mellodos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Το δίλημμα έχει ως εξής : Μένω σε 2ροφη μονοκατοικία με ξεχωριστή γραμμή (βρόχο) για κάθε όροφο και εδώ και χρόνια παίζω εγώ στον 1ο όροφο με ONtelecoms και οι γονείς μου στο ισόγειο με διάφορα προγράμματα σταθ. τηλεφωνίας απο εναλλακτικούς. Επειδή λοιπόν οι γονείς μου φέτος αγανάκτησαν με τα προβλήματα των εναλλακτικών στην τηλεφωνία (διακοπές) , αποφάσισαν να γυρίσουν στον ΟΤΕ και έτσι σκέφτηκα και εγώ να καταργήσω την ΟΝ μαζί με τον βρόχο του 1ου ορόφου και να κρατήσω μόνο την γραμμή του ισογείου για όλο το σπίτι με connx full 24αρι , ώστε να μην έχουμε 2 πάγια. Πέμπτη βράδυ λοιπόν προχώρησα στην αίτηση για connx. Με την ΟΝ τα τελευταία 2 χρόνια παίζω (ανάλογα το προφίλ) στα 14500/9db ή 15100/7db με 27att. Κάθισα λίγο χτες μετά απο καιρό να παίξω με τα online προφίλ της ΟΝ και είδα πως μου έχει διαθέσιμη την επιλογή για 24Μbps? Ουσιαστικά ελεύθερο 24αρι? Το αποτέλεσμα..... και με 9snr... Μέχρι σήμερα η γραμμή είναι βράχος. Πλέον σκέφτομαι σοβαρά να αλλάξω την αίτηση που αφορά το ισόγειο απο connx-adsl σε απλή τηλεφωνία , και να αφήσω την δικιά μου γραμμή ως έχει , καθότι θεωρώ εξαιρετικά απίθανο ο OTE να μου δώσει 17+Μbps με 27att. Οι γείτονες παλεύουν στα 12-13Μbps ανεξαρτήτως παρόχου. Μήπως είναι κρίμα να θυσιαστεί τέτοιος βρόχος? Υπάρχει πιθανότητα διαφοράς ποιότητας στην γραμμή μεταξύ 1ου και ισογείου στο ίδιο σπίτι? Σκέφτομαι να αφήσω πρώτα το connx να ενεργοποιηθεί στο ισόγειο και μετά να αποφασίσω. Ο οτε μου είπε πως έχω δικαίωμα υπαναχώρησης 14 μέρες έπειτα απο την ημ/νια της αίτησης Εγώ ξέρω πως οι 14 μέρες ξεκινάνε απο την ημ/νια ενεργοποίησης της υπηρεσίας. Ποιος είναι ο σωστός? Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2013 από mellodos
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2013 Υπαναχώρηση είναι εντός 14 ημερών από την ημερομηνία αίτησης.Δίκιο έχουν.
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 ναι υπαρχει περιπτωση μικρης η και πολυς μεγαλης διαφορας στην ποιοτητα του βρογχου στο ιδιο απερχομενο που καταληγει στο ταδε σπιτι
mellodos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Καλώς , εγώ θα περιμένω να ενεργοποιηθεί στο ισόγειο το connx και βλέπουμε. Έτσι και αλλιώς τα νούμερα της άλλης γραμμής που παρέθεσα παραπάνω , είναι αποτέλεσμα μηδενικού crosstalk και τα πιάνω τελικά μόνο απο της 01:00 κ έπειτα. Τις άλλες ώρες παίζει 16300 με 7snr και 15500 με 9 snr. Αυτό που φοβάμαι στον ΟΤΕ είναι αυτό το 12αρι προφίλ που έχει γενικά την τάση να επιβάλλει. Ίδωμεν.
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 γενικα ο οτε βαζει 9 Profile οσο ξερω κανονικα εκτος οταν υπαρχει connex tv Που εκει το παει πιο πολυ.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Μάλλον εννοεί να τον κλειδώσουν στα 12 Mbps.Και δε νομίζω να είναι παράλογη η ανησυχία του.
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 να τον κλειδωσουν επιτηδες δεν νομιζω.αλλα να του αλλαξουν βρογχο επειδη ο παροχος επαιζε στα 17 και ο οτε στα 12 δεν προκειται.αυτο ειναι σιγουρο.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Να τον κλειδώσουν κοντά στα 12.Πρώτη ή τελευταία φορά θα ήταν να το κάνει ο Οτε;Άλλωστε ο φίλος μας δεν πιάνει 17+,αλλά κοντά στα 15 με 9 snr.Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται με line att 26 να πιάνεις τόσα όσα πιάνω (θεωρητικά γιατί δεν έχω 24άρα) με 15,9.Πόσω μάλλον στο προηγούμενο σπίτι όπου με line att 5.9 κλείδωνα 15,5-17 Mbps είτε με Οτέ είτε με hol.
mellodos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Πονεμένη ιστορία η σχέση μεταξύ προφίλ/snr margin. Διαφορετικά αποτελέσματα επιφέρει το 9db snr σε ελεύθερο 24αρι προφίλ και διαφορετικά σε "περιορισμένο" ,και τι εννοώ. Στην on telecoms σου δίνεται η δυνατότητα να παίξεις με προφίλ. Για να σου δώσει την δυνατότητα να επιλέξεις 24αρι πρέπει να "δει" τουλάχιστον 16Mbps down , διαφορετικά στο έχει γκριζαρισμένο. Όλα τα άλλα προφίλ πέραν του 24ριου έχουν "μυστικό" ταβάνι τα 16Mbps (καρατσεκαρισμένο) Αν επιλέξω πχ ένα μη 24αρι προφίλ interleaved με 9db snr , κλειδώνω στα 14800. Αν επιλέξω* το ίδιο (interleaved με 9db snr) όμως στην καρτέλα " 24Mbps" τότε κλειδώνω στα 15600! Καρατσεκαρισμένο 9db snr και τα δύο προφίλ. Ποια να είναι άραγε η διαφορά? Μήπως στο output? (δεν φαίνεται στο vigor) Αυτό που θέλω να πω είναι πως τελικά με τα προφίλ μπορούν να σε περιορίσουν ακόμα με ίδιο snr margin. *πρέπει πρώτα να διαλέξω ένα προφίλ με 6db snr για να κλειδώσω στα 16Mbps για να με αφήσει να επιλέξω το 24αρι....
poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Να τον κλειδώσουν κοντά στα 12.Πρώτη ή τελευταία φορά θα ήταν να το κάνει ο Οτε;Άλλωστε ο φίλος μας δεν πιάνει 17+,αλλά κοντά στα 15 με 9 snr.Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται με line att 26 να πιάνεις τόσα όσα πιάνω (θεωρητικά γιατί δεν έχω 24άρα) με 15,9.Πόσω μάλλον στο προηγούμενο σπίτι όπου με line att 5.9 κλείδωνα 15,5-17 Mbps είτε με Οτέ είτε με hol. σε καποιον αλλον ενω ηταν με 9 snr μετα τον κλειδωσαν παλι με 9 snr αλλα πιο ψηλα.τωρα τι εγινε κανεις δεν ξερει.ποιοτητα χαλκου.μπορεις να δεις ατομο με 10 attenuation να παιζει 23Mbit και ενα αλλο ατομο ακομα και στο ιδιο σπιτι να παιζει στα 15 γιατι ο χαλκος μπορει να ειναι προβληματικος.οποτε μην σε παραξενευει.ειναι τι Profile φορας τι χαλκο εχεις ποσα ατομα περνανε απο το ιδιο καλωδιο.αν εισαι box η escalit.αν εχεις isdn.pcm κοντα σου και 1002 πραγματα. Πονεμένη ιστορία η σχέση μεταξύ προφίλ/snr margin. Διαφορετικά αποτελέσματα επιφέρει το 9db snr σε ελεύθερο 24αρι προφίλ και διαφορετικά σε "περιορισμένο" ,και τι εννοώ. Στην on telecoms σου δίνεται η δυνατότητα να παίξεις με προφίλ. Για να σου δώσει την δυνατότητα να επιλέξεις 24αρι πρέπει να "δει" τουλάχιστον 16Mbps down , διαφορετικά στο έχει γκριζαρισμένο. Όλα τα άλλα προφίλ πέραν του 24ριου έχουν "μυστικό" ταβάνι τα 16Mbps (καρατσεκαρισμένο) Αν επιλέξω πχ ένα μη 24αρι προφίλ interleaved με 9db snr , κλειδώνω στα 14800. Αν επιλέξω* το ίδιο (interleaved με 9db snr) όμως στην καρτέλα " 24Mbps" τότε κλειδώνω στα 15600! Καρατσεκαρισμένο 9db snr και τα δύο προφίλ. Ποια να είναι άραγε η διαφορά? Μήπως στο output? (δεν φαίνεται στο vigor) Αυτό που θέλω να πω είναι πως τελικά με τα προφίλ μπορούν να σε περιορίσουν ακόμα με ίδιο snr margin. *πρέπει πρώτα να διαλέξω ένα προφίλ με 6db snr για να κλειδώσω στα 16300 για να με αφήσει να επιλέξω το 24αρι.... σε αλλο παροχο εχω σηκωσει και σχετικο θεμα υπαρχουν τα κλασσικα Profile που ειναι ολα για 24mbit κανονικα και οσο ανεβαζεις margIn πεφτει η ταχυτητα αλλα υπαρχουν και Profile τα οποια αντιθετα με την On ειναι και αυτα για 24 αρες γραμμες απλα κοβουν διαφορετικα τις συχνοτητες οποτε ενω εσυ βλεπεις παλι οτι εχεις πχ 9 margin στην πραξη εχουν κοβει πολυ περισσοτερα bits per tone οποτε εχεις μικροτερο συγχρονισμο ασχετα που εσυ βλεπεις το ιδιο.Το ιδιο και για dslam τα οποια εχουν επιλογη για rfi.αν το ενεργοποιησεις θα χασεις συγχρονισμο αλλα το Profile σου θα δειχνει πχ 9 margin ειτε ειναι rfi ειτε no rfi.και αλλα τοσα.
mellodos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 απλα κοβουν διαφορετικα τις συχνοτητες οποτε ενω εσυ βλεπεις παλι οτι εχεις πχ 9 margin στην πραξη εχουν κοβει πολυ περισσοτερα bits per tone οποτε εχεις μικροτερο συγχρονισμο ασχετα που εσυ βλεπεις το ιδιο.Το ιδιο και για dslam τα οποια εχουν επιλογη για rfi.αν το ενεργοποιησεις θα χασεις συγχρονισμο αλλα το Profile σου θα δειχνει πχ 9 margin ειτε ειναι rfi ειτε no rfi.και αλλα τοσα. Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η παράθεση! Γνωρίζεις τίποτα για την πολιτική του ΟΤΕ γύρω απο όλα αυτά? Γενικώς 'όπως παρατήρησα σε forums , έχει "αμυντική" συμπεριφορά στα κλειδώματα σε σχέση με άλλους , και δεν εννοώ αποκλειστικά το 9αρι snr.
poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 για τον οτε δεν ξερω δυστυχως θα σε γελασω.και το θεμα που ειχα ανοιξει με τι δειχνει το φασμα σε καθε profile ηταν απο αλλον Provider. http://www.insomnia.gr/topic/468701-snrnoise-marginprofiles-παρόχων-και-αλλαγές-profiles-για-σταθερότητα/ Και ηταν τα κανονικα profile σε siemens dslam.οχι κρυφα profiles να το πω ετσι οχι Inp,rfi κτλ. ηταν πιο πολυ ενημερωτικου χαρακτηρα παρα τι Profiles εχει ο καθενας.
mellodos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 καθότι θεωρώ εξαιρετικά απίθανο ο OTE να μου δώσει 17+Μbps με 27att. Και όμως έκανα έκανα λάθος. "Σκοτώνει" το connx τελικά : (edit: Μάλλον σκοτώνει η γραμμή μου τελικά , αλλά τεσπα) Την ίδια ώρα ή άλλη γραμμή της ΟΝ , δεν σηκώνει πάνω απο 15Mbps και θα καταργηθεί χωρίς αμφιβολίες. Εύγε ΟΤΕ,
poulinos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 η επεσες σε καλυτερη γραμμη.η το ρουτερ κανει την διαφορα η πολυ απλα μπορει η On να εχει βαλει καποιο αλλο Profile.οποτε οχι ευγε στον οτε αλλα ευγε στην γραμμη διοτι αμα ο οτε σου δινε και 6 margin θα κερδιζες 1 Mbit ακομα.
mellodos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Μπα , Poulinos έπαιξα με το snr στο usr 9108 μέσω dmt tool , 17800 τερματίζει η γραμμή , όσο περίπου και η άλλη, δεν πάει παραπάνω , και είναι και φυσιολογικό άλλωστε. Ήδη στα 17300 και με 9snr είναι σχεδόν τερματισμένη και πιστεύω πως τις ώρες αιχμής θα αρχίσει να μαζεύει λάθη. Το draytek πάντως αν και δεν δέχεται πείραγμα snr , στα 9db πετυχαίνει κλείδωμα που τα άλλα router θέλουν 7αρι για να το πετύχουν... Παίζει τεράστιο ρόλο η γραμμή/crosstalk , αυτό συζητούσαμε και με τους τεχνικούς του ΟΤΕ σήμερα. Απο το dslam Ν.Φιλαδέλφειας (εγώ μένω Περισσό) φεύγει ξεχωριστή γραμμή για την περιοχή του Περισσού ,που αν και έρχεται από μακρυά ωστόσο διασχίζει ένα τεράστιο ακατοίκητο πεδίο(Ποδονίφτης) μέχρι τον σταθμό του ΗΣΑΠ ,και μάλλον είμαι από τα πρώτα σπίτια που κουμπώνει. Για να πετύχουν στο κέντρο Ν.Φιλαδέλφειας τέτοιες ταχύτητες με 9db snr παίζουν με att 16 και κάτω. Μεγάλη τροχοπέδη το crosstalk των γραμμών. Άρα καλύτερα να πω "εύγε ΟΤΕ" που δεν με κλείδωσες στα 10Mbps όπως όλους τους ανυποψίαστους γείτονες!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα