Προς το περιεχόμενο

Hi-Fi or Monitors?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας... Θέλω να αγοράσω ένα σύστημα με ποιοτικό και δυνατό ήχο...αλλά τα monitors έχουν την ποιότητα και τα hi-fi την δύναμη... Οπότε δεν ξέρω τι από τα δύο μου ταιριάζει καλύτερα...

Το σύστημα θα χρεισημοποιηθεί και για χρήση home studio αλλά και για κανά παρτάκι ξερω γω...και φυσικά για να ακούω μουσική εγώ ο ίδιος...

Ευχαριστώ για το χρόνο σας! :-)

Δημοσ.

φιλε μου, επειδη κι εγω ειμαι σε αναζητηση ηχειων, για πες..,

1 σε τι μπατζετ παιζεις

2 σε τι χωρο θα τα βαλεις και

3 εχεις ενισχυτη? θα αγορασεις? η θες ενα "μονομπλοκ" HIFI συστημα?

Δημοσ.

φιλε μου, επειδη κι εγω ειμαι σε αναζητηση ηχειων, για πες..,

1 σε τι μπατζετ παιζεις

2 σε τι χωρο θα τα βαλεις και

3 εχεις ενισχυτη? θα αγορασεις? η θες ενα "μονομπλοκ" HIFI συστημα?

1 μέχρι και 400 ευρώ... δεν μπορώ να δώσω παραπάνω, πιστεύω είναι αρκετά για ήχο μόνο...

2 Θα μπούν στο Home Studio το οποίο είναι περί τα 20 τετραγωνικά...

3 Αν πάρω hifi γιατί να αγοράσω ενισχυτή? Αν πάρω μόνιτορ θα αγοράσω και ενισχυτή αλλά το budjet δεν θα αλλάξει...

Δημοσ.

κοιτα, αν ασχολεισαι με ηχο (home studio..??), εστω και ερασιτεχνικα, νομιζω οτι καλυτερα θα ηταν τα μονιτορ, ωστε να ακους οσο το δυνατον "καθαρο" ηχο.

τα HiFi, οσο να 'ναι βγαζουν πιο "εμπλουτισμενο" ηχο, εχω την εντυπωση!

Δημοσ.

κοιτα, αν ασχολεισαι με ηχο (home studio..??), εστω και ερασιτεχνικα, νομιζω οτι καλυτερα θα ηταν τα μονιτορ, ωστε να ακους οσο το δυνατον "καθαρο" ηχο. τα HiFi, οσο να 'ναι βγαζουν πιο "εμπλουτισμενο" ηχο, εχω την εντυπωση!

Ναι αλλά δεν έχουν την ίδια ένταση, και θα πρέπει να πάρω και ενισχυτή με τα monitors ε?

Δημοσ.

Γειά σας... Θέλω να αγοράσω ένα σύστημα με ποιοτικό και δυνατό ήχο...αλλά τα monitors έχουν την ποιότητα και τα hi-fi την δύναμη... Οπότε δεν ξέρω τι από τα δύο μου ταιριάζει καλύτερα...

Το σύστημα θα χρεισημοποιηθεί και για χρήση home studio αλλά και για κανά παρτάκι ξερω γω...και φυσικά για να ακούω μουσική εγώ ο ίδιος...

Ευχαριστώ για το χρόνο σας! :-)

Δημοσ.

Τα μόνιτορ ηχεία ειναι ακατάλληλα για αυτά που ζητάς. Καταρχάς ο ήχος που αναπαράγουν είναι flat. Αυτο καθώς βοηθα τον ηχολήπτη να παραμετροποιει την καμπύλη RTA με περισσότερη ακρίβεια.

Για πάρτι η ακόμα και για μουσική δεν συνιστώνται. Χρειάζεσαι κάποιο ηχείο να εχει κάποιο χαρακτήρα, χροιές, εστω να βγάζει λιγο μπασακι.

Στην τελική άκου κάπου δυο μονιτορ ηχεία να δεις, σε καλυπτουν η όχι?

Δημοσ.

όπως ειπε και ο graphist83 για να ακούς μουσική και να κάνεις παρτάκια δε σου κάνουν τα μονιτορ.

θα είσαι καλλίτερα με ενα σετ ενισχυτή και ηχεία.

τα μόνιτορ ειναι στεγνά και ξερά ηχεία με οσο γίνεται πιο φλατ απόκριση συχνοτηκα ώστε να αποδίδουν τα επιμέρους μέρη μιας μιξης/ηχογράφησης και συχνοτηκα και στο θέμα του time domain.

τα hifi ειναι πιο σωστή επιλογή για ακροάσεις καθώς θα σου δίνουν μια πιο γλυκιά και μαλακή όψη στον ήχο και δε θα σε κουράζουν σε μεγαλύτερες χρονικά ακροάσεις και φυσικά περισσότερες εντάσεις και πιο παχύ μπασσο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας... Μάλλον πάω σε μόνιτορς, μιάς και θα τα χρεισιμοποιώ περισότερο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...