Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας και καλή χρονιά!!!  :-D

Λοιπόν, αστέρια του hardware, χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Δεν ξέρω αν θα σας κατατοπίσουν αυτά που γράφω, γιατί από hardware δεν κατέχω και πολλά, αλλά άμα πέσει και κανένα ξανθοάκυρο σχόλιο, μη με βρίσετε.

Το μηχανηματάκι είναι Turbo-X Sphere E1150,

το τροφοδοτικό (PSU λέει, αυτό θα είναι) είναι Premier 400 W Bulk

ο επεξεργαστής είναι Pentium® Dual-Core CPU E5300 @ 2.60 GHz

η μητρική(?) είναι Turbo-X G41 MXE (775/DDR3/VGA)

η RAM είναι 2 GB DD3 Transcend 1333 (αν θυμάμαι καλά, μου πρόσθεσαν άλλη μία?)

η κάρτα γραφικών είναι ATI Radeon HD 5670, 1 GB (την έβαλα εγώ, δεν ήταν η αρχική)

ο σκληρός δίσκος είναι HD SATA II 320 GΒ (Western Digital 16 MB Caviar Blue, δεν ξέρω αν βοηθάει)

και τρέχει Windows 7 Home Premium.

Αγοράστηκε το 2010 και μέχρι στιγμής του έκανα ένα format τον Νοέμβριο του 2012.

Το θεματάκι έχει ως εξής: Παίζω sims3 στο συγκεκριμένο και βλέπω ότι το παιχνίδι αργεί πολύ να φορτώσει, κολλάει και συχνά σταματάει να λειτουργεί (και δεν έχω προλάβει να κάνω και save) ή προσπαθώ να κάνω save (αν τα καταφέρω φορτώνει για κανένα δίλεπτο-τρίλεπτο) και μου βγάζει μήνυμα σφάλματος χωρίς να αποθηκεύει τίποτα.

Επειδή του περνάω προσαρμοσμένο περιεχόμενο (σχέδια κτλ, περίπου 600 ΜΒ) νομίζω ότι δεν το σηκώνει. Θα έπρεπε κατά τη γνώμη σας να αλλάξω επεξεργαστή, να προσθέσω μνήμη, πώς ακριβώς να το αναβαθμίσω ώστε να τρέχει καλύτερα (με το επιπλέον περιεχόμενο). Και πόσο θα κοστίσει, δεδομένου ότι η αρχική του τιμή ήταν γύρω στα 450 ευρώ.

Α, να σημειώσω ότι το καθαρίζω εσωτερικά συχνά με πεπιεσμένο αέρα, δεν έχει κολλήσει ποτέ ιό, δεν έχει εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας, στην εκκίνηση ανοίγει 4-5 προγράμματα (τα αναγκαία), αρχεία δεν έχει (είναι όλα σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους) και στο format ζήτησα να μου κάνουν διαμερισματοποίηση στον σκληρό δίσκο και τώρα έχει προγράμματα και το παιχνίδι στο C (146 GB, τα 90 ελεύθερα) και μουσική/ταινίες στο D (151 GB, 3 ελεύθερα). Δοκίμασα να το περάσω στο D αρχικά ώστε αν ξανακάνω format να μη χαθεί, αλλά δε γινόταν αυτό.

Ποσό υπολογίζω κάπου γύρω στα 300 €, δεδομένου ότι δεν έχω απαιτήσεις από το σύστημα, άλλωστε χρησιμοποιώ μόνο ίντερνετ (VoIP), Office εφαρμογές και το παιχνίδι με τις επεκτάσεις του. Οθόνη, πληκτρολόγιο κτλ δεν χρειάζομαι, λειτουργικό δε θα ήθελα να αλλάξω, βρίσκομαι στη Φθιώτιδα, δεν έχω πρόβλημα με το ποιά καταστήματα θα μου προτείνετε και θα ήθελα (αν δεν είναι και τόσο πολύπλοκο) να εγκαταστήσω τα κομμάτια μόνη μου.

Αυτά. Περιμένω την απάντησή σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, αστέρια!

PS Άσχετο με το hardware, αλλά οι gamers θα ξέρετε να μου πείτε. Όταν μετά το format επανεγκατέστησα το παιχνίδι, κατέβασε πάνω από 1 GB ενημερώσεις και νομίζω ότι από τότε σέρνεται. Τις χρειάζομαι όλες; Κι αν όχι, πώς να τις απεγκαταστήσω;

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ!!! Το θέμα είναι, χρειάζεται να τα αλλάξω όλα αυτά; Καταρχήν η κάρτα νομίζω σηκώνει, από ότι ακούω μάλλον στον επεξεργαστή είναι το πρόβλημα... Εσύ φίλε evo τι θα άλλαζες πρώτο;

Δημοσ.

Νομίζω μια λύση σε fm2 socket θα σου ήταν καλύτερα

αλλα κα στο υπάρχον σύστημα μπορείς να προσθεσεις 

ssd , τροφοδοτικο και μια ανωτερη καρτα γραφικων , οπως και εναν quad επεξεργαστη .. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ!!! Το θέμα είναι, χρειάζεται να τα αλλάξω όλα αυτά; Καταρχήν η κάρτα νομίζω σηκώνει, από ότι ακούω μάλλον στον επεξεργαστή είναι το πρόβλημα... Εσύ φίλε evo τι θα άλλαζες πρώτο;

Το θέμα είναι πως δεν βγαίνουν πια επεξεργαστές για την μητρική σου, ενώ η μνήμη που φοράει για να του προσθέσεις είναι πανάκριβη ! Αρα:

-Να κρατήσεις τον σκληρό δίσκο που έχεις στο σύστημά σου τώρα για να τον χρησιμοποιήσεις για αποθήκη αρχείων !

-Να κρατήσεις το κουτί αν είναι ATX

-Να κρατήσεις την κάρτα γραφικών  ??? ερωτηματικό εδώ

-Να κρατήσεις το DVD-ROM !

Αλλάζεις :

επεξεργαστή,

AMD FX 6300 (130€)

μητρική:

ASROCK 870 ICAFE R2 (58€)

Μνήμες: 

KINGSTON 8GB DDR3 1866Mhz (39€)

και βάζεις και SSD :

SAMSUNG 830 128GB SATA III (103€)

-----------------------------------------------------

Σύνολο: 320€ !

Επειδή το τροφοδοτικό του TURBO X είναι για να του βάλεις X μεγάλο, δηλαδή είναι για πέταμα (κοινός αποδεκτό)

Ισως να πρέπει να κοιτάξεις για ένα καλύτερο ! ΠΧ. XFX 550 PRO 550Watt !

Φυσικά και όλα όσα αφαιρέσεις από το σύστημα θα τα πουλήσεις και το κόστος της αναβάθμισης θα μειωθεί !

Για κάρτα γραφικών αν θες να αλλάξεις κοίταξε κάποια 7750 1GB DDR5 (85€) αλλά δεν νομίζω πως πολυχρειάζεται. 

Ξεκίνα με τα πρώτα και συνέχισε προς την κάρτα αν δεις πως το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο που πάει να πει πως θα σε φρενάρει και η κάρτα.

Και για να σου δώσω να καταλάβεις τι κάνει ένας SSD σε ένα σύστημα και γιατί είναι τόσο χρήσιμος και απαραίτητος,  κοίταξε το παρακάτω βιντεάκι !

http://www.youtube.com/watch?v=kiLSXvNaCME

Δημοσ.

Lool τεράστια διαφορά... να σε ρωτήσω (συγνώμη Val30 είναι λίγο offtopic) τα προγράμματα πρέπει να είναι μέσα στον SSD ή μπορείς να τα έχεις και σε δεύτερο σκληρό HDD

Δημοσ.

Lool τεράστια διαφορά... να σε ρωτήσω (συγνώμη Val30 είναι λίγο offtopic) τα προγράμματα πρέπει να είναι μέσα στον SSD ή μπορείς να τα έχεις και σε δεύτερο σκληρό HDD

Λειτουργικό , προγράμματα και παιχνίδια (αν σε παίρνει από χώρο) στον ssd , λοιπά αρχεία (βίντεο,εικόνες, μουσική και αυτά που κατεβαίνουν ) στον μηχανικό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Wow!!! Το βιντεάκι ήταν όλα τα λεφτά! Ναι, έχω HDD, είμαι σίγουρη.
Evo φίλε, μην ανησυχείς, όλα καλά.
Αλλά μισό λεπτάκι. Επειδή μάλλον θα τα πάρω κομμάτι κομμάτι και όχι όλα μαζί, είναι καίριο το τι αλλάζω πρώτο και τι τελευταίο. Δηλαδή, αν βάλω SSD και δεν αλλάξω επεξεργαστή, θα δουλέψει; Μήπως πρέπει να πάρω πρώτα τον επεξεργαστή; Μήπως πρέπει να "πατάει" στη μητρική και έχω θέματα συμβατότητας; Αυτά είναι τα πιο φλέγοντα. (Είμεθα και γυναίκαι κι έχουμε πολλά έξοδα για την εμφάνιση βλέπεις).
Και κάτι άλλο που δεν κατάλαβα: πού θα πουλήσω τα κομμάτια που θα βγάλω; Και ποιός θα πάρει μεταχειρισμένα πράγματα 2 ετών; Ας πούμε, έχω αυτήν εδώ την κάρτα γραφικών, είναι nVidia GE Force GT220
, την αντικατέστησα καμιά 15ριά μέρες αφού πήρα το σύστημα με την ΑΤΙ που έχει τώρα, δεν έχει ούτε σκονίτσα πάνω, πόσο θα μπορούσε να πιάνει; Αλλά και ποιός θα την πάρει χρησιμοποιημένη;
Τα σέβη μου αστέρια!!!

post-249266-0-93742900-1357580060_thumb.jpg

Επεξ/σία από Val30
Δημοσ.

Αν αλλάξεις επεξεργαστή θα πρέπει να αλλάξεις ταυτόχρονα και μητρική και μνήμες !!

Αυτά τα τρία θα πάνε πακέτο ! 

Αν θελήσεις να βάλεις SSD σημαίνει πως θα κάνεις FORMAT τον σκληρό που έχεις και θα εγκαταστήσεις στον SSD τα windows και τα υπόλοιπα προγράμματα !

Αν μετά αλλάξεις εον επεξεργαστή, την μητρική και τις μνήμες, επειδή πας σε άλλο chip και άλλη πλατφόρμα θα ξαναχρειαστείς φορμάτ!!!!  :X

Στην αντίστοιχη ενότητα του forum με τις αγγελίες μπορείς να βάλεις τα πράγματά σου προς πώληση ! Υπάρχει και θέμα εδώ για να σε ενημερώσουν ποσο μπορείς να τα πουλήσεις ! :-D

Την 5670 πόσο την αγόρασες ? Μήπως δεν αγόρασες την 5670 αλλά την 6570? Γιατί η 5670 είναι μοντέλο 2 ετών + !!

• Like 1
Δημοσ.

Κατάλαβα. Η ειρωνεία είναι ότι δώσανε στον αδελφό μου (που χρησιμοποιεί μόνο ίντερνετ και office) υπολογιστή με 3 σκληρούς δίσκους και 500ρι τροφοδοτικό, πολλά ανεμιστήρια και άλλα πράγματα που δεν ξέρω τι είναι. Αυτό θα με κάλυπτε; Όχι ότι θα μου το δώσει, αλλά ρωτάω...

Την 5670 αγόρασα... Δε θέλω κορυφαίες επιδόσεις, απλά να τρέχει το παιχνίδι και να μην κολλάει... Αυτό.

Α, και κάτι άλλο: αν κρατήσω μέσα στο σύστημα τον σκληρό μου δίσκο, όπως είπες στον Evo, θα πρέπει να κάνω format οπωσδήποτε; Δηλαδή αν περάσω το παιχνίδι στον SSD δε γίνεται; Ή θα βλέπει σαν C τον HHD και θα στέλνει εκεί το παιχνίδι; 

Δημοσ.

Το πόσους ΗDD έχουμε μέσα στο σύστημά μας δεν παίζει κανένα ρόλο ! Απόθήκες είναι ! Αποθήκες αρχείων ! 

Ο SSD είναι άλλο πράγμα και για αυτό βάζουμε εκεί το λειτουργικό και τις εφαρμογές ! 

Οταν είσαι έτοιμη γα αναβάθμιση πες μας και θα σου πούμε ακριβώς τι θα κάνεις !

Τον δικό σου σκληρό αν αναβαθμίσεις τώρα το σύστημα θα τον κρατήσεις για αποθήκη αρχείων !!!

Στον SSD θα βάλει όλες τις εφαρμογές μαζί και το λειτουργικό !

Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει πρώτα να έχεις κατασταλάξει σε ποια πλατφόρμα θα πας !

Δηλαδή, πρώτα αναβάθμιση του μηχανήματος πλήρως και μετά κούμπωμα του SSD και νέα εγκατάσταση λειτουργικού και προγραμμάτων !

Εγώ παραπάνω σου έδωσα ένα σετάκι με το οποίο μπορείς να κινηθείς και να σου καλήψει κάθε ανάγκη !

Το πολύ πολύ αν δεις ότι ούτε η 5670 δεν κάνει για αυτό που θες , την πουλάς και βάζεις μια 7750 1GB DDR5 

Αυτή την στγμή σε συμφέρει να αναβαθμιστείς σε αυτό που σου έγραψα παραπάνω !

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ, Τάκη!!! Μου απαντάς ακριβώς σε αυτό που αναρωτιέμαι. Άρα, ξεκινάμε από το τρίπτυχο επεξεργαστής-μητρική-μνήμες και συνεχίζουμε. Κοίτα, αυτά που μου είπες συν τροφοδοτικό, τα βρήκα στο Amazon για 430 δολάρια (330 ευρώ). Αν τα παραγγείλω από εκεί, υπάρχει περίπτωση να βγάλουν ελάττωμα αν χτυπηθούν κατά τη μεταφορά; Και κάτι ακόμα: με συμφέρει να κάνω όλη αυτή τη βαβούρα ή να πάρω ένα καινούριο υπολογιστή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...