k30taas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Παιδιά θέλω μια βοήθεια απο όποιον ξέρει πραγματικά. Εχω αυτή την στιγμή στον υπολογιστή μου έναν σκληρό HDD 1Tb τον οποίο τον έχω χωρισμένο σε τρία partition. Το ένα 80gb με τα windows 8 64bit, το άλλο 160gb με τα windows 7 64bit, και το τρίτο 750gb περίπου με τα αρχεία μου. θέλω να αγοράσω έναν SSD και πιθανόν να πάρω αυτόν:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305134. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής, μπορώ να βάλω στον ssd μόνο το partition 80gb με τα windows 8 64bit από ένα είδωλο συστήματος που έχω δημιουργήσει σε εξωτερικό δίσκο? Το ρωτάω αυτό γιατί ο ένας είναι hdd και ο άλλος ssd, και έχω ακούσει πως το είδωλο δουλεύει μόνο όταν το εγκαθιστούμε στον ίδιο δίσκο. Εάν γίνεται αυτο τον hdd θα το έχω μόνο για τα αρχεία μου.
antonl Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Γίνεται. Έτσι το χα κάνει. Ν αντιγράψεις και τον master boot record, στο Acronis υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
k30taas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Γίνεται. Έτσι το χα κάνει. Ν αντιγράψεις και τον master boot record, στο Acronis υπάρχει αυτή η δυνατότητα. ευχαριστώ φίλε μου , αλλά επειδή είμαι λίγο άσχετος μου εξηγείς τι εννοείς με το :αντιγράψεις και τον master boot record, στο Acronis?
antonl Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Όταν ξεκινήσεις τη διαδικασία επιλογής ποιων partitions θες να πάρεις το image, θα κάνεις ένα τικ σε μια επιλογή που λέει master boot record ή κάπως έτσι. Είναι στην ίδια οθόνη με την επιλογή των partitions. Δεν ξέρω αν διαφέρει από έκδοση σε έκδοση. Περιέχει την πληροφορία που λέει από να κάνει boot το σύστημα. Πάντως και να το παραλήψεις, διορθώνεται κάνοντας boot απ το DVD των Windows.
k30taas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Όταν ξεκινήσεις τη διαδικασία επιλογής ποιων partitions θες να πάρεις το image, θα κάνεις ένα τικ σε μια επιλογή που λέει master boot record ή κάπως έτσι. Είναι στην ίδια οθόνη με την επιλογή των partitions. Δεν ξέρω αν διαφέρει από έκδοση σε έκδοση. Περιέχει την πληροφορία που λέει από να κάνει boot το σύστημα. Πάντως και να το παραλήψεις, διορθώνεται κάνοντας boot απ το DVD των Windows. δεν μου λες κατι αλλο φιλε μου, αντι να χρησιμοποιησω το προγραμμα που λες (Acronis) δεν μπορω να κανω το ιδιο με τον δισκο αποκαταστασης που δημιουργησα με τα windows και να βαλω το ειδωλο συστηματος? Eπισης θα ηθελα να ρωτησω οταν συνδεσω τον ssd χρειαζεται καποια ρυθμιση απο το bios η αλλου πριν βαλω το image? ευχαριστω πολυ και συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις!!!!
antonl Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το πρόγραμμα των windows, οπότε δε μπορώ να σου πω με βεβαιότητα. Καλό θα ναι, ο SSD να δουλεύει σε AHCI mode. Είναι μια επιλογή για τους δίσκους που βρίσκεται στο BIOS. Δες στο manual της μητρικής μήπως είναι ήδη σε AHCI mode. Αν είναι, δε χρειάζεται να κάνεις κάτι. Αν όχι, θα πρέπει να κάνεις μια αλλαγή στα windows πριν πειράξεις το BIOS (δες κι αν είναι σου λέω τι).
k30taas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το πρόγραμμα των windows, οπότε δε μπορώ να σου πω με βεβαιότητα. Καλό θα ναι, ο SSD να δουλεύει σε AHCI mode. Είναι μια επιλογή για τους δίσκους που βρίσκεται στο BIOS. Δες στο manual της μητρικής μήπως είναι ήδη σε AHCI mode. Αν είναι, δε χρειάζεται να κάνεις κάτι. Αν όχι, θα πρέπει να κάνεις μια αλλαγή στα windows πριν πειράξεις το BIOS (δες κι αν είναι σου λέω τι). επειδη δεν εχω manual της μητρικης οταν εχεις ορεξη μου γραφεις που πρεπει να παω να ελενξω το AHCI και τι αλλαγη χρειαζονται τα windows!!!!!!
antonl Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Τα βήματα που πρέπει ν ακολουθήσεις εφόσον χρειάζεται, υπάρχουν εδώ (1ο post). Το Manual της μητρικής μπορείς να το βρεις στο site του κατασκευαστή σε pdf, θα πρέπει να ξέρεις το μοντέλο της μητρικής. Αν δεν ξέρρεις το μοντέλο, κατεβάζεις το cpu-z και τσεκάρεις την καρτέλα motherboard. Εναλλακτικά, μπαίνεις στο BIOS κι αρχίζεις να ψάχνεις τις επιλογές που χει για τους δίσκους
k30taas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Φιλε μου antonl σε ευχαριστω για ολα μολις παρω τον ssd θα προσπαθησω να τα κανω ολα σωστα! αν χρειαστω κατι τοτε θα σε ενοχλησω. και κατι τελευταιο, αυτο που λεει στο τελος του post:"Στη συνέχεια μπορείτε να εφαρμόσετε τα tips του liopyr που υπάρχουν στην κορυφή της κατηγορίας για καλύτερες επιδόσεις και μακροζωία του νέου σας SSD" τι ειναι αυτα? Σε ευχαριστω και παλι!!!
antonl Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Είναι κάποιες προτάσεις για ρυθμίσεις του λειτουργικού που αποσκοπούν στην βελτίωση των επιδόσεων και τη συντήρηση του SSD. Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις κάτι απ αυτά αλλά αν θες ρίξε μια ματιά στο (αχανές) thread. Να σαι καλά
ninos30 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Να προτείνω και μια εναλλακτική (ένα άλλο πρόγραμμα): http://www.paragon-software.com/technologies/components/migrate-OS-to-SSD/ Κάνει διάφορα Optimizations συμπεριλαμβανομένου και του alignment
k30taas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 παιδια θελω μια βοηθεια ακομα, τελικα θα παρω τον ssd που ειπα πιο πανω, INTEL 330 SERIES 120GB, Επειδη η μητρικη που εχει ο υπολογιστης μου δεν εχει sata 3, και εχει μονο μια pci express x1 βρηκα αυτο:http://www.expansys.com.gr/apricorn-ssd-upgrade-kit-for-desktop-pcs-226470/,και λεω να το παρω, θα κανω δουλεια λετε?
antonl Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Όχι θα λεγα μην μπλέκεις άδικα και ξοδεύεις χρήματα για τέτοια. Δε θα χεις μεγάλο impact στο perfromance του SSD ακόμα και σε SATA 2.
k30taas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Όχι θα λεγα μην μπλέκεις άδικα και ξοδεύεις χρήματα για τέτοια. Δε θα χεις μεγάλο impact στο perfromance του SSD ακόμα και σε SATA 2. δηλαδη λες να τον συνδεσω στην sata 2 και θα ειναι οκ? επισης βρηκα και αυτο:http://www.getitnow.gr/prod/ypologistes/anabathmisi/controllers/asrock-sata3-card-pci-express-20-x1/prod1370393pp/
antonl Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Ναι, προτείνω να τον συνδέσεις απευθείας στη μητρική. Εξάλλου μ αυτούς τους controllers δεν πρόκειται να χεις τις επιδόσεις ενός native SATA 3 port.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα