Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά και καλή χρονιά σε όλους,

ως αγανακτησμένος πολίτης και χρήστης του linux σας παρουσιάζω έναν οδηγό που θα σας λύσει το black screen στο minecraft για το linux...  Εδώ και πάρα πολλές μέρες, μπορεί και κοντά βδομάδα, έψαχνα στο google, στο youtube, και όπου αλλού μπορούσα για να βρω μια λύση στο πρόβλημα με το black screen...

Note: Εγώ έκανα και κάποια κατεβάσματα με πειρατικά jars για να μου βάλει μόνο του τα αρχεία στο .minecraft folder αλλά εγώ θα σας οδηγήσω στην νόμιμη διαδρομή! Απλά κάνετε έναν λογαριασμό, (το αγοράζετε και συνεχίζετε με τα επόμενα βήματα)

Επειδή ήμουν πολύ αρχάριος στο Linux και τώρα έχω προαχθεί σε αρχάριο, θα ήθελα να βοηθήσω και άλλους φίλους που μπορεί να ψάχνονται και να μην βρίσκουν λύση..

Έτσι λοιπόν, μπαίνω στο θέμα:

Note: Αυτό είναι πολύ σημαντικό!! Λάβεται υπόψιν σας ότι αυτός ο οδηγός είναι φτιαγμένος με την προϋπόθεση ότι θέλετε το minecraft για offline χρήση! Και όχι κάτι internetικό! (αν και θα μπορούσατε να το είχατε και έτσι :Ρ)

1. Κατεβάστε το minecraft από την γνωστή ιστοσελίδα: https://minecraft.net/

2. Οδηγηθείτε στο κουμπί download κάτω από το τεράστιο "BUY NOW" :-D και επιλέξτε το Minecraft για το λειτουργικό που θέλετε, (στην περίπτωσή μας Linux) 

Note: Αυτό το minecraft είναι παλιά έκδοση και μόνο με update γίνεται να το κατεβάσετε στην καινούργια!! (βέβαια αυτό προϋποθέτει να το έχετε αγοράσει)

3. Και μετά αφού καλώς θα κάνει και θα κατέβει κατεβάστε και εγκαταστήστε το java jdk 6 (γνωρίζω πως έχει βγει και το 7, αλλά έχω ακούσει πως έχει bugs,... Εγώ να σας πω είχα κατεβάσει και τα δύο και δεν είχα δει διαφορά!)

για το jdk απλά μπείτε στο software center ή όπως αλλιώς λέγεται και γράψτε: openjdk και κατεβάστε το!

4.  Όταν αυτό έχει τελειώσει εσείς πάτε και κάνετε cut το Minecraft.jar από εκεί που σας κατέβηκε και το βάζετε σε έναν καλό φάκελο για να έχουμε και οργάνωση! ΤΙ στο καλό! :-D

5.  Μετά δεξί κλικ, μετά Open with other application (άμα είστε στο ubuntu)  και επιλέξτε το jdk 6 ως default (για να μας βοηθήσει για το shortcut)

6.  Τώρα άμα θέλετε ένα shortcut στην επιφάνεια εργασίας ανοίξτε ένα καινό και κενό έγγραφο και γράψτε:

#bin/bash

και/τη/διαδρομή/για/το/minecraft.jar

7.  Σώστε το και είστε έτοιμοι! άντε! Βάλτε του και ένα όνομα (Minecraft) Ανοίξτε και ένα τερματικό:

cd /desktop/

(αν το έχετε εκεί)

chmod +x minecaft

(για permissions να το πάρει σαν executable)

8.  To τρέχετε και ξεκινάτε! Βάζετε και το username και password και πατήστε options και μετά force update!

9.  Login για να σας κατεβάσει το update (άμα θέλετε) αλλιώς κάντε το log in χωρίς το βήμα με το force update...

10. Τελος ευχαριστηθείτε το παιχνίδι σας! όπως είδατε οι επιλογές είναι δικές σας! Μπορείτε να κάνετε update μπορείτε και όχι, το παιχνίδι θα υπάρχει πάντως! :-D

Note: Ο οδηγός μπορεί να έχει προβληματάκια (λαθάκια), διορθώστε με ελεύθερα! Είμαι ανοιχτός!! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...