Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πραγματικότητα γίνονται πλεον τα οπτικά καλώδια που θα χρησιμοποιηθούν για την γνωστή τεχνολογία γρήγορης διαμεταγωγής δεδομένων, Thunderbolt, κάτι που είχε αρχικά ειπωθεί πριν από ένα χρόνο, όταν η κυκλοφορία τους και η έλευσή τους στα ράφια των καταστημάτων δεν αποτελούσαν κάτι περισσότερο από φήμες.Η μετάβαση στα συγκεκριμένα καλώδια οπτικών ινών θα έχει πολλά πλεονεκτήματα, κυρίως όμως θα προσφέρει γρηγορότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που μπορεί να αγγίξουν ακόμη και τα 100Gbps αλλά και μεγαλύτερα καλώδια σε μήκος (έως και 30 μέτρων). Αυτή τη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν καλώδια χαλκού που η ταχύτητα περιορίζεται στα 10Gbps και το μήκος του καλωδίου στα 3 μέτρα.

Η Sumitomo Electric Industries, ισχυρίζεται ότι είναι η εταιρεία που η Intel έχει πιστοποιήσει και εμπιστευθεί επισήμως το δύσκολο έργο της μαζικής παραγωγής καλωδίων οπτικών ινών για την τεχνολογία Thunderbolt. Το σίγουρο είναι ότι και άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν ενώ η άφιξή τους στα ράφια των καταστημάτων αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στο 2013. Άγνωστη παραμένει προς το παρόν η τιμή τους αλλά αναμένεται να είναι αρκετά υψηλότερη σε σχέση με αυτή των καλωδίων χαλκού. Άλλωστε ένας λόγος που τα καλώδια Thunderbolt κοστίζουν, είναι ότι αυτά έχουν εξειδικευμένα ηλεκτρονικά chips στο εσωτερικό τους, που η παραγωγή τους είναι αρκετά δαπανηρή. Η Intel από την μεριά της υπόσχεται να μειώσει τα κόστη με την διάθεση νέων controllers μέσα στο 2013.

Ένα μειονέκτημα των ινών είναι ότι δεν θα μπορούν να μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον και την πρόταση μιας υβριδικής λύσης που θα κάνει εφικτή την μεταφορά ενέργειας αλλά και δεδομένων μέσα από τα συγκεκριμένα καλώδια.

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51222-optical-thunderbolt-cables-on-the-way-prices-expected-to-drop.html[/url]']techspot.com

Δημοσ.

To Pin 20 πάντως το περιγράφει ως DPPWR Power και λογικό αφού εμπεριέχει chip τώρα αν το έχουν για ιδίαν χρήση και δεν μπορούν να μεταφέρουν ισχύ ούτε για εναν HDD 2.5 τότε να μιλάμε για ένα Display η Network Cable καλύτερα. > Fail κατά την γνώμη μου.

Δημοσ.

Καλά τα Gbps αλλά χωρίς SSD σκληρούς δεν έχουν νόημα. To USB 3.0 κάνει την ίδια δουλειά. 

Επειδή έχω mac με thunderbolt, οι εξωτερικοί δίσκοι thunderbolt είναι μετρημένοι στα δάκτυλα και πανάκριβοι. Thunderbolt hub δεν υπάρχει αλλά Daisy chain όπως το firewire 800 εφόσον το περιφερειακό προσφέρει έξτρα θύρα.

Μόνο θετικό είναι οι καινούριοι αντάπτορες της apple από thunderbolt σε gigabit ethernet ή firewire 800 αλλά χωρίς υποστήριξη Daisy chain. Γιαυτό και στα macbook retina προσφέρεται και δεύτερη θύρα thunderbolt.

Το thunderbolt όπως και το firewire, που πρώτη η apple αγκάλιασε δεν θα έχει επίδραση στο πλατύ κοινό. Και τα δύο είναι ανώτερα σε πολλά σημεία από το usb αλλά δεν είναι το ίδιο εύχρηστα και διαδεδομένα. Στο μέλλον ίσως βελτιωθούν τα πράγματα αλλά όσο ένα απλό καλώδιο thunderbolt έχει 40 ευρώ  το βλέπω δύσκολο. 

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά εχω την εντυπωση ότι θα ακολουθησει την πορεία του firewire το οποιο μπορει να ειχε καποια καλά χαρακτηριστικά αλλα πηγε ακλαφτο.. Οπως και να εχει οταν ενα απλο καλωδιο χαλκου κανει 30-40-50 ευρω ας φανταστουμε ποσο θα κανει ενα οπτικο..:P

Anyway Καλο ειναι να υπάρχει ανταγωνισμος ωστε να εχουμε βελτιωση των διασυνδεσεων.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό και καλά θα αντικαταστήσει το USB ;

Ποια καλώδια χαλκού με 10Gbps λέει ότι θα αντικαταστήσει ;

To googlαρα οκ.

Αν τα κάνει όλα αυτά ένα καλώδιο χαλκού τον 10Gbps ..... φανταστείτε τι θα κάνει το οπτικών ινών των 100Gbps.

Προφανώς δεν είναι τεχνολογία για όλους και δεν θα χρειαστούμε για αρκετά χρόνια ακόμα τέτοιες ταχύτητες.

(μιλάω για τον απλό χρήστη)

http://www.youtube.com/watch?v=DfZt0VDkcuI

• Like 3
Δημοσ.

δεν ειναι ενα πρωτοκολο που θ'αντικαταστησει το usb. εγω βλεπω οτι θα το πλασαρουν σε επαγγελματιες εικονας και ηχου, και πολυ καλα θα κανουν. αρκει βεβαια να το υποστηριξουν και με τα καταλληλο hardware...

Δημοσ.

μου φαινετε ανουσιο , γιατι απλα δεν υπαρχουν συσκευες αποθηκευσης με τετιους ρυθμους εγραφης . Η μοναδικη εφαρμογη που θα ειχε , νομιζω θα ταν σε μεγαλες επιχειρησεις .το δυκτιο τους να ειναι τουρμπο ,:S

Δημοσ.

Εγώ νομίζω είναι ότι είναι ότι πρέπει για εξωτερικές κάρτες γραφικών στα laptop.

Βέβαια με το ρυθμό που προχωράνε θα έχουν αντικατασταθεί τα laptop από tablets...

Δημοσ.

μου φαινετε ανουσιο , γιατι απλα δεν υπαρχουν συσκευες αποθηκευσης με τετιους ρυθμους εγραφης . Η μοναδικη εφαρμογη που θα ειχε , νομιζω θα ταν σε μεγαλες επιχειρησεις .το δυκτιο τους να ειναι τουρμπο ,:S

Yπάρχουν, όπως βλέπεις στο video(!!!)αλλά οι τιμές τους είναι απαγορευτικές για το μέσο χρήστη βλ. http://store.apple.com/us/product/H8279ZM/A/lacie-4tb-2big-thunderbolt-series-raid-hard-drive?fnode=5f&p=1

(549 δολάρια ΗΠΑ τα 4 GB)

Δημοσ.

Ειναι καινούργια τεχνολογία και αν δεν την προσθέσουν και άλλοι κατασκευαστές δεν θα πέσουν οι τιμές. Το αρνητικό ειναι οτι δεν μπορει να περάσει ρεύμα μέσα απο το καλώδιο αν και πιστεύω οτι σύντομα θα λυθει

• Super Moderators
Δημοσ.

Οπως και να εχει οταν ενα απλο καλωδιο χαλκου κανει 30-40-50 ευρω ας φανταστουμε ποσο θα κανει ενα οπτικο.. :P

για ήχο πάντως δεν είναι ακριβά...

Ειναι καινούργια τεχνολογία και αν δεν την προσθέσουν και άλλοι κατασκευαστές δεν θα πέσουν οι τιμές.

από τους Haswell και μετά θα βλέπουμε αρκετό Thunderbolt στις μητρικές αν δεν κάνω λάθος...

Η Nas με κανένα εξωπραγματικό Raid

ή για σύνδεση μεταξύ server/rack?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...