georgeadams Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Ερωτήσεις: 1.Ποιά f έχουν σημασία όταν σου λέει διάφραγμα (Aperture - f/): f/3.1 – f/5.9 ή 3,3 (W) - 5,9 (T) τι σημένει ποιό νούμερο να είναι το μικρό για την φωτηνότητα Στους περισσότερους φακούς, το μέγιστο διάφραγμα αλλάζει ανάλογα με το πόσο έχεις "ζουμάρει". Όταν ο φακός είναι τέρμα ευρυγώνιος (wide) το μέγιστο διάφραγμα είναι μεγαλύτερο (f/3.1 και f/3.3 στα παραδείγματά σου). Όταν ο φακός είναι τέρμα ζουμ (tele) το μέγιστο διάφραγμα πέφτει (f/5.9 στα παραδείγματα σου). 2.Μέγεθος Αισθητήρα και Διάφραγμα παίζουν τον σημαντικότερο λόγο, έτσιΝαι, μαζί με την καλή απόδοση του αισθητήρα σε υψηλά ISO. Σε φθηνές compact μηχανές μη φανταστείς τρελές διαφορές πάντως. 3.Η Σταθεροποίηση Εικόνας που δίνουν οι ποιό πολλές πλέον κάνει δουλειάΒοηθάει αλλά μην περιμένεις και θαύματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LOULATRANS Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) >μπατμαν,οταν παραθετεις κειμενο καλο ειναι να το παραθετεις ολοκληρο.ο κεεισμιθ του δπγρ ειναι γνώστης,και λαμβανω υποψην την γνωμη του,καθοτι ειμαι μελος και εγω εκει,οπως και σου ειπα οτι τα δειγματα στο συγκριτικο που εκανα δειχνουν την κανον καλυτερη,οπως και οτι στα 139 ηταν καλη περιπτωση,αλλα τωρα στα 180φευγα ,δεν θα την κοιτουσα για τους λογους που αναγραφει παραπανω ενας χειριστης της.αυτα που θελεις να κανεις ,δεν μπορεις να τα κανεις με μια απλη κομπακτ(οσο ζουμ και να εχουν,ειναι απλες κομπακτ).οποτε ,θα διαλεγα αυτην που μου προσφερει τα περισοτερα......... υ,γ :για να καταλαβεις τι εστι κομπακτ,λαβε υποψην οτι το διαφραγμα που αναφερουν οι περισοτεροι,στις κομπακτ,δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα πλαστικο φιλτρακι που σκοτεινιαζει-μειωνει το φως που πεφτει στον αισθητηρα ,για να μπορει να φωτογραφιζει νταλα μεσημερι και ή μπαινει αυτοματα μπροστα στον αισθητηρα ή δεν μπαινει.απο εκει και μετα η μηχανη παιζει με το ιςο και την ταχυτητα κλειστρου για να πιασει το επιθυμητο επιπεδο φωτος Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2013 από LOULATRANS 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Supes Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 >μπατμαν,οταν παραθετεις κειμενο καλο ειναι να το παραθετεις ολοκληρο.ο κεεισμιθ του δπγρ ειναι γνώστης,και λαμβανω υποψην την γνωμη του,καθοτι ειμαι μελος και εγω εκει,οπως και σου ειπα οτι τα δειγματα στο συγκριτικο που εκανα δειχνουν την κανον καλυτερη,οπως και οτι στα 139 ηταν καλη περιπτωση,αλλα τωρα στα 180φευγα ,δεν θα την κοιτουσα για τους λογους που αναγραφει παραπανω ενας χειριστης της.αυτα που θελεις να κανεις ,δεν μπορεις να τα κανεις με μια απλη κομπακτ(οσο ζουμ και να εχουν,ειναι απλες κομπακτ).οποτε ,θα διαλεγα αυτην που μου προσφερει τα περισοτερα......... υ,γ :για να καταλαβεις τι εστι κομπακτ,λαβε υποψην οτι το διαφραγμα που αναφερουν οι περισοτεροι,στις κομπακτ,δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα πλαστικο φιλτρακι που σκοτεινιαζει-μειωνει το φως που πεφτει στον αισθητηρα ,για να μπορει να φωτογραφιζει νταλα μεσημερι και ή μπαινει αυτοματα μπροστα στον αισθητηρα ή δεν μπαινει.απο εκει και μετα η μηχανη παιζει με το ιςο και την ταχυτητα κλειστρου για να πιασει το επιθυμητο επιπεδο φωτος Συμφωνώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κόμπακτ δεν είναι όπως ήταν. Δηλαδή με 150 ευρώ παίρνεις κάτι που δεν θα το φανταζόσουν πριν 5 χρόνια. Να λέμε και τα καλά τους. Μια compact που να έχει πολλές manual ρυθμίσεις πιστεύω είναι μια καλή αρχή για να αρχίσει κανείς να μπαίνει (όπως και γω) στο τρυπάκι. Θεωρώ υπερβολή να πάρεις κατευθείαν DSLR για κάτι που μπορεί να μην ασχοληθείς καν καθώς μπορεί να καταλήξεις να βγάζεις μόνο φωτογραφίες την παρέα όταν βγαίνεται και να διαπιστώσεις ότι θες κάτι που μπορείς να το 'χεις πάντα μαζί σου. Γι αυτόν τον λόγω μην κοιτάξεις και τις SLR-Like που ανέφερες πριν. Δεν αξίζει να δώσεις 250 για κάτι τέτοιο καλύτερα πάνε σε μια μεταχειρισμένη DSLR αν είναι να πας εκεί. Εγώ θα επιμείνω στην Samsung (αφού ακόμα είναι διαθέσιμη). Είναι κάτι άνω του μετρίου και πιστεύω πως είναι μια καλή αρχή για να κάνεις κάτι παραπάνω χωρίς να μπεις μέσα οικονομικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
batman_gardiki Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 >μπατμαν,οταν παραθετεις κειμενο καλο ειναι να το παραθετεις ολοκληρο.ο κεεισμιθ του δπγρ ειναι γνώστης,και λαμβανω υποψην την γνωμη του,καθοτι ειμαι μελος και εγω εκει,οπως και σου ειπα οτι τα δειγματα στο συγκριτικο που εκανα δειχνουν την κανον καλυτερη..... Συγνώμη αλλά δεν νομίζω οτι άλλαξα κάτι στο νόημα της συζήτησης Εγώ θα επιμείνω στην Samsung (αφού ακόμα είναι διαθέσιμη). Είναι κάτι άνω του μετρίου και πιστεύω πως είναι μια καλή αρχή για να κάνεις κάτι παραπάνω χωρίς να μπεις μέσα οικονομικά. Νομίζω οτι έχω καταλήξει. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Supes Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2013 Νομίζω οτι έχω καταλήξει. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια Να μας πεις εντυπώσεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis855 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 που κατέληξες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
batman_gardiki Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2013 Xα Φίλε σήμερα το πρωί με πήραν απο το μαγαζί που παρήγγειλα εδώ και 2βδομάδες την Samsung wb750 και μου είπαν οτι δεν υπάρχει πλέον. Τι κάνω τώρα ???? Πάλι ψάξιμο απο την αρχή..... Έχεις να προτείνεις κάτι??????? Να την πάρω?????? http://www.pixmania.gr/gr/gr/09745624/art/canon/powershot-sx230-hs---%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B7.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LOULATRANS Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 το πιξμανια απο οτι ειδα με μια ματια ,εχει 20 ευρω μεταφορικα.αν ισχυει ,δεν ειναι φτηνοτερη στο ελλαντα?? http://www.skroutz.gr/s/321221/Canon-PowerShot-SX230-HS.html?keyphrase=sx230 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
batman_gardiki Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 ναι το είχα δει οταν πήγα να την παραγείλω και κατέληξα....Ελλάδα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis855 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Xα Φίλε σήμερα το πρωί με πήραν απο το μαγαζί που παρήγγειλα εδώ και 2βδομάδες την Samsung wb750 και μου είπαν οτι δεν υπάρχει πλέον. Τι κάνω τώρα ???? Πάλι ψάξιμο απο την αρχή..... Έχεις να προτείνεις κάτι??????? Να την πάρω?????? http://www.pixmania.gr/gr/gr/09745624/art/canon/powershot-sx230-hs---%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B7.html αν εννοεις αυτο στην κρητη, και εμενα με πηραν χτες και την ακυρωσα την παραγγελια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
batman_gardiki Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2013 αν εννοεις αυτο στην κρητη, και εμενα με πηραν χτες και την ακυρωσα την παραγγελια ναι αυτό εννοώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis855 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 επόμενη επιλογή η canon sx230 hs αλλα δεν την βρισκω σε μαυρο σε λογική τιμή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
batman_gardiki Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2013 Ήρθε η CANON Power Shot SX230HS, 186,00ευρώ με μεταφορικά απο Tech4guru. Υπάρχει κανένα λίνκ να διαβάσω με τεχνικές compact για καλύτερες φώτογραφίες ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TAKE5 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 To manual της μηχανής . Από εκεί και πέρα βασικές αρχές για φωτογραφία θα βρεις παντού Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
farma Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Γεια σας Είπα να γράψω εδώ μιας και οι απορίες που θα ήθελα να μου λυσετε ταιριάζουν νομίζω. Λοιπόν έχουμε Site: http://www.samsung.com/gr/consumer/camera-camcorder/smart-cameras/compact/EC-WB150FBPBE3">samsung wb150 στα 110 ευρώ από αμαζον και 150 περίπου από Ελλάδα. Site: http://www.samsung.com/gr/consumer/camera-camcorder/cameras/compact/EC-WB750ZBPBE3">samsung wb750 στα 160 ευρώ σε άμαζον και 235 Ελλάδα Site: http://www.katerelos.gr/product_info.php?products_id=22074&ref=3">samsung wb100 στα 155 ευρώ Ποιάν και γιατί θα πέρνατε? Με την εγγύηση για παραγγελία από άμαζον τι ισχύει? Γιατί απορρίπτουν αυτοί που ασχολούνται τις λεγόμενες bridge μηχανές? Να πώ ότι κοιτάω και τις canon που προτείνετε παραπάνω αλλά ξεφεύγει κάπως η τιμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα