Προς το περιεχόμενο

Streaming Video Server

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά , έστησα ενα media server συγκεκριμένα RED5 8.0 (windows) και προβληματίζουμε με το εξής ερώτημα : τι πρέπει να κάνω ώστε να μπορώ να υποστηρίξω τους περισσότερούς χρήστες 

1.Είναι το Θέμα του video playεr που θα χρησιμοποιήσω ;

2.Ειναι το Θέμα του πρωτοκόλλου που θα   χρησιμοποιήσω 

για streaming (π.χ rtmp , html) ;

3.

η δεν είναι θέμα streaming  αλλά κάποιας άλλης τεχνικής ; Παράδειγμα: το

youtube πως το κάνει , δεν νομίζω ότι απλά streamαρει 

Δημοσ.

Λίγο απ' όλα...

Βασικά, από τη στιγμή που έχεις τον RED πάρα πολλά πράγματα έχουν λυθεί.

Απλά βάλε σε ένα web page με HTML 5 ή Flash έναν player και το source/port και stream-άρεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα το youtube streαmaρει  από τα περιφερειακά  servers , δεν μπορώ  να καταλάβω και τα περιφερειακά servers από που περνούν τα data , και όταν παίρνουν για να μεταδώσουν ,δεν χάνεται ο χρόνος ; 

Επεξ/σία από ArtMaster
Δημοσ.

Άρα το youtube streαmaρει  από τα περιφερειακά  servers , δεν μπορώ  να καταλάβω και τα περιφερειακά servers από που περνούν τα data , και όταν παίρνουν για να μεταδώσουν ,δεν χάνεται ο χρόνος ; 

γιατι να χάνεται? αν κάποιο αρχείο το τραβάνε αρκετοί χρήστες το "στέλνει" σε άλλους server που ειναι κοντά ή πιο γρήγοροι κτλπ. ουσιαστικά πάντα γινεται streaming απο κάπου.

το θέμα ειναι το πώς. αντί κάθε φορά να υπάρχει βάρος στον server του youtube, υπάρχει κάπου αλλού. (π.χ για τους πελάτες του κάθε ISP υπάρχει ένας caching server) .. φαντάσου κάθε φορά που ήθελε ένας έλληνας να δεί κατι στο youtube να έπρεπε να έρχονται τα video απο την αμερική μέχρι εδώ, και ακόμα χειρότερα κάθε φορα που κάποιος ηθελε να δει το Α video να έπρεπε να το στέλνει ξανά απτην αρχή μέχρι Ελλάδα.

θα υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση. έτσι έχοντας εδώ ένα τέτοιο εργαλείο τα στέλνει απο Ελλάδα -> Ελλάδα κατευθείαν, χωρίς να φορτώνει τα δίκτυα και στον χρήστη φαίνεται αρκετά πιο γρήγορο

τα παραπάνω που γράφω ειναι κάπως υποθετικά, αλλα νομίζω έτσι δουλεύει.

Δημοσ.

Ααα τώρα μάλιστα , άρα η λύση είναι cach servers. Οπότε και στο convertion θα χρησιμοποιήσω ένα άλλο server;

δεν ξέρω τι ακριβώς θές να κάνεις, αλλα το να βάλεις τον έναν server διπλα στον άλλον δεν θα αλλάξει κάτι. πρέπει να υπάρχουν σε διαφορετικές τοποθεσίες, να εξυπηρετούν άλλον αριθμό πελατών κτλπ.

πιστέυεις οτι θα χρειαστείς όλη αυτήν την ιστορία? δεν δοκιμάζεις στην αρχή απλά με τον streaming server και βλέπεις μετά πώς θα πάει... ? επίσης αν θέλεις να κάνεις κάτι μεγάλο ίσως θα πρεπε να μιλήσεις με κάποιον που ασχολείται επαγγελματικά με κάτι τέτοιο, παρα ερασιτεχνικά/ερευνητικά όπως εγω και οι περισσότεροι στο forum ... αυτά :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...