Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια καλησπερα.διαβαζα εδω περα ενα ποστ π εκανε ενα παιδι και τεσπα ελεγε για τον επεξεργαστη οτι τον κλοκαρε και μετα του επεσε απο 4.2 σε 1.6 και επεσε το cpu degrade.ξερω 2 πραγματακια για το oc αλλα πρωτη φορα τον ακουω αυτον τον ορο και ενταξει τα αγγλικα μου εχουν σκουριασει.

http://www.anandtech.com/show/2468/6 διαβασα αυτο το αρθρο που παρεθεσε ενα αλλο παλικαρι και απο οτι καταλαβα ειναι οτι μειωνετε το προσδοκιμο ζωης του επεξεργαστη με το oc.γινετε ομως μετα απο oc να κλειδωθει ο επεξεργαστης σε πολυ μικροτερη συχνοτητα λειτουργιας και να ειναι μη αναστρεψιμο?troll-free απαντησεις παρακαλω

Δημοσ.

αν μιλας σοβαρα και δεν τρολλαρεις degrade τρως συνηθως αν κλοκαρεις με πολυ υψηλα ρευματα και γενικοτερα του πινεις το αιμα χωρις να εχεις την απαραιτητη ψυξη ωστε να υποστηριξεις τα ρευματα αυτα.

ετσι το cpu αδυνατει να τρεξει στις συχνοτητες που μπορουσε να τρεξει πριν,παει να δουλευει σωστα ποιο απλα και προφανως μειωνεται ο χρονος ζωης του

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/471734-αποτελεσματα-overcloking/ <- το νημα.λογω αγνοιας δεν ξερω εαν τρολαρετε εκει και αν πρεπει να τα πιστεψω.για αυτο εκανα ξεχωριστω θεμα.οχι δεν τρολαρω δεν ξερω τι σημαινει.ναι αλλα σε τοσο μεγαλο βαθμο?(απο τα 3 ας πουμε στο 1.6 ειναι τραγικη διαφορα) και λογικα αυτο δεν θελει χρονια να του πινεις το αιμα?παυει δηλαδη να ειναι θεμα software?

Δημοσ.

το degrade ειναι καθαρα θεμα hardware,δεν συμαινει βεβαια πως αμα κλοκαρεις σε ακραιες τιμες με αερα π.χ για να τρεξεις ενα benchmark θα φας degrade.

Δημοσ.

αν μιλας σοβαρα και δεν τρολλαρεις degrade τρως συνηθως αν κλοκαρεις με πολυ υψηλα ρευματα και γενικοτερα του πινεις το αιμα χωρις να εχεις την απαραιτητη ψυξη ωστε να υποστηριξεις τα ρευματα αυτα.

ετσι το cpu αδυνατει να τρεξει στις συχνοτητες που μπορουσε να τρεξει πριν,παει να δουλευει σωστα ποιο απλα και προφανως μειωνεται ο χρονος ζωης του

degrade δε μπορει να θεωρηθει και το να χρειαζεται (μετα απο καποιο καιρο ή υπερβολικη καταπονηση) περισσοτερο ρευμα ο επεξεργαστης για να δουλεψει σε συχνοτητα που δουλευε πριν με λιγοτερο ?

αν θυμαμαι σωστα εχω δει περιπτωση degrade οπου ο επεξεργαστης ηθελε τρελο ρευμα για να καταφερει να δουλεψει σε στοκ συχνοτητα μετα απο καταπονηση (απο overclocking εννοειται)

εγω το αντιλαμβανομαι παντως οπως το λεει ο moviemaker , εκφυλισμο του hw συνηθως (οχι απαραιτητα) μετα απο καταπονηση

ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα ελαφριας περιπτωσης που εχω στο νου μου , ειναι επεξεργαστης φιλου (q9550 στα 3.8 περιπου ) , ο οποιος μια μερα πεταξε bsod και δε μπορουσε να μπουταρει με τιποτα στα windows σε αυτη τη συχνοτητα αν δεν εδινε λιιιγο παραπανω ρευμα , ενω δουλευε ετσι απροβληματιστα, κρυα και με λιγο σχετικα ρευμα για 3.5+ χρονια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...