Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα πολλά παιχνίδια έγινε το εξής ενα. Το οποίο είναι και παιχνίδι της valve η οποία προσπαθεί να προμοταρει το λίνουξ για την κονσόλα της. Και τα 40 frames διαφορα που τα είδες γιατί παρακάτω λέει ότι βελτιωσαν και τα frames στα windows.

Είπα κάπου πολλά?

Είπα όσα έγιναν port, και έφερα ως παράδειγμα το L4D2 γιατί αυτό έτυχε να βρώ με μια γρήγορη αναζήτηση, και το άρθρο είναι απο τον Αύγουστο 2012.

Πλάκα κάνεις, έτσι..?

Even now, during development, the Valve team has L4D2 running at 315 frames per second on the Linux text platform, as compared to the standard Windows speed of 270.6 FPS.

Και μετά λέει με τις OpenGL τεχνικές των Linux κατάφεραν να φτάσουν την Windows έκδοση στα 303.4 fps.

This work on Linux is also benefiting the Windows teams - in working on the Linux version, Valve was able to speed up the OpenGL implementation on Windows to 303.4 FPS.

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είπα κάπου πολλά?

Είπα όσα έγιναν port, και έφερα ως παράδειγμα το L4D2 γιατί αυτό έτυχε να βρώ με μια γρήγορη αναζήτηση, και το άρθρο είναι απο τον Αύγουστο 2012.

Πλάκα κάνεις, έτσι..?

Και μετά λέει με τις OpenGL τεχνικές των Linux κατάφεραν να φτάσουν την Windows έκδοση στα 303.4 fps.

Το άρθρο αυτό είναι γνωστό όπως και h ατζέντα της Valve. Ποια έιναι τα άλλα παιχνίδια που έγιναν port και έχουν καλύτερο frame rate?

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάντως έπαιξα το trine σε linux και έτρεξε μια χαρά χωρίς καποιο κόλλημα και από πίσω έτρεχα και boinc και ενεργοποιημένα τα εφέ του dekstop.

Στο linux λόγο ότι υπάρχει μεγάλη παραμετροποίηση νομίζω υπάρχει και δυνατότητα να τρέξει ένα game σε κάποιο μελλοντικό desktop mode χωρίς να είναι ανάγκη να μπεις στο γραφικό σου περιβάλλον εργασίας η ακόμα και να το τερματίσεις για όση ώρα τρέχεις το game.

Για όσα ειπώθηκαν για το open source να προσθέσω ότι όποιος έχει επιχειρήσει να βάλει κώδικα του linux σε κλειστού κώδικα προγράμματα και δεν έχει δώσει πίσω κώδικα με τις αλλαγές που έχει κάνει έχει φάει μήνυση στα αμερικάνικά δικαστήρια και όλες αυτές οι καταγγελίες έχουν μέχρι στιγμής κερδηθεί. 

Βλέπεις πίσω από το linux και τα συμφέροντα του κρύβονται τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η IBM η αλλιώς ο μεγάλος αδερφός του linux που θέλουν ο κώδικας να παραμείνει ανοιχτός και πραγματοποιήσιμος και γιαυτό τον προστατεύουν.

Η valve αν χρησιμοποιήσει linux θα μας διαθέσει και το λογισμικό της ελεύθερα για να το χρησιμοποιήσει όποιος θέλει όπως θέλει.

Δημοσ.

Δεν ξέρω, πάντως σίγουρα είναι κι άλλα.

Σίγουρα θα τα έχει στο Steam. Tώρα πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά, δεν ξέρω.

http://store.steampowered.com/browse/linux/

Αν δεν ξέρεις ασε τις γενικολογίες.

Με μια γρήγορη ματία στο forum του steam για το Serious Sam σε topic που αφορά το πως τρέχει σε Linux

This is the only game in my library where I have to have the settings pretty low to run it at a playable level. Ultra just kills it to about 5fps

• Like 1
Δημοσ.

Με όσα test γραφικών (Lightsmark) έχω δοκιμάσει σε υπολογιστές στο GNU/Linux είχα πάντα περισσότερα FPS (5~10). Αν και δεν νομίζω να έχουν διαφορά στο μάτι τα 300 με τα 340 FPS.

Δημοσ.

Αν δεν ξέρεις ασε τις γενικολογίες.

Με μια γρήγορη ματία στο forum του steam για το Serious Sam σε topic που αφορά το πως τρέχει σε Linux

This is the only game in my library where I have to have the settings pretty low to run it at a playable level. Ultra just kills it to about 5fps

Μόλις σου έδωσα link για τα παιχνίδια που υπάρχουν στο Steam, γενικολογίες είναι? Δεν είναι οτι δεν ξέρω, είναι οτι δεν έχω Linux για να ξέρω.

Ψάχτηκα όμως και σου έδωσα 41 παιχνίδια, γενικολογίες είναι κι αυτά? Όσο για το SS3, το παιχνίδι έχει πολλά θέματα ακόμα και στα Windows.

------------------------------------------------------------------

Xi3 reveals tiny Steam-focused PC, Valve investment

• Like 1
Δημοσ.

Για να πετυχει το steambox θα πρεπει το λειτουργικο να ειναι τετοιο ετσι ωστε να μπορει να τρεξει ολα τα παιχνιδια που κυκλοφορουν σε pc αλλα και να εχει και αποκλειστικους τιτλους.

• Like 1
Δημοσ.

Μόλις σου έδωσα link για τα παιχνίδια που υπάρχουν στο Steam, γενικολογίες είναι? Δεν είναι οτι δεν ξέρω, είναι οτι δεν έχω Linux για να ξέρω.

Ψάχτηκα όμως και σου έδωσα 41 παιχνίδια, γενικολογίες είναι κι αυτά? Όσο για το SS3, το παιχνίδι έχει πολλά θέματα ακόμα και στα Windows.

------------------------------------------------------------------

Xi3 reveals tiny Steam-focused PC, Valve investment

Είπες πως τα παιχνίδια που έγιναν port τρέχουν πολύ καλύτερα. Σε αυτό αναφέρομαι και η λίστα που δίνεις δεν αναφέρει τίποτα περι αυτού.  

Δημοσ.

Τα παιχνίδια της Valve μια φορά, τρέχουν καλύτερα.

Δεν είναι καθόλου περίεργο και τα υπόλοιπα παιχνίδια να τρέχουν καλύτερα απ' οτι στα Win.

• Like 1
Δημοσ.

Τα παιχνίδια της Valve μια φορά, τρέχουν καλύτερα.

Δεν είναι καθόλου περίεργο και τα υπόλοιπα παιχνίδια να τρέχουν καλύτερα απ' οτι στα Win.

Πάλι άρχισες τις υποθέσεις χωρίς στοιχεία.

Με το καταλληλο optimization μπορείς να βελτιώσεις το frame rate σε κάθε παιχνίδι. Αυτό βέβαια προυποθέτει χρόνο και χρήμα (και στην περίπτωση της Valve είχε και βοήθεια απο τις AMD/Nvidia). Στοιχεία δηλαδή που οι πλειοψηφία των developers δεν διαθέτουν. Τα παιχνίδια της Valve δεν είναι ο κανόνας για το τι ισχύει γιατί η συγκεκριμένη εταιρέια έχει όπως είπα μια ατζέντα σχετικά με το Linux και μπορεί και να μαγειρεύει τα νούμερα όπως την βολεύει.  

Δημοσ.

Μα δεν είναι υπόθεση, το άρθρο που έδωσα παραπάνω δείχνει πως το L4D2 τρέχει με 40fps παραπάνω. Aπο τη στιγμή που όλα τα παιχνίδια της Valve χρησιμοποιούν την ίδια μηχανή, θα έχουν παρόμοια επίπεδα διαφοράς μεταξύ Win και Linux.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...