Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οπως το περιγραφει το δευτερο.μαλλον βαζει username και password για το adsl interface αλλα δεν παιζει.αν ειναι σαν το Thomson που εχω δει εχεις δυο διαφορετικα Ppp profiles ενα για vdsl με username/password και ενα για adsl.

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

νομιζω πως δεν συγχρονιζουν σε adsl over annex b γενικοτερα(αφου ελαχιστα ρουτερ παιζουν και στα 2 annex)(κατι crypto ειχα δει κατι microcom) αφου και στην περιπτωση του vdsl αλλα και στην περιπτωση του adsl  η τηλεφωνια ειναι Pots.Δηλαδη αν αλλαξουν την καρτα και απο vdsl την κανουν adsl παλι θα εισαι adsl over pots.τωρα αν ο οτε δινει/δωσει vdsl over annex b ωστε να παιζει και aDSL ANNEX B τοτε τι να πω.απλαθα ειναι λιγο θεμα γιατι το Isdn τρωει λιγο απο το upload σε συχνοτητες .αν και το Upload ειναι λιγο στα 5 Mbit ετσι και αλλιως οποτε αν εισαι και απο Kv δεν θα σε επηρεασει καθολου.απο την αλλη ναι και αυτος που εχει isdn θα πρεπει να μπορει να βαλει vdsl(πχ εταιρειες που εχουν isdn)

Δημοσ.

Έχει ήδη δώσει VDSL over isdn και το ZTE λειτουργεί και σε pstn και σε isdn.

Το bandplan στο VDSL δεν είναι όπως στο ADSL όπου οι χαμηλές συχνότητες ήταν το up και οι υψηλές ήταν το down. Στο VDSL υπάρχουν διάφορα bandplan όπου συνήθως έχεις down-up-down-up κλπ δηλαδή δεν σπάει το φάσμα στα δύο αλλά σε περισσότερα κομμάτια.

πχ

image030.jpg

Δημοσ.

Έχει ήδη δώσει VDSL over isdn και το ZTE λειτουργεί και σε pstn και σε isdn.

Το bandplan στο VDSL δεν είναι όπως στο ADSL όπου οι χαμηλές συχνότητες ήταν το up και οι υψηλές ήταν το down. Στο VDSL υπάρχουν διάφορα bandplan όπου συνήθως έχεις down-up-down-up κλπ δηλαδή δεν σπάει το φάσμα στα δύο αλλά σε περισσότερα κομμάτια.

πχ

image030.jpg

αυτο ναι το θυμαμαι και ειχαν πει αν θυμαμαι σωστα οτι σε καποιες περιπτωσεις δεν θα δωθουν ολα τα φασματα Up down για να μην υπαρχει θεμα με το adsl κτλ.το zte παιζει και σε adsl kai se vdsl και για annex b και για annex a ταυτοχρονα?η απλα υπαρχουν διο μοντελα???γιατι εχω δει ελαχιστα ρουτερ να παιζουν και στα 2 annex και συνηθως ειναι κατι χαλια εταιρειες(δεν μιλαω για crossflash αλλα απο default)αμαν αυτος ο οτε με το isdn>δεν το καταργει να βρουμε την υγεια μας μετα τα 98 volt που βγαζει η βλακεια.απλα στο adsl εχανες λιγο απο το Up για να παει στο voice.στο vdsl δεν ξερω αν το κοβει εστω και στο πρωτο .βεβαια και να το κοβει επειδη το Up ειναι μονο 5 mbit δεν θα εχει καποιος προβλημα αλλο τοσο απο Kv Που το attainable ειναι παρα πολυ μεγαλο ειδικα στο up.

Δημοσ.

Ναι παίζει το ZTE και σε a και σε b σε vdsl. Αυτό το ρούτερ δίνουν και στις δύο περιπτώσεις.

Επίσης έπαιξε σε adsl πόρτα αλλά μόνο σε pstn. Σε isdn και adsl πόρτα δεν έτυχε να το δοκιμάσω.

Το isdn είναι ακόμα απαραίτητο σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.

Δημοσ.

Ναι παίζει το ZTE και σε a και σε b σε vdsl. Αυτό το ρούτερ δίνουν και στις δύο περιπτώσεις.

Επίσης έπαιξε σε adsl πόρτα αλλά μόνο σε pstn. Σε isdn και adsl πόρτα δεν έτυχε να το δοκιμάσω.

Το isdn είναι ακόμα απαραίτητο σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.

ε λογικα ναι θα παιζε και σε adsl annex b για να παιζει σε adsl.

μια χαρα οι κινεζοι.2 σε 1.ναι δυστυχως το Isdn ειναι ακομα ενα αναγκαιο κακο που αν βρεθει να εχεις γραμμη αναμεσα σε isdn σε σκιζει λιγο.ευτυχως καποιες εταιρειες το γυρνανε σε voip router που απλα βγαζει bri interface αλλα ειναι adsl over pots η γραμμη

Δημοσ.

Οχι απαραίτητα για το πρώτο. Το φίλτρο μπορεί να είναι διαφορετικό.

Για το isdn προφανώς υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην παραδοσιακή και στην software υλοποίηση.

Δημοσ.

Οχι απαραίτητα για το πρώτο. Το φίλτρο μπορεί να είναι διαφορετικό.

Για το isdn προφανώς υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην παραδοσιακή και στην software υλοποίηση.

απλα θα ειναι βλακεια να παιζει τα παντα εκτος απο annex b.δηλαδη να το εχεις annex a adsl/vdsl kai annex b μονο vdsl.δεν στεκει λογικα μετα.

ναι το κακο με το voip ειναι οτι αμα πεσει το ιντερνετ η εχεις αποσυνδεσεις λογω του γαματου χαλκου του οτε τοτε ναι ειναι ενα μεγαλο θεμα.τωρα αν γινοταν υλοποιηση πχ πανω απο τα Νεα kv που δεν εχεις κεντρικο καλωδιο οποτε εισαι κοντα κτλ τοτε θα ηταν πιο stable ακομα αφου η γραμμη παιζει λιγοτερο απο το attainable που μπορει.ελπιζω να μπορεσει καποιος να κανει δοκιμη και σε adsl annex b να δει αν παιζει αν και το βασικο ειναι να παιξει και το ppp που λεει ο φιλος οτι εχει θεμα.σε adsl over pstn καταφερες να παρεις και Ip η ειχες το ιδιο θεμα με τον τοπικ σταρτερ?

παντως το καλο ειναι για τον χρηστη οτι δεν χρειαζεται να αλλαξει φιλτρα splitter στο vdsl αν και η σωστη εγκατασταση για να πιασει το max ειδικα οταν ειναι απο α/κ ειναι πρωτα το σπλιττερ και μετα πανω στο splitter ολα τα τηλεφωνα.σε γραμμη που δεν ηταν ετσι και απλα ηταν η καλωδιωση παραλληλα (ακομα και χωρις τηλ) επαιζε στα 28 mbit.με το που φτιαχτηκε η καλωδιωση πηγε 46.

Δημοσ.

Σε adsl over pstn έπαιξε κανονικά. Έχει ένα πεδίο που γράφει σε ποια πρωτόκολλα θέλεις να κάνει negotiation, επιλέγεις εκεί αν δεν είναι ήδη τα adsl και τις κλασσικές ρυθμίσεις στην σύνδεση.

Πάντως δεν νομίζω να ενδιαφέρει την εταιρία τι κάνει το ρούτερ σε adsl. Το δίνουν με χρησιδάνειο μόνο σε vdsl συνδέσεις και το γυρνάς πίσω αν διακόψεις ή το γυρίσεις σε adsl.

To splitter στην αρχή της γραμμής προτείνεται σε σχέση με τα φίλτρα (πάντα για pstn) στο vdsl.

Δημοσ.

Ναι το δοκίμασα, να το βάλω σε ADSL όπως είπα, αλλά δεν μου κρατάει τις ρυθμίσεις. Με το που πάω παρακάτω σε κάποια ρύθμιση μου το επαναφέρει σε VDSL profile. Και με restart, κλείσιμο ρούτερ κτλ κτλ που δοκίμασα με ξαναπάει σε VDSL,οπότε τζίφος.

Τώρα έχω ακόμα το baudtec και θα περιμένω να μου αλλάξουν την γραμμή και να το βάλω μετά σε VDSL, δεν αξίζει τον κόπο να παιδεύομαι τώρα... ΣΚ είναι πάω για καφέ!  :-D

Το ZTE υποστηρίζει AnnexA και AnnexB λογικά, γιατί πάνω στο κουτί λέει PSTN και κάποιος το έχει σβήσει και έχει κολλήσει πάνω αυτοκόλλητο ISDN. Οπότε μάλλον με το κατάλληλο frimware παίζει και στα 2.

P.S: Το splitter που είχε μέσα το ρούετερ δεν το έβαλα,έχω το παλιό ακόμα. Δεν παίζει ρόλο αυτό ε;

Δημοσ.

Σε adsl over pstn έπαιξε κανονικά. Έχει ένα πεδίο που γράφει σε ποια πρωτόκολλα θέλεις να κάνει negotiation, επιλέγεις εκεί αν δεν είναι ήδη τα adsl και τις κλασσικές ρυθμίσεις στην σύνδεση.

Πάντως δεν νομίζω να ενδιαφέρει την εταιρία τι κάνει το ρούτερ σε adsl. Το δίνουν με χρησιδάνειο μόνο σε vdsl συνδέσεις και το γυρνάς πίσω αν διακόψεις ή το γυρίσεις σε adsl.

To splitter στην αρχή της γραμμής προτείνεται σε σχέση με τα φίλτρα (πάντα για pstn) στο vdsl.

απλα για καποιο λογο του φιλου δεν παιζει.τι γινεται?μηπως δοκιμασατε με διαφορετικο ρουτερ??αυτο το χρησιδανειο του οτε.εγινε και αυτος τσιφουτης.Hol νουμερο 2 μας βρηκε.απλα αν δεν επαιζες σε vdsl ελεγα μηπως στο αφηναν για να μην σου στειλουν αλλο κτλ.πιο πολλα εξοδα ειναι.

για το splitter στην αρχη ναι στην adsl δεν επαιζε τοσο μεγαλο ρολο.ελαχιστες διαφορες.απλα  ο κοσμος δεν εχει καταλαβει οτι στο vdsl ειναι Must αλλιως χανεις παρα πολυ σε ταχυτητα.ανεφερα πιο πανω το παραδειγμα.bridge taps θεωρουνται τα παραλληλα.

Ναι το δοκίμασα, να το βάλω σε ADSL όπως είπα, αλλά δεν μου κρατάει τις ρυθμίσεις. Με το που πάω παρακάτω σε κάποια ρύθμιση μου το επαναφέρει σε VDSL profile. Και με restart, κλείσιμο ρούτερ κτλ κτλ που δοκίμασα με ξαναπάει σε VDSL,οπότε τζίφος.

Τώρα έχω ακόμα το baudtec και θα περιμένω να μου αλλάξουν την γραμμή και να το βάλω μετά σε VDSL, δεν αξίζει τον κόπο να παιδεύομαι τώρα... ΣΚ είναι πάω για καφέ! 

Το ZTE υποστηρίζει AnnexA και AnnexB λογικά, γιατί πάνω στο κουτί λέει PSTN και κάποιος το έχει σβήσει και έχει κολλήσει πάνω αυτοκόλλητο ISDN. Οπότε μάλλον με το κατάλληλο frimware παίζει και στα 2.

P.S: Το splitter που είχε μέσα το ρούετερ δεν το έβαλα,έχω το παλιό ακόμα. Δεν παίζει ρόλο αυτό ε;

με βαση αυτα που λεει ο φιλος πιο πανω μαλλον με το ιδιο firmware παιζει και στα 2.τωρα αυτο για τις ρυθμισεις δεν το ξερω.αν δεν κανεις restart σου κραταει του adsl τις ρυθμισεις?παιζει ομως η θελει restart υποχρεωτικα.οπως ειπες σκ ειναι για καφε και ας αφησουμε τα ιντερνετ.

Δημοσ.

Το ρούτερ έχω το παλιό το baudtec συνδεμένω ακόμα, θα σταματήσει να μπαίνει ίντερνετ λογικά όταν μου αλλάξουν την γραμμή ε; Αφού δεν υποστηρίζει VDSL.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...