Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δικαστήριο στη Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, απέρριψε την πρόσφατη προσφυγή της Apple εναντίον της Amazon, για παραβίαση εμπορικού σήματος με την ονομασία "App Store".Συγκεκριμένα η Apple συνέταξε την αγωγή εναντίον της Amazon τον Μάρτιο του 2011 έπειτα από την έναρξη του "Appstore" της δεύτερης, κατηγορώντας η πρώτη την τελευταία ότι το παραπλήσιο όνομα προκαλεί σύγχυση στους χρήστες κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι το βασισμένο στο Android ηλεκτρονικό κατάστημα συνδέεται κατά κάποιον τρόπο με το κατάστημα εφαρμογών του iOS. Να υπενθυμίσουμε ότι η Apple υπέβαλλε αίτημα για να κατοχυρωθεί το App store ως εμπορικό σήμα της το 2008, έπειτα από την διάθεση του δεύτερου smartphone και το αίτημά της εγκρίθηκε μέσα στο 2011.

 

Εντούτοις όμως, η λέξη «App» καθιερώθηκε από τότε σαν ένας στάνταρ όρος για την ονομασία των εφαρμογών σε φορητές συσκευές. H Amazon από την μεριά της για να υποστηρίξει την θέση της έφερε το παράδειγμα ότι ο Steve Jobs σε δηλώσεις του επανειλημμένως είχε αναφερθεί σε apps και app stores με ένα τρόπο γενικό.

 

Ο Steve Jobs είχε δηλώσει το Φθινόπωρο του 2010 τα εξής, «Θα υπάρχουν τέσσερα app stores στο Android όπου οι χρήστες θα μπορούν να βρουν την εφαρμογή (app) δηλαδή που επιθυμούν, ενώ οι προγραμματιστές από την μεριά τους θα μπορούν να διαμοιράσουν το λογισμικό (apps) και να πληρωθούν. Κάτι τέτοιο αναμένεται να αποδειχθεί αρκετά χαώδες για χρήστες και προγραμματιστές. Να αντιπαραβάλλετε αυτό με το ενσωματωμένο App Store της Apple που προσφέρει απίστευτη ευκολία και είναι ενσωματωμένο σε κάθε iPhone». Σύμφωνα με την amazon, η δήλωση αυτή δείχνει ακριβώς τη γενική χρήση των προαναφερθέντων όρων. Ο δικαστής Phyllis Hamilton τάχθηκε με την πλευρά της Amazon, εφόσον αποφάνθηκε ότι δεν θα μπορούσε να στηριχθεί κατηγορία.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51215-judge-rejects-apples-trademark-complaint-over-amazons-appstore.html[/url]']techspot.com

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι ποτέ δυνατόν ο περιγραφικός όρος μιας υπηρεσίας να αποτελεί εμπορικό σήμα μιας εταιρείας;

 

Το κατάστημα που πουλάει εφαρμογές είναι app store. Τα υπόλοιπα πως θα τα λέμε;

 

Είναι σαν ο πρώτος που είχε ανοίξει ταβέρνα να το κατοχύρωνε και να απογόρευε στη συνέχεια σε όλες τις υπόλοιπες ταβέρνες να λέγονται ταβέρνες.

 

Η απληστία και ο φόβος βασιλεύουν στις εταιρείες κολοσσούς.

Επεξ/σία από apnet
  • Like 16
Δημοσ.

Για κάποιο λόγο ευχαριστιέμαι με τις απανωτές κατραπακιές της Apple.

Δεν μπορώ να εντοπίσω την αιτία ακριβώς για να είμαι ειλικρινής,αλλά το απολαμβάνω!

  • Like 1
Δημοσ.

Απίστευτο αυτό που έκανε η apple και ευχάριστο που τουλάχιστον απορρίφτηκε αυτή η απαράδεκτη προσφυγή!

Πολύ πετυχημένο το παράδειγμα με τις ταβέρνες.

Αν αυτή η "λογική" υπήρχε και πριν απο χρόνια, τότε ίσως οι όροι computer, phone (μαζί με τα παράγωγα, πχ smartphone) κλπ, θα μπορούσαν να αποτελούν "ιδιοκτησία" κάποιων εταιρειών!

Δεν πάμε καλά!

  • Like 1
Δημοσ.

lol...εγω παντως, αν ειχα την Amazon, θα πηγαινα στο δικαστηριο και θα τους ελεγα οτι θα το αλλαξω το ονομα. Μον και μονο απο σεβασμο στην Apple ρε παιδια. Θα το εκανα Αpps-tore ή Appl-store...

Δημοσ.

"το παραπλήσιο όνομα προκαλεί σύγχυση στους χρήστες κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι το βασισμένο στο Android ηλεκτρονικό κατάστημα συνδέεται κατά κάποιον τρόπο με το κατάστημα εφαρμογών του iOS."

 

σοβαρά το λένε τώρα αυτό?

αν αυτός που πήρε iphone δεν ξέρει από που να κατεβάσει εφαρμογές ,να μην το έπαιρνε καλύτερα

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...