Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το λινκ που έδωσες για το bios file είναι και αυτό που σου έστειλαν από την dell;

Αυτό είναι αυτο-αποσυμπιεζόμενο αρχείο και τρέχει μέσα από windows, μάλιστα θέλει 64bit έκδοση και δεν τρέχει σε 32bit windows.

Οπότε δεν το κάνεις με boot cd αλλά με απλή εκτέλεση. Αυτό που λένε στην dell για την αναβάθμιση είναι μεν η σωστή διαδικασία αλλά το αρχείο αυτό δεν είναι για dos αλλά για windows. Ίσως να μην έχουν περάσει οι τεχνικοί ακόμα την εκπαίδευση για τα alienware.

Αν έχεις το winrar μπορείς να κάνεις δεξί κλικ->extract here με το winrar και θα έχεις τα αρχεία αυτόνομα αλλά δεν νομίζω να σε διευκολύνει.

To roxio τι θα το κάνεις; Δεν έχει επιλογή για iso managment ούτε μπορείς να κάνεις bootable cds έτσι απλά, θα χρειαστείς το boot file από κάποιο άλλο boot cd.

1) ναι το Link είναι αυτό που μου έστειλε η dell, και το έψαξα λίγο είναι η τελευταία αναβάθμιση του bios για το εν λόγω μηχάνημα.

2) ναι έχω 64bit windows.

οπότε το τρέχω κανονικά ???

Δημοσ.

οπότε το τρέχω κανονικά ???

Ω, ναι!

@TheELF, το είχα δει το εκτελέσιμο για command line (cl) αλλά γιατί να μπλέξει με dos o xrisτos όταν μπορεί να το κάνει από τα win;

Δημοσ.

Ω, ναι!

@TheELF, το είχα δει το εκτελέσιμο για command line (cl) αλλά γιατί να μπλέξει με dos o xrisτos όταν μπορεί να το κάνει από τα win;

μηπως να το παώ στην dell να το τρέξουν αυτοί ???

ή να δοκιμάσω να το κάνω μόνος μου και εάν βγαλει προβλημα να το πάω μετά :)

Δημοσ.

Θες να μας πεις μια γιατί είναι τόσο απαραίτητο να κάνεις το update;;;

Κατά κανόνα η μαλακία το να κάνεις λάθος στο update δεν καλύπτετε από καμία εγγύηση.
Μιας όμως που έγινες κολλητός με αυτούς, πάρε άλλο ένα τηλέφωνο βάλε και ένα κασετοφωνάκι να γράφει(πες τους το κιόλα όπως κάνουν και αυτοί) και ρώτα τους υπεύθυνα και με ονόματα αν σου το καλύψουν σε περίπτωση που γίνει η στραβή,αν όχι τους το πας.

Δημοσ.

Θες να μας πεις μια γιατί είναι τόσο απαραίτητο να κάνεις το update;;;

Κατά κανόνα η μαλακία το να κάνεις λάθος στο update δεν καλύπτετε από καμία εγγύηση.

Μιας όμως που έγινες κολλητός με αυτούς, πάρε άλλο ένα τηλέφωνο βάλε και ένα κασετοφωνάκι να γράφει(πες τους το κιόλα όπως κάνουν και αυτοί) και ρώτα τους υπεύθυνα και με ονόματα αν σου το καλύψουν σε περίπτωση που γίνει η στραβή,αν όχι τους το πας.

το update πρέπει να το κάνω γιατί  :

" τα windows ανέφεραν (στο κέντρο ενημερώσεων) ότι παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με την κάρτα  γραφικών ( NVIDIA GTX 460M)

και έπρεπε να προχωρήσω σε αναβάθμιση των drivres.

Στο site της η nVidia,  ανέφερε ότι «βγήκε» μια αναβάθμιση για την εν λόγω κάρτα την 17/12/2012 .

Κατέβασα τους driver αλλά όταν χρησιμοποιούσα την nVidia (το μηχάνημα έχει και intel ενσωματωμένη κάρτα και επιλέγεις) μετά από λίγο έβγαζε «ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ» :wacko:  :unsure:

Απευθύνθηκα στη DELL  και σύμφωνα με αυτούς  οφειλόταν στην μη αναβάθμιση του ΒΙOS  στην τελευταία έκδοση  (έχει λέει σημαντικές αλλαγές ) καθώς και ότι έπρεπε τους DRIVER's  για τις δύο  κάρτες γραφικών  ( indel και nVidia)

να βάλω τους νέους driver από το site το δικό τους και όχι από αυτά των καρτών (πράγματι και το site της nvidia ανέφερε ότι για κάποια μηχανήματα έπρεπε να κατεβάσεις driver από τον κατασκευαστη)

:-D  για αυτό θέλω να κάνω την αναβάθμιση του BIOS

(Σημείωση το μηχάνημα είναι εντός εγγυήσεως και της dell και του fixit της Μultirama)

--- Αντί να τους το γράψω σε κασετοφωνάκι θα το ρωτήσω με mail εάν κάνω αυτά που λένε με καλύπτει η εγγύηση ???

Μήπως να τους το πάω καλύτερα να τελειώνω ???

Δημοσ.

Για laptop μιλάς τώρα ;; Αν κάνεις αναβάθμιση στο bios υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην ξαναλειτουργήσει ποτέ !

Μην το κάνεις αν θες την γνώμη μου.

καλησπέρα σε όλους

πρέπει να κάνω αναβάθμιση το BIOS  .

Μετά από επικοινωνία με την DELL μου έστειλαν την αναβάθμιση κατέβασα το αρχείο αλλά γράφει :

"Description:  This file format consists of a BIOS executable file. To use it, download the file and copy it to a DOS-bootable diskette. With the diskette in the floppy drive, reboot the system and run the program."

το αρχείο που κατέβασα είναι ΕΧΕ.

πως κάνω ένα αρχείο που είναι ΕΧΕ  : bootable ??? :confused:

ή μήπως πρέπει να το βάλω σε δισκέτα και απλά να το τρέξω από εκεί ??? :huh:

Κάθε βοήθεια  γνώμη δεκτή :-)

Δημοσ.

Για laptop μιλάς τώρα ;; Αν κάνεις αναβάθμιση στο bios υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην ξαναλειτουργήσει ποτέ !

Μην το κάνεις αν θες την γνώμη μου.

Και αυτό το βασίζεις σε προσωπικές εμπειρίες ή σε φήμες;

Όταν βγήκαν τα xp κάποιοι φώναζαν "μην βάζετε xp, θα σέρνεται ο υπολογιστής, μείνετε στα 98άρια, δεν υπάρχει καλύτερο λειτουργικό" (μάλλον οι ίδιοι είχαν για Piii στα 500Mhz με 128ΜΒ RAM). Μετά βγήκαν τα vista και έλεγαν "μην βάζετε vista μείνετε στα xp, δεν υπάρχει καλύτερο λειτουργικό", τώρα με τα 8άρια φωνάζουν "μακριά από τα 8άρια, βάλτε xp, δεν υπάρχει καλύτερο λειτουργικό", με τα 7άρια δεν ακούστηκαν πολλά παραδόξως.

Όπως είπα, εγώ πάντα αναβαθμίζω το bios των υπολογιστών μου, σταθερών και laptop και ουδέποτε είχα κάποιο θέμα. Αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία.

Τώρα, αν κάποιος δεν προσέχει αν το bios είναι το σωστό για την μητρική/laptop του και βάζει ότι να 'ναι ή φάει καμιά διακοπή ρεύματος την ώρα του φλασαρίσματος και δεν έχει πάνω την μπαταρία στον λάπτοπ, ε τότε τα ήθελε και τα έπαθε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...