Προς το περιεχόμενο

Να βάλω Windows 8 ProWMC x64 ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά σκέφτομαι να βάλω Windows 8 ProWMC x64.

Τώρα έχω Windows 7 Ultimate SP1 x64

Το PC μου έχει τα παρακάτω

AMD Athlon II X2 στα 3.60GHz OC
4GB RAM
500GB HDD + 500GB HDD για Full BackUps
AMD Radeon HD 6450 2GB OC
USB 2.0

Το PC το έχω για Gaming και για Uploads στο YouTube.

Αξίζει να βάλω τα 8 ή να μείνω στα 7 ?

Ευχαριστώ!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ όσο καιρό τα έχω πιο πολλά αρνητικά βρίσκω και ξενερώνω παρά θετικά... Για την ακρίβεια τα μόνα θετικά που μου έρχονται στο μυαλό είναι το shutdown και η εκκίνηση τους και το store :P

Δε νομίζω πως αξίζει την όλη διαδικασία η μετάβαση στα 8.

λίγα αρνητικά:

1) η αλλαγή γλώσσας πληκτρολογίου... Κάνει ότι να ναι και επίσης με το shutdown μένει η γλώσσα που είχες πριν οπότε όταν θες να βάλεις τον κωδικό σου άντε ψάχνε τι γλώσσα έχει

2) Bug με το numlock. Όταν κάνεις το shutdown (που για την ακρίβεια στα 8 δεν είναι ακριβώς απενεργοποίηση) τότε όταν τον ξανα ανοίξεις, κατά 99% το numlock θα είναι κλειστό....

3) Όταν συνδέεις ένα στικάκι USB ή βάλεις ενα CD τότε σε ρωτάει τι θες να το κάνεις αλλά αν το επιλέξεις μετά το κάνει αυτόματα για όλες τις αντίστοιχες συσκευές που συνδέεις. (δε σε ξαναρωτάει)

4) Δεν υπάρχει πρόγραμμα αναπαραγωγής DVD. Το media player δεν παίζει dvd πλέον και η μόνη stock λύση είναι το media center που είναι ακόμα πιο τραγικό από το media player. Γενικώς χεστήκαμε για αυτό γιατί ούτως η άλλως θα βάλεις άλλο πρόγραμμα, αλλά είναι το γαμώτο!

5) Αν θέλεις να βάλεις το account της microsoft στα windows τότε πρέπει αναγκαστικά να πληκτρολογείς κωδικό όταν ανοίγει το PC. Σωστό μεν γιατί αλλιώς θα ήταν τρυπα ασφαλείας, σπαστικό δε για πολλούς φαντάζομαι που έχουν το PC τους αποκλειστικά δικό τους και δε θέλουν κωδικό...

6) Το preview και το details panel στον explorer είναι τραγικό που δεν αλλάζει μέγεθος και πιάνει το μισό παράθυρο όταν δεν το έχεις μεγιστοποιημένο ή μεγάλο.

7) Τραγικό που παρόλο που πάντα κλείνω το UAC, με πρήζει για επιβεβαιώσεις όταν τροποποιώ κάτι σε φακέλους συστήματος ακόμα και στο program files. Επίσης αυτό συνεπάγεται ότι αν κάποιο άλλο πρόγραμμα πάει να κάνει μία αλλαγή εκεί δεν μπορεί. (πχ τροποποίηση κάποιου αρχείου και Save... Πρέπει να γίνει save as αλλού κλπ κλπ κλπ) 

Γενικώς πολλά πράγματα που κάποτε γίνονταν με 1 κλικ, τώρα γίνονται με 10.. Αυτό δεν είναι θέμα συνήθειας, είναι θέμα παρακμής...

μπορώ να πω κι άλλα απλά δε μου έρχονται τώρα στο μυαλό.

Επεξ/σία από .::NikoS::.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ όσο καιρό τα έχω πιο πολλά αρνητικά βρίσκω και ξενερώνω παρά θετικά... Για την ακρίβεια τα μόνα θετικά που μου έρχονται στο μυαλό είναι το shutdown και η εκκίνηση τους και το store :P

Δε νομίζω πως αξίζει την όλη διαδικασία η μετάβαση στα 8.

λίγα αρνητικά:

1) η αλλαγή γλώσσας πληκτρολογίου... Κάνει ότι να ναι και επίσης με το shutdown μένει η γλώσσα που είχες πριν οπότε όταν θες να βάλεις τον κωδικό σου άντε ψάχνε τι γλώσσα έχει

2) Bug με το numlock. Όταν κάνεις το shutdown (που για την ακρίβεια στα 8 δεν είναι ακριβώς απενεργοποίηση) τότε όταν τον ξανα ανοίξεις, κατά 99% το numlock θα είναι κλειστό....

3) Όταν συνδέεις ένα στικάκι USB ή βάλεις ενα CD τότε σε ρωτάει τι θες να το κάνεις αλλά αν το επιλέξεις μετά το κάνει αυτόματα για όλες τις αντίστοιχες συσκευές που συνδέεις. (δε σε ξαναρωτάει)

4) Δεν υπάρχει πρόγραμμα αναπαραγωγής DVD. Το media player δεν παίζει dvd πλέον και η μόνη stock λύση είναι το media center που είναι ακόμα πιο τραγικό από το media player. Γενικώς χεστήκαμε για αυτό γιατί ούτως η άλλως θα βάλεις άλλο πρόγραμμα, αλλά είναι το γαμώτο!

5) Αν θέλεις να βάλεις το account της microsoft στα windows τότε πρέπει αναγκαστικά να πληκτρολογείς κωδικό όταν ανοίγει το PC. Σωστό μεν γιατί αλλιώς θα ήταν τρυπα ασφαλείας, σπαστικό δε για πολλούς φαντάζομαι που έχουν το PC τους αποκλειστικά δικό τους και δε θέλουν κωδικό...

6) Το preview και το details panel στον explorer είναι τραγικό που δεν αλλάζει μέγεθος και πιάνει το μισό παράθυρο όταν δεν το έχεις μεγιστοποιημένο ή μεγάλο.

7) Τραγικό που παρόλο που πάντα κλείνω το UAC, με πρήζει για επιβεβαιώσεις όταν τροποποιώ κάτι σε φακέλους συστήματος ακόμα και στο program files. Επίσης αυτό συνεπάγεται ότι αν κάποιο άλλο πρόγραμμα πάει να κάνει μία αλλαγή εκεί δεν μπορεί. (πχ τροποποίηση κάποιου αρχείου και Save... Πρέπει να γίνει save as αλλού κλπ κλπ κλπ)

Γενικώς πολλά πράγματα που κάποτε γίνονταν με 1 κλικ, τώρα γίνονται με 10.. Αυτό δεν είναι θέμα συνήθειας, είναι θέμα παρακμής...

μπορώ να πω κι άλλα απλά δε μου έρχονται τώρα στο μυαλό.

1)Ουτε τα πιο απλα πραγματα δε ξερει να κανεις!Εσυ βαζεις οποια γλωσσα θες για αρχικη,αν δεν εισαι πολυ ασχετος και με αυτη ξεκινανε ΠΑΝΤΑ τα windows!

2)Κανενα bug,με το num lock δεν ειχα,ουτε καν με τη πρωτη beta των windows!Tι εννοεις δε κανει shutdown???Τι στο καλο κανει,αν πατησεις shutdown???????????

3)Αυτο ισχυει και στα 7 και αλλαζει αν θες!

4)Οτι κανεις και με τα 7,θα το κανεις και με τα 8!Βαζεις αλλο player για dvd.Ετσι κι'αλλιως ειναι χαλια σαν dvd player!

5)Υπαρχει και η local επιλογη και δε χρειαζεται microsoft account!Λειτουργει οπως τα 7!

6)Το preview φευγει αν δε σε βολευει και εχεις το παραθυρο οπως στα 7!

7)Αυτο δε το δοκιμασα,αλλα θα επανερθω!

Στο τελoς καταληγουμε,οτι ουτε καν τα 7,δε γνωριζεις καλα!Για τα 8 δε συζητουμε καν,πληρης αγνοια του αντικειμενου!

Μ'αρεσει που θα συμβουλεψει κι απο πανω!

MasterCrafterGR αν θες να δεις αν σου κανουν ή οχι τα 8,παρα ν'ακους το καθε ασχετο τι σου λεει,βαλε σ'ενα partition τη δοκιμαστικη που ειναι για ενα 3μηνο και μετα αποφασιζεις τι θα κανεις!

Φυσικα σε 23 μερες λιγει η προσφορα των 30ευρο και θα πρεπει να βιαστεις λιγο,για να αποφασησεις!

http://msdn.microsoft.com/en-us/evalcenter/jj554510.aspx

Επεξ/σία από ektor7
  • Like 1
Δημοσ.

Κύριε μηλαράκι δε μπορείς να κατακρίνεις τον καθένα από ένα ποστ του αλλά επειδή το ποστ σου μπορεί να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις θα το σχολιάσω (αν και δεν είχα καμία όρεξη να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου με προκάλεσε η στάση σου)

1) Την προεπιλεγμένη γλώσσα την επιλέγεις φυσικά, αλλά προφανώς δεν κατάλαβες αυτό που είπα... Όταν λέω ότι κάνει ό,τι να ναι εννοώ επίσης ότι όταν αλλάζεις γλώσσα για να γράψεις κάπου (πχ στον chrome), όταν πας σε άλλο πρόγραμμα (πχ wlm) να γράψεις δε γυρνάει πάλι στην προεπιλεγμένη όπως γινόταν εδώ και πόσους αιώνες. Επίσης όταν ανοίγει ο υπολογιστής υποτίθεται πως στα 8 κρατάει την γλώσσα την οποία είχες όταν τον έκλεισες αλλά αμφιβάλλω αν αυτό δουλέυει πάντα... (και αυτό να σου θυμίσω ότι δεν γινόταν σε προηγούμενες εκδόσεις) το αν δε δουλεύει σωστά η συγκεκριμένη πατέντα δεν το ξέρω, αλλά το ότι δεν είναι όπως στα 7 το ξέρω σίγουρα γιατί τρώει αρκετά μπινελίκια καθημερινά για αυτό το λόγο.

2) Αν δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα τότε μάλλον έτυχε σε μένα, στο laptop μου, στο PC της κοπέλας μου και σε έναν άλλο φίλο που του έβαλα τα 8. Όσο για το shutdown διάβασε εδώ μπας και ενημερωθείς. Αλήθεια νόμιζες ότι ανοιγοκλείνουν τόσο γρήγορα τα windows 8?  :confused:  Οπότε αυτό που λέω είναι το εξής. Όταν γίνεται λοιπόν το hydrid shutdown (συγγνώμη κιόλας που δεν το είπα στο προηγούμενο ποστ μου με το όνομα του γιατί νόμιζα πως κάποιος που ασχολείται θα είχε καταλάβει ότι δεν κλείνουν ακριβώς τα windows του όπως παλαιότερα....) τότε λοιπόν παρουσιάζεται το θέμα με το numlock (τουλάχιστον σε μένα). Σε κάθε άλλη περίπτωση (restart, διακοπή ρεύματος που γίνεται προφανώς shutdown) το πρόβλημα δεν εμφανίζεται.

3) Αλήθεια δούλεψες καθόλου τα 8? Αν ναι τότε θα σου ξέφυγε το συννεφάκι που εμφανίζεται πάνω δεξιά το οποίο όταν διαλέξεις τι θέλεις να κάνει με κάποιο cd, dvd, usb, τότε θα το κάνει προεπιλεγμένη επιλογή για οτιδήποτε αντίστοιχο εισάγεις στο μέλλον. Σε αντίθεση με τα 7 και τα XP κλπ που εμφάνιζε παράθυρο με τις επιλογές σου και είχε checkbox αααν ήθελες να γίνεται με όλες τις αντίστοιχες συσκευές ή cd.

4) Όσο προχωράω διαβάζοντας το post σου καταλαβαίνω πόσο πολύ έχεις δουλέψει τόσο τα 7 όσο και τα 8... Αν παρατήρησες στα 7 υπήρχε δυνατότητα αναπαραγωγής ταινίας DVD στο media player. Στα 8 όχι. Αν δεν πιστεύεις και δε μπορείς να το επιβεβαιώσεις, τότε κάνε μία googloαναζήτηση.

5) Διάβασες τις πρώτες λέξεις του νούμερο 5? (Αν θέλεις.... account microsoft

6) Για την ακρίβεια δεν έχεις το παράθυρο όπως τα 7. Που δηλαδή είχες ένα preview panel στο κάτω μέρος το οποίο όσο το μεγάλωνες γινόταν όλο και πιο λεπτομερή detail panel. Νομίζω δεν μοιάζει ούτε κατά διάνοια με το αίσχος που αποκαλούν detail και prevew panel στο σχεδόν μισό δεξί μέρος του παραθύρου των win8. Αν λοιπόν βγάζοντας το εντελώς αυτό έχεις ίδια εμπειρία χρήσης με τα win7, τότε πάω πάσο γιατί με τους τρελούς δε βγάζω άκρη.

7) Τι να πω; Ισχυρίζεσαι ότι δε γνωρίζω όχι μόνο τα 7, αλλά ούτε καν τα 8 ενώ παράλληλα εσύ δεν πρόκειται να το ανακαλύψεις αυτό γιατί ακόμα θα ψάχνεις πως κλείνει το UAC.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κύριε μηλαράκι δε μπορείς να κατακρίνεις τον καθένα από ένα ποστ του αλλά επειδή το ποστ σου μπορεί να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις θα το σχολιάσω (αν και δεν είχα καμία όρεξη να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου με προκάλεσε η στάση σου)

1) Την προεπιλεγμένη γλώσσα την επιλέγεις φυσικά, αλλά προφανώς δεν κατάλαβες αυτό που είπα... Όταν λέω ότι κάνει ό,τι να ναι εννοώ επίσης ότι όταν αλλάζεις γλώσσα για να γράψεις κάπου (πχ στον chrome), όταν πας σε άλλο πρόγραμμα (πχ wlm) να γράψεις δε γυρνάει πάλι στην προεπιλεγμένη όπως γινόταν εδώ και πόσους αιώνες. Επίσης όταν ανοίγει ο υπολογιστής υποτίθεται πως στα 8 κρατάει την γλώσσα την οποία είχες όταν τον έκλεισες αλλά αμφιβάλλω αν αυτό δουλέυει πάντα... (και αυτό να σου θυμίσω ότι δεν γινόταν σε προηγούμενες εκδόσεις) το αν δε δουλεύει σωστά η συγκεκριμένη πατέντα δεν το ξέρω, αλλά το ότι δεν είναι όπως στα 7 το ξέρω σίγουρα γιατί τρώει αρκετά μπινελίκια καθημερινά για αυτό το λόγο.

2) Αν δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα τότε μάλλον έτυχε σε μένα, στο laptop μου, στο PC της κοπέλας μου και σε έναν άλλο φίλο που του έβαλα τα 8. Όσο για το shutdown διάβασε εδώ μπας και ενημερωθείς. Αλήθεια νόμιζες ότι ανοιγοκλείνουν τόσο γρήγορα τα windows 8? :confused: Οπότε αυτό που λέω είναι το εξής. Όταν γίνεται λοιπόν το hydrid shutdown (συγγνώμη κιόλας που δεν το είπα στο προηγούμενο ποστ μου με το όνομα του γιατί νόμιζα πως κάποιος που ασχολείται θα είχε καταλάβει ότι δεν κλείνουν ακριβώς τα windows του όπως παλαιότερα....) τότε λοιπόν παρουσιάζεται το θέμα με το numlock (τουλάχιστον σε μένα). Σε κάθε άλλη περίπτωση (restart, διακοπή ρεύματος που γίνεται προφανώς shutdown) το πρόβλημα δεν εμφανίζεται.

3) Αλήθεια δούλεψες καθόλου τα 8? Αν ναι τότε θα σου ξέφυγε το συννεφάκι που εμφανίζεται πάνω δεξιά το οποίο όταν διαλέξεις τι θέλεις να κάνει με κάποιο cd, dvd, usb, τότε θα το κάνει προεπιλεγμένη επιλογή για οτιδήποτε αντίστοιχο εισάγεις στο μέλλον. Σε αντίθεση με τα 7 και τα XP κλπ που εμφάνιζε παράθυρο με τις επιλογές σου και είχε checkbox αααν ήθελες να γίνεται με όλες τις αντίστοιχες συσκευές ή cd.

4) Όσο προχωράω διαβάζοντας το post σου καταλαβαίνω πόσο πολύ έχεις δουλέψει τόσο τα 7 όσο και τα 8... Αν παρατήρησες στα 7 υπήρχε δυνατότητα αναπαραγωγής ταινίας DVD στο media player. Στα 8 όχι. Αν δεν πιστεύεις και δε μπορείς να το επιβεβαιώσεις, τότε κάνε μία googloαναζήτηση.

5) Διάβασες τις πρώτες λέξεις του νούμερο 5? (Αν θέλεις.... account microsoft)

6) Για την ακρίβεια δεν έχεις το παράθυρο όπως τα 7. Που δηλαδή είχες ένα preview panel στο κάτω μέρος το οποίο όσο το μεγάλωνες γινόταν όλο και πιο λεπτομερή detail panel. Νομίζω δεν μοιάζει ούτε κατά διάνοια με το αίσχος που αποκαλούν detail και prevew panel στο σχεδόν μισό δεξί μέρος του παραθύρου των win8. Αν λοιπόν βγάζοντας το εντελώς αυτό έχεις ίδια εμπειρία χρήσης με τα win7, τότε πάω πάσο γιατί με τους τρελούς δε βγάζω άκρη.

7) Τι να πω; Ισχυρίζεσαι ότι δε γνωρίζω όχι μόνο τα 7, αλλά ούτε καν τα 8 ενώ παράλληλα εσύ δεν πρόκειται να το ανακαλύψεις αυτό γιατί ακόμα θα ψάχνεις πως κλείνει το UAC.

1.Στα 8 ετσι δουλευει,με το να κρατα παντα τη γλωσσα που επιλεγεις,αυτο δε σημενει οτι κανει οτι του καπνησει,οπως αφησες να εννοηθει!Και αυτο βολευει αφανταστα στη touch χρηση!

Και ποτε οταν κανεις lock out,restart και ανοιγεις τον υπολογηστη δε σου κρατα την γλωσσα που ειχες οταν το εκλεισες!

Τρια χρονια στα 7 δε προσεξα κατι τετοιο.Ποτε δε μου κρατουσε τη γλωσσα μετα απο shutdown!

2.Σε λιγο κλεινω 1 ολοκληρο χρονο χρησης στα 8 και τα ετρεξα σε 4 διαφορετικα δικα μου λαπτοπς!Δε θυμαμε να ειχα καποιο προβλημα με το num lock!Ακομη και τωρα που το αναφερες το ξανα τεσταρα 2 φορες και τις 2 κρατησε κανονικα την επιλογη!Περιεργα πραγματα συμβαινουν σε μερικους!!!

Και αφου μιλας για κατι που δεν εχεις στο 7(hybrid boot ) και μπορεις να μη το χρησιμοποιεις στο 8(ειναι κατι επιπροσθετο),πως το θεωρεις αρνητικο,στη συγκρινση με τα 7???

3.Κοιταξε,που τα πραγματα οσο πανε γινονται πιο περιεργα με τη περιπτωση σου!

To ξανα δοκιμασα και αυτο,μηπως και δε θυμαμε καλα τα πραγματα!Καθε φορα που βαζω ενα dvd,παντα μου βγαζει το συννεφακι!Αλλαξα 3 διαφορετικα dvd και δυο usb sticks και 2 sd cards,το συνεφακι εκει να επιμενει να με ρωτα τι θελω να κανω!Περιεργα πραγματα!

Ή μηπως και αυτο δε το εγραψες σωστα και ηθελες παλι, κατι αλλο,να μας πεις! :devil:

4.Σ'αυτο εχεις δικαιο!Λαθος μου!Εχει χρονια να το χρησιμοποιησω για dvd player!

5.Και με τι αντιστοιχο με τα 7 το συγκρινεις και το εβαλες στα αρνητικα του 8,σε σχεση με το 7?Γιατι εδω μιλαμε για τα θετικα και τα αρνητικα του ενως os εναντι του αλλου???

6.Αυτο ειναι προσωπικα γουστα!Εγω το προτιμω ετσι οπως ειναι και εσυ οπως ητα στα 7!Αυτο δε μπαινει στα αντικειμενικα αρνητικα!

7.Δε κλεινω ποτε το uac.Αλλα οταν θελω να το κλεισω,θα το κανω!Μην ανησυχεις! ;)

Τελος μαθε να τα γραφεις πιο αναλυτικα αλλη φορα,γιατι ετσι οπως τα αναφερες,ηθελημενα ή οχι,παραπλανεις και παραπληροφορεις τον κοσμο!

Στο θεμα μας!

Δεν εχεις αναφερει ουτε και ενα αρνητικο στοιχειο στα 8,που να υστερει απο τα 7!Το μονο που θα μπορουσε να πει καποιος οτι θεωρητικα,απ'οσα ειπες ,οτι εχουν τα 7 απο τα 8,ειναι το οτι ο wmp παιζει και DVD! :P

Και να μη ξεχνιομαστε!

Αλλο ειναι,το οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ κανονικο shutdown και αλλο τ'οτι ΕΚΤΟΣ απο το κανονικο shutdown,εχει ΚΑΙ hybrid shutdown!

Και για να πληροφορουμε και σωστα το κοσμο,για να ξερει,το hybrid shutdown/boot δεν ειναι τιποτα αλλο απο μια παραλλαγη του hibernate,με τη διαφορα,οτι δε σου φυλαει τιποτα απο αυτα που ετρεχαν πριν να κλεισει,αλλα μονο τον os kernel!

Κατι που ισως να μη το ξερεις,ειναι οτι αυτη η επιλογη χανεται αν απενεργοποιησεις τελειως το hibernate,κατι που κανουμε οσοι εχουμε μικρους ssd και θελουμε να κερδισουμε χωρο!

Οποτα πριν να το παιξει καθηγητης,ενημερωθου καλυτερα τι συμβαινει με το os που χρησιμοποιεις και μαθε τι ακριβως ειναι το καθετι!Και οταν παραπεμπεις σε links φροντησε να ξερεις σε τι αναφερεται το link!

Επεξ/σία από ektor7
Δημοσ.

ΟΚ κατεβάζω τα δοκιμαστικά και αν μου αρέσουν τα αγοράζω :D
Τώρα κάνω Full BackUp το PC και τα βάζω.

Σας ευχαριστώ :D

Δημοσ.

ΟΚ κατεβάζω τα δοκιμαστικά και αν μου αρέσουν τα αγοράζω :D

Τώρα κάνω Full BackUp το PC και τα βάζω.

Σας ευχαριστώ :D

Καλυτερα κανε partition και βαλτα εκει,για να μπορεις να κανεις upgrade απο τα 7 που εχεις τωρα!Απο τη δοκιμαστικη,δυστυχως δε σ'αφηνει να κανεις upgrade!

Κανε τις σωστες ρυθμησεις και δε φταινε τα 8!Και τα 7 ετσι λειτουργουν!

http://dottech.org/88642/windows-8-how-to-turn-off-autoplay-and-autorun/

Δημοσ.

1) Στην touch χρήση δε με ενδιαφέρει αν βολεύει, γιατί desktop PC έχω και όχι tablet. Δε καταλαβαίνεις τι λέω προφανώς δεν εξηγείται αλλιώς.... Άλλα λέω, άλλα απαντάς και σχολιάζεις. Αυτό ακριβώς σου λέω κι εγώ ότι στα 7 δεν το έκανε αυτό αλλά στα 8 το κάνει. Ποιος ο λόγος να έχει προεπιλογή κάποια γλώσσα όταν δεν μου την αλλάζει ποτέ στην προεπιλεγμένη που έχω επιλέξει; Δε νομίζεις πως ήταν πιο βολικό το ότι όταν άνοιγες το PC είχες την προεπιλεγμένη γλώσσα, και ότι σε κάθε πρόγραμμα που την άλλαζες για να γράψεις κάτι έμενε  η επιλογή σου μόνο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μέχρι να το κλείσεις; 

2) πάλι τα ίδια, σε τοίχο μιλάω; Το hydrid shutdown υπάρχει από προεπιλογή. Ναι απενεργοποιείται αν θες και όχι δεν είπα ότι δεν είναι καλό! Που είπα εγώ ότι είναι αρνητικό; Το μόνο που είπα είναι ότι σε 3-4 PC που είδα, όταν γίνεται το hydrid shutdown/startup το numlock κλείνει στην εκκίνηση χωρίς κανένα λόγο. 

3) Ωραία εντάξει υπάρχει επιλογή για να κάνεις κάθε συσκευή να σε ρωτάει κάθε φορά που την συνδέεις. Μήπως θυμάσαι πως ήταν στα 7; Πιο βρίσκεις πιο βολικό; Το να βρω τα auto play options μέσω Λαμίας και να επιλέξω κάθε συσκευή Ask everytime, ή μήπως μόλις την συνδέσω στο παράθυρο που εμφανίζει (win7) να επιλεγω μόνος μου την λειτουργία και ααααν θέλω να το κάνω auto play να τσεκάρω το checkbox;

4) Πολύ που μας ενδιαφέρει αν παίζει το media player DVD. Απλά έλεος δηλαδή σε λίγο θα βάζεις windows και δε θα παίζει ούτε MP3 αν δε πληρώσεις επιπλέον και αν μετά βρεις πειρατικά προγράμματα για να κάνεις τη δουλειά σου εσύ φταις; Ή μήπως πρέπει να πάρουμε Mac που είναι όλα έτοιμα out of the box; Το θεωρώ ξεφτίλα αυτό που έγινε στα 8 και με το media center, media player και με τα DVD.

5) Εγώ αρχικά δεν ξεκίνησα συζήτηση για θετικά ενός αρνητικά του άλλου. Αντιθέτως είπα κάποια αρνητικά των 8. Εσύ σιγά σιγά με ανάγκασες να στραφώ και σε θετικά των 7 για να σου δείξω πως ισχύουν τα αρνητικά των 8 που έγραψα. Όσο για το συγκεκριμένο, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στα 7 για αυτό το λόγο αφού το προσθέσανε θα μπορούσε να έχει και επιλογή να μην ζητάει κωδικό εμφανίζοντας σου προειδοποιητικό μήνυμα και επιβεβαίωση ότι το ενεργοποιείς με δική σου ευθύνη. Δηλαδή εγώ φταίω που θέλω ένα πλήρες παραμετροποιήσιμο λειτουργικό ανάλογα με τις κάθε ανάγκες; Ώρες ώρες δε καταλαβαίνω πως σκέφτονται οι developers.

6) Μπαίνει στα αρνητικά με βάση την άποψη μου. Το τι αρέσει στον καθένα είναι άλλο ζήτημα. Εγώ το βρίσκω ενοχλητικό, το έβαλα στα αρνητικά διότι για μένα είναι ένας από τους λόγους που όταν ξανακάνω φορμάτ θα γυρίσω στα 7 (και αν)

7) Υπάρχει κόσμος που ασχολείται σοβαρά με PC και θεωρεί χρήσιμο το UAC; οκ πάντως δεν το περίμενα.

Και μη ξεχνιόμαστε! 
Ένα link στα γρήγορα βρήκα για να σου δείξω πως δεν γίνεται ακριβώς shutdown από προεπιλογή. Δε ξέρω αν βρήκες ανούσιο το λινκ που σου έδωσα, αλλά μια χαρά ανέφερε το hydrid shutdown. 
Δεν είπα πουθενά ότι είναι αρνητικό το hydrid shutdown.
Πραγματικά απορώ με σένα γιατί στην ηλικία σου περίμενα κάποιος να είναι πιο ώριμος και να μην ξεκινάει με τέτοιο τρόπο συζήτηση που ξεκίνησες εσύ (αναφέρομαι στον επιθετικό τρόπο που φάνηκε στο πρώτο ποστ σου) Και εκτός αυτού λες πράγματα που δεν είπα για κανένα λόγο (πχ ότι το hydrid shutdown είναι αρνητικό) Δε θα σου κάνω την χάρη να σχολιάσω άλλο γιατί φαίνεται ότι δε συνεννοούμαστε. Αν δω ότι σταμάτησες να βάζεις λόγια στα λεγόμενα μου και ότι θες να γίνει κάπως πιο σοβαρή συζήτηση, ίσως συνεχίσουμε.

ΥΓ: Δεν είπα στον ts να μην τα βάλει. Είπα νομίζω πως δεν αξίζει τον κόπο αυτή η μετάβαση. Αν θέλει να δημιουργήσει δική του άποψη ας τα βάλει δε μου πέφτει λόγος. 

Πάντως να υπενθυμίσω @MasterCrafterGR αν θες απλά να τα δοκιμάσεις για να αποφασίσεις, τότε ίσως ένα virtual machine να σε βολέψει μιας και δε θα γίνει καμία αλλαγή στον σκληρό σου δίσκο. Βέβαια δεν είναι η ίδια εμπειρία το virtual machine αλλά anyway.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...