The_Seeker Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα και καλή χρονιά Δυστυχώς χθες χύθηκε (λίγο) κρασί στο macbook pro 2010 (unibody) μου και κόλλησαν αρκετά πλήκτρα. Ξέρετε που μπορώ να απευθυνθώ για επισκευή χωρίς να μου πιάσουν τα οπίσθια; Στη systemgraph μου είπαν ότι θα χρειαστεί αλλαγή του top case (περιλαμβάνει το αλουμινένιο σασί, πληκτρολόγιο και trackpad). Σκεφτόμουν να κάνω μόνος μου την αντικατάσταση, αλλά θέλουν βγάλσιμο όλα (μητρική, μπαταρία, δίσκος, οπτικό drive, πλαίσια κλπ.) και ψιλοφοβάμαι. Κανείς παθών έχει να προτείνει κάτι; Κάποιον καθαρισμό που μου διαφεύγει και ίσως να έλυνε το πρόβλημα; Ευχαριστώ πολύ για κάθε βοήθεια.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα και καλή χρονιά Δυστυχώς χθες χύθηκε (λίγο) κρασί στο macbook pro 2010 (unibody) μου και κόλλησαν αρκετά πλήκτρα. Ξέρετε που μπορώ να απευθυνθώ για επισκευή χωρίς να μου πιάσουν τα οπίσθια; Στη systemgraph μου είπαν ότι θα χρειαστεί αλλαγή του top case (περιλαμβάνει το αλουμινένιο σασί, πληκτρολόγιο και trackpad). Σκεφτόμουν να κάνω μόνος μου την αντικατάσταση, αλλά θέλουν βγάλσιμο όλα (μητρική, μπαταρία, δίσκος, οπτικό drive, πλαίσια κλπ.) και ψιλοφοβάμαι. Κανείς παθών έχει να προτείνει κάτι; Κάποιον καθαρισμό που μου διαφεύγει και ίσως να έλυνε το πρόβλημα; Ευχαριστώ πολύ για κάθε βοήθεια. Δυστυχώς το έχω πάθει κι εγώ και μάλιστα με γλυκό κρασί (σανγκρία). Απευθύνθηκα στην Document, η οποία μου πρόσφερε δύο λύσεις: α) απλός καθαρισμός των πλήκτρων (με περίπου 70-80 ευρώ) και β) αντικατάσταση του top case, η οποία ανέβαινε λιγουλάκι, στα 400 ευρώ, αν θυμάμαι καλά. Επειδή δεν έχω τόση εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου, ιδίως για λεπτοδουλειά, επέλεξα την πρώτη λύση και βγήκα μάλλον κερδισμένος καθώς το MacBook μου δουλεύει μια χαρά. Η μοναδική μόνιμη ζημιά είναι ότι το μισό πληκτρολόγιο δεν φωτίζεται πλέον από τον backlit φωτισμό αλλά μπροστά στην αντικατάσταση του top case, μικρό το κακό.
iMarilina Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Εχεις πμ Sent from my iPhone using Insomnia
The_Seeker Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 387 ευρώ η αλλαγή του top case από systemgraph. Θα πάρω στη document να δω τι τιμή δίνουν για καθαρισμό πλήκτρων, όμως αυτό που φοβάμαι είναι ότι μπορεί να τα πληρώσω τζάμπα και να μη φτιάξουν. Μαριλίνα σε ευχαριστώ, ήδη μίλησα με το παιδί.
iMarilina Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 387 ευρώ η αλλαγή του top case από systemgraph. Θα πάρω στη document να δω τι τιμή δίνουν για καθαρισμό πλήκτρων, όμως αυτό που φοβάμαι είναι ότι μπορεί να τα πληρώσω τζάμπα και να μη φτιάξουν. Μαριλίνα σε ευχαριστώ, ήδη μίλησα με το παιδί. Εντάξει , καλή συνέχεια! Και να μας πεις τί έγινε τελικά.
BlackScorpionX Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Πρόσφατα άλλαξαμε με ένα φίλο πάστα στον επεξεργαστή μόνοι μας χωρίς να έχουμε προηγούμενη εμπειρία από ΜΒΡ (υπήρχε εμπειρία από άλλα λαπτοπ) και τα καταφέραμε μια χαρά. Το εσωτερικό τους είναι πολύ τακτοποιημένο και νοικοκυρεμένο και με ένα βιντεάκι απο το youtube πιστεύω θα τα κάταφερνες. Θέλει προσοχή και χαλαρές κινήσεις, αν κάπου ζορίζεται να βγει κάτι, τότε κάνεις κάτι λάθος. Αυτά για το μέλλον. Τώρα αφού πήρες τις αποφάσεις σου, καλή τύχη! Σίγουρα οι εξειδικευμένοι τεχνικοί αποτελούν εγγύηση, για αυτό και πληρώνεις Πες μας τι έγινε, για να ξέρουμε.
The_Seeker Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2013 Ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές. Τελικά κατέληξα στο σέρβις της document, όπου μετά από καθαρισμό διαπιστώθηκε πως έχει βραχυκυκλώσει μια σειρά πλήκτρων και πήγαμε για αντικατάσταση του top case (συνολικό κόστος 305 ευρώ). Γενικά, επειδή το έψαξα για να βρώ parts σε ebay κλπ. δε μου φάνηκε να αξίζει η διαφορά τιμής ώστε να μπω στον κόπο (και το ρίσκο) να ξηλώσω όλο το macbook για να φτάσω στο top case. Είχαμε και ένα τυχερό: Ο τεχνικός με ενημέρωσε πως το συγκεκριμένο macbook (ένα 15% της παρτίδας εκείνης - late 2010) είχε υποτιθέμενο πρόβλημα στο mainboard στην κάρτα γραφικών και βρέθηκε πως το δικό μου ήταν μέσα σε αυτά. Βέβαια εγώ δεν είχα παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα. Κατά συνέπεια θα αλλάξουν χωρίς κόστος και το mainboard. Καινούριο δηλαδή το μηχανάκι μου!
Prof_Chaos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2013 300 ευρώ σε γδύσανε πραγματικά.... εγγύηση δώσανε για τα επιμέρους ανταλακτικά που έβαλαν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα