Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Einstein είχε δίκιο:
Albert Einstein: 

"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." 

(με την άδειά σας, σε ελεύθερη μετάφραση. . .)

"Φοβάμαι την ημέρα που η τεχνολογία θα νικήσει την ανθρωπιά. Τότε ο κόσμος θα έχει μόνο μιά γενιά, από ηλίθιους."

Δημοσ.

Αυτό που εσύ δεν κατανοείς και λέω εγώ, είναι πως η τεχνολογία αυτή είναι άχρηστη (προς ώρας έστω μέχρι να δούμε αν και πως θα την εφαρμόσουν στην πράξη) για το μέσο χρήστη.

Οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα που ανέφερες ως παράδειγμα, που θα μπορούσαν να έχουν όφελος από αυτήν ΔΕΝ είναι ο μέσος χρήστης.

Η asus όμως στο μέσο χρήστη απευθύνεται, σε αυτόν ΚΥΡΙΩΣ το πουλάει. Σε αυτόν θα προωθήσει τις συσκευές. Από το μέσο χρήστη θα βγάλει λεφτά.

Αν το πουλούσε ως ιατρικό εξοπλισμό για άτομα με κινητικά προβλήματα το παράδειγμά σου δεν θα ήταν άκυρο και εγώ δεν θα έγραφα όσα γράφω.

Αχρηστη ή οχι,εμενα μου αρεσουν τα φρουφρου και τα αροματα και θελω να το τσιμπισω!

Μου επιτρεπεις να το κανω ή εστω, να εχω διαφορετικες προτιμησεις απο σ'ενα???

Δημοσ.

No more mouse!

Απ'οτι φαινεται θα αποχερετισουμε πολυ πιο γρηγορα,απ'οτι υπολογιζαμε,το desktop ui! :-(

με αυτο αποκτά νόημα και ευχρηστία το metro UI σε desktop υπολογιστές με windows 8 :-D

Δημοσ.

με αυτο αποκτά νόημα και ευχρηστία το metro UI σε desktop υπολογιστές με windows 8 :-D

Ναι αλλα εγω στο ταπλετ μου,χρησιμοποιω περισσοτερο το desktop ui,παρα το μετρο!:P 

Δημοσ.

Ειλικρινά, έχω πάθει πλάκα με την... "τεχνοφοβία" και τον "τεχνοσυντηρητισμό" που εκφράζουν ορισμένοι (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) και, δυστυχώς, μάλλον ανησυχητικά πολλοί θα έλεγα!

Επιτέλους!

Τι στο καλό είναι αυτό που "φοβίζει" κάποιους με την συγκεκριμένη π.χ. τεχνολογία;;;!!! Τι;;;!!!

Το ότι θα υπάρχει ένας ακόμα, εναλλακτικός, πιο σύγχρονος και σίγουρα πιο απλός (κατά περίπτωση) τρόπος διεπαφής με το περιβάλλον χρήσης μιας συσκευής;;; Γιατί, μη ξεφεύγετε, απλώς περί αυτού πρόκειται!!!

Είναι δυνατόν να αποτελεί τον οποιονδήποτε "ιδιαίτερο" κίνδυνο, για τον οποιονδήποτε άνθρωπο (μικρό ή μεγάλο), μια τέτοια τεχνολογική ευχέρεια;;;!!!

Το αν π.χ. τυχόν παιδιά έχουν την τάση να "παρασύρονται" με τα διάφορα σύγχρονα τεχνολογικά καλούδια, είναι δυνατόν να αποτελέσει σα "παράγοντας", το ουσιαστικό εμπόδιο για την εξέλιξη των όποιων τεχνολογιών;;;!!!

Και ο ρόλος των όποιων παιδαγωγών σε όλο αυτό πού υπάρχει;;; Οι γονείς π.χ. δεν έχουν, μεταξύ των άλλων και ρόλο επίβλεψης σε ένα σωρό θέματα που έρχονται σε επαφή τα παιδιά τους;;;

Ίσα - ίσα μάλιστα που, οι σύγχρονες τεχνολογίες, προσφέρουν πλέον ένα σωρό δικλείδες ασφαλείας που μπορούν να ρυθμιστούν τόσο καλά και κατά το δοκούν που, ειλικρινά, θα έπρεπε κανείς να νιώθει πολύ καλύτερα από παλιότερα.

Τώρα, αν κάποιος θέλει να απέχει από την εποχή του και, μαζί με αυτόν, να συμπαρασύρει σε αυτήν την κατηφόρα και τα παιδιά του, συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω κάθετα!

Κανονικά, εκεί είναι που θα έπρεπε να στραφεί η "ιδιαίτερη" προσοχή της πολιτείας και των διαφόρων σχετικών κοινωνικών παραγόντων.

• Like 1
Δημοσ.

Άχρηστη τεχνολογία χωρίς πρακτική αξία στην βελτίωση της ζωής μας...

Έχουνε κάνει όλη τη νέα γενιά κολλημένη στους υπολογιστές/κονσόλες και μετά τρέχουν από τα 30 για φυσικοθεραπείες και θεραπεία καρπιαίου σωλήνα...

Ο μισός πληθυσμός της γης πεινάει και πεθαίνει ακόμα από ασθένειες που είχαμε πριν δεκάδες χρόνια και εμείς οι δυτικοί πετάμε 500Ε για iphone 500Ε για Ipad και κάνουμε και ουρές για να τα αποκτήσουμε...

• Like 1
Δημοσ.

Δε λέω, σα συνολάκι λέει πολλά!

Όσο αφορά όμως την ανταπόκριση της στην προσομοίωση της "απομακρυσμένης αφής", σε σχέση τουλάχιστον με την λύση που δείχνει εδώ να έχει η ASUS, η Samsung δείχνει κάπως... "πρωτόγονη"!

Δημοσ.

Ήγγικεν η ώρα που το πρώτο σχόλιο κάτω από ειδησεις του (τεχνολογικού site!) insomnia.gr, θα ειναι του τύπου "Ου 666, πράγματα του Σατανα".

Τελικά, τα τεχνολογικά προιόντα έχουν γίνει τόσο mainstream που επισκέπτονται το insominia μεχρι και οι αντικομφορμιστές του σύριζα και οι τεχνοφοβικοί συνωμοσιολόγοι των ανεξάρτητων ελλήνων!

• Like 2
Δημοσ.

Άχρηστη τεχνολογία χωρίς πρακτική αξία στην βελτίωση της ζωής μας...

Έχουνε κάνει όλη τη νέα γενιά κολλημένη στους υπολογιστές/κονσόλες και μετά τρέχουν από τα 30 για φυσικοθεραπείες και θεραπεία καρπιαίου σωλήνα...

Ο μισός πληθυσμός της γης πεινάει και πεθαίνει ακόμα από ασθένειες που είχαμε πριν δεκάδες χρόνια και εμείς οι δυτικοί πετάμε 500Ε για iphone 500Ε για Ipad και κάνουμε και ουρές για να τα αποκτήσουμε...

Παντα ετσι ηταν ο κοσμος και παντα ετσι θα ειναι. Ο νομος του ισχυρου υπαρχει απο γεννησης μας, οποτε ειτε τον αποδεχομαστε και προχωραμε μπροστα, ειτε τραβαμε μια ομαδικη αυτοκτονια νομιζοντας οτι εκει που θα παμε θα ειμαστε ολοι ισοι (και θα εχουμε και start menu).

• Like 2
Δημοσ.

Πέρα απ' όλα τ' άλλα όμως μου αρέσει που, οι διάφοροι επικριτές των νέων (συλλήβδην) τεχνολογιών, χρησιμοποιούν και οι ίδιοι τις όποιες τεχνολογίες, ακόμα και για να εκφράσουν μέσω αυτών, τις όποιες επικρίσεις τους για αυτές! :P

Ω, τι οξύμωρο σχήμα!!! :wacko:

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλα εγω στο ταπλετ μου,χρησιμοποιω περισσοτερο το desktop ui,παρα το μετρο! :P

Φυσικά και σου επιτρέπω έκτορα. Άλλωστε με το μηλαράκι φόρα παρτίδα ήταν αναμενόμενο να σου αρέσουν τα φρου φρου και τα "τσιμπήματα" (και στις τιμές). Μου επιτρέπεις όμως κι εσύ να λέω την άποψή μου. Το ότι την λέω δε σημαίνει πως θέλω να στην επιβάλω κιόλας!

Δημοσ.

Seriously?

Ακόμα και τώρα, αύριο να βγει στην αγορά αυτή η τεχνολογία, έχει ΑΜΕΣΗ χρήση από άτομα με κινητικά προβλήματα. ΗΔΗ υπάρχουν εφαρμογές ελέγχου ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε ένα σπίτι μέσω υπολογιστή. Και ξαναλέω γτ προφανώς δεν θες να καταλάβεις. Το συγκεκριμένο είναι τεχνολογία διεπαφής με τον ηλεκτρονικο υπολογιστή. Τι ΔΕΝ καταλαβαίνεις;

http://www.itif.org/files/DQOL-7.pdf

Τελικά μάλλον δεν θες να εννοήσεις τι εννοώ αγαπητέ. Το θέμα δεν είναι η τεχνολογία αυτή καθεαυτή... Το θέμα είναι πως το πλασάρουν στο ευρύ κοινό ως κάτι το εκπληκτικό... Ότι θα τους "λύσει τα χέρια" (λες κι έχουν κινητικά προβλήματα! Το πιο πιθανό είναι να πάθουν καμιά αρθρίτιδα χρησιμοποιώντας το!). Ότι ανοίγουν καινούρια αγορά χωρίς χρησιμότητα στο μέσο χρήστη, στον οποίο θα απευθυνθούν πιθανότατα στο μέλλον. Είδες κάπου να διαφώνησα για τη συγκεκριμένη εφαρμογή που μπορεί να έχει;

Ας εφαρμοστεί με το καλό και μετά αποκτά και fanboys...

Δημοσ.

Ειλικρινά, έχω πάθει πλάκα με την... "τεχνοφοβία" και τον "τεχνοσυντηρητισμό" που εκφράζουν ορισμένοι (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) και, δυστυχώς, μάλλον ανησυχητικά πολλοί θα έλεγα!

Επιτέλους!

Τι στο καλό είναι αυτό που "φοβίζει" κάποιους με την συγκεκριμένη π.χ. τεχνολογία;;;!!! Τι;;;!!!

Το ότι θα υπάρχει ένας ακόμα, εναλλακτικός, πιο σύγχρονος και σίγουρα πιο απλός (κατά περίπτωση) τρόπος διεπαφής με το περιβάλλον χρήσης μιας συσκευής;;; Γιατί, μη ξεφεύγετε, απλώς περί αυτού πρόκειται!!!

Είναι δυνατόν να αποτελεί τον οποιονδήποτε "ιδιαίτερο" κίνδυνο, για τον οποιονδήποτε άνθρωπο (μικρό ή μεγάλο), μια τέτοια τεχνολογική ευχέρεια;;;!!!

Το αν π.χ. τυχόν παιδιά έχουν την τάση να "παρασύρονται" με τα διάφορα σύγχρονα τεχνολογικά καλούδια, είναι δυνατόν να αποτελέσει σα "παράγοντας", το ουσιαστικό εμπόδιο για την εξέλιξη των όποιων τεχνολογιών;;;!!!

Και ο ρόλος των όποιων παιδαγωγών σε όλο αυτό πού υπάρχει;;; Οι γονείς π.χ. δεν έχουν, μεταξύ των άλλων και ρόλο επίβλεψης σε ένα σωρό θέματα που έρχονται σε επαφή τα παιδιά τους;;;

Ίσα - ίσα μάλιστα που, οι σύγχρονες τεχνολογίες, προσφέρουν πλέον ένα σωρό δικλείδες ασφαλείας που μπορούν να ρυθμιστούν τόσο καλά και κατά το δοκούν που, ειλικρινά, θα έπρεπε κανείς να νιώθει πολύ καλύτερα από παλιότερα.

Τώρα, αν κάποιος θέλει να απέχει από την εποχή του και, μαζί με αυτόν, να συμπαρασύρει σε αυτήν την κατηφόρα και τα παιδιά του, συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω κάθετα!

Κανονικά, εκεί είναι που θα έπρεπε να στραφεί η "ιδιαίτερη" προσοχή της πολιτείας και των διαφόρων σχετικών κοινωνικών παραγόντων.

Πάλι η καραμέλα της τεχνοφοβίας... ΔΕΝ πρόκειτε για τεχνοφοβία... Άλλωστε ο όρος περιλαμβάνει όσους αντιμετωπίζουν με φόβο ΓΕΝΙΚΑ τις νέες τεχνολογίες και όχι κάποιες συγκεκριμένες για συγκεκριμένους λόγους. Το θέμα μας εδώ είναι η χρησιμότητα ή όχι.

Τελικά έχουν δημιουργήσει καινούρια γενιά προβάτων που ούτε καν γνωρίζουν πως είναι πρόβατα και που είναι έτοιμα να στραφούν εναντίον εκείνων που κατηγορούν το μελλοντικό τους χασάπη...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...