virelai Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Γεια σε όλους, 'Έχω πελαγώσει εντελώς στην προσπάθεια να εγκαταστήσω καινούριο λειτουργικό σε ενα hp pavilion dv5 - 1120ev ενός φίλου, Συγκεκριμένα ο εν λόγο υπολογιστής είχε προ-εγκατεστημένα τα windows vista, ενώ εγώ προσπάθησα να βάλω τα windows 7 από ένα multiversion dvd, το οποίο περιέχει όλες τις εκδοχές των windows 7, και σε 32 και σε 64 bit. Για να μην πολυλογώ, κανένα από αυτά τα λειτουργικά εγκαταστάθηκε, αλλά ούτε τα windows xp μπόρεσα να βάλω σε δεύτερη, ούτε και τα windows vista home premium σε τελευταία φάση, σε όλες τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν ένα σφάλμα, το ίδιο βασικά (αυτό που έβγαλε στα xp δεν το θυμάμαι να πω την αλήθεια) αυτό: "windows cannot install required files. the file may be corrupted or missing. make sure.... error code: 0x80070017" και στην ίδια στιγμή της εγκατάστασης, τουλάχιστον όσο αφορά τα 7 και τα vista, εκεί όπου κάνει expand τα αρχεία. Σε εκείνο το σημείο κολλάει στο 0%, και έπειτα βγάζει το σφάλμα.Τώρα, recovery cd τα hp δεν έχουν στο κουτί τους, recovery partition έχουν, και εγώ το διέγραψα την πρώτη φορά που πήγα να εγκαταστήσω τα 7, χωρίς να κάνω μία κόπια μέσω τον vista πριν κάνω format. Στην τεχνική υποστήριξη της hp είναι σίγουροι ότι με τα recovery cds θα μπορέσω να γυρίσω στα παλιά άθλια vista, γιατί η εταιρία τους δεν υποστηρίζει τίποτε άλλο εκτός από τα προ-εγκατεστημένα...εγώ είπα στον τύπο ότι αυτό για να γίνει θα πρέπει να έχει κάποιο είδος μπλοκαρίσματος ίσως από το bios...αυτός μου τα μάσησε και τελικά δεν κατάλαβα να ισχύει η όχι κάτι τέτοιο.Τέλος, σκέφτηκα ότι ίσως θα μπορούσε να είναι πρόβλημα του cd/dvd drive, έλα όμως που to bios version που έχει δεν υποστηρίζει boot από usb, και ο μόνος (εύκολος) τρόπος για να το κάνω update είναι μέσω....λειτουργικού, αφού το update αρχείο είναι exe (ο δύσκολος τρόπος θα ήταν κάνοντας ένα bootable cd με μέσα το update, αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω, και ποια αρχεία ακριβός πρέπει να κάνω extract από το exe)!!!!! Επίσης, στην σελίδα όπου κατεβάζουμε το bios update, γράφει το εξής: Updates the Computrace OPROM to support the next generation of Microsoft Windows Operating Systems, σαν να μου λέει ότι το bios που έχω εγώ δεν τα υποστηρίζει τα 7!!!Γιατί γράφω λοιπόν? Για να ρωτήσω αν υπάρχει κανείς που μπορεί να μου δανείσει τα δικά του hp recovery cd μπας και βρω καμία άκρη!!! Ευχαριστώ
Redshift Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 τα xp δεν ειναι next generation λειτουργικο (βεβαια μπορει να χρειαzεσαι sata drivers) σε σχεση με τα μαμα vista ουτε εχω ακουσει ποτε κλειδωμα στο bios για εγκατασταση λειτουργικου εικαζω οτι η συσκευη dvd ειναι χαλασμενη τωρα το τι μπορεις να κανεις χωρις usb boot και dvd drive ειναι θεμα αν δεν βρεις recovery cd μπορεις να δοκιμασεις να επαναφερεις ενα οποιοδηποτε ghost image βαζοντας τον σκληρο σε ενα αλλο μηχανημα λογικα τα win θα μπουταρουν και ισως τοτε μπορεσεις να κανεις bios update για να κανεις καθαρη εγκατασταση μετα
virelai Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ αυτό σκέφτομαι, είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, έλεγα μήπως και γίνει κάτι με to system recovery, αλλά και εγώ το θεωρώ απίθανο, ο τύπος δεν ήξερε τι να μου πει, μάλλον δεν είχε και όρεξη, και στο κάτω κάτω ακολουθούσε την γραμμή της εταιρείας για την οποία δουλεύει. Έχω σκεφτεί να κάνω το εξής, να βγάλω το hdd, να το βάλω σε ένα άλλο laptop (acer) που έχω, και να του εγκαταστήσω τα 7 από εκεί. Λες να δουλέψει?
Chief90 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 θα δουλέψει .αλλα εγώ θα το έψαχνα λίγο ακόμα ...
qsis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Γεια σε όλους, 'Έχω πελαγώσει εντελώς στην προσπάθεια να εγκαταστήσω καινούριο λειτουργικό σε ενα hp pavilion dv5 - 1120ev ενός φίλου, Συγκεκριμένα ο εν λόγο υπολογιστής είχε προ-εγκατεστημένα τα windows vista, ενώ εγώ προσπάθησα να βάλω τα windows 7 από ένα multiversion dvd, το οποίο περιέχει όλες τις εκδοχές των windows 7, και σε 32 και σε 64 bit. Για να μην πολυλογώ, κανένα από αυτά τα λειτουργικά εγκαταστάθηκε, αλλά ούτε τα windows xp μπόρεσα να βάλω σε δεύτερη, ούτε και τα windows vista home premium σε τελευταία φάση, σε όλες τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν ένα σφάλμα, το ίδιο βασικά (αυτό που έβγαλε στα xp δεν το θυμάμαι να πω την αλήθεια) αυτό: "windows cannot install required files. the file may be corrupted or missing. make sure.... error code: 0x80070017" και στην ίδια στιγμή της εγκατάστασης, τουλάχιστον όσο αφορά τα 7 και τα vista, εκεί όπου κάνει expand τα αρχεία. Σε εκείνο το σημείο κολλάει στο 0%, και έπειτα βγάζει το σφάλμα. Τώρα, recovery cd τα hp δεν έχουν στο κουτί τους, recovery partition έχουν, και εγώ το διέγραψα την πρώτη φορά που πήγα να εγκαταστήσω τα 7, χωρίς να κάνω μία κόπια μέσω τον vista πριν κάνω format. Στην τεχνική υποστήριξη της hp είναι σίγουροι ότι με τα recovery cds θα μπορέσω να γυρίσω στα παλιά άθλια vista, γιατί η εταιρία τους δεν υποστηρίζει τίποτε άλλο εκτός από τα προ-εγκατεστημένα...εγώ είπα στον τύπο ότι αυτό για να γίνει θα πρέπει να έχει κάποιο είδος μπλοκαρίσματος ίσως από το bios...αυτός μου τα μάσησε και τελικά δεν κατάλαβα να ισχύει η όχι κάτι τέτοιο. Τέλος, σκέφτηκα ότι ίσως θα μπορούσε να είναι πρόβλημα του cd/dvd drive, έλα όμως που to bios version που έχει δεν υποστηρίζει boot από usb, και ο μόνος (εύκολος) τρόπος για να το κάνω update είναι μέσω....λειτουργικού, αφού το update αρχείο είναι exe (ο δύσκολος τρόπος θα ήταν κάνοντας ένα bootable cd με μέσα το update, αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω, και ποια αρχεία ακριβός πρέπει να κάνω extract από το exe)!!!!! Επίσης, στην σελίδα όπου κατεβάζουμε το bios update, γράφει το εξής: Updates the Computrace OPROM to support the next generation of Microsoft Windows Operating Systems, σαν να μου λέει ότι το bios που έχω εγώ δεν τα υποστηρίζει τα 7!!! Γιατί γράφω λοιπόν? Για να ρωτήσω αν υπάρχει κανείς που μπορεί να μου δανείσει τα δικά του hp recovery cd μπας και βρω καμία άκρη!!! Ευχαριστώ φιλε εχω το dv5 1020ev -πρακτικα ακριβως το ιδιο πραγμα με μικροτερο σκληρο και 2GB ram- που επισης ερχοταν με vista 32bit και εδω και χρονια του εχω βαλει 7 64 χωρις το παραμικρο προβλημα δεν υπαρχει κανενα απολυτως μπλοκαρισμα να βαλεις οτιδηποτε επιθυμεις, πιθανολογω οτι ειτε εχει προβλημα το drive σου και δε διαβαζει το dvd , ειτε εχει προβλημα το dvd και δε διαβαζεται (αν και απο οτι λες δοκιμασες και αλλα λειτουργικα, αρα και δισκακια) το ιδιο το λαπτοπ αποκλειεται να φταιει και δεν εχει τους περιορισμους που φοβασαι ΥΓ bios update για να περασω τα 7 δε χρειαστηκα, εκανα ομως αργοτερα γιατι εβλεπε το σκληρο μου σαν εξωτερικο , πραγμα που διορθωθηκε ΥΓ2 επισης να πω οτι επειδη αυτο το λαπτοπ εχει τελειως προβληματικο σχεδισμο και ειναι ψησταρια , ειναι παρα πολυ πιθανο ο σκληρος που εχει πανω ο φιλος σου να ειναι κατεστραμμενος απο τη ζεστη.. αυτη τη στιγμη (απο το 2008) ειμαι στο 3ο σκληρο και τελικα αγορασα βαση με αμεμιστηρες , γιατι με τους σκληρους να δουλευουν συνεχεια κοντα στους 50 θα ειχα συνεχως το ιδιο προβλημα και ο δευτερος σκληρος που εβαλα και επισης πεταξε bad sectors δεν ηταν ο στοκ της πλακας, αλλα wd scorpion black στις 7200 rpm και ευτυχως εκανα χρηση της εγγυησης αυτη τη φορα οποτε κανε και εναν ελεγχο στο δισκο.. ειμαι 99% βεβαιος οτι εχει απειρα bad sectors και θελει πεταμα γενικα παντως αυτο το λαπτοπ εχει υπαρξει ταλαιπωρια (εχει καει και το τροφοδοτικο, εχει πεθανει και η μπαταρια και πλεον ειναι "σταθερο") και απορω πώς συνεχιζει να δουλευει , ΟΜΩΣ 7 του περασα χωρις κανενα απολυτως προβλημα
virelai Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Εντάξει, λύθηκε το πρόβλημα, έβγαλα τον σκληρό και το έβαλα σε άλλον υπολογιστή και τα εγκατέστησα από εκεί, και μετά το ξαναέβαλα στο pavilion. Έκανα και update το bios έπειτα, και μου ήρθε η απορία μπας και δεν χρειαζότανε όλο αυτό το νταραβέρι, μπας και υποστηριζόταν και από το προηγούμενο bios το boot από usb, αφού όταν το έκανα update, παρατήρησα ότι αν δεν βάζεις usb device, δεν σου εμφανίζει τίποτα στο boot menu, και εγώ με το προηγούμενο bios ούτε που δοκίμασα, αφού είδα ότι δεν υπήρχε σαν επιλογή στο μενού. Τέλος πάντων, αφού έγινε η δουλειά...και τελικά ναι, σίγουρα το dvd drive δεν δουλεύει σωστά.
andrew_13 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 παιδιαα καλημερα!θα ηθελα την βοηθεια σας!θελω να εγκαταστησω win 7 σε dv5-1120ev και δεν βρισκω drivers στο site της hp!εχετε να προτεινετε κατι??Ευχαριστω πολυ
Προτεινόμενες αναρτήσεις