Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλυσπερα ειμαι στην εστια της πατρας και εχω ενσυρματη συνδεση(δηλ. το μονο που εχω στο δωματιο ειναι το καλωδιο συνδεσης) και εχω ενα ADSL και θελω να συνδεσω το καλωδιο με το ADSL ωστε να μην χρειαζετε ολη την ωρα να εχω το καλωδιο στον λαπτοπ αλλα και να μπορω να συνδεω και αλους λαπτοπ  ασυρματα.

Ευχαριστω

Δημοσ.

αυτό που έχω είναι από σύνδεση του ΟΤΕ οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι είναι (μήπως λέγεται Modem)...στο κουτί του λέει:

"Ασύρματο ADSL2 + Router ZTE ZXHN H108NS"

από θύρες έχει:

θήρα USB

θύρα Ethernet για σύνδεση αποκωδικοποιητή          : LAN4(STB)

θύρες Ethernet για σύνδεση Η/Υ                               : LAN1, LAN2, LAN3

θύρα για σύνδεση τηλεφωνικού καλωδίου (RJ-11)    : LINE

Δημοσ.

να σου πώ την αλήθεια δεν ξέρω αν μπορείς με το router αυτό να συνδεθείς... ίσως και να μπορείς. τι έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα?

αλλα η πιό έυκολη λύση θα ήταν να έβαζες ένα switch.

το καλώδιο που έρχεται στο δωμάτιο είναι UTP (ethernet) ?

Δημοσ.

συνδέω το router με το καλώδιο (ethernet) αλλά δεν ανάβει το λαμπάκι του internet. και από τον laptop μου συνδέομαι με το router χωρίς όμως να έχει σύνδεση με το inernet!

μηπως πρεπει να κανω κατι απο το λαπτοπ για να μπορεσει το ρουτερ να πιασει την γραμμη του ιντερνετ(καμια πυλη η κατι τετοιο)??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απλά μάλλον το ρουτερ σου περιμένει το ιντερνετ απτην είσοδο του τηλεφώνου, και λογικό... για να ανάψει το λαμπάκι θα πρεπει να λειτουργήσει σαν modem οπότε θα πρεπει να πάρει απο εκει την γραμμή του τηλεφώνου.

απτην στιγμή που εσύ έχεις απλά ethernet αλλάζει το πράγμα. ειναι σαν να τα χεις βάλει σε ενα LAN.

δεν ξέρω αν ρυθμίσεις στο λαπτοπ το gateway της εστίας αν θα παίξει. βάλε δηλαδή πρώτα το λαπτοπ πάνω, δες τι IP του δίνει ,gateway, dns κτλπ

και μετά βάλτο πάνω στο router. αφου κλεισεις το DHCP. μπορεί τώρα εσένα  να σου αλλάζει καθε φορά το ρουτερ την ip και το netmask και να μπερδεύεται το θέμα. δοκίμασε το αυτό μήπως και.

παίζει πάντως και απλά να μην γίνεται αυτο που λέω... με ένα switch πάντως θα είχες καθαρίσει τώρα :P

π.χ https://www.skroutz.gr/s/313517/TP-LINK-5-port-Unmanaged-10-100M-Desktop-Switch.html

Επεξ/σία από Luciddream

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...