Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια και χαρα σε ολους!Το pc μου εσβηνε οταν επαιζα παιχνιδια και το πηγα σε καποιον τενικο.Βρηκε οτι το φαν της καρτας(sapphire 5850) κολλησε και μου ειπε οτι η καρτα ειναι για πεταμα(δεν εκανε την κινηση να μου την δωσει πισω αλλα μαλλον δηθεν θα την πεταγε)...εγω επειδη δεν ειμαι γνωστης  τον πιστεψα και μου εβαλε μια gtx295 με 150€.Ομως αυτη η καρτα μου κολλαγε στα παιχνιδια χωρις να σβηνει το pc.Ετσι λοιπον του την πηγα πισω και εδωσα στο πλαισιο την <αχρηστη>με εγγυηση και αποδειξη για φτιαξιμο και περιμενω να την παρω.Αν δεν το εψαχνα τωρα θα την εκλαιγα την καρτουλα...Το ερωτημα ειναι αν ο τεχνικος ηθελε να με φαει ή αν εγω κανω λαθος επιλογες.Μηπως δεν ειχε προβλημα η 295 αλλα εφταιγε κατι αλλο στο συστημα?Η 5850 ειναι μια καλη καρτα για καινουργια παιχνιδια? το pc μου θελει αναβαθμιση?

PC:AMD athlon IIx4 pros. 2,60GHZ, ram 2x4G, vga sapphire 5850 ή geforce msi gtx295, τροφοδοτικο corsair cx600, ηχος m.audio delta.Ευχαριστω πολυ!!!

Δημοσ.

Γεια και χαρα σε ολους!Το pc μου εσβηνε οταν επαιζα παιχνιδια και το πηγα σε καποιον τενικο.Βρηκε οτι το φαν της καρτας(sapphire 5850) κολλησε και μου ειπε οτι η καρτα ειναι για πεταμα(δεν εκανε την κινηση να μου την δωσει πισω αλλα μαλλον δηθεν θα την πεταγε)...εγω επειδη δεν ειμαι γνωστης  τον πιστεψα και μου εβαλε μια gtx295 με 150€.Ομως αυτη η καρτα μου κολλαγε στα παιχνιδια χωρις να σβηνει το pc.Ετσι λοιπον του την πηγα πισω και εδωσα στο πλαισιο την <αχρηστη>με εγγυηση και αποδειξη για φτιαξιμο και περιμενω να την παρω.Αν δεν το εψαχνα τωρα θα την εκλαιγα την καρτουλα...Το ερωτημα ειναι αν ο τεχνικος ηθελε να με φαει ή αν εγω κανω λαθος επιλογες.Μηπως δεν ειχε προβλημα η 295 αλλα εφταιγε κατι αλλο στο συστημα?Η 5850 ειναι μια καλη καρτα για καινουργια παιχνιδια? το pc μου θελει αναβαθμιση?

PC:AMD athlon IIx4 pros. 2,60GHZ, ram 2x4G, vga sapphire 5850 ή geforce msi gtx295, τροφοδοτικο corsair cx600, ηχος m.audio delta.Ευχαριστω πολυ!!!

Και να σταμάτησε το ανεμιστηράκι της με λίγα χρήματα αλλάζεις σύστημα ψύξης!!  Εάν είναι εκτός εγγύησης!

Εάν έχεις εγγύηση λογικά στο πλαίσιο θα σ δώσουν κάποιο πιστωτικό!

Λογικά ο τεχνικός πήγε να στην  φάει την καρτούλα! Η οποία είναι μια χαρά για έναν casual gamer!

Δημοσ.

H 295 είναι μια απίστευτα δυνατή κάρτα σε raw-power (ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα) αφού πρόκειται για μια dual-gpu υλοποίηση. Καίει όμως πάρα πολύ (γιαυτό και σου κολλούσε αφού το CX δύσκολα να τα βγάλει πέρα) και παράγει απίστευτη ποσότητα θερμότητας (για τώρα τον χειμώνα καλά είναι να ζεσταίνει και το δωμάτιο. Φυσικά δεν υποστηρίζει και τις τελευταίες τεχνολογίες.

Συνολικά η 5850 αποτελεί μια καλύτερη λύση. Είτε αλλάζοντας τον ανεμιστήρα (είμαι σίγουρος πως έχει της Sapphire Xtreme που έχει προβληματικούς ανεμιστήρες) είτε βάζοντας μια after-market ψύκτρα θα είσαι εντάξει. Προφανώς ο τύπος θα την κρατούσε για πάρτι του, θα άλλαζε ανεμιστήρα και θα την πουλούσε στον επόμενο...

Δημοσ.

Πήγε να σε κοροιδέψει:

1) την 5850 με μια αλλαγή ψύκτρας (20 ευρώ)  θα την πούλαγε 80-100

2) η 295 δεν αξίζει πάνω από 100 ευρώ με τίποτα. Διότι παρότι είναι στα επίπεδα 470 έχει ζητήματα με θερμοκρασίες και χαλάει εύκολα.

αν δεν βγάλεις άκρη με το πλαίσιο ρώτα μας να σου προτείνουμε μια ψύκτρα και είσαι οκ.

(σtην χειρότερη βγάζεις το καπάκι κολλάς έναν 8άρι-12αρη ανεμιστήρα πάνω με tie-wraps και είσαι κομπλέ με 5-8 ευρώ... απλά θα φαίνεται άσκημο (αν και πολλοί θα το έλεγαν Ghetto Mod)    B)

• Like 1
Δημοσ.

(σtην χειρότερη βγάζεις το καπάκι κολλάς έναν 8άρι-12αρη ανεμιστήρα πάνω με tie-wraps και είσαι κομπλέ με 5-8 ευρώ... απλά θα φαίνεται άσκημο (αν και πολλοί θα το έλεγαν Ghetto Mod)    B)

Ακριβώς το τελευταίο το κάναμε με έναν φίλο σε μια 6850 που από λάθος έσπασε τα fins του ανεμιστήρα. Στην αρχή τον πήρε η κατάθλιψη αλλά τώρα γουστάρει κιόλας. Εννοείται πως τα temps είναι και καλύτερα ;)

• Like 2
Δημοσ.

Το θέμα είναι να μην έχει πάθει ζημιά η 5850 από το χαλασμένο ανεμιστήρι. Γιατί λογικά θα τερμάτιζε η θερμοκρασία και έκλεινε το pc. 

Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους για την ανταποκριση και τις συμβουλες.Η 5850 μου εκλεινε το pc. αυτο μονο. στο πλαισιο θα μου αλλαξουν το ανεμιστηρακι και ελπιζω να ειναι ενταξει.

Δημοσ.

H 295 είναι μια απίστευτα δυνατή κάρτα σε raw-power (ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα) αφού πρόκειται για μια dual-gpu υλοποίηση. Καίει όμως πάρα πολύ (γιαυτό και σου κολλούσε αφού το CX δύσκολα να τα βγάλει πέρα) και παράγει απίστευτη ποσότητα θερμότητας (για τώρα τον χειμώνα καλά είναι να ζεσταίνει και το δωμάτιο. Φυσικά δεν υποστηρίζει και τις τελευταίες τεχνολογίες.

Συνολικά η 5850 αποτελεί μια καλύτερη λύση. Είτε αλλάζοντας τον ανεμιστήρα (είμαι σίγουρος πως έχει της Sapphire Xtreme που έχει προβληματικούς ανεμιστήρες) είτε βάζοντας μια after-market ψύκτρα θα είσαι εντάξει. Προφανώς ο τύπος θα την κρατούσε για πάρτι του, θα άλλαζε ανεμιστήρα και θα την πουλούσε στον επόμενο...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει χαμηλή απόδοση λόγω ελλιπούς τροφοδοσίας. Το πρώτο πράγμα που συμβαίνει πέρα από το να μην παίζει η κάρτα γραφικών, είναι να έχεις Artifacts στην οθόνη.

Έλλειψη ρεύματος και χαμηλή απόδοση, είναι μία εξαιρετικά σπάνια κατάσταση.

Από εκεί και πέρα αν έχει σταματήσει το ανεμιστηράκι σε μία κάρτα γραφικών, το πιο πιθανό είναι να είναι αρπαγμένη. Ακόμα και αν αντικατασταθεί το σύστημα ψύξης, μπορεί το Chip να την έχει φάει τη σφαλιάρα. Βέβαια αυτό το βλέπεις.

Δημοσ.

<τρολ>

Σε απευθείας μετάδοση η απάντηση του τεχνικού:

"Είμαι Αθώος.......!"

Ζήτησε και πήρε παράταση από τον ανακριτή για να απολογηθεί.

</τρολ>

Η απορία μου εμένα είναι γιατί δεν την πήγες από την αρχή στο πλαίσιο για εγγύηση....

Δημοσ.

<τρολ>

Σε απευθείας μετάδοση η απάντηση του τεχνικού:

"Είμαι Αθώος.......!"

Ζήτησε και πήρε παράταση από τον ανακριτή για να απολογηθεί.

</τρολ>

Η απορία μου εμένα είναι γιατί δεν την πήγες από την αρχή στο πλαίσιο για εγγύηση....

Ο τυπος μου ειπε οτι ειναι αχρηστη και οτι συνηθως οι καρτες εχουν 6μηνη εγγυηση και τον πιστεψα.Οταν βρηκα την αποδειξη και ειδα οτι ισχυει η εγγυηση πηγα την καρτα στο πλαισιο.Η αληθεια ειναι οτι φταιω κι εγω γιατι ημουν αφελης....ο παθων μαθων.

Δημοσ.

Είναι κρίμα που την πάτησες αλλα ίσως είναι ένα καλό μάθημα. Μην εμπιστεύεσαι ποτέ κάποιον ''τεχνικο'' . Να παίρνεις και άλλες γνώμες οι οποίες είναι δωρεάν... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...