sep01 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Γεια χαρα σε ολους! θελω να αναβαθμισω τη μνηνη ραμ σε ενα συστημα desktop. η μητρικη εχει 2 σλοτ και ειναι αυτη http://www.asrock.com/mb/Intel/B75%20Pro3-M/?cat=Memory τωρα εχει επανω αυτη ακριβως Kingston Hyper X Genesis 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9D3/4G) http://www.skroutz.gr/s/335594/Kingston-4GB-HyperX-Genesis-1600MHz-CL9.html το συστημα τρεχει win 7 64bit, για να ειμαι καλυμενος για 3-4 χρονια απο μνημη , λεω να παω σε 1 module 8gb ( το οποιο να ειναι cl9 , αν και δεν ξερω τις διαφορε απο τα υπολοιπα cl, απλα για να ειναι πληρως συμβατη με τη αλλη και να κανουν dual channel) κοιταζω για Site: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31500&cat=4">αυτην γιατι σε kinston δε βρισκω cl9 8 gb μηπως ομως με αλλη μια 4αρα ιδια θα ειμαι οκ για αρκετο καιρό ? το θεματακι ειναι οτι υπαρχουν μονιμως δεσμευμενα ι τουλαχιστον τα μισα gb (το 50%) απο την gpu , και νομιζω οτι με μια ακομη προσθηκη θα πηγαινει καλυτερα το πισι
MoviemakerGr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Καταλαβαίνω πως το σκέφτεσαι αλλά καλύτερα να είσαι σε 2 module,άλλο ένα ίδιο θα κάνει μεγαλύτερη διαφορά από 1x8 CL9
sep01 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Καταλαβαίνω πως το σκέφτεσαι αλλά καλύτερα να είσαι σε 2 module,άλλο ένα ίδιο θα κάνει μεγαλύτερη διαφορά από 1x8 CL9 ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου , αλλα τα 2 modules μαζι τι το αποδοτικοτερο εχουν? επισης οι διαφορε απο cl9 se cl 11 , και τα volt στις μνημες τι ρολο παιζουν? και κατι τελευταιο .. γιατι τα win 7 δεσμευουν μνημη απο τη ram προς οφελος της gpu? αυτο το βλεπω να γινεται και σε 2 λαπτοπ που εχουν και αυτα win 7 64bit
sep01 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 καποια εξηγηση- διευκρνιση υπαρχει στο παραπανω ερωτημα?
ninos30 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 2-3 πραγματάκια για να τα ξεκαθαρίσουμε: - Δεν μπορείς να έχεις dual channel με ένα 8αρι και ένα 4αρι dimm. Πρέπει να είναι ίδια χωρητηκότητας - Τα CL (Cache Latency) είναι αυτό που λέει και η λέξη. Είναι ο χρόνος καθυστέρησης στο να ανταποκριθεί η μνήμη (όσο μοκρότερο τόσο καλύτερα). Ακούγεται σημαντικό στα λόγια, αλλά επειδή μιλάμε μια ms, πραγματικά έχει μηδενική σημασία στην καθημερινή χρήση. Ο μόνος τρόπος για να το καταλάβεις είναι να τρέξεις κάποια μετροπρογράμματα για να δεις ένα πολύ λίγο μεγαλύτερο σκορ (της τάξης του 0,1%) - Για τους ίδιους ακριβώς λόγους και το dual channel είναι μια μαρκετίστικη παπ.ριά! Στα χαρτιά λες "Πρέπει να το έχω!". Real Life, same old shit Οπότε και αυτό άστο στην άκρη και μην το βάλεις ως προτεραιότητα. - Όσον αφορά την δεσμευμένη μνήμη για την VGA έχεις λάθος. Η κάρτα στου έχει ανεξάρτητη μνήμη. ΑΝ δέσμευε από το σύστημα θα ήταν εκεί που λέει System Video Memory (είναι 0 σε σένα). Η RAM γίνεται shared στα βασικά συστήματα του HW σου, και η VGA σίγουρα είναι μία από αυτές αφού ανταλλάσσει πληροφορίες με την CPU σου Και αυτό είναι που βλέπεις παρακάτω. Και πάμε τώρα στην άποψη μου: Από 4GB RAM σε 100000000....0000 GB (και όλα τα ενδιάμεσα νούμερα) δεν θα δεις απολύτως καμία διαφορά σε ένα PC, εκτός αν χρησιμοποιείς εξειδικευμένα προγράμματα που τα εκμεταλλεύονται (προγράμματα που χρησιμοποιούν τεράστια αρχεία ώστε πρέπει να σηκωθούν στην RAM ώστε να επεξεργαστούν πιο γρήγορα). Κρατάμε μια πισινή με το τι θα γίνει και με το Gaming στην μετά PS4/XBOX720 εποχή, αφού οι νέες κονσόλες έρχονται με 8GB RAM Και ως γνωστόν η πλειάδα των games έρχεται στα PC από εκεί ως Ports
sep01 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 ευχαριστω φιλε μου ασχοληθηκες , φαινεται το χεις ψαξει αρκετα ή μπορει να ειναι και η δουλεια σου σε καποιες στιγμες που εχω ανοιξει απειρα παραθυρα στον browser, και παιζουν και εφαρμογες βλεπω στο ''computer status'' gadget να απομενουν ελευθερα μονο 600-700 ΜΒ της ram , και παρατηρω μια καθηστερηση στo scroll στις σελιδες και γενικα μια μικρη καθυστερηση υπαρχει .. , τωρα στο θεματακι με τη ραμ που νομιζα οτι δεσμευεται απο την gpu , για να το κατανοησω πλήρως to shared system memory εχει σχεση μονο με προγραμματα και εφαρμογες που ανοιγουν ? (γτ ειναι απο την εναρξη του υπολογιστη χωρις να εχω ανοιξει τπτ>? ) - προγραμματιζω να βαλω, αλλη μια ιδια 4αρα ραμ , αλλα με τα λεγομενα σου σκεφτομαι μηπως ημουν καλυμενος και με αλλη μια 2αριτσα ( gskill ειναι αυτη) απο υπολογιστη γνωστου που λογικα του ειναι περιττη , αφου εχει 8gb και δεν πολυασχολειτε με το πισι. να βαλω μια 4αρα που βλεπω οτι ανεβαινει η τιμη τους σιγα σιγα (?) ή να παρω με ενα 10 ευρω την 2αρα και να εχω 6gb συνολο? - και κατι επιπλεον για νατα λυσουμε ολα τα ζητηματακια και να μη ανοιγω καινουριο ποστ ,, το ram disk (drive), τι ειναι ακριβως και που βοηθαει? η ητρικη εχει SW που μπορει να γινει και αυτό (το εκανα δοκιμαστικα , αλλα το επανεφερα μετα ) γτ η μνημη τοτε πηγε στο ναδηρ (200-300 MB ) οατν ανοιγα πολλα πραγματα..
chrismilo91 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 φιλε βαλε Site: http://www.skroutz.gr/s/403905/Corsair-Value-Select-8GB-DDR3-1333MHz.html">αφτες!!!!!!!!!!!!!! ειναι και δωρεαν τα μεταφορικα και εναι δοκιμασμενες απο εναν φιλο μου ειναι εξερετικες
area51 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Μια χαρά είναι όντως οι μνήμες αλλά σε αυτά τα λεφτά παίρνει καλύτερες. Ο φίλος σου πώς ακριβως τις δοκίμασε?
area51 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2013 Ναι, άλλο ρώτησα. Πώς συμπέρανε ότι είναι εξαιρετικές. Κι εγώ τις έχω αλλά δεν είδα κάτι το εξαιρετικό. Όπως και με καμία άλλη βέβαια.
sep01 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 φιλε μου εχω ηδη ενα dim των 4γβ, να το βαλω στο ραφι δλδ αυτο που εχω επανω (1600ρες) http://www.skroutz.gr/s/335594/Kingston-4GB-HyperX-Genesis-1600MHz-CL9.html και να παρω αυτες που λες , παραλογο το κοβω... εκτος και αν δεν καταλαβα κατι καλα..
ninos30 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Φίλε Sep01 δεν θέλω να σε μπερδέψω με τεχνικούς όρους. Θα στο πω όσο πιο απλά μπορώ. Τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια, και όταν πρόκειται για την M$ σίγουρα όχι. Καλά τα ταμπελάκια, καλά και τα ποσοστά, τέλεια και τα στατιστικά που βγάζει, αλλά είναι μετρημένο πως στα Win7x64 είτε έχεις 4GB είτε >4, την ίδια απόδοση θα έχει το PC σου στην πράξη*. Και μένα το PC μου με τα 16GB αν πάω στο Task Manager στην καρτέλα Performance ως FREE μου δίνει 1495 ΜΒ. Αν βγάλω όμως τα τρία στικάκια το PC μου το ίδιο γρήγορα θα πηγαίνει. Δεν θα διαφωνήσω όμως με την λογική σου ότι είναι σχετικά φθηνή η μνήμη τώρα (και μάλιστα αρχίζει να ανεβαίνει) οπότε ας πάρω. Θα σου πρότεινα λοιπόν να προμηθευτείς την τεσσάρα της Kingston που λες (και όχι την δυάρα). Το RAMDISK είναι μια τεχνική που δεσμεύει ένα κομμάτι του δίσκου, και την χρησιμοποιεί στην συνέχεια ο υπολογιστής ως RAM. Αφορά μηχανάκια με <1GB RAM, και ποτέ μην πιστέψεις ότι είναι τέλειο αντικατάστατο. ΠΧ 1GB RAM+3GB Ramdisk επ' ουδενί δεν ισούται με 4GB RAM. Υπολείπεται κατά πολύ. * Προσοχή μην μου πεις ότι θα θελήσεις να σηκώνεις Virtual Machines Εκεί για καθένα, ιδεατά από 4 θα ήθελες. 1
area51 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Το RAMDISK είναι μια τεχνική που δεσμεύει ένα κομμάτι του δίσκου, και την χρησιμοποιεί στην συνέχεια ο υπολογιστής ως RAM. Αφορά μηχανάκια με <1GB RAM, και ποτέ μην πιστέψεις ότι είναι τέλειο αντικατάστατο. ΠΧ 1GB RAM+3GB Ramdisk επ' ουδενί δεν ισούται με 4GB RAM. Υπολείπεται κατά πολύ. Mήπως αναφέρεσαι στο pagefile? Γιατί το ramdisk είναι ακριβώς το αντίθετο: Η μνήμη χρησιμοποιείται ως δίσκος. Αμφίβολα τα αποτελέσματα πάντως. 1
Millennium Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/RAM_drive a block of RAM (primary storage or volatile memory) that a computer's software is treating as if the memory were a disk drive http://blogs.amd.com/play/2012/10/10/give-your-pc-a-boost-with-amd-radeon-ramdisk/ RAMDisk read performance: Up to 25600 MB/s with DDR3-1600 Βέβαια υπάρχει εδώ και δεκαετίες και δεν είναι της amd.
ninos30 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2013 Sorry ρε παιδιά, κακός σύμβουλος το alcohol... Όντως είναι τεχνική που βελτιώνει την επίδοση ενός δίσκου HDD/SDD δεσμεύοντας ένός κομματιού της RAM ώστε να βελτιωθούν κατακόρυφα τα access times. Άλλο πράγμα περιέγραφα εγώ πριν Στα "παράθυρα" όντως το gain είναι σχετικό και αμφισβητήσιμο. Σε Unix/Linux όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα