Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

μόλις εγκατέστησα τα windows 7 στον νέο μου intel 330 180GB ssd. Όλα καλά, ταχύτατος κτλ. Αφού έβαλα τα windows, είπα να μπω στο bios να αλλάξω το SATA σε AHCI. Όταν όμως το κάνω αυτό, αποτυγχάνει να μπει στα windows. Συγκεκρημένα με το που πάει να συμπληρωθεί το φωτηνό κινούμενο σηματάκι των windows στο μαύρο φόντο, βγαίνει για κλάσματα του δευτερολέπτου μια μπλε οθόνη που δεν προλαβαίνω να διαβάσω και ο υπολογιστής κάνει επανεκίννηση! Κρασάρει δηλαδή.

Έχω περάσει το SP1 και όλα τα updates κανονικά. Μετά την επανακκίνηση με ρωτάει αν θέλω να κάνω repair ή να ξεκινήσω τα windows κανονικά. Αν επιλέξω την κανονική εκκίνηση συμβαίνει πάλι το ίδιο. Το repair δεν το έχω δοκιμάσει.

Αν βάλω το SATA ξανά στο IDE που το είχα δουεύουν κανονικά. Επίσης τον SSD τον έχω συνδεδεμένο στο SATA 1. Υπόψην ότι η μητρική είναι σχετικά παλιά και έχει μόνο SATA 2 (όχι SATA 3). Τι λέτε;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Κάτι θυμόμουνα... :) Σου είχα πει ρε συ πριν στήσεις τα win να το βάλεις σε ahci: http://www.insomnia.gr/topic/469628-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-ssd-120gb/page-3?do=findComment&comment=5152743

Ακολούθησε αυτό και θα λυθεί το θέμα σου: http://www.insomnia.gr/topic/468810-%CE%BA%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-hdd-%CF%83%CE%B5-ssd-e%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-ahci/

Δημοσ.

Δεν το θυμόμουν :( . ΟΚ αφού φτιάχνεται μικρό το κακό. Ευχαριστώ πολύ!!! 

Έχω και ένα άλλο πρόβλημα, αν μπορείς να με βοηθήσεις. Επειδή δεν είχα χώρο στο κουτί έβγαλα έναν σκληρό στον οποίο είχα linux και δεν πολύ χρησιμοποιούσα. Είχα dual boot linux/win 7 δηλαδή με τον boot loader να βρίσκεται στα linux (ubundu). Όπως ήταν λογικό, αφού έβγαλα τον σκληρό αυτό, δεν μπορώ να μπω στα παλιά windows, δεν φαίνονται καθόλου. Μήπως γνωρίζεις πως μπορώ να κάνω και πάλι τον υπολογιστή μου dual boot μεταξύ παλιών και καινούργιων windows;

Καλή χρονιά :D 

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Κάτι θυμόμουνα... :) Σου είχα πει ρε συ πριν στήσεις τα win να το βάλεις σε ahci: http://www.insomnia.gr/topic/469628-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-ssd-120gb/page-3?do=findComment&comment=5152743

Ακολούθησε αυτό και θα λυθεί το θέμα σου: http://www.insomnia.gr/topic/468810-%CE%BA%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-hdd-%CF%83%CE%B5-ssd-e%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-ahci/

Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται σε κάθε ssd που τοποθετούμε σε παλιό pc (με sata 2);

Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει με το sata2 και το 3. Aφορά την περίπτωση που δεν άλλαξες το mode του controller πριν στήσεις τα windows.

Στην πράξη είτε με sata2 είτε με sata3, είτε με ahci ή χωρίς, μια χαρά δουλεύει ο ssd.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το θυμόμουν :( . ΟΚ αφού φτιάχνεται μικρό το κακό. Ευχαριστώ πολύ!!! 

Έχω και ένα άλλο πρόβλημα, αν μπορείς να με βοηθήσεις. Επειδή δεν είχα χώρο στο κουτί έβγαλα έναν σκληρό στον οποίο είχα linux και δεν πολύ χρησιμοποιούσα. Είχα dual boot linux/win 7 δηλαδή με τον boot loader να βρίσκεται στα linux (ubundu). Όπως ήταν λογικό, αφού έβγαλα τον σκληρό αυτό, δεν μπορώ να μπω στα παλιά windows, δεν φαίνονται καθόλου. Μήπως γνωρίζεις πως μπορώ να κάνω και πάλι τον υπολογιστή μου dual boot μεταξύ παλιών και καινούργιων windows;

Καλή χρονιά :D

Δοκίμασε το EasyBCD. Νομίζω θα σου λύσει το πρόβλημα. Τώρα από που θα το βρεις... τηλεφώνημα στον "Θείο" ;)

@Makfil

Διάβασε μερικά πραγματάκια για το AHCI (το οποίο έχει εφαρμογή μόνο σε SATA controller).

Τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του είναι τα:

1. Hot-Plug-in -> Να κουμπώνεις-ξεκουμπώνεις δίσκους SSD/HDD χωρίς να κλείνεις το PC

2. NCQ -> Στα "χαρτιά" βελτιώνει τον τρόπο που γράφονται τα δεδομένα, ώστε στην συνέχεια η ανεύρεσή τους να είναι γρήγορη. Φροντίζει με πιο απλά λόγια τα writings να γίνονται sequential. ώστε μετά ο δίσκος να μην τα ψάχνει διάσπαρτα για να τα χρησιμοποιήσει. Βάσει θεωρίας, θα έπρεπε να έχει μεγάλο impact στους HDD αφού υπάρχουν κινούμενες κεφαλές. Στην πράξη όμως έχει αύξηση επιδόσεων στους SSD, και μάλιστα στο writing και ΟΧΙ στο reading. Στο παραπάνω Link που σου έβαλα θα δεις ότι το τεστάρουν σε έναν SSD και ενώ τα readings αυξάνονται μεν αλλά λίγο, τα writings σχεδόν διπλασιάζονται (και αν δεν κάνω λάθος σε SATA2 τα δοκιμάζουν από τα νούμερα που βλέπω).

Κάποιοι λανθασμένα πιστεύουν πως το AHCI θα ενεργοποιήσει το Trim. Το Trim είναι ανεξάρτητο από τα modes (IDE-AHCI-RAID) και έχει να κάνει με τους drivers και το λειτουργικό αν το υποστηρίζει.

Επεξ/σία από ninos30
  • Like 1
Δημοσ.

Μπράβο φίλε αυτό το πρόγραμμα είχα στο μυαλό μου αλλά είχα ξεχάσει πως λέγεται! Και δεν χρειάζεται και θείος, έχει και δωρεάν version.

Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...