victorm13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Σε μια "προσπάθεια" αναβάθμισης πήρα το παρακάτω υλικό : Site: http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20Pro4/">ASRock Z77 Pro4 Site: http://ark.intel.com/products/65732/Intel-Xeon-Processor-E3-1230V2-8M-Cache-3_30-GHz">Intel Xeon E3 1203V2 Site: http://www.crucial.com/store/partspecs.aspx?IMODULE=BLS8G3D1609DS1S00">4x8GB @ 1600MHz, CL9, 1.5V Το πρόβλημά μου είναι ότι και με τα τέσσερα αρθρώματα, το σύστημα δεν εκκινεί παρά μετά από 5-10 απόπειρες και η λειτουργία του δεν είναι σταθερή (μπλέ οθόνη σε αναπαραγωγή βίντεο με υπαιτιότητα της μνήμης - απ' όσο πρόλαβα να δω). Έκανα δοκιμές αυξάνοντας μόνο την τάση DRAM έως 1.685V, χωρίς αποτέλεσμα - μόνο κάπου στα 1.575V κατάφερε να μπουτάρει με την τρίτη. Σε κάποια σελίδα διάβασα ότι χρειάζεται και αύξηση της VCCSA, κάτι που έκανα και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης δοκίμασα και με συχνότητα στα 1333MHz αλλά και με χρονισμούς CL10 σε 1.5V Υπάρχει κάποια ιδέα για το ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω ώστε το σύστημα να ξεκινά άμεσα και να λειτουργεί απροβλημάτιστα, χωρίς να προκύψει κάποια αστοχία υλικού. ΥΓ1: Περίμενα ότι θα προκύψει κάποιο θέμα, γι' αυτό πήρα τις συγκεκριμένες μνήμες και όχι άλλες με μεγαλύτερη stock τάση, για να έχω το περιθώριο αύξησης μέχρι τα 1.65V - Σε κάποια σελίδα νομίζω οτι είδα κάποιον να φτάνει στα 2133MHz με 1.7V, αλλά με 2 αρθρώματα των 8GB. ΥΓ2: Δοκίμασα και με 400W τροφοδοτικό (που χρησιμοποιούσα σε σύνθεση με 4x1GB DDR2 @ 1.8V) και με 500W. ΥΓ3: Το λειτουργικό μου είναι Win 7 Ultimate x64 και το υπόλοιπο υλικό είναι Agility 3 120GB, HD5750. ΥΓ4: Έχω κάνει update στην πιο πρόσφατη έκδοση του bios. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2013 από victorm13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gamer hd Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 βαλτα αρχικα optimized default settings να δουμε αν εχει γενικοτερα ο υπολογιστης προβλημα και ασε το overclocking αρχικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
victorm13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 βαλτα αρχικα optimized default settings να δουμε αν εχει γενικοτερα ο υπολογιστης προβλημα και ασε το overclocking αρχικα Υπάρχει κάπου στο uefi επιλογή "optimized" default settings; Πάντως, σε default settings κατά το πρώτο boot ή και μετά από clear cmos δεν εκκινεί χωρίς 3-5 προσπάθειες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gamer hd Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 ναι υπαρχει , ισως ειναι η μητρικη.το θεμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
victorm13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες μνήμες δεν είναι στη λίστα των υποστηριζόμενων μνημών της μητρικής, δε σημαίνει ότι θα έχει ασυμβατότητα, αλλά απλά πως δεν έχει δοκιμαστεί και δε μπορεί να διαβεβαιωθεί από την asrock ότι θα δουλεύει σε stock settings, σωστά; Για να αποκλείω ένα-ένα τα ενδεχόμενα, πιστεύεις ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αδυναμία του τροφοδοτικού; Δηλαδή ένα 500άρι κι ένα 650άρι ή 700άρι δίνουν την ίδια ισχύ στο 24-pin, απλά τα μεγαλύτερης ισχύος υποστηρίζουν πιο ενεργοβόρες cpu-gpu; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gamer hd Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 φιλε δεν ειχα ποτε μνημη απο τη λιστα που λενε οι μητρικες και ουτε εγω ουτε κανεις ειχε θεμα. Τωρα η ashrock εχει και αυτη τα λαθακια της.Μια χαρα ειναι τα τροφοδοτικα.Δοκιμασε να κανεις το optimized default settings Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
victorm13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Επέλεξα "Load UEFI Defaults" από το uefi αλλά και πάλι κάνει 2-3 προσπάθειες για να μπουτάρει. Άλλαξα θέση και τις μνήμες μήπως παίζει κάτι άλλο, αν και αναγνωρίζονταν κανονικά, αλλά και πάλι τα ίδια. Επομένως να δω πώς μπορώ να αντικαστήσω τη μητρική; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gamer hd Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 ναι , δυστηχως αα στασου δοκιμασε clear cmos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
victorm13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Έκανα και clear cmos και πάλι τα ίδια! Οπότε επικοινωνώ με το κατάστημα για αντικατάσταση της μητρικής ως προβληματικής, ή να ζητήσω κατευθείαν πιστοτικό για κάποιο άλλο μοντέλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Άφησε μόνο μια μνήμη πάνω και πες μας.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aneurysm Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Εχεις κάποιο μικρότερo dimmaκι να δοκιμασεις? Επειδή μου φαίνεται αρκετά μεγάλη η μνήμη που έχεις εγω το πρώτο πράγμα που θα έκανα είναι το να ξεκινησω το συστημα με ένα μικρό μνημάκι, ένα δίσκο και την κάρτα γραφικών μόνο. Αν εχουμε επιτυχία σταδιακά αντικαθιστουμε τις μνήμες μας με τις καλές, μια μια ανα φορά. Κάνε μια εγκατάσταση σε έναν μηχανικό δίσκο και πές μας γιατι μπορεί να την ακκούει και ο ssd. ναι υπαρχει , ισως ειναι η μητρικη.το θεμα Εσυ φωτεινέ παντογνώστη μη τυχει και δεν πετάξεις εξυπνάδα, θα χάσεις το βραβείο. Αμέσως μητρική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
victorm13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Μέχρι και τα τρία αρθρώματα όλα πάνε καλά, όταν βάζω το τέταρτο παρουσιάζονται τα προβλήματα. aneurysm, έχω μία 4GB @ 1333MHz. Λες να βάλω 3x8GB + 1x4GB να δω αν ξεκινήσει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aneurysm Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Οχι. Αν παίζεις με 2χ8 ειμαστε σε καλό δρομο. Δοκίμασες φαντάζομαι να αλλάξεις τα dimmakia μεταξυ τους να δεις αν καποιο ειναι χτυπημένο? Εγω θα βαφτιζα τα Dimmaκια 1,2,3,4 και θα ξεκινουσα memtest To 1 με το 2 1 με 3 1 με 4 2 με 3 2 με 4 3 με 4 Ετσι θα εβρισκα αν καποιο ειναι Dead. Τωρα η ashrock εχει και αυτη τα λαθακια της.Μια χαρα ειναι τα τροφοδοτικα. Μαλακια νουμερο 2. Επειδη ειναι μεγαλες οι μνημες και το συστημα μπόμπα, θελεις καλό και ποιοτικό τροφοδοτικό, Τι μαρκα ειναι αυτα που δοκίμασες? ειναι του κιλού η επώνυμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
victorm13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 aneurysm, το 400άρι είναι Enermax Liberty (7ετίας) και το 500άρι Thermaltake Qfan (3ετίας). Υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που πρέπει να προσέξω σε τροφοδοτικό π.χ. παρεχόμενη ισχύ από το 24pin, ή 750άρι να 'ναι κι ό,τι να 'ναι? Αλλά κι από την άλλη υπάρχουν gpus που τραβάνε ~50W από τη μητρική χωρίς επιπλέον τροφοδοσία, στα ~10W που θέλουν οι μνήμες θα κολλήσει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aneurysm Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Αν εισαι απο αθηνα και εχεις χρονο και θελεις μπορουμε να δοκιμασουμε με τις δικές μου, 4χ2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα