Millennium Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δεν παιζω χαρτια (αν και ειναι της περιοδου). Υπαρχουν καποιοι τροποι μετρησης που και καλα ειναι πιο αξιοπιστοι και με εναν απο αυτους μετρησαν στο techpowerup γιαυτο το παρεθεσα. Και το ενα που ποσταρες εχει ηδη μπει. 1
Δεινόσαυρος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 ΟΚ πάλι αρχίσατε, μα τι θα γίνει με σας σε κάθε θέμα! Ας καταθέσω κι εγώ την προσωπική μου άποψη. Πιστεύω ότι με τον Α10 5800Κ που έχει και την καλύτερη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, θα είναι ΟΚ. Φυσικά υποδεέστερος του 3470, αλλά και 60€ φθηνότερος. Ο άνθρωπος αναφέρει ''ελαφρύ photoshop'', γι' αυτό και πιστεύω ότι αρκεί ο συγκεκριμένος επεξεργαστής. Το συνολικό κόστος πέφτει δραματικά. Όσον αφορά 83xx vs 3470, πιστεύω ότι 6'' στα charts που παρέθεσε ο Δεινόσαυρος, είναι τουλάχιστον αστείες διαφορές στην πράξη. Ο α10 είναι πολύ καλή σκέψη και μειώνει και το κόστος αλλά η καλύτερη κάρτα γραφικών που απ ότι βλέπω επιμένεις, που χρειάζεται? Σοβαρά ρωτάω, δεν στο λέω επιθετικά. Οι διαφορές που παρέθεσα προφανώς και δεν είναι μεγάλες, είναι ελάχιστες αλλά γιατί να πάρει κάποιος κάτι που είναι έστω και έλαχιστα χειρότερο και καίει το διπλάσιο? Δεν έχει λογική. Αρα υπαρχει βελτιωση απο bd. Πιο offtopic και άκυρο σχόλιο απ αυτό δεν γίνονταν φίλε millennium. 1
Millennium Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Στην απαντηση του saiz πηγαινε. 35w πραγματικα καιει παραπανω ο amd,οχι διπλα. 1
Δεινόσαυρος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Άρα προκύπτουν δύο ερωτηματικά: α) Γιατί να εμπιστευτεί κανείς το x site και όχι το y β) Ακόμα και 35 να είναι γιατί να προτιμήσει κάποιος τον 8320 ενώ είναι και χειρότερος. -Το 30αρι ευρώ που θα χρειαστεί για να αλλάξει την στοκ ψύκτρα του 8320 για να μην του πάρει τα μυαλά δεν το υπολογίζω. Ακόμα.
Millennium Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 α)Καποια site εχουν χρονια στον χωρο και θεωρουνται πιο αξιοπιστα,δεν εχουν δωσει αφορμη κιολας για κατι αλλο.Ο w1zzard που χει το techpowerup ειναι ο δημιουργος του gpu-z παρεπιπτοντως.Αλλα αν δεις και μετρησεις με βατομετρα απο χρηστες θα βρεις παρομοια αποτελεσματα συνολικου συστηματος. β)Τα 35 παραπανω ισχυουν για τον 8350 σε stress 8 νηματων.Σεναριο που δυσκολα θα συναντησεις αυτη τη περιοδο σε πραγματικη χρηση.Τα χειροτερος-καλυτερος ειναι αναλογα τη χρηση και τα αφηνω στη κριση του καθενος. Ολοι οι FX οταν βγαζεις το turbo (που πολλες φορες ειναι και ανουσιο οπως και σε intel) χαμηλωνουν vcore οπως και χρηση της ψυκτρας. 2
giokou Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Ο α10 είναι πολύ καλή σκέψη και μειώνει και το κόστος αλλά η καλύτερη κάρτα γραφικών που απ ότι βλέπω επιμένεις, που χρειάζεται? Σοβαρά ρωτάω, δεν στο λέω επιθετικά. Οι διαφορές που παρέθεσα προφανώς και δεν είναι μεγάλες, είναι ελάχιστες αλλά γιατί να πάρει κάποιος κάτι που είναι έστω και έλαχιστα χειρότερο και καίει το διπλάσιο? Δεν έχει λογική. Πιο offtopic και άκυρο σχόλιο απ αυτό δεν γίνονταν φίλε millennium. Επιμένω για τη κάρτα, γιατί άνθρωποι είμαστε και αλλάζουμε ανά πάσα στιγμή. Ας υπάρχει το υπόβαθρο, έτσι κι αλλιώς on board είναι. Εν τέλει δε συστήνω ούτε εγώ discrete, αλλά ας υπάρχει μία καλύτερη από HD Graphics. Ο μόνος λόγος είναι αυτός. Όσο για τις διαφορές, δεν έχεις καθόλου άδικο για την κατανάλωση. Είναι ηλίου φαεινότερον κι όποιος δεν το αποδέχεται, άστα βράστα... Όμως, είναι και το συναίσθημα που λέγαμε! Εγώ προσωπικά ακόμα και με αυτή τη κατανάλωση, θα πήγαινα στον 8320 αν είχα να επιλέξω μεταξύ αυτού και του 3470 ή ακόμα και του 3570. Βαρέθηκα την Intel τόσα χρόνια και το τι πρεσβεύει. Δική μου κατά δική μου άποψη και το ξεκαθαρίζω! * Δεν υπάρχει λόγος, κατ' εμέ, να παραθέτετε σωρηδόν όλες αυτές τις φωτογραφίες και links σε τέτοιου είδους thread.. Λίγο πολύ όλα αυτά είναι γνωστά αναμεταξύ μας! Με κάθε ειλικρίνεια και σεβασμό στις απόψεις των υπόλοιπων.
saiz Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 τι πρεσβευει η ιντελ?? σεβαστη η αποψη σου αλλα τον κοσμο που ρωταει δεν τον νοιαζει αν εσενα σου αρεσει χ εταιρεια, αλλα τι ειναι καλυτερο για εκεινον και τις αναγκες του παντα φιλικα αλλα μερικες φορες διαβαζω πραγματα που με κανουν και απορω??
TEOKOS Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Καταρχήν το photoshop θέλει μνήμη. Kριμα ειναι με τις τωρινές τιμες να μείνει στα 8gb. Kατα δεύτερον το photoshop ειναι ένα απο τα προγράμματα που ευνοεί τους intel επεξεργαστές. Ένα τυχαίο παράδειγμα http://uk.hardware.info/reviews/3314/11/amd-fx-8350--8320--6300-vishera-review-finally-good-enough-benchmarks-cpu-adobe-photoshop-cs4 Aυτά....
adtakhs Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Όταν ένα πρόγραμμα ΔΕΝ αξιοποιεί όλους του πυρήνες του πολυπύρηνου για να πάρει και όλη την δύναμή του ώστε να βγει ξεκάθαρα μπροστά , πως γίνεται να καταναλώνει σαν FULL LOAD ? Δεν έχει καμιά μα καμιά λογική αυτό που λες ! Τα στοιχεία που έχω παραθέσει είναι απο το ποιο αξιόπιστο site για καταναλώσεις και κάνουν πολύ εξονυχιστική δουλειά !@ Δεν είναι ούτε Annand ούτε TomsHardware με λογότυπο "SPONSORED BY Intel - Intel Inside, Including the Motherboard" κ.λ.π. το οποίο είχε κυκλοφορήσει πριν ελάχιστο χρονικό διάστημα στην ιστοσελίδα τους ! Περίμενε να βρω και τα Logo που έχουν/είχαν ανεβασμένα στην ιστοσελίδα τους ! Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2013 από adtakhs
saiz Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 δηλαδη οτι ειναι ευγενικο-ευννοει την amd ειναι αξιοπιστο!! δεν το ηξερα αυτο, καλα που υπαρχεται και εσεις 1
giokou Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 ΥΓ. Απλά έχε υπόψιν σου ότι οι διακοπές τελειώνουν και μαζί τους τελειώνει και το παρτάκι που έστησες εδώ στις γιορτές με ένα κάρο ανακρίβειες. Πόσο κόσμο πήρες στο λαιμό σου μέσα σε 15 μέρες δεν ξέρω, η ιστορία θα δείξει. Αφού το ξεσκίσατε και αυτό το θέμα, τέλος πάντως. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση με το μέρος του adtakhs, αλλά υπάρχουν και όρια σε αυτά που λέμε, όπως ο ίδιος διατυμπανίζεις και σε μένα (αδίκως βέβαια) πολλάκις. Ειλικρινά λυπάμαι, που βλέπω να γράφονται τέτοια. Θύμισέ μου κάτι: Εσύ που ήσουν σε αυτό το παρτάκι που αναφέρεις? Εννοώ, ότι δε σε είδα να προβάλεις αντίσταση και να υπερασπίζεσαι τα περί Intel απέναντι στα της AMD και συγκεκριμένα κατά των 8320/8350, για να μη πάρει στο λαιμό του (λέμε τώρα) τόσους ανθρώπους... Με τη δική σου λογική, είσαι συνένοχος στο ίδιο έγκλημα! Δεν πιστεύω ότι η ιστορία θα δείξει άδικο για τις συνθέσεις του. Μη γίνεσαι τόσο μα τόσο μονόχνωτος. Προσπαθείς να καταδείξεις τη γραφικότητα των άλλων, αλλά τη δική σου καμπούρα δε τη κοιτάς καθόλου. * Και να 'σου και ο saiz να σιγοντάρει την χορωδία της φρίκης.... 1
petranthe Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Φίλε TS να ξέρεις ότι υπάρχουν και άλλα αξιόλογα προγράμματα εκτός από το photoshop όπως το Lightroom ή το GIMP . Aν επιμένεις στο Photoshop να ξέρεις ότι αυτά που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία είναι 1) Μνήμη 2) CPU και 3) SSD. SSD βλέπω έχεις οπότε σου προτείνω καταρχήν 16GB ram( και με τα 8 θα είσαι καλά για πιο ελαφριά χρήση απλά καθαρά λόγω κόστους αξίζει) . Όσο αναφορά τον CPU που έγινε και αυτή η mini διαμάχη αν σηκώνει η τσέπη σου τον 3470 παρ τον γιατί είναι καλύτερος από τον 8320 στο photoshop. Όταν λέω καλύτερος μην περιμένεις καμιά τρελή διαφορά αλλά για 10 ευρώ είναι κρίμα.... Και μην ακούς για κουτσουρεμένες πλατφόρμες κτλ. Μπορεί να υπερέχει σαφέστατα η AMD σε αναβαθμησιμότητα καθώς αλλάζει socket κάθε 2ο αιώνα αλλά σε καμοία περίπτωση το 1155 δεν είναι κουτσουρεμένο. Απλά να έχεις το νού σου ότι με τον 3470 ξεχνάς το OC που ίσως χρειαστεί για να δώσεις μια παράταση ζωής στο PC σου όταν έρθει η ώρα.
adtakhs Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δεν προτείνω μόνο AMD συστήματα. Αυτό το λες εσύ ! Σου το απέδειξα και σε άλλη συζήτηση πριν μια εβδομάδα αλλα τότε έκανες την πάπια και έφυγες ! Σου αποδεικνύω και τώρα αυτά που λέω, όπως ζήτησες, αλλά τα αγνοείς !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα