fsb πάς σε 400x2x2x(7/6)*=1866

Όταν λοιπόν ο διαιρέτης είναι πάνω από την μονάδα, μιλάμε για OC

*Διαιρέτης

• Like 1
Δημοσ.

Μην σκοτίζεις το κεφάλι σου. Θα παίξουν και αυτές στα 1866 όπως και οι άλλες. Τώρα αν τις χρειάζεσαι είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Εγώ λέω πως δεν...

Το max επίσημο fsb ορίζεται από τους επεξεργαστές που υποστηρίζει η κάθε ΜΒ. Αν λοιπόν υποστηρίζει επεξεργαστές με max 400fsb, τότε οι μνήμες σε 1:1 θα παίξουν σε 400x2x2x(1)* = 1600ΜΗz. Αν υποστηρίζει μέχρι 333 fsb επεξεργαστές και το 1600 θεωρείται OC. Οπότε για να πετύχεις την OC συχνότητα των μνημών παίζεις με διαρέτες. πχ για 1866 με 400 fsb πάς σε 400x2x2x(7/6)*=1866

Όταν λοιπόν ο διαιρέτης είναι πάνω από την μονάδα, μιλάμε για OC

*Διαιρέτης

Άρα από σύμφωνα με αυτά που λέτε δεν θα έχω πρόβλημα. Όπα φίλος σε έχασα για εξήγησέ τα λίγο πιο κατανοητά γιατί με ενδιαφέρει πχ 400*2*2????? Να προσθέσω ότι έχω επεξεργαστή τον Phenom II x6 1055T τον οποίο έχω clockarei στα 244*14~3,4GHz. Οπότε για τα δικά μου δεδομένα για πες μου να καταλάβω όσον αφορά τις fsb με μητρική επεξεργαστή και ram.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...