Προς το περιεχόμενο

Αγορα Macbook pro 15.4 retina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα αυτες τις μερες θα προβω σε αγορα macbook pro retina 15.4 και συγκεκριμενα αυτο: http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10105598 . Το συγκεκριμενο μοντελο ομως εχει 8ram και οχι 16 οπως θελω. Και ειναι στα 2.6 και οχι στα 2.7 οπως θα ηθελα. Το μονο που με χαλαει ειναι περισσοτερο η RAM. Το καταστημα μου λεει οτι εχουν ΜΟΝΟ αυτο το μοντελο (στο καλυτερο του) ΚΑΙ ΔΕΝ μπορω να το παραγγειλω με 16 ram. Θα ηθελα να ρωτησω εαν επαιρνα το συγκεκριμενο μοντελο θα μπορουσα να το κανω upgrade την ram? οπως εκανα και στο παλιο μου(mac book pro 2008 late το πηγα 8gb.) ? 

Δημοσ.

Όχι φίλε μου δεν θα μπορέσεις και να το πάρεις να κάνεις αναβάθμιση..

Η RAM είναι κολλημένη στην μητρική του και είναι αρκετά πιο δύσκολο και ακριβό να την βάλεις μόνος σου.. Γενικά το μηχάνημα σύμφωνα με το ifixit ειναι παρα πολυ δυσκολο να το "ανοίξεις" χωρις να το σπάσεις κάπου. 2 στα 10 βαθμολογία σε ευκολια αναβαθμισης τα λέει όλα..

Παρήγγειλε το απο αλλού αφού τα χαρ/κα που θελεις δεν είναι στο βασικό μοντέλο.

Δημοσ.

Αλλη μια ερωτηση: 2.6 GHz με 2.7 GHz μεγαλη διαφορα? επειδη θελω να παρω κατι καλο και να μου μεινει (οχι οτι το 2.6 ειναι κατι χαλια και δεν θα μου μεινει) απλα θα κανω τωρα την αγορα και δεν κολλαω στα 200 - 300 ευρω γιατι θα το κρατησω παρα πολυ καιρο!

Αυτο που εχω τωρα ,το εχω απο το 2008 και ακομα τα σπαει!

Δημοσ.

Να κάνεις υπομονή και αν βρεις το 2,7GHz με 16GB RAM.

Μία φορά τα αγοράζουμε αυτά και είναι κρίμα να λέμε "σκεφτόμουν να πάρω το τάδε, αλλά δεν το βρήκα ή δεν περίμενα". Έχει δεν έχει διαφορά, λίγη σημασία έχει. Περισσότερη σημασία έχει η ψυχολογία που πρέπει να παραμείνει σε καλή κατάσταση.

Καλές αγορές και καλοδούλευτο όταν με το καλό το πάρεις. :)

Δημοσ.

Αλλη μια ερωτηση: 2.6 GHz με 2.7 GHz μεγαλη διαφορα? επειδη θελω να παρω κατι καλο και να μου μεινει (οχι οτι το 2.6 ειναι κατι χαλια και δεν θα μου μεινει) απλα θα κανω τωρα την αγορα και δεν κολλαω στα 200 - 300 ευρω γιατι θα το κρατησω παρα πολυ καιρο!

Αυτο που εχω τωρα ,το εχω απο το 2008 και ακομα τα σπαει!

Η διαφορα τους ειναι σχεδον ανυπαρκτη.

Εννοειται οτι θα παρεις το μοντελο με τα 16gb ram, αυτο θα βοηθησει ωστε να κρατησει παραπανω το μηχανημα.

Φυσικα δεν ξεχνας να παρεις και 3ετη επεκταση εγγυησης για να προστατευσεις την επενδυση σου ,γιατι η apple εμπιστευεται μονο με ενα χρονο εγγυηση το μηχανημα των 3100€..

Η επεκταση εγγυησης κοστιζει 359€:

http://www.isquare.gr/store/applecare-protection-plan-for-macbook-pro.html

• Like 1
Δημοσ.

Η ΧΡΗΣΗ που προοριζεται να γινει στο μηχανημα ειναι: traktor (τιποτα) photoshop(παλι τιποτα) ουσιαστικα τα κανω και με αυτο που εχω , απλα θα γινει αγορα ! Και επειδη θα παρω καινουργιο μηχανημα θα ηθελα να ειναι τελειο. σκοπευω να το κρατησω 5-6 χρονια προτα ο θεος. 

Δημοσ.

Γιατι δεν το παιρνεις απο το apple store αγγλιας η γερμανιας και να στο κανουν delivery σε ελλαδα;

γιατί δεν γίνεται 

• Like 1
Δημοσ.

Η ΧΡΗΣΗ που προοριζεται να γινει στο μηχανημα ειναι: traktor (τιποτα) photoshop(παλι τιποτα) ουσιαστικα τα κανω και με αυτο που εχω , απλα θα γινει αγορα ! Και επειδη θα παρω καινουργιο μηχανημα θα ηθελα να ειναι τελειο. σκοπευω να το κρατησω 5-6 χρονια προτα ο θεος. 

Αφού είσαι αποφασισμένος να τα χώσεις, απλά διεκπεραίωσε το.. Καλορίζικο και καλοδούλευτο.

Δημοσ.

Το άσχημο στην όλη υπόθεση είναι ότι τα τρέχοντα Macbook Retina συνοδεύονται από κάποιες "παιδικές" ασθένειες. Φαντάζομαι θα έχεις διαβάσει τα διάφορα threads σχετικά με τα προβλήματα που υπήρχαν, συνεχίζουν να υπάρχουν ή διορθώθηκαν από την ημέρα παρουσίασής τους και μέχρι σήμερα.

Αν διαθέτεις την υπομονή να βολευτείς για κανένα 6μηνο με κάποιο Macbook Air/Pro 2011-2012 , θα σου έλεγα να περιμένεις την καινούργια γενιά Macbook Retina με haswell επεξεργαστές, όπου θα υπάρχουν πολλές καινοτομίες και βελτιώσεις σε επίπεδο hardware. Εφόσον θέλεις η αγορά σου να έχει ένα βάθος 5-6 ετών, θεωρώ ότι με τους haswell θα είσαι πολύ πιο κοντά σε κάτι τέτοιο.

Αν πάλι είσαι ανυπόμονος όπως εγώ, διαλέγεις το φτηνότερο 15αρι RETINΑ με 16GB RAM και το αγοράζεις. Εφόσον η αγορά γίνει από εξωτερικό γλυτώνεις πάρα πολλά χρήματα.

Δημοσ.

δεν διαβασα για αυτα που μου λες. ξερεις καποιο σχετικο αρθρο? bro, περιμενα παρα πολυ καιρο μεχρι να βγουν και τα retina. τωρα να περιμενω να βγουν και τα καινουργια? δεν ξερω... θα το σκεφτω-αλλα 6 μηνες ειναι πολυ και θαρρω δεν εχουν βγαλει καμια ενημερωση για καινουργια retina-η εχουν βγαλει?! :-p

• Like 1
Δημοσ.

panos2000gr είσαι υπερβολικός.

1) δεν φταίει το hardware
2) με το καινουργιο webkit φιξαρίστηκε η κατάσταση ΠΑΡΑ πολύ.

έχω 13άρι retina.

Δημοσ.

Προσωπικά έχω αλλάξει 2 οθόνες.

Την πρώτη γιατί έιχε το γνωστό πρόβλημα του ghosting και την δεύτερη για κάποιες ανομοιομορφίες στα χρώματα.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

panos2000gr είσαι υπερβολικός.

1) δεν φταίει το hardware

2) με το καινουργιο webkit φιξαρίστηκε η κατάσταση ΠΑΡΑ πολύ.

έχω 13άρι retina.

Σε τι ακριβώς είμαι υπερβολικός?

- Δεν υπήρχαν lags τόσο στο σκρολάρισμα όσο και στο ui? To τελευταίο webkit (έχω την εντύπωση ότι δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη στο safari) βελτίωσε αισθητά την κατάσταση μετά από μισό και πλέον χρόνο που κυκλοφορεί το μοντέλο. 

- Δεν υπήρχαν προβλήματα με τις οθόνες? (ghosting κτλ)

- Δεν υπάρχει πρόβλημα στην ταυτόχρονη λειτουργία wifi και bluetooth?

Όπως γράφω και στο προηγούμενο post μερικά προβλήματα επιλύθηκαν και άλλα συνεχίζουν να υπάρχουν. Όσο για το hardware, ειδικά για το Macbook Retina 13"  τα πράγματα είναι πολύ οριακά. Θεωρώ ότι για την διαχείριση τέτοιων αναλύσεων απαιτείται το λιγότερο quadcore cpu. Εφόσον φυσικά μας ενδιαφέρει η smooth λειτουργία που έχουμε συνηθίσει στα Macbook.

Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, προσοχή δεν λέω ότι δεν αξίζει το μηχάνημα! Κάθε άλλο....απλά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί για ένα laptop που κυμαίνεται μεταξύ 2.000-3.000 ευρώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...