corrupted Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Λοιπον, η κατασταση εχει ως εξης: Εχω φτιαξει ενα HTPC με το Intel Desktop Board D2500HN + Atom D2500 και το Thermaltake Element Q Case που εχει ενσωματωμενο τροφοδοτικο 220W. Επειδη η καρτα γραφικων δεν υποστηριζεται σε Linux και σε 64bit Windows, και επειδη δεν εχει PCI-Express η mobo, θελω να βαλω μια PCI καρτα γραφικων, και πιο συγκεκριμενα την Club 3d Radeon HD5450. Να κανω την αγορά ή να κατσω στ'αυγα μου? Θα τη σηκωσει το τροφοδοτικο μου? Ευχαριστώ για τις οποιες απαντησεις.
poihths Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 μια χαρά θα παίξει ... η κάρτα δεν είναι ενεργοβόρα καλύτερα όμως να πάρεις nvidia κάρτα ή intel... η ΑΤΙ δεν έχει την καλύτερη υποστήριξη σε λινουξ(όχι ότι δεν θα παίξει)
Δεινόσαυρος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δεν παίρνει ρεύμα από το τροφοδοτικό η κάρτα για να σε αγχνώνει αυτό. Αλλά και να έπαιρνε μια χαρά θα τη σήκωνε. Το έχω το κουτάκι. 18Α δίνει στην 12αρα που είναι υπεραρκετά.
corrupted Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Ευχαριστω για τις απαντησεις. @poihths: Αν μου βρεις NVidia σε PCI και απο Ελληνικο καταστημα, την αγοραζω εδω και τωρα. @Δεινόσαυρος: Με αγχωσε το γεγονος οτι βρηκα την καρτα σε και αλλη υλοποιηση απο την PowerColor και αναφερει στο site... Minimum System Power requirement (W) : 350W
Δεινόσαυρος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Μα δεν παίνρνει ρεύμα από το τροφοδοτικό η κάρτα... Δεν έχεις κανένα πρόβλημα, μην ανησυχείς. Και 7750 βάζεις πάνω.
corrupted Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 ΟΚ... θα προχωρησω στην αγορα τοτε. Μεταξυ της υλοποιησης της Club 3d που κοστιζει 61.25 € και της υλοποιησης της PowerColor που κοστιζει 50,30 €, υπαρχουν σημαντικες διαφορες που να δικαιολογουν τα 10 ευρω διαφορα? Ποια απο τις δυο θα παίρνατε?
ninos30 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Πω-Πω αυτά βλέπω και τρελαίνομαι. Πάρτι θα κάνουν εκεί στα eshops που θα πουλήσουν κάρτες από τα πεταμένα, για 50 ευρώ... Ρε φίλε μου δεν βάζεις μια αγγελία πρώτα. Είμαι σίγουρος πως θα βρεις από κάποιον και τζάμπα. Κι αν όχι τζάμπα, 5-10 ευρώ το πολύ...
GothmogGr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Έμενα γτ μου φαίνεται λίγο περιεργο να μην υποστηριζεται η gma στα Linux και στα win7 ?
corrupted Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Πω-Πω αυτά βλέπω και τρελαίνομαι. Πάρτι θα κάνουν εκεί στα eshops που θα πουλήσουν κάρτες από τα πεταμένα, για 50 ευρώ... Ρε φίλε μου δεν βάζεις μια αγγελία πρώτα. Είμαι σίγουρος πως θα βρεις από κάποιον και τζάμπα. Κι αν όχι τζάμπα, 5-10 ευρώ το πολύ... Κι'εγω δεν φανταζομουν ποτέ οτι θα αγορασα PCI καρτα γραφικων εν ετη 2013, αλλα τι να κανουμε... Με 10 ευρω βρηκα μονο αυτη την παναρχαια και μεταχειρισμενη. Οσο για την υποστηριξη, drivers υπαρχουν μονο για Windows 7 32bit. Ουτε για XP, ουτε για Windows 8. Και συμφωνα με επισημη απαντηση της Intel, δεν προκειται ποτέ να βγουν 64bit drivers. Τα ιδια και σε Linux, drivers υπαρχουν μονο για MeeGo, Fedora και Ubuntu και δεν προκειται να βγουν ποτέ 64bit drivers. Εδω ενα χαρακτηριστικο θέμα απο τα Intel forums οπου κάνουν καγκουριές για να δουλεψει σε Windows 8 32bit. http://communities.intel.com/thread/29583?tstart=0 Και εδω η σελιδα απο το wiki του Arch Linux... https://wiki.archlinux.org/index.php/Intel_GMA3600
ninos30 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Φίλε μου βάλε εδώ στο Insomnia μία Αγγελία Ζήτησης και περίμενε 2-3 μέρες. Πιστεύω όλο και κάποιος θα βρεθεί... 1
corrupted Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Τωρα ειναι αργα. Την εχω παραγγειλει. Και να βρισκοταν ρε συ nino και να μου δωσει καποιος δωρεαν καρτα ή πολυ φθηνη, θα ειναι παλια και δεν θα μπορει να παιξει καν HD περιεχομενο. Βασικα ημουν στο διλλημα μεταξυ καρτας γραφικων και αλλαγης mobo με την ASRock E350M1, AMD-E350, HD6130-HDMI, 2xDDR3, 4xSATA3, eSATA, GLAN, m-ITX που κοστιζει € 76.76, και τελικα προτιμησα την λυση της καρτας γραφικων σε PCI αφου στο υπαρχον mobo εχωσα 4GB SO-DIMM RAM απο την αναβαθμιση του laptop που εκανα πριν αρκετους μηνες και μου ειχε ξεμεινει, οποτε θα επρεπε να αγορασω και 4GB RAM αν αγοραζα το ASRock, και ετσι θα πηγαινε πανω απο 100 ευρω το κουστουμι... Γιατι τοσα "πεταμενα λεφτα" θα μου πεις ενω θα μπορουσα να παρω ενα σετάκι "κανονικού" mobo + cpu...? Γιατι θελω το μεγεθος του HTPC σε συνδιασμο με τις εξαιρετικα χαμηλη θερμοκρασια και καταναλωση του Atom...
ninos30 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Πιστεύω ότι θα έβρισκες. Τεσπά, καλοδούλευτη αφού το αποφάσισες
corrupted Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Ολα καλα με την καρτουλα, επιτελους ειδα το φως το αληθινο σε Linux που με ενδιαφερει και περισσοτερο για το συγκεκριμενο μηχανημα. Ηθελα να ρωτησω... με βαση το γεγονος οτι εχει παθητικη ψυξη και το κουτακι ειναι πολυ μικρο και δεν αεριζεται, οι 50-53 βαθμοι θερμοκρασια, ειναι ΟΚ? Βεβαια ειναι χειμωνας και οι θερμοκρασιες περιβαλλοντος ειναι χαμηλες, δεν ξερω το καλοκαιρι τι θα γινει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα