z4rx07 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Η παρουσίαση smartphone από διάφορους κατασκευαστές με οθόνη 5' ιντσών και άνω συνεχίζεται, με τη ZTE να επιβεβαιώνει τις τελευταίες διαρροές και να παρουσιάζει επίσημα τη δική της πρόταση.Ο λόγος φυσικά για το Grand S, των 5 ιντσών με οθόνη ανάλυσης 1080p, το οποίο, σύμφωνα με πολλούς, μοιάζει αρκετά με τα Droid DNA ή Vizion smartphones. Συγκεκριμένα εξοπλίζεται με επεξεργαστή quad-core Snapdragon S4 χρονισμένο στα 1.7GHz, με 13-megapixel κάμερα και με 2GB μνήμης RAM. Το συνολικό του πάχος δεν ξεπερνά τα 6.9 χιλιοστά πράγμα που σημαίνει ότι είναι ακόμη λεπτότερο από το Droid RAZR.Επιπροσθέτως, ο μοναδικός του πολυανθρακικός του σχεδιασμός, το κάνει αρκετά ελαφρύτερο από ότι θα περίμενε κανείς δεδομένου των χαρακτηριστικών που φέρει. Το λειτουργικό της συσκευής είναι το Android 4.1 Jelly Bean, εξοπλισμένο με ένα πρόσθετο λογισμικό κουμπιού επιστροφής στο αρχικό μενού το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης από τον χρήστη. Σύμφωνα με την ίδια την ZTE το σχεδίασε προκειμένου να μπορέσει με κάποιο τρόπο να αντισταθμίσει το μεγάλο μέγεθος της συσκευής επιτρέποντας την εύκολη προσβασιμότητα από χρήστες με μικρές παλάμες χεριών. Αυτή την περίοδο η αγορά του δεν είναι εφικτή. Η συσκευή προορίζεται για την Κίνα, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες κυκλοφορίας της συσκευής και σε άλλα μέρη του κόσμου. Το Grand S ολοκληρώνει σύμφωνα με την ZTE τη σειρά συσκευών Grand, η οποία περιλαμβάνει ακόμη και τα Grand Era και Grand X. Site: http://www.theverge.com/2013/1/8/3849604/zte-joins-5-inch-1080p-smartphone-party-with-grand-s">theverge.com Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2013 από z4rx07
hammerd Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 τελευταια ολα τα "παντοφλε" smartphones που βγαινουν μοιαζουν παρα πολυ μεταξυ τους..ιδεα μου ? εννοω σε πρωτη φαση στο σχεδιασμο τους, για να μην παρεξηγηθω.. 1
phanispal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Παίζει να έχουν φτάσει σ' ένα σημείο που να μην τους παίρνει και πολύ να ακολουθήσουν διαφορετική σχεδίαση, όπως τα τελευταία Xperia π.χ., που στο κάτω μέρος είναι σα να έχουν ένα επιπλέον μέρος. Κάτι τέτοιο θα προσέθετε ακόμα περισσότερο μήκος στις 5". 2
Skylined Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Και στο εσωτερικό ίδια είναι, και βασικά οι σχεδιαστές μπορούν να παίξουν λίγο με τις γωνίες και τα χρώματα, αλλά από το βασικό σχήμα δε μπορεί να ξεφύγει κανείς, ίσως προς μεγάλη δυσφορία της απλ. 2
Giorgos09 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Παίζει να έχουν φτάσει σ' ένα σημείο που να μην τους παίρνει και πολύ να ακολουθήσουν διαφορετική σχεδίαση, όπως τα τελευταία Xperia π.χ., που στο κάτω μέρος είναι σα να έχουν ένα επιπλέον μέρος. Κάτι τέτοιο θα προσέθετε ακόμα περισσότερο μήκος στις 5". Στο xperia s μου αυτο το επιπλεον μερος περιεχει της κεραιες. Αυτη η σειρα xperia ειναι οντως μακροστενη αλλα αν δεν ηταν το κινητο θα ηταν πλατυτερο χαλωντας την αναλογια της οθονης οπως στα περισσοτερα samsung.
CosmosKGR Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Ααα, αν δεν "στριμώξουν" Ultra HD αναλύσεις σε Wide οθόνες 4,5", εγώ δεν αγοράζω smartphone... :-D:-D Πέρα απ' την πλάκα όμως, η υπερβολή πια έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας! 1080p σε Wide οθόνες 5" δηλαδή, μη ξεχνιόμαστε, μιλάμε για 1920x1080 εικονοστοιχεία σε τόσο μικρές οθόνες;;;!!! Δεν μου φταίει βέβαια η συγκεκριμένη συσκευή σε αυτό, υπάρχουν πλέον κι άλλες και όλο και θα αυξάνονται τα σχετικά μοντέλα. Αφορμή παίρνω απλά. Τεσπα... Κατά τ' άλλα βέβαια, μιααα χαααρά τη βρίσκω την συγκεκριμένη!!! Αν σεβαστεί οικονομικά και τις εποχές μας, θα είναι ακόμα καλύτερα! 2
mourlos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 1080p σε 5 ιντσες οθονη..... μαλιστα..... αντε και στα 4Κ 1
kostas_dr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Με τέτοια λεπτή σχεδίαση, τι αυτονομία θα έχει; 1
CosmosKGR Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Με τέτοια λεπτή σχεδίαση, τι αυτονομία θα έχει; Κλειστό θα κρατάει για μέρες! :-D Η αυτονομία της προβλέπω ότι δεν θα είναι το "δυνατό της χαρτί" πάντως. Το πολυτιμότερο αξεσουάρ της θα είναι το... καλώδιο του φορτιστή! 2
gokuthelegend Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 τελευταια ολα τα "παντοφλε" smartphones που βγαινουν μοιαζουν παρα πολυ μεταξυ τους..ιδεα μου ? εννοω σε πρωτη φαση στο σχεδιασμο τους, για να μην παρεξηγηθω.. Κάτι τόσο λεπτό δεν νομίζω ότι σου δείνει και πολλές επιλογές να το φτιάξεις όπως θες.
moukoublen Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Πέρα απ' την πλάκα όμως, η υπερβολή πια έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας! 1080p σε Wide οθόνες 5" δηλαδή, μη ξεχνιόμαστε, μιλάμε για 1920x1080 εικονοστοιχεία σε τόσο μικρές οθόνες;;;!!! Τι πάει να πει υπερβολή; Με ποια δεδομένα; Με τι όρους; Μήπως με όρους συνήθειας; Δηλαδή δεν έχω συνηθίσει να ακούω κάτι τέτοιο, οπότε και το θεωρώ υπερβολικό. Κάποτε ήταν υπερβολή τέτοια ανάλυση και για τον υπολογιστή. Κάποτε ήταν υπερβολή και η απλή HD (1366x768) για τον υπολογιστή. Κάποτε, κάποτε, κάποτε. Τον τελευταίο καιρό η φιλοσοφία τις ανάλυσης έχει αλλάξει και καλώς έχει αλλάξει. Η αύξηση της ανάλυσης ποια δε σημαίνει αύξηση του χώρου εργασίας (δηλαδή στατικότητα μεγεθών απεικόνισης σε επίπεδο pixel) αλλά (με πρώτη την apple και τι retina σε αυτό) πολλαπλασιασμός των διαθέσιμων pixel για την περιγραφή ενός μεγέθους. Κοινώς έχουμε πολλαπλάσια καλύτερη απεικόνιση ενός στοιχείου. Και αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνει αφού τα pixel έχουν μικρίνει τόσο πια. [on topic] Φαίνεται και ακούγεται τρομερό.
el97639 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Αυτο το "Η συσκευή προορίζεται για την Κίνα" δεν το καταλαβαινω. Περα ισως απο πατεντοκλοπη που μπορουν να τους κυνηγησουν σε αλλες χωρες, γιατι δηλαδη να μη βγει στο εξωτερικο? Το εχω δει πολλες φορες και δεν το εχω πιασει
Bspus Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Τι πάει να πει υπερβολή; Με ποια δεδομένα; Με τους εκτιμωμενους περιορισμους της ανθρωπινης ορασης. Αν κανεις τους υπολογισμους θα βρεις οτι η "κοντη" πλευρα του zte ειναι περιπου 6.226 cm (θεωρωντας 12.7 cm τη διαγωνιο και 16/9 AR) Με 1080p αντιστοιχουν 57μm ανα γραμμη απο pixels. Ο αντιστοιχος υπολογισμος για το ipad retina βγαζει 96μm που ειναι περιπου το παχος μιας ανθρωπινης τριχας και κοντα στο οριο λεπτομερειας που μπορει να διακρινει το ανθρωπινο ματι. Αν και δεν αμφιβαλλω οτι οι εχοντες πολυ δυνατη οραση μπορουν να διακρινουν ακομη και τα 57μm, οτιδηποτε παραπανω θα χρειαζεται μεγεθυντικο φακο και δυσκολα θα εβρισκα επιχειρημα να μην το χαρακτηρισω υπερβολη 2
CosmosKGR Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Τι πάει να πει υπερβολή; Με ποια δεδομένα; Με τι όρους; Μήπως με όρους συνήθειας; Δηλαδή δεν έχω συνηθίσει να ακούω κάτι τέτοιο, οπότε και το θεωρώ υπερβολικό. Φίλε μου moukoublen, μια και βλέπω ότι "πάτησες" πάνω σε κάτι που εγώ ανέφερα, να σου πω τα εξής: Κατ' αρχήν, ποιος ακριβώς μίλησε πριν από εσένα, για τον όρο "συνήθεια" που τόσο εύκολα χρησιμοποίησες και βάσισες τον υπόλοιπο "συλλογισμό" σου;;; Είπα εγώ κάτι σχετικό;;; Όχι βέβαια, ούτε καν το υπονόησα! Μα και κανείς άλλος απ' όσο είδα. Παράλληλα, ζητάς να σου αναφερθούν "δεδομένα" και "όροι" ως προς το που στηρίζονται τα όσα λέω. Αναρωτιέμαι όμως: Το γνωρίζεις καθόλου το θέμα;;; Της σχέσης της ανάλυσης εικόνας με την βέλτιστη απόσταση θέασής της και τις σχετικές φυσικές δυνατότητες του ανθρώπινου ματιού και εγκεφάλου εννοώ. Θέλω να πω πως ναι, σαφώς και πρέπει αυτά που λέμε να μπορούν να αποδεικνύονται και είμαι μαζί σου 100% σε αυτό και το στηρίζω όμως, πριν ζητήσουμε να το κάνουν κάποιοι, καλό θα είναι να είμαστε αρκετά καλά προετοιμασμένοι οι ίδιοι σχετικά ώστε, να μην θέτουμε απλώς από την όποια άγνοιά μας τους άλλους στην "τρεχάλα". Πίστεψέ με, πηγές ακόμα και στο γνωστό μας διαδίκτυο, υπάρχουν πάρα πολλές που δείχνουν αυτό που ζητάς να μάθεις. Όταν μας δείξεις ότι το "κούρασες" όσο χρειάζεται από προσωπική σου αναζήτηση και, παρόλα αυτά, δεν κατάφερες να τις βρεις, πες μας να σε βοηθήσουμε με το να στις παραθέσουμε και συγκεκριμένα πια... Σε γενικές πάντως γραμμές, έχε υπόψιν σου πως για να δουν τα ανθρώπινα μάτια (και μιλώ κυριολεκτικά και για τα δύο μάτια μαζί) αξιοπρεπώς τα όσα δείχνει μια ανάλυση της τυποποιημένης κατηγορίας 1080p σε κατάλληλο κάδρο διαγωνίου 5", θα έπρεπε, η προς θέαση επιφάνεια, να βρίσκεται σε απόσταση... μόλις 15 εκατοστών από τα μάτια μας!!! Θέλω να πιστεύω πως έχεις σαφή εικόνα της πραγματικής φυσικής απόστασης των 15 εκατοστών! Αν όχι, πιάσε ένα οποιοδήποτε υποδεκάμετρο, βάλε με αυτό τα σημάδια σου π.χ. πάνω σ' ένα χαρτί και πρόσεξε για τι απόσταση μιλάμε! Μετά προσπάθησε κάπως να θέσεις, ακόμα και την πιο τέλεια σε απεικόνιση επιφάνεια (χαρτιού ή ηλεκτρονική) σε αυτήν την απόσταση από τα μάτια σου. Όταν τα κάνεις όλα αυτά, έλα μετά να μας πεις τι ακριβώς είδες και πόσο καθαρά! Ακόμα και την τέλεια όραση να έχεις (που ελάχιστοι την έχουν), τη στιγμή που είσαι ένας κανονικός άνθρωπός, για να μπορέσεις να εστιάσεις σε κάτι πάνω σε αυτήν την εικόνα, θα πρέπει να αλληθωρίσεις σε απίστευτο βαθμό και η κούραση των ματιών σου θα είναι τόσο άμεση που δεν νομίζω να μπορέσεις να το διατηρήσεις έτσι για πάνω από λεπτό. Σε παρακαλώ λοιπόν, πριν μπαίνεις σε διαδικασίες τόσο άμεσης αντιπαράθεσης με κάποιον, κάνε έναν κόπο να διαπιστώνεις μήπως έχουν την όποια βάση τα όσα ισχυρίζεται...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 seriously, πως το κατάφερες αυτό? έχει πλάκα πάντως το "Ερχεται το νέο λεπτό smartphone" σε συνδιασμό "μόνο για Κίνα"...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα