pmav99 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Ποιος ξέρει τι κάνει το ubuntu με τα root/sudo να γράψει αυτό; που το γράφει και ο Tanenbaum Δηλαδή τι θες να μας πεις τώρα; Ότι πέρασες λειτουργικά συστήματα
pmav99 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Μετέφερα σε ξεχωριστή σελίδα τον οδηγό για bash, για να είναι πιο μαζεμένες οι βασικές γνώσεις unix.
warlock9_0 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 λειτουργικά έχω περάσει πολύ καιρό τα μαθηματικά μας καίνε τη γούνα :X
pmav99 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 λειτουργικά έχω περάσει πολύ καιρό τα μαθηματικά μας καίνε τη γούνα :X Α μην αγχωνεσαι. Δεν ειναι τιποτα. Ενας-δυο μηνες με 8+ ωρες διαβασμα την ημερα και θα καθαρισεις. 1
mad-proffessor Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Καλή προσπάθεια είναι μακάρι να τον είχα τον οδηγό όταν έκανα και εγω το ξεκίνημα μου στο λίνουξ. Μια παρατήρηση απο την ενότητα που αφορά στα δικαιώματα για να γίνει ο οδηγός περισσότερο πλήρης θα μπορούσε να μπει στο πινακάκι με τους φακέλους και τα δικαιώματα που πρέπει να έχουν δηλαδή το mode 0755 ή 0644 κτλ. Mια μετάφραση και της http://www.tuxfiles.org/linuxhelp/filepermissions.html θα βοηθούσε.
tr3quart1sta Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Τέλος προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο αυτά που έγραψε ο tr3quarista καλύτερο είναι να επεκταθούν, προκειμένου να αποτελέσουν ένα ξεχωριστό οδηγό για bash, ενώ σε αυτόν τον οδηγό να μπει μια πιο σύντομη σύνοψη. για πες περιπου τι εχεις κατα νου.. απο κυριακη και μετα θα εχω χρονο παλι... χμ??
pmav99 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Βασικά εντάξει και έτσι να μείνει δεν έγινε τίποτα. Οδηγός για bash στα ελληνικά θέλει πολύ δουλειά. Έτσι πως είναι θέλει απλά ξανα επαναδιατύπωση στην αρχή γιατί με τις μεταφορές που έκανα το κείμενο είναι λίγο ξεκάρφωτο. Αν έχεις όρεξη/χρόνο δες το αλλιώς το βλέπω και εγώ το ΣΚ. Τα ακόλουθα θέλουν όλα «σπόνσορα»: su vs sudo desktop environments wine/steam εγκατάσταση προγραμμάτων (package managers κτλ) εγκατάσταση Linux (εδώ πρακτικά τα πάντα)
pmav99 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Επίσης κάτι άλλο που ψάχνει σπόνσορα είναι το Διανομές για παλιούς υπολογιστές
tr3quart1sta Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Επίσης κάτι άλλο που ψάχνει σπόνσορα είναι το Διανομές για παλιούς υπολογιστές εγραψα κατιτις, επισης προσεξα οτι με την μετακινηση των κειμενων σε νεες σελιδες εχουν "σπασει" μερικα εσωτερικα links (εφτιαξα αυτο που δειχνει απο τις εντολες στη δομη φακελων, αλλα δεν ξερω που αλλου εχει - που θαχει σιγουρα)
markelos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2013 Για bash guide κοιτάτε και εδώ http://bash.cyberciti.biz/guide/Main_Page 1
pmav99 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Έγραψα κάποια πράγματα για package managers. Για ρίξτε ένα μάτι. https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82/%CE%95%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD
DeltaLover Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Μπράβο παιδιά. Πολύ καλή δουλειά... Θα προτεινα ακόμα τα παρακάτω έχωντας τον αρχαριο χρήστη υπ' οψη: - regular expressions - vim - χρήση pipes - awk / sed - Βασικες εντολες οπως man, grep, find, sort κλπ - samba - Μιά high level εισαγωγη στο file system και στα πιο σπουδαια files οπως πχ password κλπ Επίσης οσον αφορά το θέμα του distro νομίζω ότι όσον αφορά τον αρχάριο, το UBUNTU είναι η προφανής επιλογή και θα έπρεπε να τονίζεται περισσότερο... Χωρίς να θέλω να ανοίξω holly wars, θα διαφώνισω με τους προλαλησαντες στο οτι ubuntu και developers δεν συμβαδιζουν! Παροτι η πρώτη μου εγκατασταση LINUX ηταν το Caldera εδω και τρείς δεκαετιες σημερα χρησιμοποιώ για αποκλειστικα ubuntu και σαν developer full time και φυσικα σαν χρηστης, εχωντας ολες μου τις αναγκες πολυ καλα καλυμενες...
tr3quart1sta Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Μπράβο παιδιά. Πολύ καλή δουλειά... Θα προτεινα ακόμα τα παρακάτω έχωντας τον αρχαριο χρήστη υπ' οψη: - regular expressions - vim - χρήση pipes - awk / sed - Βασικες εντολες οπως man, grep, find, sort κλπ - samba - Μιά high level εισαγωγη στο file system και στα πιο σπουδαια files οπως πχ password κλπ Επίσης οσον αφορά το θέμα του distro νομίζω ότι όσον αφορά τον αρχάριο, το UBUNTU είναι η προφανής επιλογή και θα έπρεπε να τονίζεται περισσότερο... Χωρίς να θέλω να ανοίξω holly wars, θα διαφώνισω με τους προλαλησαντες στο οτι ubuntu και developers δεν συμβαδιζουν! Παροτι η πρώτη μου εγκατασταση LINUX ηταν το Caldera εδω και τρείς δεκαετιες σημερα χρησιμοποιώ για αποκλειστικα ubuntu και σαν developer full time και φυσικα σαν χρηστης, εχωντας ολες μου τις αναγκες πολυ καλα καλυμενες... thanx για τις προτασεις σου, αλλα το κραταμε οσο πιο απλο γινεται για τον τερμα αρχαριο. ισως φτιαξουμε αργοτερα καποια στιγμη ενα ξεχωριστο wiki για αυτα τα πιο προχωρημενα πραγματα
DeltaLover Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Πάντως κάνετε πολύ ωραία δουλειά η οποια μπορει να επεκταθει και να γινει μια αριστη εισαγωγη στο linux. Με την δημιουργια ενος λογαριασμου μπορεις κανεις να γραψει στο wiki δημιουργωντας καινουργιο θεμα ?
pmav99 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2013 @DeltaLover Ναι με απλή εγγραφή μπορεί ο καθένας να συμπληρώσει/διορθώσει ότι νομίζει. Υπάρχει και version control, οπότε δεν χάνεται τίποτα. Είναι ακριβώς όπως και στην wikipedia. Δες εδώ για τη σύνταξη http://www.mediawiki.org/wiki/Help:Formatting Ο πλήρης οδηγός που αναφέρεις είναι φυσικά χρήσιμο να υπάρχει απλά θέλει φυσικά πολύ περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί. Είπαμε λοιπον για αρχή να κρατήσουμε πιο στενό το scope. Όποιος φυσικά επιθυμεί να προσθέσει κάτι, ελεύθερα Σχετικά με το θέμα της επιλογής διανομής που αναφέρεις, νομίζω ότι αν δεν κρατήσουμε ουδετερότητα, τότε θα έχουμε μια συνεχή πηγή για flames. Το να μην είναι ο οδηγός distro specific ο οδηγός, γίνεται επίσης για να μην υπάρχει επανάληψη δουλειάς που ήδη έχει γίνει. Πχ στο https://forum.ubuntu-gr.org/ υπάρχει στο wiki τους ήδη beginner's guide for Ubuntu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα