Προς το περιεχόμενο

24p: Είναι καλή ρύθμιση για BD, και τι σημαίνει;

sdim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, και χρόνια πολλά σε όλους.

Αναρωτήθηκα για κάτι, παρακολουθώντας ταινίες στο BD Player που έχω, ένα Panasonic BDP75.

Κάποιες στιγμές σε έντονες σκηνές δράσης έβλεπα κάτι σαν "τράβηγμα" ή πιξελάρισμα (δεν ξέρω καν αν το λέω και σωστά).

Αναρωτήθηκα, λοιπόν, αν είναι κάποιο θέμα ή αδυναμία του Player.

Μπήκα λίγο στις ρυθμίσεις του και είδα κάποια ρύθμιση 24p. Διάβασα στο internet κάποια πράγματα,

αλλά η ερώτησή μου είναι αυτή:

Είναι η πιο σωστή ρύθμιση αυτή (24p) για τη θέαση χωρίς αυτό το "τράβηγμα" (judder νομίζω το λένε);

Είδα λίγο και νομίζω ότι δεν το είδα να γίνεται, εκτός αν είναι η ιδέα μου.

Η σύνδεση με την TV (HD, σαφώς) είναι μέσω HDMI.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Όταν αρχίζει να παίζει το BD γράφει επάνω αριστερά 1080/24 Hz, τώρα, ενώ πριν έλεγε 1080/50Hz.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η διαφορά είναι του ευρωπαϊκού(pal 24) με το αμερικάνικο(ntsc 50) σύστημα ,δεν υπάρχει σωστό και λάθος, το θέμα είναι τι βλέπεις,αν βλέπεις ταινία στα 24 το γυρνάς στα 24 αν βλέπεις στα 50 το γυρνάς στα 50 και δεν είναι μόνο στο player αλλά πρέπει να το γυρνάς και από την tv(αν δεν το αλλάζει μόνη της)

Λάθος. Το PAL είναι 25 frames ή 50 πεδία (50Hz) επειδή μιλάμε για interlaced σήμα. Το αντιστοιχο στο NTSC είναι 30 και 60 αντιστοιχα. Το 24p είναι ένα feature που προσπαθεί να δώσει το 24 frames/sec του κινηματογραφου

• Like 2

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, παιδιά.

Άρα αν φαίνεται καλύτερα στο 24p το αφήνω εκεί; Δεν υπάρχει άλλη διαφορά;

Όσο για την TV, νομίζω αλλάζει αυτόματα κι αυτή. Όταν παίζει τηλεόραση, ας πούμε, λέει 50 Hz.

Το αν είναι καλύτερα ή όχι είναι υποκειμενικό.

Το 24p είναι το κινηματογραφικό. Αν σημείο αναφοράς είναι ο κινηματογράφος (κατά τη γνώμη μου είναι), τότε αυτό είναι το σωστό.

Ρίξε μία ματιά παρακάτω.

http://en.wikipedia.org/wiki/24p

Επίσης:

Film motion smoothing

Films are recorded at a frame rate of 24 frames per second (frame/s) and television is typically shot at 25, 50, 30 or 60 frames per second (the first two being PAL, the other two NTSC). Normally, when a fixed framerate display such as an LCD screen is used to display a video source whose framerate is less than that of the screen, frames are often simply duplicated as necessary (e.g. 3:2 pulldown) to match the video refresh, which may introduce a visual artifact known as judder, perceived as "jumpiness" in the picture. Motion interpolation intends to remedy this by generating intermediate frames that make animation more fluid.[1]

http://en.wikipedia.org/wiki/Motion_interpolation

Πλέον οι περισσότερες TVs, έχουν την επιλογή για το "ομαλή κίνηση" και καλά.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/35151-Frame-Interpolation-%CE%92%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC

Έχουν δημιουργηθεί λοιπόν δύο στρατόπεδα. Αυτοί που θέλουν κινηματογραφική εμπειρία (24fps) - όπως εγώ, και αυτοί που βλέπουν ταινία σαν να βλέπουν σαπουνόπερα.  :devil:

Γιατί οι περισσότεροι players δεν το έχουν ενσωματώσει ήδη;

Αντε στο παρελθον λόγω χαμηλής επεξεργαστικής ισχύς,δεκτον.Αλλά τώρα γιατί;Και ούτε καν σαν επιλογή;

Έχουν δημιουργηθεί λοιπόν δύο στρατόπεδα. Αυτοί που θέλουν κινηματογραφική εμπειρία (24fps) - όπως εγώ, και αυτοί που βλέπουν ταινία σαν να βλέπουν σαπουνόπερα.  :devil:

Κινηματογραφικη εμπειρια δεν μπορεις να εχεις σε τηλεοραση  :devil:

Να το θέσω καλύτερα τότε. Όσο πιο κοντά στην κινηματογραφική εμπειρία.

Με μία μεγάλη τηλεόραση, σωστή απόσταση θέασης και σωστές ρυθμίσεις είσαι ok.

Άρα, λοιπόν, δεν είναι η εντύπωσή μου μόνο ότι υπάρχει λιγότερο judder όταν βάζω 24p.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, παιδιά, αν και απ' όσα διάβασα κατάλαβα μάλλον τα απολύτως απαραίτητα.

το 24p το θεωρω καλυτερο γιατι συγχρονιζει τα hz της τηλεορασης με τα fps του player.

ετσι κι αλλιως και 500 να βαλεις αφου η ταινια ειναι γραμμενη στα 24 δεν εχει νοημα.

το 24p το θεωρω καλυτερο γιατι συγχρονιζει τα hz της τηλεορασης με τα fps του player.

ετσι κι αλλιως και 500 να βαλεις αφου η ταινια ειναι γραμμενη στα 24 δεν εχει νοημα.

Eχει νοημα αλλιως δε θα εβγαιναν οι τηλεορασεις παρα μονο στα 50Ηz. Η κινηση φαινεται πιο ομαλη αν σου αρεσει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...