Δεινόσαυρος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 1)Σετ AM3+ με 8350/8320 με προβληματίζει λίγο αυτό που αναφέρουν όλοι ότι δεν έχει καλή ενεργειακή απόδοση(υψηλή κατανάλωση ρεύματος). Επιπλέον δεν έχω ιδέα από chipset για socket am3 και έτσι δυσκολεύομαι να επιλέξω μητρική. Ισχύει αυτό με την κατανάλωση. Είναι σχεδόν διπλάσια του i7 σε full load αλλά αποσβαίνεις μεγάλο μέρος της με το χαμηλότερο κοστος. 2)Σετ s1155 με i7 3770k ,i5 3570k και εδώ δεν ξέρω καθόλου από chipset και επομένως και τι να κοιτάξω στην μητρική. Καταρχήν γλυτώνεις αρκετά χρήματα (ένα 50αρικο είναι) πηγαίνοντας σε non Κ επεξεργαστή. Ο Κ δεν είναι καλύτερος απλά είναι κατάλληλος για οc. Επίσης δεν χρειάζεσαι κάρτα γραφικών για το άλλο σύστημα αν πας σε i7 καθώς έχει ενσωματωμένη. 3)Σετ 2011 Με τραβαει σαν επιλογή γιατί δέχεται και 6-πυρυνους επεξεργαστές και πιστεύω μετά από λίγο καιρό θα αναπτυχτεί ακόμα περισσότερο. Δύσκολο να βγει εντως χρημάτων. Όπως το είπες. Εκτός του μπάτζετ σου. Επιπλέον διάβασα ότι η Intel ετοιμάζει νέο socket για να αντικαταστήσει το 1155 (το νέο θα λέγεται 1150 και το περιμένουν στα μισά του έτους). Ισχύει αλλά δυστυχώς δεν ευνοεί την amd επιλογή. Δύσκολο στο άμεσο μέλλον να βγει καλύτερος του σημερινού i7 στο am3 σοκετ οποτε θα πληρώσεις επεξεργαστή σχεδόν 2 φορές. Πιστεύετε ότι αξίζει να κάνω υπομονή λίγο καιρό ακόμα περιμένοντας το νέο hardware ? Σχεδόν ποτέ δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου να κάνεις υπομονή με το hardware. Καινούρια συνέχεια θα βγαίνουν. Για τα 3 παραπάνω κομμάτια σκάφτομαι και για μεταχειρισμένα καθώς φαντάζομαι θα είναι πιο αποδοτικά για τα λεφτά που θα δώσω. Αν βρεις καλή τιμή, αξιόπιστο πωλητή και εγγύηση, γιατί όχι? Θα χαρώ πολύ να ακούσω οποιαδήποτε συμβουλή, Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
Millennium Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 1)Σετ AM3+ με 8350/8320 με προβληματίζει λίγο αυτό που αναφέρουν όλοι ότι δεν έχει καλή ενεργειακή απόδοση(υψηλή κατανάλωση ρεύματος). Επιπλέον δεν έχω ιδέα από chipset για socket am3 και έτσι δυσκολεύομαι να επιλέξω μητρική. 2)Σετ s1155 με i7 3770k ,i5 3570k και εδώ δεν ξέρω καθόλου από chipset και επομένως και τι να κοιτάξω στην μητρική. 3)Σετ 2011 Με τραβαει σαν επιλογή γιατί δέχεται και 6-πυρυνους επεξεργαστές και πιστεύω μετά από λίγο καιρό θα αναπτυχτεί ακόμα περισσότερο. Δύσκολο να βγει εντως χρημάτων. Επιπλέον διάβασα ότι η Intel ετοιμάζει νέο socket για να αντικαταστήσει το 1155 (το νέο θα λέγεται 1150 και το περιμένουν στα μισά του έτους). 1.Προτασεις μπορεις να παρεις απο εδω.Οσο για την καταναλωση ειναι +35-40w πραγματικη απο αντιστοιχο intel σε stock.Τιποτα το μεμπτο εκτος και αν εισαι φανατικος της greenpeace To s2011 οπως σου πα παιρνει τους δυνατοτερους αλλα ασυμφορους οικονομικα επεξεργαστες. Το s1155 παει για αποσυρση σε καποιους μηνες ναι. Για μεταχειρισμενο μονο αν εβρισκες καμμια ευκαιρια 3770Κ η FX. 304ευρω βγαινουν 8350+asus μητρικη που σου δειξα+καλη ψυκτρα 1
rsx667 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Καταρχήν γλυτώνεις αρκετά χρήματα (ένα 50αρικο είναι) πηγαίνοντας σε non Κ επεξεργαστή. Ο Κ δεν είναι καλύτερος απλά είναι κατάλληλος για οc. Επίσης δεν χρειάζεσαι κάρτα γραφικών για το άλλο σύστημα αν πας σε i7 καθώς έχει ενσωματωμένη. Έχεις δίκιο ότι γλιτώνω αρκετά χρήματα με non-k 3770 (35 ευρώ περίπου) ,άπλα αν βρω σε μεταχειρισμένο 3770k π.χ δεν θα πω όχι ,αλλιώς πάω για τον απλό. Η Κάρτα που έχω βάλει είναι μια απλή GT210 έχω σκοπό να την χρησιμοποιήσω στο παλιό pc από το οποίο θα πάρω την 6850 για να την βάλω στο καινούργιο. Oπως το είπες. Εκτός του μπάτζετ σου. Για 2011 μονό αν είμαι τυχερός και βρω μεταχειρισμένο για καινούργιο όντως είναι δύσκολο. Ισχύει αλλά δυστυχώς δεν ευνοεί την amd επιλογή. Δύσκολο στο άμεσο μέλλον να βγει καλύτερος του σημερινού i7 στο am3 σοκετ οποτε θα πληρώσεις επεξεργαστή σχεδόν 2 φορές. Σχεδόν ποτέ δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου να κάνεις υπομονή με το hardware. Καινούρια συνέχεια θα βγαίνουν. Ο Λόγος που αναφέρθηκα στο νέο socket είναι ότι α)δεν ξέρω κατά ποσό θα υπάρχει μετά από 1-2 χρονιά π.χ δυνατότερος επεξεργαστής για το 1155 (οι intel λογικά θα σταματήσει την ανάπτυξη και θα επικεντρωθεί στο νέο socket) β)όταν βγει το νέο socket οι τιμές του 1155 λογικά θα πέσουν κατακόρυφα ,επιπλέον θα εμφανιστούν αρκετοί στις αγγελίες. Αν βρεις καλή τιμή, αξιόπιστο πωλητή και εγγύηση, γιατί όχι? Βρίσκω μεταχειρισμένους 3770 αλλά μονό στο ebay , σε ελληνικές αγγελίες βρίσκω μονό ζήτησης που σημαίνει ότι η τιμή τους θα είναι πολύ κοντά στην τιμή καινούργιου.(Δεν ξέρω αν με καλύπτει η intel με εγγύηση αν πάρω από εξωτερικό) 1.Προτασεις μπορεις να παρεις απο εδω.Οσο για την καταναλωση ειναι +35-40w πραγματικη απο αντιστοιχο intel σε stock.Τιποτα το μεμπτο εκτος και αν εισαι φανατικος της greenpeace To s2011 οπως σου πα παιρνει τους δυνατοτερους αλλα ασυμφορους οικονομικα επεξεργαστες. Το s1155 παει για αποσυρση σε καποιους μηνες ναι. Για μεταχειρισμενο μονο αν εβρισκες καμμια ευκαιρια 3770Κ η FX. 304ευρω βγαινουν 8350+asus μητρικη που σου δειξα+καλη ψυκτρα Για την κατανάλωση δεν είναι μονό το θέμα ότι θα δίνω 5 ευρώ το μήνα παραπάνω για ρεύμα ,αλλά γενικά ότι μου αρέσει ο σχεδιασμός που προσφέρει καλύτερη απόδοση από όλες τις πλευρές (χαμηλότερες θερμοκρασίες – λιγότερος θόρυβος …και όχι μονό). Σε ευχαριστώ πολύ για το σετ που μου έστειλες με τον am3+ αν τελικά πάω σε 8350 πολύ πιθανό να διαλέξω αυτό . Σκεφτομαι να κάνω λίγο υπομονή είτε για κάποιο μεταχειρισμένο i7 είτε για το νέο 1150 socket .Πιστεύεις ότι αξίζει ?
Millennium Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δεν βλεπεις διαφορα στον λογαριασμο Σου πα τη γνωμη μου ηδη.Οι s1150 θα χουν βελτιωσεις κυριως στις φορητες εκδοσεις τους και στα ενσωματωμενα γραφικα,τουλαχιστον μεχρι τις εως τωρα πληροφοριες.
rsx667 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Σε ευχαριστώ, Από την πλευρά της AMD υπάρχουν τίποτα πληροφορίες για επερχόμενα μοντέλα? Θα ήταν καλό να υπάρχει ανταγωνισμός ,η κατάσταση έχει γύρει υπέρ της intel που τείνει να γίνει μονοπώλιο και αυτό της επιτρέπει να κοστολογεί όπως αυτή θέλει.
Millennium Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Το βαρος πεφτει σε μοντελα με ενσωματωμενα γραφικα αλλα μεσα στο 13 αναμενεται να βγουν και καποιοι FX.
poulaki1976 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 πιστευω οτι με νεο socket και cpu απο intel η διαφορα θα ειναι 10 με 15 τοις εκατο με τα τωρινα δεδομενα,ουσιαστικη διαφορα θα δουμε τελος του 13 αρχες 14 αφου το πανε λαου λαου οι μονοπολες και μας εμπαιζουν γιαυτο κι εγω λεω να χτυπησω το σετακι του MILL το βρισκω εξαιρετικο και μια ερωτησουλα παρακαλω με τον 8350 αν κοτσαρω μια HD 5450 προσωρινα για αρχη μιας και υπαρχει θα δουλεψει για απλη χρηση ιντερνετ και κανα photoshop χωρις παιγχνιδια η θα χω μπουκαλια ; 1
cabdik Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 για την διαφορα στην καταναλωση, πρεπει να λαμβανετε υποψιν σας οτι οι FX-8320/50 εχουν 8 ΦΥΣΙΚΟΥΣ πυρηνες και οχι Hyperthreading απο 4..!! 2
Δεινόσαυρος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δεν έχουν ακριβώς 8 φυσικούς πυρήνες και δεν έχουν και ενσωματωμένα γραφικά. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι μείζονα παράμετρος η κατανάλωση. Ενδεικτική της τεχνολογικής εξέλιξης ναι, αλλά όχι το Α και το Ω.
adtakhs Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Ακριβώς 8 φυσικότατους πυρήνες έχουν ! 8 Integer 8 fpu Το μόνο που αλλάζει είναι πως η FPU του κάθε πυρήνα είναι ελαστική και μπορεί να ενωθεί με την fpu του άλλου.
cabdik Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δεν έχουν ακριβώς 8 φυσικούς πυρήνες και δεν έχουν και ενσωματωμένα γραφικά. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι μείζονα παράμετρος η κατανάλωση. Ενδεικτική της τεχνολογικής εξέλιξης ναι, αλλά όχι το Α και το Ω. καθαρα hardware-ικως, εχουν 8 φυσικους πυρηνες? το οτι ανα ζευγη μοιραζονται καποια κοινα στοιχεια (πχ cache), δεν λεει κατι. ειναι θεμα αρχιτεκτονικης της εταιριας. γραφικα οντως δεν εχει, αλλα δεν σημαινει αυτο οτι τα γραφικα που κουβαλανε οι Intel, θα ισοσκελισουν +4 πυρηνες! συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι, ειδικα σε τετοια συστηματα, η καταναλωση δεν ειναι η κυρια παραμετρος..!! 1
adtakhs Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2013 Αν φίλε μου θες να μάθες κάτι για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή πες μου !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα