kostas_dr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Πολλοί απ' αυτούς που λες κάνουν προσφυγή, το Δημόσιο δεν παρίσταται στην εκδίκαση (αχρηστεμάρα, διαπλοκή; ) και απαλλάσσονται απ' τις όποιες κατηγορίες. Μετά επανέρχονται στην υπηρεσία τους και πολλές φορές στην ίδια θέση.
DrLo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Ας υποθέσουμε τώρα πως είσαι κομμάτι κάποιας εξουσίας. Νομοθετικής, δικαστικής, εκτελεστικής, ή του τύπου (άτυπα, χοχο). Φαντάσου έναν δικαστή να ξεκινάει "λοιπόν, εγώ πιστεύω πως είστε αθώος, αλλά ας δούμε τα στοιχεία". Ή έναν εισαγγελέα να λέει το ίδιο, ή την Όλγα Τρέμη. Ή 15 μπάτσους. ΔΕΝ είναι το ίδιο με το να το κάνει ένας απλός γνωστός μου, ΔΕΝ είναι πρέπον. Το να είσαι μπάτσος, όπως και να το κάνουμε, σου επιβάλλει κάποια όρια στο τι μπορείς να εκφράζεις δημόσια. Γιατί; Γιατί δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα. Είναι από αυτά τα λειτουργήματα που δε μπορείς να βγαίνεις και να λες ό,τι θες δημόσια. Να δεχθώ αυτό που λες προς στιγμή ... το να είσαι μπάτσος ή δικαστικός, άρα κομμάτι κάποιας εξουσίας και να κουβαλάς στις πλάτες σου το "βάρος" αυτής της εξουσίας και να πρέπει να μη κάνεις καραγκιοζιλίκια δεν ισχύει όταν κάνεις κωμικο-τραγικά δρώμενα στο σύνταγμα με μπάτσους να αυτοκρεμιούνται (τρόπος εκτέλεσης εγκληματιών ... οι ένστολοι πυροβολούνται ) ??? Κανένας γυναικολόγος δε θα βγει να πει "εγώ νομίζω πως οι μαύρες είναι πηγαδομο*νες", κανένας νομοθέτης δε θα βγει και θα πει "εγώ πιστεύω πως η σκλαβιά θα έπρεπε να επιτρέπεται", κανένας παπάς δε μπορεί να βγει και να λέει πως "φταίνε οι γυναίκες για τη βία εις βάρος τους" και κανένας πολιτικός δε γίνεται να δηλώνει πως το γυναικείο σώμα έχει τρόπους να αποτρέπει την σύλληψη αν ο βιασμός είναι λετζίτ. Τι σχέση έχει αυτό με την έκφραση της υποστήριξης σε έναν συνάδελφό τους που πιστέυουν ότι είναι αθώος. Οι αστυνομικοί που φώναζαν δεν φώναζαν περί των απόψεών τους περί ζωής ... εξέφρασαν την υποστήριξή τους σε έναν συνάδελφο. Δεν απαντούσαν στο αν θα πρέπει ή όχι να μπορούν να φουμάρουν πχ, αν ο τάδε νόμος που εφαρμόζουν και έιναι "αντικείμενο τις δουλειάς" τους είναι σωστός/λάθος, τι πιστεύουν για το πως και πότε κάποιος πρέπει να συλαμμβάνεται από την αστυνομία ... Ο γυναικολόγος δε θα φωνάξει αν οι μαυρες είναι πηγαδομουνες (αν και μπορεί να γράψει paper για το κατά πόσο είναι ή δεν είναι) αλλά αν κάποιος γυναικολόγος πάει στο δικαστήριο γιατί δεν έκανε καλά τη δουλειά του δε μπορεί να τον υποστηρίξει ? Στη τελική δε χρειάζεται να είσαι γυναικολόγος για να μη φωνάζει στο δρόμο ποιός/ποιά είναι πηγαδόμουνος ... φαντάζομαι δε θα ήταν πρέπον για κανένα. Εγώ κι εσύ μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε, το πολύ-πολύ να βγούμε μαλάκες. Αλλά κάποιοι άνθρωποι, δε μπορούν να το κάνουν και να θέλουν να διατηρούν και την ιδιότητά τους. Και ξαναλέω ... πολλοί που σοκαρίστηκαν με αυτό έχουν "παλέψει" για να μπορούν οι αστυνομικοί να κάνουν πράγματα που αν τα κάναν στο παρελθόν ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να διατηρήσουν την ιδιότητά τους. Άρα για τί ακριβώς παλεύουν ? Να μπορούν να κάνουν τα πράγματα που θέλουν αυτοί (αυτοί που παλεύουν) οι τα πράγματα που θέλουν οι αστυνομικοί ... άμα είναι να παλέψω και εγώ για το δικαίωμά σου να κάνεις αυτό που θέλω εγώ.
Cossutius. Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Πολλοί απ' αυτούς που λες κάνουν προσφυγή, το Δημόσιο δεν παρίσταται στην εκδίκαση (αχρηστεμάρα, διαπλοκή; ) και απαλλάσσονται απ' τις όποιες κατηγορίες. Μετά επανέρχονται στην υπηρεσία τους και πολλές φορές στην ίδια θέση. Eχεις κάποιο άρθρο επι του θέματος? Γιατι αυτό που ξερω εγω είναι ξεκάθαρο Επιορκος στις συγκεκριμένες κατηγορίες, απολύεται. Τέλος.
lambroszekis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Όπου το "ξηλώνεται" βέβαια το πολύ πολύ να μεταφράζεται σε "μετατίθεται - προσωρινά αποσπάται" αντί για το "συλλαμβάνεται - αποπέμπεται" κλπ κλπ. Δυο χρονακια στον Εβρο αντε καμια Λιμνο... Δεν πιστευω να γινει και καμια ΕΔΕ..?
REDODIN7 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Τωρα με την κριση αρχιζουν και σπανε τα αποστηματα ενα ενα οι αστυνομικο στο 90% περνουν τσαμπα τα λεφτα τους δεν λεω οτι ειναι ολοι τους καθηκια αλλα οι περισσοτεροι ειναι κλασικοι δημοσιοι υπαλληλοι και οχι ατομα που κανουν ενα λειτουργημα οπως ειναι η τηρηση του νομου. Ολοι οι γνωστοι που ειναι αστυνομοι γυναν για τα φραγκα και δεν τους νοιαζει τιποτα αλλο παρα να μπαινει στανταρ ο μισθος. 4
lambroszekis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Ολοι οι γνωστοι που ειναι αστυνομοι γυναν για τα φραγκα και δεν τους νοιαζει τιποτα αλλο παρα να μπαινει στανταρ ο μισθος. Αυτο ξαναπες το... 1
kostas_dr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Cossutius, να ένα άρθρο, που δεν αφορά βέβαια τους συγκεκριμένους, αλλά γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο σε τέτοιες περιπτώσεις. "Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι επιστρέφουν κανονικά στις εργασίες τους Με ερώτηση προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αποκαλύπτουν πως με την καθυστέρηση συγκρότησης Πειθαρχικών Συμβουλίων δημοσίων υπαλλήλων, εντοπίζεται το φαινόμενο να επανέρχονται στις εργασίες τους. Δημόσιοι υπάλληλοι λοιπόν που έχουν κατηγορηθεί ως επίορκοι επιστρέφουν στις θέσεις τους, προκειμένου να συνεχίσουν το όποιο έργο τους και αυτό γιατί δεν συγκροτούνται τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια για να καταλογίσουν ευθύνες και ποινές. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όπως αναφέρουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, σε κατεπείγουσες περιπτώσεις όταν διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας, και πριν αποφανθεί το πειθαρχικό συμβούλιο, μπορεί να επιβληθεί στον/στην υπάλληλο το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων, από τον προϊστάμενο της αρχής στην οποία υπηρετεί. Αναστολή, η οποία αίρεται αυτοδικαίως, εάν το πειθαρχικό συμβούλιο δεν επιληφθεί της υπόθεσης εντός 30 ημερών από τη επιβολή της. Προβλέπεται δε και πειθαρχικός έλεγχος του προϊσταμένου για παράλειψη της επιβολής του μέτρου. Άρα, σύμφωνα με αυτό μετά τις 30 αυτές ημέρες ο επίορκος υπάλληλος επιστρέφει στην εργασία του και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Σύμφωνα με τους τρεις βουλευτές πρόσφατα μάλιστα δημοσιοποιήθηκε περίπτωση υπαλλήλων, οι οποίοι αν και φέρονται εμπλεκόμενοι επί σειρά ετών στην απονομή παράνομων συντάξεων και επιδομάτων, επέστρεψαν στα καθήκοντά τους λόγω παρέλευσης των 30 ημερών από την ημέρα αναστολής της άσκησης καθηκόντων που τους επιβλήθηκε." http://dimastin.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8809.html
LogokrisiaGR Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Cossutius, να ένα άρθρο, που δεν αφορά βέβαια τους συγκεκριμένους, αλλά γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο σε τέτοιες περιπτώσεις. "Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι επιστρέφουν κανονικά στις εργασίες τους Με ερώτηση προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αποκαλύπτουν πως με την καθυστέρηση συγκρότησης Πειθαρχικών Συμβουλίων δημοσίων υπαλλήλων, εντοπίζεται το φαινόμενο να επανέρχονται στις εργασίες τους. Δημόσιοι υπάλληλοι λοιπόν που έχουν κατηγορηθεί ως επίορκοι επιστρέφουν στις θέσεις τους, προκειμένου να συνεχίσουν το όποιο έργο τους και αυτό γιατί δεν συγκροτούνται τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια για να καταλογίσουν ευθύνες και ποινές. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όπως αναφέρουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, σε κατεπείγουσες περιπτώσεις όταν διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας, και πριν αποφανθεί το πειθαρχικό συμβούλιο, μπορεί να επιβληθεί στον/στην υπάλληλο το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων, από τον προϊστάμενο της αρχής στην οποία υπηρετεί. Αναστολή, η οποία αίρεται αυτοδικαίως, εάν το πειθαρχικό συμβούλιο δεν επιληφθεί της υπόθεσης εντός 30 ημερών από τη επιβολή της. Προβλέπεται δε και πειθαρχικός έλεγχος του προϊσταμένου για παράλειψη της επιβολής του μέτρου. Άρα, σύμφωνα με αυτό μετά τις 30 αυτές ημέρες ο επίορκος υπάλληλος επιστρέφει στην εργασία του και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Σύμφωνα με τους τρεις βουλευτές πρόσφατα μάλιστα δημοσιοποιήθηκε περίπτωση υπαλλήλων, οι οποίοι αν και φέρονται εμπλεκόμενοι επί σειρά ετών στην απονομή παράνομων συντάξεων και επιδομάτων, επέστρεψαν στα καθήκοντά τους λόγω παρέλευσης των 30 ημερών από την ημέρα αναστολής της άσκησης καθηκόντων που τους επιβλήθηκε." http://dimastin.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8809.html Εντάξει άμα το λένε τα απομεινάρια των εκσυγχρονιστών πάω πάσο...
haris013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 μπάτσοι γουρούνια παλιοχαρακτήρες,εσείς πουλάτε τους άδειους αναπτήρες 1
siracos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Εγώ πάντως χαίρομαι που έστω και ένα μικρό κομμάτι της αστυνομίας σέβεται τον όρκο του. Όλους αυτούς τους επίορκους Αστυνομικούς άλλοι αστυνομικοί τους ξεσκέπασαν και τους συνέλαβαν. Αν ήμουν στα δικαστήρια όταν έγινε το σκηνικό θα προσπαθούσα να δείξω στους σωστούς αστυνομικούς ότι τους σέβομαι και χαίρομαι που κάνουν σωστά την δουλειά τους. Δώσαμε νομίζω πολύ σημασία στα λαμόγια και ξεχάσαμε τους σωστούς.
pournaras Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Εντάξει άμα το λένε τα απομεινάρια των εκσυγχρονιστών πάω πάσο... Ακομη μια φορα που μας δειχνουν το φεγγαρι και κοιταμε το δαχτυλο... Σαν τη λιστα λαγκαρντ ενα πραγμα, που αντι να ασχολειται το ελληνικο κρατος με ποιων τα ονοματα ειναι μεσα, και ποιοι εχουν η δεν εχουν παρανομησει, εχουμε τωρα δυο μηνες και θα παμε σιγουρα σε ενα δυο χρονια, να ασχολουμαστε με το ποιος την αντεγραψε και ποιος οχι... 2
KilliK Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 ποιο ελληνικο κρατος; εχει η ελλαδα κρατος;
antreaslam Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Εγώ πάντως χαίρομαι που έστω και ένα μικρό κομμάτι της αστυνομίας σέβεται τον όρκο του. Όλους αυτούς τους επίορκους Αστυνομικούς άλλοι αστυνομικοί τους ξεσκέπασαν και τους συνέλαβαν. Αν ήμουν στα δικαστήρια όταν έγινε το σκηνικό θα προσπαθούσα να δείξω στους σωστούς αστυνομικούς ότι τους σέβομαι και χαίρομαι που κάνουν σωστά την δουλειά τους. Δώσαμε νομίζω πολύ σημασία στα λαμόγια και ξεχάσαμε τους σωστούς. ε οχι ρε φουστη μου. δεν πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα? Ευτυχώς που υπάρχει ΜΙΚΡΟ κομμάτι μπάτσων, που ΄σεβονται τη δουλειά τους. Ευτυχώς που υπάρχουν 2-3 παπάδες, που ειναι πιστοί στη θρησκεια τους. Ευτυχώς που υπάρχουν λίγοι αμεμπτοι δικαστικοί. Ευτυχώς που κάποιοι ΔΥ δουλεύουν. Ευτυχώς που οι δάσκαλοι , τώρα εν μέσω κρίσης, κανουν παραπάνω πράγματα από οτι θα επρεπε. Ευτυχώς που υπάρχουν πουτάνες που λεει κ ο παπ/νου! Εχει έρθει ποτέ κανείς από την κοινωνία να μου δώσει συγχαρητήρια, γιατι ΕΥΤΥΧΩΣ κανω τη δουλειά μου? ναι, πρέπει να ασχολούμαστε σχεδόν αποκλειστικά με τα λαμόγια, να τους στιγματίζουμε... 1
Cossutius. Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Cossutius, να ένα άρθρο, που δεν αφορά βέβαια τους συγκεκριμένους, αλλά γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο σε τέτοιες περιπτώσεις."Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι επιστρέφουν κανονικά στις εργασίες τους Το άρθρο αναφέρετε γενικά και όχι ειδικά. Στα σωματα ασφαλείας και στους εκπαιδευτικούς ισχύει η απόλυση. ΔΕΝ επανέρχονται αν έχουν κάνει σοβαρο παράπτωμα αν ειναι δηλαδή επίορκοι. Φυσικά για να φθάσει κάποιος να απολυθεί, ειδικά απ την αστυνομία πρέπει να έχει κάνει χοντράδα. Ας πουμε το να δέρνεις κόσμο όπως Κύπριους φοιτητές δεν αποτελεί σπουδαίο παράπτωμα βάση της Ελληνικης δικαιοσύνης.
giasimera Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Το άρθρο αναφέρετε γενικά και όχι ειδικά. Στα σωματα ασφαλείας και στους εκπαιδευτικούς ισχύει η απόλυση. ΔΕΝ επανέρχονται αν έχουν κάνει σοβαρο παράπτωμα αν ειναι δηλαδή επίορκοι. Φυσικά για να φθάσει κάποιος να απολυθεί, ειδικά απ την αστυνομία πρέπει να έχει κάνει χοντράδα. Ας πουμε το να δέρνεις κόσμο όπως Κύπριους φοιτητές δεν αποτελεί σπουδαίο παράπτωμα βάση της Ελληνικης δικαιοσύνης. Μπα.Αυτοί που δεν συνταξιοδοτηθήκανε,ακόμα δουλεύουν. @@ μάντολες,σαν το μπάτσο τπτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα