Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μικρό καλάθι παίδες, μικρό καλάθι...

Εμένα πάντως η Valve με έχει απογοητεύσει αρκετά τον τελευταίο μήνα με το φιάσκο με το WarZ στο Steam και με το να πουλάει το Dota 2 ενώ είναι free 2 play, οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση αν τελικά βγει πατάτα που θα βγάλει όμως χρήματα λόγω του hype.

Κάτι μου λέει ότι μπορεί να βασίζεται σε cloud gaming του στυλ κάνεις run το game σε server της Valve και απλά χρησιμοποιείς το "steambox" για τερματική κονσόλα, παρά το να είναι mini-pc γιατί mini-pc-style είναι οι κονσόλες, και πιο downgrade το hardware τους να κάνεις δε παίζει. Αυτό όμως θα θέλει πολύ καλές συνδέσεις για το net

Δημοσ.

Κάτι μου λέει ότι μπορεί να βασίζεται σε cloud gaming του στυλ κάνεις run το game σε server της Valve και απλά χρησιμοποιείς το "steambox" για τερματική κονσόλα, παρά το να είναι mini-pc γιατί mini-pc-style είναι οι κονσόλες, και πιο downgrade το hardware τους να κάνεις δε παίζει. Αυτό όμως θα θέλει πολύ καλές συνδέσεις για το net

μπα...

" I spent a bunch of time when [OnLive] first started coming out, saying at the end of the day that trying to do that over [the internet] is the wrong idea. It’s the nature of how you build distributed applications; it’s why AT&T lost and the internet won. AT&T said "let's put all the intelligence into the network and at the center of the network." This is a battle that’s been fought many times."

Δημοσ.

καλή ιδέα all in one mini PC

αλλά αν αληθεύουν τα περί 1000ων ευρω

με linux κιόλας λειτουργικό 

καλό θα ήταν να μας πουν τι πίνουν :P

Δημοσ.

Για 100 ευρώ είπαν για την έκδοση που θα στριμάρει μόνο. Για εμάς με τα pc αυτή μας ενδιαφέρει εδώ που τα λέμε

Δημοσ.

Για 100 ευρώ είπαν για την έκδοση που θα στριμάρει μόνο. Για εμάς με τα pc αυτή μας ενδιαφέρει εδώ που τα λέμε

Οχι απαραιτητα.
Σκεψου το εξης.
Εγω για παραδειγμα σε κανα χρονο θα θελω να κανω ριζικη αναβαθμιση στο pc μου. Ας πουμε οτι θα θελω να δωσω κανα 500αρι.
Το χρησιμοποιω για internet, ταινιες, gaming (κυριως mmo) και διαφορα προγραμματα τυπου excel, access κτλ.
Με αλλα λογια θελω υπολογιστικη δυναμη μονο για τα παιχνιδια. Στα αλλα καλυπτομαι ακομα και με ενα πολυ μετριο μηχανημα.
Υποθετουμε λοιπον οτι το steambox θα μπορει να παιζει τα AAA παιχνιδια ικανοποιητικα. Οχι οσο ενα τουμπανο pc, αλλα αρκετα καλα ωστε να μην ξενερωνεις.
Επισης ειμαστε σιγουροι οτι θα παιζει τελεια τα περισσοτερα indie games, τα οποια αρχιζουν και παιρνουν τα πανω τους.
Ολα αυτα μπορεις να τα μεταφερεις στο σαλονι σου, στο εξοχικο σου ή απλα στο monitor του πρωην pc σου.
Του πετας και τα windows πανω και εισαι κυριος.

Μεχρι τωρα, ο μεσος gamer σαν εμενα φανταζομαι τα βλεπει θετικα ολα αυτα.
Σκεψου επισης την τιμη του.
Ειναι απιθανο η Valve να το πουλαει με χασουρα (δηλαδη αρκετα κατω απο 1000) οπως εκανε και η Sony με το PS3?
Ενα αλλο σεναριο, ειναι μια ενδεχομενη lifetime εκπτωση σε ολα τα παιχνιδια του Steam.
Μπορει και τα δυο μαζι.

Υπαρχει ακομα ενα ενδεχομενο. Το steambox να μην ειναι μια συγκεκριμενη "κονσολα" απο μια εταιρεια, αλλα ενα concept της Valve.
Οποτε δινει τα δικαιωματα και τις προδιαγραφες σε διαφορες εταιρειες, και με την σειρα τους βγαζουν τα δικα τους steambox.
Καποια θα ειναι φθηνα, καποια ακριβα. Περισσοτερες επιλογες για εμας τους χρηστες.

Ολα αυτα ειναι σκεψεις του TotalBiscuit, αλλα εχουν μια λογικη.
Τα εξηγει πολυ καλυτερα ο ιδιος σε αυτο το βιντεο.

http://www.youtube.com/watch?v=FKDz-qcoU04

Οπως και να 'χει, εγω σαν gamer ειμαι ενθουσιασμενος με αυτες τις εξελιξεις.
Μονο καλο μπορει να βγει απο ολο αυτο.
Περισσοτερος ανταγωνισμος στις κονσολες, ελευθερα λειτουργικα, φορητα gaming pc σε τεραστιες οθονες (που ολο και θα δυναμωνουν στο μελλον) και αλλα που ουτε να σκεφτω δεν μπορω.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

The First Unofficial ‘Steam Box’ Will Launch This Holiday Season Starting At $1,000

Xi3's Piston—the first unofficial Steam Box console—will launch this holiday at a starting price of $1,000, the hardware manufacturer announced today.

If you preorder it before March 18, you'll get a $100 discount.

The Piston is the first PC designed specifically to play games in your living room using Steam's Big Picture mode. Valve is helping finance the machine, although the Steam makers are developing their own Steam Box that will also be released this year, according to Valve boss Gabe Newell.

"Clearly, the computer/video gaming market is huge, both in the personal computer and traditional console markets," Xi3 CEO Jason Sullivan said in a press release. "That being said, we believe there is a crying need for a machine that captures the best of both worlds, with the upgradeability of computer gaming rigs and the design and form factor of consoles. We believe our Piston Consoles do exactly that-deliver the beauty and small size of consoles with the upgradeability of computers."

xi3e.png
Δημοσ.

Πολλα λεφτα, αν κανετε παραχωρηση στο μεγεθος και παρετε ενα m-itx κουτι (που στην πραξη ειναι το μισο απο ενα μικρο midi κουτι) μπορειτε να φτιαξετε ενα πραγματικο gaming pc με πολυ καλυτερη cpu, με digrete καρτα γραφικων που μπορει να παιξει ολα τα παιχνιδια σε 1080p monitor και να βαλετε και 3 δισκους τουλαχιστον, γιατι στην τηλεοραση παει οποτε καλο ειναι να ειναι και mediaplayer, το χαμο που θα γλυτωσε απο τους εξωτερικους δισκους τα καλωδια και τους μετασχηματιστες φτανει, τον βγαλατε τον επιπλεον χωρο στο επιπλο του σαλονιου.

• Like 1
Δημοσ.

Για μένα ξεκινάει μια νέα εποχή γενικά για το gaming που θα φέρει τα πάνω κάτω τα επόμενα χρόνια. Μόνο ότι είναι βασισμένο σε linux φέρνει μια μεγάλη επανάσταση στον χώρο του gaming και μια ολοκληρωτική απεξάρτηση από τις άδειες χρήσης της microsoft.

Για μένα μερικά από τα θετικά στην μετάβαση του gaming στο linux είναι

-Μεγάλη παραμετροποίηση και μεταφορά της πλατφόρμας σε άπειρες συσκευές ακόμα και σε τηλεόρασης που θα έρχονται με εγκατεστημένο το λογισμικό. Το linux είναι ελεύθερο λογισμικό και όποιος αποφασίζει να βγάλει προιόν βασισμένο πάνω του πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει τον κώδικα του ελεύθερα.

-Συμβατότητα με άλλα συστήματα που είναι βασισμένα σε linux όπως το android καθώς και ενιαία εμπεριά χρήσης. Αν τρέχεις linux dekstop έχεις linux tablet με android η κινητό η ακόμα και φορητή παιχνιδομηχανή όπως η πρόσφατη της nvidia τότε θα είναι τελείως απλό με ένα λογαριασμό να παίζεις τα game σου σε όλες τις παραπάνω ανάλογα με το τι σηκώνουν.

Τέλος να πω ότι είναι συγκινητικό και δεν μπορούσαμε ούτε καν να φανταστούμε τις εξελίξεις στο linux όταν πριν 7 χρόνια ασχολούμασταν με το τότε πασιάγνωστο λειτουργικό και οργανωμένοι σε κοινότητες προσπαθούσαμε να το διαδόσουμε στον κόσμο.

Η microsoft πληρώνει την αλαζονία της τελικά.

πρώτα από όλα είσαι βέβαιος πως ότι βγάζει κάποιος σε λίνουξ πρέπει να διαθέσει το κώδικα ελεύθερα;

Επίσης αυτή τη στιγμή αν εξαιρέσουμε ότι πρέπει να αγοράσεις Windows , σε τι ακριβώς περιορίζεσαι και δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις για gaming;

Και αναφέρομαι στο διαθέσιμο hardware που είναι για gaming, που θα τρέχει στο λειτουργικό σου που θα έχεις drivers όσο πιο γρήγορα γίνεται και γενικά όλες αυτές τις ευκολίες που ξέρεις και γνωρίζεις.

πηγαίνοντας στο μπάχαλο του λίνουξ πιστεύεις ότι θα είναι εξίσου καλά τα πράγματα; ακόμα και αν μπορούν να γίνουν πιστεύεις ότι θα υπάρξει μια μαζική στροφή του κόσμου προς τα κει για να έχεις τη καλύτερη δυνατή υποστήριξη από developers και and/nvdia για οδηγούς; Όχι.. άρα πάλι στα παράθυρα θα γυρίσεις αν σε ενδιαφέρει το gaming και όχι τα ανοικτά λογισμικά και οι λοιπές ιδέες

άλλωστε έχουμε ήδη δει πόσος χαμός γίνεται στο android .

αν θες σωστή υποστήριξη και συμβατότητα με όσο το δυνατόν περισσότερες εφαρμογές, πρέπει να πας σε συγκεκριμένες συσκευές.

Και αν μιλάμε για κάτι τόσο πολύπλοκο όπως τα παιχνίδια το hardware και οι διανομές που θα δουλεύουν οσο γίνεται πιο σωστά, θα είναι περιορισμένα.. Ίσως πολύ πιο περιορισμένα από σήμερα που πετάς ο,τι σου καπνίσει μέσα στο pc σου και απλά δουλεύει.

Αυτό όπως και να το κάνουμε είναι τεράστιο κατόρθωμα της ms και κανένας άλλος δε τα έχει καταφέρει εξίσου καλά. Ούτε το android, όπου ο κάθε κατασκευαστής hw οπότε του καπνίσει δε δίνει τους drivers του ή δε βγάζει drivers για νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού.

Όταν λοιπόν πάω να παίξω και το παιχνίδι μου ήδη μπορεί να θέλει patch και drivers, δε θέλω να ανησυχώ και για όλα τα υπόλοιπα, θέλω το υπόλοιπο σύστημα να είναι τέλειο και φυσικά να ξέρω ότι κάποιος θα ασχοληθεί με το πρόβλημά μου, όχι να γίνω beta tester επειδή σιχαίνομαι την ms.

Ούτε θέλω να περιοριστώ σε ένα πανάκριβο κουτάκι με hw της πλάκας, γιατί τελικά μόνο αυτό θα δουλεύει σωστά

Δημοσ.

Κάτσε να δούμε και τα Specs, εκεί να δεις γέλια..

τα ξέρουμε ήδη.

λέει επεξεργαστής 4πύρηνος r464.

Είναι embed apu της AMD:

http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-R-Series%20R-464L%20-%20RE464LDEC44HJE.html

http://www.youtube.com/watch?v=wwb9zrSVyDo

http://www.youtube.com/watch?v=hau3S1MNELY

Futuremark Benchmark:

CPU Mark Relative to Top 10 Common CPUs

As of 11th of March 2013 - Higher results represent better performance Intel Core i7-3930K @ 3.20GHz

12,108

Intel Core i7-3770K @ 3.50GHz

9,631

Intel Core i7-3770 @ 3.40GHz

9,480

AMD FX-8350 Eight-Core

9,149

Intel Core i7-3820 @ 3.60GHz

9,031

Intel Core i7-2700K @ 3.50GHz

8,958

Intel Core i7-2600K @ 3.40GHz

8,533

Intel Core i7-3720QM @ 2.60GHz

8,404

Intel Core i7-2600 @ 3.40GHz

8,365

AMD FX-8320 Eight-Core

8,219

AMD R-464L APU

1,386

Για να μπορεί να είναι σε μικρό μέγεθος χρησιμοποιεί hardware τύπου laptop/tablet,με τις ανάλογες επιπτώσεις που έχει αυτό στη σχέση επιδόσεων/τιμής,αλλά και στο ότι cpu και gpu είναι ενωμένα με συγκόλιση πάνω στο τσιπ. Εννοείται πως δεν αγγίζει καν το μέσο desktop gaming pc. 

Ήδη το pc μου που έχω εδώ και 2 χρόνια και μου κόστισε (το tower) λιγότερο από 1000 ευρώ είναι πιο ικανό μιας και οι πυρήνες Phenom 2 είναι αρκετά πιο γρήγοροι από τους apu,χώρα τη σύγκριση 6850-7660 κάρτας γραφικών.

Τώρα όσων αφορά τους casual gamers,θα φάει και εκεί τρελλή ήττα το μηχανηματάκι.

Μη ξεχνάτε πως τα Χριστούγεννα του 2013 θα κυκλοφορύσει και το OYUA.

Το οποίο OYUA θα έχει τιμή πώλησης 99 δολλάρια,και έχει ήδη μαζέψει 500+ launch titles.

Δημοσ.

http://www.bbc.co.uk/news/technology-21677119

Για να λεει οτι θελει να ανταγωνιστει τα xbox 720 & ps4 θα πρεπει να εχει πολυ  δυνατο hardware .  Λεει οτι σε 4 μηνες λεει θα το δωσουν σε καποιους gamers για να το δοκιμασουν.  Τι ακειβως θα ειναι? Κονσολα η pc σε μεγεθος κονσολας?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...