Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, προτείνω να τον συνδέσεις απευθείας στη μητρική. Εξάλλου μ αυτούς τους controllers δεν πρόκειται να χεις τις επιδόσεις ενός native SATA 3 port

Eυχαριστω και παλι antonl για να το λες κατι θα ξερεις. Παντος εκτος απο το θεμα των συνδεσεων εχω ενα προβληματισμο που θελω να τον μοιραστω μαζι σου και βεβαιως σε οποιον αλλον εχει την γνωμη του. το πρωι σε ενα τοπικο καταστημα για υπολογιστες που ρωτουσα μου ειπε καποιος, τι τον θες το ssd αφου εχεις αρκετα καλο υπολογιστη (i5-6gb ram κλπ) λεφτα για πεταμα ειναι δεν θα δεις ιδιαιτερη διαφορα. ασε που πραγματι ειμαι σε δυσκολη οικονομικη κατασταση, αλλα εχω ρε γαμωτο λιγο τρελλα με το pc. Λες τελικα να αξιζει τον κοπο ο ssd?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ θα συμφωνήσω με τον Antonl (όσον αφορά τις συνδέσεις).

Οι SSD είναι μια περίεργη ιστορία. Προσφέρουν πολλά και τίποτα. Δεν πρόκειται να πάρεις fps σε games ή λεπτά σε encoding. Απλά η λειτουργική ευχαρίστηση των Windows αυξάνεται κατακόρυφα. Το να μπουτάρει το PC σου σε 20 δευτερόλεπτα από τα 40-50 που έκανε δεν χάλασε ο κόσμος. Αλλά όλα πλέον γίνονται γρήγορα, εφόσον φορτώσουν. Άνοιγμα των browsers (Internet και file, φόρτωμα σελίδων από τα cached-files, άνοιγμα-κλείσμο Applications και άλλα παρόμοια.

Πάντως δεν είναι θέσφατο αν ζορίζεσαι. Άστο για αργότερα που θα αγοράζεις με αυτά τα χρήματα 250αρηδες (λέμε τώρα...)

Επεξ/σία από ninos30
  • Like 1
Δημοσ.

Όπως τα πε ο ninos30.

Ο SSD θα δώσει μια πνοή σε κάποιες καθημερινές λειτουργίες του υπολογιστή σου, που μπορεί να είναι σύγχρονος σε επεξεργαστή/μνήμη αλλά ο δίσκος τον κρατάει κάπως πίσω. Απ την άλλη, αν υπάρχει ζόρι με το οικονομικό του θέματος, δε βλέπω το λόγο να ζοριστείς. Δεν είναι ότι θα μπορείς να κάνεις πράματα που χωρίς SSD δε γίνονται.

Δημοσ.

Σας κουρασα λιγο παιδια αλλα τι να κανω και εγω ρωταω να μαθαινω. Οσο αναφορα αυτο το πραγματακι που ειπα και ποιο πανω:http://www.expansys.com.gr/apricorn-ssd-upgrade-kit-for-desktop-pcs-226470/ λετε πως δεν θα δουλευει σωστα ο ssd? η απλος η ταχυτητα διασυνδεσης θα ειναι σαν να τον βαλω στην sata 2 της μητρικης? το λεω γιατι δυστυχως η μητρικη τωρα εχει μονο δυο sata 2 στα οποια στο ενα ειναι ο hdd και στο αλλο το dvd, επισης το τροφοδοτικο δεν εχει αλλη θεση για τροφοδοσια εξτρα,και ετσι υποχρεωτικα η πρεπει να αφαιρεσω το dvd η να τον βαλω εξωτερικα μεσο μιας e-sata που εχει απ εξω και με ξεχωριστη τροφοδοσια,η τελος να παρω αυτο το πραγμα και να τον βαλω (τον ssd) στην pcie x1 που ειναι η μοναδικη που εχει η μητρικη βγαζοντας μια καρτα δυκτυου την οποια δεν χρησιμοποιω.τι λετε εσεις τελικα ειναι το καλυτερο? ευχαριστω που ασχολειστε μαζι μου και συγνωμη!!!!!!!!!

Δημοσ.

Η μέγιστη ταχύτητα του controller που λες είναι 400MB/s read & 220MB/s write εφόσον το pci-e είναι ver.2 (θα πρέπει να το δεις απ το site/manual της μητρικής). Αν είναι ver.1 είναι ακόμα χαμηλότερες και σημαντικά χειρότερες από SATA2. Το θεωρητικό μέγιστο του SATA2 είναι 300MB/s. Οπότε σαν απόδοση, δε νομίζω ν αξίζει τον κόπο η καρτούλα σε καμία περίπτωση.

Ίσως είναι πιο οικονομικό/συμφέρον να πάρεις μια τέτοια κάρτα και να κουμπώσεις εκεί πάνω τον HDD ή το DVD. Αν έχεις διαθέσιμα pci slots (όχι pci-e) υπάρχουν και πιο οικονομικοί controllers. Δεν ξέρω ποιοι απ αυτούς υποστηρίζουν boot απ τις συσκευές που ναι συνδεδεμένες πάνω τους αλλά αν ο SSD μπει στη μητρική, μάλλον αυτό δε σε πειράζει.

Για το ρεύμα, υπάρχουν καλώδια σε σχήμα Υ που από μία τροφοδοσία, σου δίνουν 2.

Δημοσ.

Η μέγιστη ταχύτητα του controller που λες είναι 400MB/s read & 220MB/s write εφόσον το pci-e είναι ver.2 (θα πρέπει να το δεις απ το site/manual της μητρικής). Αν είναι ver.1 είναι ακόμα χαμηλότερες και σημαντικά χειρότερες από SATA2. Το θεωρητικό μέγιστο του SATA2 είναι 300MB/s. Οπότε σαν απόδοση, δε νομίζω ν αξίζει τον κόπο η καρτούλα σε καμία περίπτωση.

Ίσως είναι πιο οικονομικό/συμφέρον να πάρεις μια τέτοια κάρτα και να κουμπώσεις εκεί πάνω τον HDD ή το DVD. Αν έχεις διαθέσιμα pci slots (όχι pci-e) υπάρχουν και πιο οικονομικοί controllers. Δεν ξέρω ποιοι απ αυτούς υποστηρίζουν boot απ τις συσκευές που ναι συνδεδεμένες πάνω τους αλλά αν ο SSD μπει στη μητρική, μάλλον αυτό δε σε πειράζει.

Για το ρεύμα, υπάρχουν καλώδια σε σχήμα Υ που από μία τροφοδοσία, σου δίνουν 2.

σε συ antonl ακριβως αυτο εψαχνα χτες το βραδυ χωρις αποτελεσμα, δηλαδη εαν ειναι η pci-e 2.0 η 1.0 . Η μητρικη μου ειναι η FIH57 της acer και δεν βρηκα ποτε τα τεχνικα χαρακτηριστηκα της. Αλλα οπως και ναχει οπως τα λες δεν αξιζει. Λεω να τον βαλω στη θεση του DVD μιας και δεν χρειαζεται παρα σπανια, και να το συνδεω εξωτερικα οταν χρειαστει, το dvd εννοω!!!

Δημοσ.

δεν μου λες και κατι αλλο φιλε antonl, μια διευκρινηση για το AHSI. την διαδικασια στην registry που λεει ο φιλος στο αλλο post την κανουμε μετα την κλωνοποιηση και ενω εχουμε ξεκινησει απο τον ssd η πριν? γιατι εαν εχει προβλημα και δεν μπουταρει πως θα το κανουμε? ευχαριστω και παλι!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Αν ο δίσκος σου τώρα δεν είναι σε AHCI mode, βάζεις τον SSD, του περνάς το image, κάνεις την αλλαγή στη registry και μπαίνεις στο BIOS για να το γυρίσεις σε AHCI. Αν είναι ήδη σε AHCI, δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

Δημοσ.

Αν ο δίσκος σου τώρα δεν είναι σε AHCI mode, βάζεις τον SSD, του περνάς το image, κάνεις την αλλαγή στη registry και μπαίνεις στο BIOS για να το γυρίσεις σε AHCI. Αν είναι ήδη σε AHCI, δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

κατσε γιατι οπως το λες με μπερδεψες!!!  λες  αν δεν ειναι σε ahci mode περνω την εικονα κανω την αλλαγη κλπ κλπ ,ολα αυτα οταν τρεχουν τα windows απο το παλιο δισκο hdd? η εφοσον κανω επανεκκινηση με τον ssd? εντωμεταξυ στο bios τωρα ειναι ahci ενω στην registry οι τιμες που πρεπει να αλλαχθουν ειναι στο 3. για να σου δωσω να καταλαβεις πως το εννοω εγω , οι αλλαγες πρεπει να γινουν πριν ωστε να ισχυουν και στην εικονα που θα παει στον ssd για να μην εχει προβλημα και να μπουταρει? γιατι αλλιως πως θα ξεκινησουν τα windows για να κανεις τις οποιες αλλαγες!!!!!!!( μπερδευτηκα και εγω τωρα)!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Κατι τελευταιο και δεν σας ξανααπασχολω παιδια. Ο παλιος δισκος εχει και ενα partition εκτος των αλλων γυρο στα 100mb που λεει δεσμευμενο απο το συστημα. Αυτο πρεπει να μεταφερθει στον καινουργιο μαζι με τον C μεσο της κλωνοποιησης? εαν ναι πως γινεται αυτο? τα επιλεγεις και τα δυο ταυτοχρονα στο Intel® Data Migration Software και τα μεταφερει? Ευχαριστω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...