Lykos22 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Καλημέρα και καλή χρονιά! Έχω κάποιες ταινίες .avi στον υπολογιστή μου τις οποίες τις έχω τσεκάρει (στον Η/Υ) και παίζουν άψογα. Εικόνα - ήχος - υπότιτλοι (ενσωματωμένοι και μη), όλα μια χαρά. Πρόσφατα ένας φίλος μου μου έδωσε ένα στικάκι να του περάσω 3 ταινίες που ήθελε να δει και μου είπε πως στο dvdplayer (προφανώς θα χει και υποδοχή usb) δεν έπαιζαν, ενώ στον mpeg-4 η μία έπαιζε κανονικά, ενώ οι άλλες 2 δεν είχαν ήχο (!!!). Τι μπορεί να φταίει γι αυτό??
TheELF Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 mediainfo και στης τρις να δεις τι έχουν μέσα... κατά κανόνα όταν λένε avi τα player εννοούνε divx/xvid με ήχο mp3 οτιδήποτε άλλο δεν θα το παίξουν.
Lykos22 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Υπάρχει κάποιο προγραμματάκι-converter που να μου λύνει αυτό το πρόβλημα, εκτός από το να γράψω την ταινία σε dvd (convertXtoDVD)?
disqualified Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Υπαρχει αλλα μαλλον θα ειναι πιο γρηγορο να τις κατεβασεις ξανα σε απλα dvdrip xvid.
micos000 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2013 Εγώ πιστεύω ότι οι δύο ταινίες που δεν έπαιζαν τον ήχο ήταν επειδή είχαν vbr mp3 ενώ η μία που παίζει είχε cbr mp3 ήχο. Η μετατροπή του ήχου, αν ισχύει κάτι τέτοιο γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα με το avidemux. Πρώτα δες με το media info που προτείνει ο elf και θα καταλάβεις αν φταίει κάτι τέτοιο. Θα επιλέξεις το avi και όταν εμφανίσει τις πληροφορίες πάτα Προβολή->Κείμενο για να εμφανίσει όλα τα στοιχεία. Μετά κατέβα στο audio και δες αν αναφέρεται σαν mp3 με constant bitrate (cbr) ή variable (vbr). Αν το πρόβλημα είναι εκεί φόρτωσε το avi με τον vbr ήχο στο avidemux και βάλε στο audio (στα αριστερά) mp3 lame. Άσε το video στο copy και το format στο avi και σώσε με άλλο όνομα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα