Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για χαμήλωμα συχνοτητας σε μνήμες.

baspax1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά.Προκειται να πάρω 4χ2 gb kingston ddr3 2133mhz cl9
Το προβλημα μου ειναι οτι η μητρική που εχω ειναι αυτη: http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A78L_LE/#overview

που δεχεται μέχρι 2000 o.c (την μητρική θα την πάρω προσωρινά μεχρι να παρω μια καλυτερη)

αν βάλω πανω τις μνήμες λοιπον τι συχνότητα προτείνεται να τις παρω σε 1866 η σε 2000?

Βασικα δέν θελω να τσιτώσω πολυ την μήτρική.. και αν κατεβάσω την συχνότητα να μου πείτε σε τι χρονισμους - συχνότητα και αν χρειάζεται να αλλαξω και τάσεις.. 

εχω αυτο το cpu: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819103680

και αυτη την gpu: http://www.msi.com/product/vga/RX3870-T2D512E.html

Eυχαριστώ πολύ για αρχή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και καλωσήρθες. Καταρχήν -εκτός αν αφορούν πολύ φτηνές μεταχειρισμένες ή προσφορά- δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πάρεις τέτοιες μνήμες. Όπου και να δουλέψουν δεν θα έχουν καμία διαφορά με το να έπαιρνες 1600αρες. Δεύτερον το 4x2gb δεν είναι και ότι καλύτερο τόσο γιατί δεν σου αφήνει σλοτς κενά για να πας αν και όταν χρειαστεί στα 16 όσο και για το ότι ταλαιπωρείται άσκοπα ο memory controlers με περισσότερα modules πάνω.

Στα ερωτήματά σου και εφόσον δεν θέλεις να τσιτώσεις τίποτα, βαλτες πάνω και δες που τις σετάρει μόνη της η μητρική. Λογικά θα τις βάλει στα 1333 cl9 που είναι και το πρότυπο του jedec που θα δει.  Μετά βλέπεις αν και πώς θα τις ρυθμίσεις.

Γράψε λίγο αν θες ποιές μνήμες έχεις τώρα.

Καταρχας ευχαριστώ για την ανταποκριση!

Ναι οντως τις πηρα φθηνα μεταχειρισμένες γιαυτο και δεν πηγα σε κάτι μικρότερο.. επιπλέον εχω σκοπό να αλλαξω μητρική οπως εγραψα παραπάνω γιαυτό και επέλεξα αυτές που θα ταιρίαζουν αργοτερα κουτι σε μια καλυτερη μητρική.

Τωρα οσο αφορα τα σλοτς πραγματικά δεν εχω σκοπό προς το παρων για 16 γιγα αφου και στα 8 να φανταστεις πηγα μετα βίας..

δεν ξέρω ομως αν αυτο ειναι αρνητικό σε θέμα οτι δουλευει παραπάνω ο controller..

δεν εχω πανω τις μνήμες τις περιμένω να τις βάλω μαζι με την μητρικη που ειπα..

πριν παρω αυτη την μητρικη ειχα μια am3 ud3 ddr2 .. με 4gb ddr3 1066 kingston και επειδη χάλασε αυτη η μητρικη πηγα αναγκαστικα σε κατι φθηνο με ddr3 μεχρι να παρω κατι καλύτερο.. με διαφορα οτι τις μνημες που πήρα θα της κρατήσω και για την καλη μητρικη που θα πάρω αργότερα καλά δεν έκανα?

Eφοσον τις εχεις αγορασει και αφου θα αλλαξεις μητρικη χαμηλωστες στα 1600 και με την καινουργια ανεβαστες δεν θα δεις διαφορα αφου ηδη τρεχουν πολυ ψηλα....

Καταρχας ευχαριστώ για την ανταποκριση!

Ναι οντως τις πηρα φθηνα μεταχειρισμένες γιαυτο και δεν πηγα σε κάτι μικρότερο.. επιπλέον εχω σκοπό να αλλαξω μητρική οπως εγραψα παραπάνω γιαυτό και επέλεξα αυτές που θα ταιρίαζουν αργοτερα κουτι σε μια καλυτερη μητρική.

Τωρα οσο αφορα τα σλοτς πραγματικά δεν εχω σκοπό προς το παρων για 16 γιγα αφου και στα 8 να φανταστεις πηγα μετα βίας..

δεν ξέρω ομως αν αυτο ειναι αρνητικό σε θέμα οτι δουλευει παραπάνω ο controller..

δεν εχω πανω τις μνήμες τις περιμένω να τις βάλω μαζι με την μητρικη που ειπα..

πριν παρω αυτη την μητρικη ειχα μια am3 ud3 ddr2 .. με 4gb ddr3 1066 kingston και επειδη χάλασε αυτη η μητρικη πηγα αναγκαστικα σε κατι φθηνο με ddr3 μεχρι να παρω κατι καλύτερο.. με διαφορα οτι τις μνημες που πήρα θα της κρατήσω και για την καλη μητρικη που θα πάρω αργότερα καλά δεν έκανα?

Θα μπορούσες να πάρεις άλλο ένα καινούριο ντιμάκι των 4gb με 15 ευρώ και θα ήσουν μια χαρά απ όλες τις απόψεις. Πόσο τις αγοράζεις αυτές που λες? Αν δεν μιλάμε για πολύ μικρότερη τιμή απ ότι έχει ένα οποιοδήποτε καινούριο σετάκι 2x4GB, τότε ακύρωσέ τις, αν έχεις τη δυνατότητα. Η συχνότητα της μνήμης είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει.

Δηλαδη σε 9-9-9-9-24 σε 1600 η σε 1866? θα εχω καποια διαφορά η αδικα επιβαρύνω την μητρική

Θα μπορούσες να πάρεις άλλο ένα καινούριο ντιμάκι των 4gb με 15 ευρώ και θα ήσουν μια χαρά απ όλες τις απόψεις. Πόσο τις αγοράζεις αυτές που λες? Αν δεν μιλάμε για πολύ μικρότερη τιμή απ ότι έχει ένα οποιοδήποτε καινούριο σετάκι 2x4GB, τότε ακύρωσέ τις, αν έχεις τη δυνατότητα. Η συχνότητα της μνήμης είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει.

35 ευρο θα τις παρω! πραγματικα δεν βρισκω τετοια τιμη για αυτους τους χρονισμους και την χωριτικωτιτα.

Αν μπορείς ακύρωσέ τις. Πραγματικά θα πετάξεις λεφτά. Ούτε οι χρονισμοί θα σου κάνουν διαφορά, ούτε η χωρητικότητα είναι μεγάλη για το ποσό.. Δες αυτές που είναι και 2x4gb μάλιστα πόσο κάνουν καινούριες:

http://www.skroutz.gr/s/2604419/Kingston-HyperX-Beast-8GB-DDR3-1866MHz-Dual-Kit-XMP.html

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι μνήμες θα παίξουν στη μητρική σου αυτόματα στα 1333MHz cl9. Αλλά και αναβάθμιση να κάνεις, πάλι δεν θα δεις διαφορά.

Αν μπορείς ακύρωσέ τις. Πραγματικά θα πετάξεις λεφτά. Ούτε οι χρονισμοί θα σου κάνουν διαφορά, ούτε η χωρητικότητα είναι μεγάλη για το ποσό.. Δες αυτές που είναι και 2x4gb μάλιστα πόσο κάνουν καινούριες:

http://www.skroutz.gr/s/2604419/Kingston-HyperX-Beast-8GB-DDR3-1866MHz-Dual-Kit-XMP.html

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι μνήμες θα παίξουν στη μητρική σου αυτόματα στα 1333MHz cl9. Αλλά και αναβάθμιση να κάνεις, πάλι δεν θα δεις διαφορά.

Πω ατυχία και εχω δώσει τα λεφτα σημερα... τι να πω.. δεν εψαξα καλά με ενθουσιασαν και τα 2133 mhz..

Πούλα τες! :) Θα βρεθούν κι άλλοι που θα ενθουσιαστούν με τα 2133!

Ξενέρωσα τώρα!! αυτο θα κάνω θα τις κρατήσω λιγο και θα της πουλήσω.. ειναι τελικα αρνητικό το 4χ2 σε σχεση του 2χ4 ε? εκτος απο την χωριτικότιτα

Δεν θα πάθει τίποτα βρε συ, αν αυτό ρωτάς. Το κυριώτερο είναι ότι καλύπτεις όλα τα σλοτς σου και ειδικά τώρα που είναι φτηνή η μνήμη δεν λέει.

Δεν θα πάθει τίποτα βρε συ, αν αυτό ρωτάς. Το κυριώτερο είναι ότι καλύπτεις όλα τα σλοτς σου και ειδικά τώρα που είναι φτηνή η μνήμη δεν λέει.

θα της κρατήσω οπότε προς το παρόν για να μην κλεγομαι :P και αργοτερα μαζι με τη μητρικη της πουλαω για ισως και 16 γιγα..

τωρα μαλλον θα τις κανω 1866 συχνοτητα και θα χρειαστω βοηθια στα ρολογια !

Καμία απολύτως.

Δες....

mnimes_zpse41474e5.jpg

Όπως βλέπεις οι "διαφορές" είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Τόσο μικρές που δεν ξέρεις μήπως στα 1333 παιζουν και καλύτερα.

Για να καταλάβεις τη ματαιότητα γενικά με τις μνήμες και ddr2 στα 800 να είχες, το ίδιο θα σου έλεγα. Περίπου τέτοιες είναι οι διαφορές με τις ddr3.

H καλύτερη και οικονομικότερη λύση είναι να σμπρώξεις αυτές που αγόρασες και να πάρεις ένα ακόμα ντιμάκι σαν αυτό που έχεις στα 1333. Η αμέσως επόμενη να πάρεις αυτές που σου έδειξα και να κρατίσεις το ντιμάκι σου καβάτζα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...