siracos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2013 Έχει και συνέχεια το θέμα. Τελικά πρέπει να είχαν λόγο οι αστυνομικοί και διαμαρτύρονταν. http://www.skai.gr/news/greece/article/221782/xilonetai-i-dioxi-narkotikon-volou-epeita-apo-ti-sullipsi-astufulaka-promitheuti/ 1
Lucifer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Ξηλώθηκε όλο το τμήμα Διώξης Ναρκωτικών Βόλου 1
efo355 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Το τραγικό είναι ότι πολοί "προοδευτικοί" άνθρωποι παλεύουν μια ζωή να αναγνωριστούν στους ένστολους το δικαίωματα που έχουν όλοι οι άλλοι (πχ να συνδικαλίζονται κλπ) αλλά οι ίδιοι παραξενέυονται όταν κάνουν αυτό που κάνουν τόσοι και τόσοι που χειροκρωτούν όποιον γουστάρουν σε δικαστήριο, από τον Πανούση μέχρι τον τύπο που πυροβόλισε τον άλλο που πήγε να κλέψει το σπίτι του. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί
kostas_dr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Όπου το "ξηλώνεται" βέβαια το πολύ πολύ να μεταφράζεται σε "μετατίθεται - προσωρινά αποσπάται" αντί για το "συλλαμβάνεται - αποπέμπεται" κλπ κλπ.
tolis_01 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Το τραγικό είναι ότι πολοί "προοδευτικοί" άνθρωποι παλεύουν μια ζωή να αναγνωριστούν στους ένστολους το δικαίωματα που έχουν όλοι οι άλλοι (πχ να συνδικαλίζονται κλπ) αλλά οι ίδιοι παραξενέυονται όταν κάνουν αυτό που κάνουν τόσοι και τόσοι που χειροκρωτούν όποιον γουστάρουν σε δικαστήριο, από τον Πανούση μέχρι τον τύπο που πυροβόλισε τον άλλο που πήγε να κλέψει το σπίτι του. Εμένα με βρίσκεις σύμφωνο. Επίσης, παλεύω για το δικαίωμα των αστυνομικών να μπορώ να τους τρέχω για εξακρίβωση επειδή δεν μου άρεσε η φάτσα τους, να τους πουλάω μαγκιά όταν καβαλάνε τη μηχανη (με 3 κλήσεις κέρασμα), και να τους ρίχνουμε κανα χέρι ξύλο σε κάθε διαδήλωση χωρίς να αντιμετωπίζουμε νομικές συνέπειες. Άνθρωποι δεν είναι κι αυτοί; Μισά δικαιώματα θα έχουν; 2
DrLo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Βρε πως αλλάζουν οι καιροί Δε σε καταλαβαίνω. Εμένα με βρίσκεις σύμφωνο. Επίσης, παλεύω για το δικαίωμα των αστυνομικών να μπορώ να τους τρέχω για εξακρίβωση επειδή δεν μου άρεσε η φάτσα τους, να τους πουλάω μαγκιά όταν καβαλάνε τη μηχανη (με 3 κλήσεις κέρασμα), και να τους ρίχνουμε κανα χέρι ξύλο σε κάθε διαδήλωση χωρίς να αντιμετωπίζουμε νομικές συνέπειες. Άνθρωποι δεν είναι κι αυτοί; Μισά δικαιώματα θα έχουν; Τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις με αυτό λέω. Είπα εγώ ότι ο αστυνομικός πρέπει να έχει το δικαίωμα να σε πλακώνει στο ξύλο έτσι για πλάκα ? Κλασσική παιδιάστική η απάντησή σου.
tolis_01 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις με αυτό λέω. Είπα εγώ ότι ο αστυνομικός πρέπει να έχει το δικαίωμα να σε πλακώνει στο ξύλο έτσι για πλάκα ? Κλασσική παιδιάστική η απάντησή σου. Θέλω να τονίσω ότι ο αστυνομικός, εκτός από τα δικαιώματα που του λείπουν, έχει και μερικά άλλα που δεν έχει κανείς άλλος πολίτης (όπως την δυνατότητα να σε δείρει χωρίς να αντιμετωπίσει συνέπειες). Αυτά τα δικαιώματα λοιπόν, τον υποχρεώνουν να έχει κάποιες άλλες υποχρεώσεις που δεν έχω εγώ. 2
LogokrisiaGR Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 ο άλλος στο σκηνικό με τη ζαρτινιέρα και τον φοιτητή ισχυρίζεται ότι ο φοιτητής του κατέστρεψε την καριέρα... ότι αυτός και τα άλλα τα καθάρματα κατέστρεψαν τη ζωή ενός νέου ανθρώπου απλά και μόνο επειδή μπορούσαν βέβαια δεν περνάει από ανύπαρκτο μυαλό τους. Δε σε καταλαβαίνω. Τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις με αυτό λέω. Είπα εγώ ότι ο αστυνομικός πρέπει να έχει το δικαίωμα να σε πλακώνει στο ξύλο έτσι για πλάκα ? Κλασσική παιδιάστική η απάντησή σου. παιδιάστικο φίλε μου είναι να εξισώνεις αυτούς που υποστήριξαν τον Πανούση επειδή κατηγορούταν ότι έβρισε τα θεία, με τους χειροκροτητές των εμπόρων ναρκωτικών-μπάτσων... τώρα αν εσύ γουστάρεις να εξισώνεις την υποστήριξη της ελευθερίας του λόγου με την υποστήριξη των μπάτσων-εμπόρων πρέζας δικαίωμα σου... αλλά δεν είναι απλά παιδιάστικο.... 2
DrLo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 παιδιάστικο φίλε μου είναι να εξισώνεις αυτούς που υποστήριξαν τον Πανούση επειδή κατηγορούταν ότι έβρισε τα θεία, με τους χειροκροτητές των εμπόρων ναρκωτικών-μπάτσων... τώρα αν εσύ γουστάρεις να εξισώνεις την υποστήριξη της ελευθερίας του λόγου με την υποστήριξη των μπάτσων-εμπόρων πρέζας δικαίωμα σου... αλλά δεν είναι απλά παιδιάστικο.... Δεν εξίσωσα κανέναν. Διατηρώ φυσικά το δικαίωμα να έχω την άποψή μου για τον καθένα, να μου αρέσει ο πάνούσης πχ και να σιχαίνομαι τους μπάτσους πχ. αυτό δε παέι να πει τίποτα ? Δε σημαίνει ότι δεν έχουν δικαίωμα να φωνάζουν ότι και όπου γουστάρουν.
tolis_01 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δεν εξίσωσα κανέναν. Διατηρώ φυσικά το δικαίωμα να έχω την άποψή μου για τον καθένα, να μου αρέσει ο πάνούσης πχ και να σιχαίνομαι τους μπάτσους πχ. αυτό δε παέι να πει τίποτα ? Δε σημαίνει ότι δεν έχουν δικαίωμα να φωνάζουν ότι και όπου γουστάρουν. Το έχουν, αλλά δεν θα τους κάνουμε κριτική για αυτά που φώναξαν με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά που θα κάναμε σε έναν πολίτη.
DrLo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Το έχουν, αλλά δεν θα τους κάνουμε κριτική για αυτά που φώναξαν με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά που θα κάναμε σε έναν πολίτη. Ok, πάμε κάπου επιτέλους ... Φυσικά και είναι δικαίωμά σου να κάνεις κριτική αλλά πρέπει να έχει και μια δομή η κριτική σου. πχ . δεν μου άρεσε τη τάδε ταινία γι' αυτό και γι' αυτό ... ΌΤαν λές ότι έχουν το δικαίωμα να φωνάζουν ότι θέλουν και όπου θέλουν και ταυτόχρονα λες ότι είναι θράσος να το κάνουν σημαίνει ότι είναι θράσος να εξασκείς ένα σου δικαίωμα ... (?) με την ίδια λογική - Είναι διακίωμά σου να φνωάζεις πχ σε μια συγκέντρωση για καλύτερες συνθήκες στη δουλειά σου ή για κάτι άλλο ... μπορώ να πω εγώ ότι αυτό είναι θράσος επειδή πχ η οικονιμική κατάσταση είναι δύσκολη ? (κρίνοντας ότι αυτό που φωνάζεις πχ είναι άκαιρο ή αδύνατο ?) όσον αφορά στο " φαντάζομαι πως όχι ... έτσι μπορείς να πιστέυεις ότι αυτοί που πήγαν και φωνάζαν ήταν "καραγκιόζηδες" γιατί δεν καταλάβαιναν πόσο "άκυρη" ήταν η ενέργειά τους αλλά δε μπορείς να τους κτηγορείς για θράσος. Όσον αφορά στο " τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά που θα κάναμε σε έναν πολίτη." όπως έγραψα και στο 1ο ποστ μου δε νομίζω ότι όσοι "σοκαρίστηκαν" από αυτή την ενέργεια μείνανε στο ότι κάποιος χειροκρωτούσε κατηγορούμενους για ναρκωτικά αλλά περισσότερο ότι αυτοί ήταν αστυνομικοί ... καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αυτόματα δεν τους κρίνεις όπως όλους τους άλλους πολίτες ... τους κρίνεις γιατί έκαναν ότι έκαναν ως αστυνομικοί ... αν δεν ήταν αστυνομικοί αλλά πχ τυχαίοι φίλοι τους δεν θα έκανε τόσο εντύπωση.
tolis_01 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Ok, πάμε κάπου επιτέλους ... Φυσικά και είναι δικαίωμά σου να κάνεις κριτική αλλά πρέπει να έχει και μια δομή η κριτική σου. πχ . δεν μου άρεσε τη τάδε ταινία γι' αυτό και γι' αυτό ... ΌΤαν λές ότι έχουν το δικαίωμα να φωνάζουν ότι θέλουν και όπου θέλουν και ταυτόχρονα λες ότι είναι θράσος να το κάνουν σημαίνει ότι είναι θράσος να εξασκείς ένα σου δικαίωμα ... (?) με την ίδια λογική - Είναι διακίωμά σου να φνωάζεις πχ σε μια συγκέντρωση για καλύτερες συνθήκες στη δουλειά σου ή για κάτι άλλο ... μπορώ να πω εγώ ότι αυτό είναι θράσος επειδή πχ η οικονιμική κατάσταση είναι δύσκολη ? (κρίνοντας ότι αυτό που φωνάζεις πχ είναι άκαιρο ή αδύνατο ?) Μαγειρεύοντας τα, χρησιμοποιείς στην συνταγή σου το "ελευθερία λόγου έχουμε, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει", κι έπειτα, προτείνεις ότι δεν πρέπει να κρίνουμε κανέναν ως θρασύ επειδή είπε το οτιδήποτε. Χρησιμοποιώντας λοιπόν αυτή τη λογική, μπορώ κι εγώ να βγω να φωνάζω υπερ της παιδοφιλίας, ή του ρατσισμου, και να σου...... απαγορεύω ουσιαστικά να με κρίνεις/χαρακτηρίσεις σαν παιδόφιλο ή ρατσιστή επειδή μου αφαιρείς έτσι την ελευθερία του λόγου!
DrLo Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Χρησιμοποιώντας λοιπόν αυτή τη λογική, μπορώ κι εγώ να βγω να φωνάζω υπερ της παιδοφιλίας, ή του ρατσισμου, Ναι , σαφώς και πιστεύω ότι μπορείς (ή ότι πρέπει να μπορείς) ...... απαγορεύω ουσιαστικά να με κρίνεις/χαρακτηρίσεις σαν παιδόφιλο ή ρατσιστή επειδή μου αφαιρείς έτσι την ελευθερία του λόγου! αν σε πω ρατσιστή επειδή πχ παραδέχεσαι ανοικτά ότι ο ρατσισμός είναι κάτι "καλό" ... α. Δε σου απαγορεύω τίποτα β. Δε σε "κρίνω" Είναι σαν να σε λέω Ολυμπιακό επειδή βγαίνεις και λες ότι ο ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα. Επίσης, ξαναρωτάω ... ... Σε πείράζει που οι τύποι ήταν αστυνομικοί ή ότι φώναζαν ότι φώναζαν ? Αν ήταν απλοί φίλοι τους θα σε πείραζε το ίδιο ? Το κέντρο της "λογικής" μου δεν είναι η ελευθερία λόγου και μόνο αλλά περισσότερο τα ίδια δικαιώματα που έχει καθε πολίτης να τα έχει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και ο αστυνομικός (πχ δεν έχει το δικαίωμα στην απεργία). Νόμιζα ότι αυτό πρέσβευαν οι "προοδευτικές δυνάμεις" ... Αν σε πειράζει ότι φώναζαν ότι φώναζαν και σου ήταν αδιάφορο ότι ήταν αστυνομικοί τότε θα πρέπει πχ να θεωρείς θράσος το να χειροκρωτά κάποιος οποιονδήποτε προσάγεται σε δικαστήριο. Αν σε πειράζει ότι ήταν αστυνομικοί τότε απλά δε θέωρείς ότι οι αστυνομικοί πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα ... και θα ήθελα να μας πεις πως και μέχρει που βάζεις τη γραμμή ... ... πχ έχουν το δικαίωμα να κάνουν πορείες διαμαρτυρίας για τα εργασιακά τους ? (όπως πρόσφατα) ... έχουν δικαίωμα να συνδικαλίζονται ? ... ... έχουν δικαίωμα σε ωράριο ? κλπ κλπ ..
Lucifer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Ρε DrLo, κατηγορούμαι εγώ για κάτι. Δεν έχει αποδειχτεί πως το έκανα, δεν έχει αποδειχτεί πως δεν το έκανα. Είναι στη φάση που το ψάχνουν ακόμα, τεκμήρια αθωότητας στη μία μεριά, αλλά έπιασαν εμένα και όχι τον δίπλα από την άλλη. Εσύ είσαι φίλος ή γνωστός μου και πιστεύεις πως είμαι αθώος. Λες αποκλείεται ο λούσιφερ να έγδαρε ζωντανό τον παππού του. Και έρχεσαι και φωνάζεις "λευτεριά στον λούσιφερ, είναι αθώος". Κανένα πρόβλημα. Ας υποθέσουμε τώρα πως είσαι κομμάτι κάποιας εξουσίας. Νομοθετικής, δικαστικής, εκτελεστικής, ή του τύπου (άτυπα, χοχο). Φαντάσου έναν δικαστή να ξεκινάει "λοιπόν, εγώ πιστεύω πως είστε αθώος, αλλά ας δούμε τα στοιχεία". Ή έναν εισαγγελέα να λέει το ίδιο, ή την Όλγα Τρέμη. Ή 15 μπάτσους. ΔΕΝ είναι το ίδιο με το να το κάνει ένας απλός γνωστός μου, ΔΕΝ είναι πρέπον. Το να είσαι μπάτσος, όπως και να το κάνουμε, σου επιβάλλει κάποια όρια στο τι μπορείς να εκφράζεις δημόσια. Γιατί; Γιατί δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα. Είναι από αυτά τα λειτουργήματα που δε μπορείς να βγαίνεις και να λες ό,τι θες δημόσια. Κανένας γυναικολόγος δε θα βγει να πει "εγώ νομίζω πως οι μαύρες είναι πηγαδομο*νες", κανένας νομοθέτης δε θα βγει και θα πει "εγώ πιστεύω πως η σκλαβιά θα έπρεπε να επιτρέπεται", κανένας παπάς δε μπορεί να βγει και να λέει πως "φταίνε οι γυναίκες για τη βία εις βάρος τους" και κανένας πολιτικός δε γίνεται να δηλώνει πως το γυναικείο σώμα έχει τρόπους να αποτρέπει την σύλληψη αν ο βιασμός είναι λετζίτ. Εγώ κι εσύ μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε, το πολύ-πολύ να βγούμε μαλάκες. Αλλά κάποιοι άνθρωποι, δε μπορούν να το κάνουν και να θέλουν να διατηρούν και την ιδιότητά τους. 3
Cossutius. Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Τα πράγματα ειναι απλά. Στο αθλημα του ποδοσφαίρου προσφατα βγήκαν στη φορα κάποιες συνομιλίες οι οποίες αυτοματα έκθεσαν κάποιους παράγοντες εκ των οποίων κάποιοι πήγαν φυλακή, φυσικά και για άλλα αδικηματα. Σε κάποιους άλλους ασκήθηκε ποινικη δίωξη, ενω άλλοι θεωρούνται ως "απατεωνες" απο μεγάλο μερος κοσμου για συνομιλίες τυπου "σταθήκαμε μια φορά τυχεροί" και άλλα τέτοια τραγελαφικά. Στη κοινωνία μας απ την άλλη, βρίσκουμε συνομιλίες αστυνομικών με εμπόρους ναρκωτικών που εμπλέκουν άμεσα τους πρώτους σε κύκλωμα διακίνησης και θεωρούμε πως ο καθένας ειναι ελεύθερος να φωνάζει υπερ αυτών των αστυνομικών. Η κοινή γνώμη ορισμένες φορές, πάει ανάλογα με αυτό που τη βολεύει. Όπου το "ξηλώνεται" βέβαια το πολύ πολύ να μεταφράζεται σε "μετατίθεται - προσωρινά αποσπάται" αντί για το "συλλαμβάνεται - αποπέμπεται" κλπ κλπ. Όχι. Στην αστυνομία έχουμε τις αποτάξεις. Σημερα διάβαζα πως τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε ήδη 200 (και βάλε) αποτάξεις και εκκρεμούν πολλές ακόμα επίορκων. Το ίδιο ισχύει και στον εκπαιδευτικό τομέα, στο στρατό, στη πυροσβεστική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα