cronos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2003 Φίλοι μου το ακόλουθο θα είναι (εκτός απροόπτου) το setlist το οποίο θα ακούσουμε σε λίγες μέρες απός τους Jethro Tull. Living In The Past Nothing Is Easy Some Day The Sun Won't Shine With You There To Help Me God Rest Ye Merry Gentlemen Beside Myself Fat Man Hunting Girl Counting The Chickens Dot Com Eurology Songs From The Wood/Too Old To Rock'N'Roll.../Heavy Horses My God Budapest Mayhem Jig Aqualung Wind Up Locomotive Breath/Protect And Survive/Cheerio Το συγκεκριμένο setlist παίζουν τον τελευταίο μήνα στις εμφανίσεις τους και δύσκολα θα αλλάξει. Θα τα πούμε λοιπόν στο Ηρώδειο. (Για περισσότερες πληροφορίες στο http://www.j-tull.com ή το http://www.ministry-of-information.co.uk/setlist/index.htm )
The_Judas Δημοσ. 9 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2003 Καλό setlist , αν και θα ήθελα πολύ να ακούσω το "thick as a brick" ή το "the whistler" .
Stormwatch Δημοσ. 10 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2003 Για να ακουστουν ολα τα καλα τους τραγουδια ,θα επρεπε η παρεα του Anderson να παιξει 24 ωρες συνεχομενα...
cronos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2003 Την τελευταία φορά που ήρθε στην Ελλάδα το 92 είχε κάνει την εμφάνισή του σε δύο κομμάτια και ο Νταλάρας. Δε πιστεύω να γίνει κανά παρατράγουδο και σ'αυτή την εμφάνιση.
Stormwatch Δημοσ. 12 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2003 Σιγουρα οχι ,ευτυχως.Αλλωστε σε παλια του συνεντευξη ο Anderson στον ΗΧΟ ειχε παραδεχθει οτι ηταν λαθος και φανηκε απο τα γιουχαρισματα του κοινου.Αλλα προφανως θα τους ειχε αναγκασει η εταιρεια που τους ειχε φερει τοτε.Περιττο να πω πως ο Ian δεν θυμοταν καλα καλα ουτε το ονομα του κατα τα αλλα παγκοσμιου φημης καλλιτεχνη Νταλαρα...
cronos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2003 Αν μου έλεγε κάποιος πρίν λίγο χρόνια, ότι θα έβλεπα κάποια στιγμή τους Jethro Tull ζωντανά, θα του'λεγα ποιό είναι αυτοί; Αν μάλιστα μου έλεγε ότι θα τους έβλεπα στο Ηρώδειο, θα του απάνταγα: εγώ στο Ηρώδειο; Και όμως εχτές απόλαυσα τους Jethro Tull σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο, με θέα τον βράχο της Ακρόπολης. Η συναύλια ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:30 και αυτό γιατί ο κόσμος συνέχιζε να γεμίζει τις θέσεις του ωδείου μέχρι τη τελευταία στιγμή. Ξεκίνησαν με το Living In The Past στο οποίο είδαμε για πρώτη φορά τον γερό-Ιan να κάνει τα ακροβατικά του στο ένα πόδι καθώς έπαιζε το Φλάουτό του. Στη συνέχεια έκαναν ένα πέρασμα από τις Jazz ρίζες του όπου ο Ιan άλλαξε τo φλάουτο με μία φυσαρμόνικα. Προλογίζοντας το jazz πέρασμα είπε ότι χρειαζόταν μία ηθική βοήθεια για να παίξει τη φυσαρμόνικα, για να δεχτεί το θερμό χειροκρότημα από το κοινό. Το χειρόκρότημα δεν έλλειψε από κανένα κομμάτι ακόμα και όταν έπαιξαν ένα ορχηστρικό από το νέο album με χριστουγενιάτικα κομμάτια το οποίο θα βγεί τον Οκτώμβρη. Το συγκεκριμένο κομμάτι στα μέσα του Ιουλίου δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή. Το συγκρότημα έδειχνε να έχει μπόλικο κέφι, με αποτέλεσμα να κάνουν αρκετές πλάκες μεταξύ τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν ένας από το κοινό σηκώθηκε από τη θέση του για να βγεί εκτός του ωδείου μή γνωρίζοντας ότι αυτό απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Με το που τελείωσε το κομμάτι ο Ian ξεκίνησε να τον πειράζει. "You had your moment of glory." του είπε, για να συνεχίσει με το : "This fellow has just come from the toilet. You can see some drops in his pants. Funny how small things one can see." Ενώ τα πειράγματα δεν έλλειψαν και προς τον drummer σχολιάζοντας για ένα "λαγό" που έχει στο παντελόνι του. Το setlist το οποίο κάλυπτε όλες τις περιόδους του συγκροτήματος ήταν λίγο πολύ το ίδιο με άλλες τους συναυλίες αυτή τη περίοδο. Το μεγάλο πανηγύρι ξεκίνησε στο δεύτερο μισό της συναυλίας όπου έπαιξαν τα κλασικά τους κομμάτια: Ένα medley με τα Songs from the woods/Too old to R'N'R.../Heavy Horses με το κοινό επιτέλους να ξυπνά και να τραγουδά, το My God με τον Ian να ξεκινά το κομμάτι με κλασική κιθάρα, το ανεπανάληπτο Budapest (εκεί σκέφτηκα ότι το Ηρώδειο ήταν ο ιδανικός χώρος για τους J.T.). Στο Budapest, μάλιστα ο Ian με τον κιθαρίστα χρησιμοποίσαν δύο αψίδες του ωδείου πίσω από τα τύμπανα και εναλλάσωνταν στα solos (άντε σε λίγο μας βλέπω να παίζουμε air-flute). Συνέχεια είχε το Aqualung με το κλασσικό riff και "Sitting on a park bench, eyeing little girls with bad intend...". Το κοινό δε σταμάτησε να συμμετέχει με τον τρόπο του σε όλο το κομμάτι, χειροκροτώντας ρυθμικά. Κάπου εκεί τελείωσε το κανονικό μέρος της συναύλιας, για να επανέλθουν μετά από δύο λέπτα (σε όλη τη διάρκεια το κοινό όρθιο φωνάζοντας κι άλλο) με ένα ορχηστικό το οποίο ήταν πρόλογος για το πλέον κλασικό Locomotive Breath. Όταν ξεκίνησε το πιάνο βγήκαν στη σκηνή δύο τύποι με άσπρες ποδιές, φορώντας ταυτόχρονα άσπρα πλασικά καπέλα με στερεομένους φακούς πάνω τους. Με αυτό το τρόπο έδιναν φώς πότε στον keyboard-ιστα και πότε στον κιθαρίστα, μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε το κανονικό μέρος του κομματιού. Εκεί δε χρειάζονται σχόλια, έγινε πανικός. Στο τελείωμα του κομματιού έβγαλάν από τα παρασκήνια δύο μπαλόνια γίγας με το λογότυπο του συγκροτήματος και τα παίταξαν στο κοινό. Κάπως έτσι τελείωσε η συναυλία τους. Τί κι αν πέρασαν τα χρόνια, τί κι αν γέρασαν, τί κι αν καλύπτουν τα μαλλιά τους με τραγιάσκες/μπαντάνες/καπέλα, θα είναι πάντα ένα μεγάλο συγκρότημα το οποίο ξέρει να περνά καλά και να κάνει τους άλλους να περνούν ακόμα καλύτερα. Ελπίζω να μη χρειαστεί να περάσουν άλλα δέκα χρόνια για να τους ξαναδούμε αλλά να έρθουν γρήγορα από τα μέρη μας. Υ.Γ.: Κάπου εκεί στη πρώτη σειρά τον επισήμων πήρε το μάτι μου μεταξύ άλλων τον Λυκουρέζο, ενώ έξω από την συναυλία είδα και τον Διονύση Τσακνή.
Dragoneti2 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2003 Συμφωνω απολυτα με τον cronos!! Μιας και εγω ειμαι επισης ενας απο αυτους τους τυχερους που ηταν εχθες στο Ηρωδειο, ενα μπορω να πω, δεν εχω ξαναδει συναυλια σαν και αυτη στην ζωη μου! Εχω δει deep purple, Alice cooper στα πανω του (1989 -90 στην περιοδεια του trash που ημουνα 8 χρονων!) και iron maiden, αλλα σαν τους Jethro Tull εχθες στο Ηρωδειο δεν εχω ξαναδει!! Ο anderson εδωσε ρεστα και σαν μουσικος αλλα και σαν σκηνικη παρουσια!! Και να μην πω για τον ηχο! Το λιγοτερο εκπληκτικος (και φυσικα εδω βοηθαει και το Ηρωδειο)!! Για να καταλαβετε υπηρχαν στιγμες που τα drums και το μπασο κουναγαν το θεατρο αλλα καμια παραμορφωση στον ηχο! Και μετα τα αυτια μου δεν ειχαν το παραμικρο βουητο ( πρωτη φορα μετα απο συναυλια)!! Γενικα μια συναυλια once in a lifetime!! Αντε τωρα μου λειπουν να δω τους floyd και εκλεισα με τα μεγαλα συγκροτηματα που τα μελη του ειναι ακομα εν ζωη (ηθελα να δω και Queen και Zeppelin αλλα δεν δυστηχως o Mercury kai o Bonnam ειναι αλλου)!!
cronos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Και να μην πω για τον ηχο! Το λιγοτερο εκπληκτικος (και φυσικα εδω βοηθαει και το Ηρωδειο)!! Για να καταλαβετε υπηρχαν στιγμες που τα drums και το μπασο κουναγαν το θεατρο αλλα καμια παραμορφωση στον ηχο! Και μετα τα αυτια μου δεν ειχαν το παραμικρο βουητο ( πρωτη φορα μετα απο συναυλια)!! Αυτό που λές σχετικά με το βοητό το παρατήρησα και εγώ. Σε άλλες συναυλίες (Motorhead) δεν άκουγα καλά για καμιά βδομάδα. Εχτές όλα μια χαρά.
Dragoneti2 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Για αλλη μια φορα αποδεικνυεται οτι οι προγονοι μας ειχαν παραπανω μυαλο απο τους υπολοιπους. Το ηρωδειο (μαζι με ολα τα αρχαια θεατρα της ελλαδος) για αλλη μια φορα μας βγαζει ασπροπροσωπους! By the way στους "επισημους" πηρε τον ματι μου τον Στοκα (ισως το μονο κακο της συναυλιας, LoL!!) και τον Βαβουρα!!
The_Judas Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Πόσο κόσμο είχε η συναυλία στο Ηρώδειο ? Στη Θεσσαλονίκη αν κρίνω από αυτούς που αγοράσαν εισιτήριο την τελευταία στιγμή είχε γύρω στις 2000 ...
cronos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Στο Ηρώδειο πρέπει να ήταν κάπου 6000. Τόσο νομίζω είναι η χωριστικότητά του. Δεν υπήρχε θέση για δείγμα.
dim_b Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Γιά το Ηρώδειο, τα εισιτήρια είχαν εξαφανιστεί πολλές μέρες νωρίτερα.
cronos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2003 Υπήρχαν πάντως άτομα τα οποία βρήκαν εισιτήρια την ίδια μέρα και αυτό λόγω επιστροφών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.