Προς το περιεχόμενο

CSS Variable

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

έχω ένα αρχείο CSS και θα ήθελα εάν γίνεται να έχω μια μεταβλητή, όπου σε αυτή την μεταβλητή θα έχω ένα path και να το χρησιμοποιώ όπου χρειάζομαι.

Παράδειγμα

@path: 'www.insomnia.gr/';

.menu {

background:#ecedf4 url(@path+'images/bg.jpg') 0 0 repeat-x;

}
Θέλω, στην κλάση menu το background, να είνα το 'www.insomnia.gr/images/bg.jpg' και για αυτό θέλω κάτι σαν αυτό που έχω γράψει παραπάνω το οποίο και προφανώς δεν παίζει.

Το θέλω αυτό, γιατί σκεφτείτε έχω πάρα πολλές κλάσεις και δεν θέλω εάν αλλάξει κάτι να πάω σε π.χ. 200 κλάσεις και να το αλλάξω αλλά να το αλλάξω σε ένα σημείο.

Γίνεται κάτι τέτοιο;;

Δημοσ.

Προς το παρόν μόνο αν χρησιμοποιήσεις κάποιον CSS preprocessor όπως το LESS (μπορείς φυσικά να κάνεις το ίδιο δυναμικά και μέσα από οποιαδήποτε γλώσσα χρησιμοποιείς, αλλά έτσι τρως το overhead σε κάθε request ή τέλος πάντων όπως το έχεις προγραμματίσει).

Σχεδόν πάντα όμως υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις τη δουλειά απλώς βάζοντας το .css αρχείο σε γνωστό relative path από τις εικόνες σου.

Αν θέλεις να τραβάς εικόνες από όπου να 'ναι μπορείς επίσης να σκεφτείς το εξής ενδεχόμενο: κάνεις configure το web server (π.χ. με mod_rewrite) ούτως ώστε να στέλνει όλα τα requests κάτω από ένα fixed path (που θα κάνεις hardcode στα CSS) σε δικό σου αρχείο. Για παράδειγμα το

http://yourserver.com/dynamic_css/images/bg.jpg

να γίνεται rewrite σε κάποιο script όπως

http://yourserver.com/dynamic_css/resolver.php?path=images/bg.jpg

Και το resolver.php θα παίρνει το path και θα το τραβάει με ΗΤΤP request από όπου θέλεις εσύ, οπότε αλλάζοντας ένα πράγμα μόνο τραβάς τα πάντα από όπου θέλεις. Αυτό μπορεί να είναι από πολύ βολική μέχρι πολύ κακή λύση, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του τι θέλεις να κάνεις και το πώς ακριβώς θα γίνει implemented.

Δημοσ.

θα πρότεινα να ασχοληθείς με less, είναι πολύ δυνατή γλώσσα και βολεύει πραγματικά με τα extra που προσφέρει! από ένα σημείο και μετά, δε θα θες να ξαναγράψεις απλή css!! έχει και καλό documentation στο site τους οπότε θα μάθειες πολύ γρήγορα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...