Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους ;)

Έχω ένα macbook pro 2.3 GHz, i5, 4GB Ram (Early 2011). Θα ήθελα ένα λαπτοπ για video editing σε αρχεία από dslr (1080p HD). Δεν με ενδιαφέρει τo After Effects ή κάποιο 3D Animation πρόγραμμα. Δουλεύω το Premiere Pro CS 5.5 και ίσως μεταβώ και στο CS6 κάποια στιγμή. 

Με το υπάρχον σύστημά μου η απόδοση του CS 5.5 είναι χάλια. Είναι αδύνατον να δουλέψεις με αυτά τα αρχεία. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1) Αν αναβαθμίσω σε ssd και 16GB RAM, θα μπορώ να δουλεύω το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τα συγκεκριμένα αρχεία, απροβλημάτιστα; Εντάξει ας μην πετάει και στα σύννεφα, έτσι κι αλλιώς η κύρια δουλειά μου γίνεται σε desktop pc, αλλά τουλάχιστον να κάνει αξιοπρεπείς χρόνους.

2) Κάποιοι υποστηρίζουν ότι λόγω επεξεργαστή και κάρτας γραφικών, τα προβλήματα θα παραμείνουν. Αν βάλω 2 ssd, αξιοποιώντας και τη θέση του οπτικού δίσκου, θα είναι καλύτερα;

3) Και εν τέλει, συμφέρει περισσότερο να προβώ σε τέτοια αναβάθμιση, ή είναι καλύτερο να κοιτάξω για άλλο laptop (mac ή pc); Θα ήθελα να ακούσω και κάποια πρόταση για κάποιο λαπτοπ, αν έχετε. Γνωρίζω ότι καλό είναι να διαθέτει κάρτα γραφικών που είναι ενδεδειγμένη από την Adobe και να έχει θέσεις για 2 σκληρούς (για χρήση scratch disk), αλλά αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία με συγκεκριμένα μοντέλα θα με βοηθούσε πολύ.

Σάς ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Κρατάς το φορητό ως εχει και πας σε μια σταθερή συμπληρωματική κ λίγο πιο επαγγελματική λύση

Εκεί υπάρχουν επιλογές και καλές προοπτικές αν στηθεί σωστά από την αρχή,όπως και συμβατότητας με το υπάρχων laptop σου.

Δημοσ.

Έχω ήδη ένα πιο καλοστημένο PC για αυτή τη δουλειά, αλλά σκέφτομαι και ένα συμπληρωματικό φορητό μηχάνημα..

Δημοσ.

Νομίζω ότι η ανάγκη σου μεγεθύνεται από το γεγονός αυτό και την ασυμβατότητα μεταξύ τους.

Άθελα σου μπαίνεις σε συγκρίσεις που θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο και αν τις αμβλύνεις με ένα πανάκριβο Laptop.

Αν δουλεύεις σε ένα overkill Pc μετά ακόμα και μια τελική διόρθωση να θέλεις να κάνεις στον φορητό θα σε ξενίσει.

Είναι μια λεπτή ισορροπία που βασίζεται στο ακριβές ζητούμενο σου,και τις παραχωρήσεις που είσαι διατεθειμένος να κάνεις σ'αυτο,οι οποίες μεταφράζονται σε αρκετά μεγάλο κόστος.

Μιλώντας για καλή κάρτα γραφικών και 2 δίσκους το έχεις προσδιορίσει ήδη για το τι μηχάνημα χρειάζεσαι πράγμα που φυσικά δεν μπορείς να το αντλήσεις από το υπάρχων με οποίο update.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...