Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά καλή χρονιά.

Έχω μια σύνδεση με δίκτυο αλλά δεν θέλω να την κλειδώσω για κάποιους προσωπικούς λόγους με αποτέλεσμα να μπαίνουν διάφοροι "γείτονες". Ξέρω ότι υπάρχουν προγράμματα που μπορώ να δω πότε  κάποιος χρησιμοποιεί τη σύνδεση μου αλλά δεν μπορώ να τα βρω. Αν κάποιος έχει κάτι υπόψη του, ας με βοηθήσει.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ένα πολύ καλό πρόγραμμα είναι το Overlook fing.

Όταν το περάσες θα πας στην εκτέλεση και  θα γράψεις fing.

Το πρόγραμμα αυτό σου εμφανίζει μέσα στο CMD όλες τις

συνδέσεις με IP & ΜΑC Adresses στο δίκτυο σου...

Δημοσ.

με το που πατάω το fing στην εκτέλεση εμφανίζεται αστραπιαία το μαύρο πλαίσιο του command και εξαφανίζεται πριν προλάβω να διαβάσω τι λέει.

Δεν κάνω κάτι σωστά;

Δημοσ.

Εγώ θα κοίταζα πρώτα απ' όλα στο web interface του ρούτερ μου. Εκεί μπορώ να δω πόσοι και ποιοι συνδέονται στο ασύρματο (και ενσύρματο) δίκτυό μου.

• Like 1
Δημοσ.

με το που πατάω το fing στην εκτέλεση εμφανίζεται αστραπιαία το μαύρο πλαίσιο του command και εξαφανίζεται πριν προλάβω να διαβάσω τι λέει.

Δεν κάνω κάτι σωστά;

Δοκίμασε στην εκτέλεση να γράψεις πρώτα cmd και μετά fing. Αν επιτρέπεται γιατί δεν θέλεις να βάλεις password και να το δείνεις μόνο σε όσους θες;
Δημοσ.

Κι εγώ θα πρότεινα το web interface του router. Σου δείχνει κάθε φορά πόσοι είναι συνδεμένοι και τι ip έχουν πάρει. Νομίζω δείχνει και την mac address του καθενός και μπορείς να μπανάρεις όποιον θέλεις.

Επίσης θα μπορούσες να ενεργοποιήσεις το mac filtering και να ορίσεις συγκεκριμένες mac που θα μπορούν να συνδεθούν. Δεν είναι απόλυτη ασφάλεια (για να προλάβω σχόλια του τύπου "η mac address αλλάζει") αλλά είναι ένας τρόπος.

Ακόμα θα μπορούσες να αλλάξεις και να αποκρύψεις το ssid του router σου οπότε για να συνδεθεί κάποιος θα πρέπει να το ξέρει και να συνδεθεί manual στο δίκτυο.

Τέλος, αν έχεις συγκεκριμένες συσκευές που θέλεις να συνδέονται μπορείς να τους καρφώσεις static ip και να απενεργοποιήσεις το dhcp στο router.

Ούτε αυτά είναι απόλυτη ασφάλεια αλλά όλα μαζί θα δυσκολέψουν τους επίδοξους free riders της γειτονιάς που το παίζουν μάγκες και κάνουν κηδείες με ξένα κόλλυβα.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...