Προς το περιεχόμενο

HTC CEO: Η λανθασμένη τακτική marketing, αιτία των δυσχερών αποτελεσμάτων του 2012


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HTC, Peter Chou, σε δήλωση που παραχώρησε στην Wall Street Journal, ανέφερε ότι η λανθασμένη πολιτική που ακολούθησαν ως προς την προώθηση των προϊόντων τους τον προηγούμενο χρόνο, ήταν η αιτία της αρνητικής εικόνας που παρατηρήθηκε το 2012.Εντούτοις υπόσχεται να κερδίσει η HTC ξανά το ενδιαφέρον των καταναλωτών αναπτύσσοντας περισσότερο καινοτόμες λύσεις και προϊόντα. Το 2012 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η χειρότερη χρονιά για την εταιρεία καθώς η Apple και η Samsung κατάφεραν να καταλάβουν ποσοστό μεριδίου της αγοράς που κατείχε μέχρι τότε η HTC.

 

Τα έσοδά της σημείωσαν αισθητή πτώση το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους, φθάνοντας στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων έξι ετών. Η τιμή της μετοχή της έχει πέσει κατά 80% σε σχέση με το ρεκόρ που είχε σημειώσει το 2010, όταν η ίδια βρισκόταν στην κορυφή της λίστας των κατασκευαστών Android στην Αμερική. Τώρα αναλυτές εκτιμούν ότι η κατάστασή της θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο, ένα σενάριο εντελώς απίθανο ένα χρόνο πριν.Ο Peter Chou ανέφερε συγκεκριμένα: «Τα χειρότερα έχουν περάσει για την HTC, το 2013 ελπίζουμε να μην είναι τόσο δύσκολη χρονιά. Οι ανταγωνιστές μας ήταν ιδιαιτέρως δυναμικοί και επένδυσαν πολλά στο marketing, κάτι που με την HTC δυστυχώς δεν έγινε. Ένα πράγμα που μάθαμε από τον περασμένο χρόνο είναι να δρούμε γρήγορα έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της αγοράς».

 

Σύμφωνα με την Gartner, το μερίδιο αγοράς της εταιρείας έπεσε στο 2.2% το τρίτο τρίμηνο του 2012 από το 2.7% ένα χρόνο νωρίτερα. Αλλα άλλοι κατασκευαστές, όπως η Samsung, η Apple και πολλοί Κινεζικοί , όπως η ZTE Corp. και η Huawei Technologies Co έβλεπαν το μερίδιό τους να βρίσκεται συνεχώς σε ανοδική πορεία σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η εταιρεία κατάφερε να καταστήσει την Κίνα, μια αγορά-κλειδί για την ίδια. Η συνεργασία της με τον τρίτο μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της συγκεκριμένης χώρας, την έκανε να πουλήσει 2.8 εκ. συσκευές το τρίτο τρίμηνο. Οι αριθμοί αυτοί είναι διπλάσιοι συγκρινόμενοι με τον αριθμό των συσκευών που διέθεσε η Apple το ίδιο χρονικό διάστημα στην Κίνα.

 

Ο Dale Gai, αναλυτής της Barclays δήλωσε: «Η HTC έχει δείξει σημαντική βελτίωση στην σειρά των προϊόντων της ενώ μένει να δούμε αν θα μπορέσει να σημειώσει ικανοποιητική κερδοφορία φέτος. Θα είναι δύσκολο να ξεχωρίσει από τους άλλους ανταγωνιστές της, ιδιαίτερα στο τομέα του high-end προϊόντος. Το γεγονός ότι δεν κατασκευάζει η ίδια τα εξαρτήματα, υποβαθμίζει την διαπραγματευτική της δυνατότητα με προμηθευτές και εμπόρους».

 

Link.png Site: http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323374504578220860255595952.html?mod=WSJ_Tech_Europe_LeftTopNews[/url]']Wall Street Journal

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά παθαίνει όποιος καβαλάει το καλάμι ...... τα φέρνουν από την Taiwan με κόστος κατασκευής και μεταφοράς 70 ευρώ .... και τα πουλάνε 400.

Αδιάβαστη θα πάει και η ZTE και η Huawai  ..... μην σκάτε.

Σαν τα δικά σας φτιάχνουν και άλλα Κινεζάκια .... και πολύ φθηνότερα.

 

Ποιό πολλά Zer θα πουλήσει ο Ζερβουδάκης παρά εσείς.

 

zer-s910.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά, μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας. Δεν έχουν καμία επαφή οι τιμές με τις πωλήσεις. Μήπως οι συσκευές άλλων εταιρειών είναι τραγικά φτηνότερες; Το best-selling smartphone με Android όταν βγήκε κόστιζε όσο ακριβώς και το HTC One-X. Ενώ σαν συσκευή ήταν παραπλήσιο. Και ενώ η Sammy διώχνει τα GS3 σαν ζεστά ψωμάκια, η HTC ψάχνεται να δει τι φταίει. Ε, δε φταίει η τιμολόγηση, και στα 700€ που τιμολογήθηκε αρχικά το GS3 μια χαρά πούλαγε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1.Ελλειψη σωστου marketing!

2.Αφαιρεση της sd card slot,απο τα high end μοντελα της!

 

Παω στοιχημα,οτι φετος,θα επικεντροθει μονο στο πρωτο και θα ξανα φαει τα μουτρα της!!! :devil:

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κάποια χρόνια που η HTC νομίζει ότι το Sense είναι το κέντρο του σύμπαντος και ότι αξίζει όσο όλα τα άλλα κινητά μαζί, και ότι θα πληρώσουμε όσο όσο για αυτό, κλπ, κι αυτό επειδή (πράγματι) έσωσε πολλά κινητά (και πολλούς χρήστες) από τα WinMo.  Συνέχισαν αυτήν την τακτική της ψηλής μύτης στο Android αλλά προφανώς όμως την έννοια 3rd party launcher δεν την είχαν ούτε καν ακουστά.  Από την εποχή του πρώτου Wildfire είχε φανεί πλέον καθαρά ότι δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.  Σαν κοιμισμένη γκόμενα κάνει, μόλις της τον φόρεσε ασάλιωτο η Samsung είδε το φως.

Επεξ/σία από arxaggelos
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φουλ στρουθοκαμιλισμός το άρθρο όμως παιδιά, δεν αναφέρει τους πραγματικούς λόγους που σταμάτησε και θα σταματήσει ο κόσμος να αγοράζει. (αν φυσικά δεν νιώσει η HTC.)

 

Όταν σταματάς το support σε συσκευές που τις αγόρασε ο πελάτης ένα 6μηνο πριν, τι περιμένεις; Να ξανααγοράσω; Πήρα το DesireZ τον 08/2011 , πήρε στα καπάκια μια αναβάθμιση και τέλος, δεν ξανασχολήθηκε κανείς. Τo DesireZ είναι συσκευή που κυκλοφόρησε 09/2010, ένα χρόνο πριν.

 

Οκ, δεν ψήνεσαι να κάνεις support διότι δεν σε συμφέρει. Κλείδωμα στο firmware γιατί βάζεις και θέλει παπάδες για να σε rootάρω;

 

Δεν θα καθίσω με το 2.3.3 μια ζωή ρε HTC και όσες ώρες μου πήρε για να πάρω root τόσα χρόνια θα κάνεις να ξαναδείς τα λεφτά μου. Θα πάω να τα δώσω σε κάποιον που θα τα εκτιμήσει καλύτερα απο σένα.

 

 

Και δεν είναι προσωπική άποψη αυτό, όποιος ξέρω που πήρε wildfire (απλό ή S) έχει ήδη αποφασίσει οτι δεν θα πάρει για κανένα λόγο HTC ξανά.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω παντως παιδια απο οτι φαίνεται ειμαι ο μονος κατοχος HTC που ανετα θα ξαναγοραζα μοντελο της...

Οσο για την υποστηριξη απο τη μαμα ποσος με ενδιαφερει, αφου μπορω να εχω παντα την τελευταια εκδοση με custom ROMs, αρκει φυσικα να την αντεχει και η συσκευη και να μην σερνετε!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...