Chrisfiremac Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2013 Γεια σας, είμαι νέος στο forum και τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να φτιάξω ένα πρόγραμμα η μια εφαρμογή για υπολογιστή ή i phone ή ipad. Απλά σκέφτομαι ότι για να κάνω κάτι τέτοιο χρειάζεται να μάθω προγραμματισμό και αυτό τον λόγο θέλω να μου προτείνετε ένα ελληνικό βιβλίο για να αρχίσω να ασχολούμαι . Και επίσης αν μπορείτε και κάποιες συμβουλές.
ICheats Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Γεια σου φίλε! Καλώς σκέφτηκες να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό γιατί εκεί πάει το πράγμα! και εγώ ασχολούμαι λίγο καιρό και μαθαίνω σταδιακά C++! Και βρήκα τώρα το post σου και θέλησα να σε βοηθλησω... Λοιπόν από τη στιγμή που θέλεις να προγραμματίσεις για iphone/ipad ο μόνος δρόμος είναι η objective c... Με άλλα λόγια αυτή είναι μία απίθανη γλώσσα σχεδιασμένη από την Apple που μπορείς να την χρησιμοποιήσεις μόνον έχοντας ένα mac και όχι ipad αν πέρασε η ιδέα από το μυαλό σου! Μπορεί και αυτό να γίνεται αλλά με tweaks... Λοιπόν, ας το πάρουμε από την αρχή! Ας πούμε ότι δεν έχεις mac αυτή τη στιγμή αλλά θες να προετοιμαστείς μέχρι τη στιγμή που θα πάρεις... Ε λοιπόν, η πιο κατάλληλη γλώσσα είναι η C++! Η C++ είναι άριστη για προγραμματισμό παιχνιδιών και ξέρω πάρα πολλά προγράμματα που μαζί με αυτήν φτιάχνεις άριστα games... Επίσης λάβε υπόψην σου ότι το sims 3 και πολλά άλλα παιχνίδια έχουν φτιαχτεί κατά ένα βαθμό σε c++! Τώρα άμα έχεις ήδη ένα mac δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις να προγραμματίζεις σε objective c μιας και για εκεί προορίζεις το μέλλον... Καλό βιβλίο για objective c και μάλιστα στα ελληνικά δεν ξέρω αν υπάρχει αλλά ξέρω ένα αριστο βιβλίο το οποίο είναι για c++ και λέγεται c++ in 21 days... Επίσης δεν είναι στα ελληνικά αλλά.... Η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν είναι στα ελληνικά! Από εκεί και πέρα κατά τη γνώμη μου σίγουρα θα υποστηρίζονται και άλλες γλώσσες όπως java που επίσης αν ξέρεις c++ η java είναι παιχνιδάκι και λογικά θα μπορείς να κάνεις εφαρμογές... Τώρα περεταίρω δεν ξέρω να σε βοηθήσω... Γλώσσες όπως c# όμως δεν υποστηρίζονται από το mac... Καλή τύχη και ελπίζω να σε βοήθησα! Note: Πρόγραμμα και εφαρμογή είναι το ίδιο πράγμα απόσο ξέρω!
Chrisfiremac Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Σε ευχαριστω παρα πολλυ φιλε μου αλλα δυστηχως δεν εχω mac αλλα σκεφτομαι να παρω ενα macbook pro retina ή ενα imac. Απο εκει και περα να μου προτεινατε καποιο link ωστε να αρχισω καπως να μαθαινω ή καποιο βιβλιο . Επισης ξεχασα οτι ο κυριος μου λογος εκτος απο το να φτιαχνω εφαρμογες για ipad , iphone θα ηθελα να φτιαχνω ισως και για android 1
defacer Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 H C++ είναι μια πολύ καλή γλώσσα για να γράφεις games, αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση σας παιδιά, η οποία είναι ότι ξέρετε καθόλου ή ελάχιστα από προγραμματισμό. Και κατά την άποψή μου η C++ δεν είναι καλή γλώσσα για εκμάθηση προγραμματισμού για 2 πολύ σημαντικούς λόγους: Διαθέτει πάρα μα πάρα πολλές δυνατότητες, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και πάρα μα πάρα πολλοί τρόποι να κάνεις τη ζωή σου κόλαση. Όταν είσαι έμπειρος και ξέρεις τι να κάνεις και τι όχι αυτό είναι καλό, αλλά όταν είσαι αρχάριος χίλιες φορές καλύτερα κάτι πιο "περιοριστικό" που σε βάζει σε ένα "μονοπάτι προς την επιτυχία". Σκεφτείτε μόνο το πόσο δύσκολο παραδοσιακά είναι να μάθει κάποιος νεοφώτιστος C και μετά πολλαπλασιάστε τη δυσκολία με κάτι μεγάλο. Είναι γλώσσα που σε φέρνει άμεσα σε επαφή με αρκετά low-level έννοιες (π.χ. θέσεις μνήμης, δείκτες). Ο "προγραμματισμός" όμως είναι high-level έννοιες: αλγόριθμοι, δομές δεδομένων, object orientation κλπ. Σαφώς και για να είναι κανείς ολοκληρωμένος ή/και για να κάνει απαιτητική δουλειά πρέπει να ξέρει και από τα 2, αλλά δεν είναι ούτε ανάγκη ούτε εύκολο να τα μάθει κανείς όλα ταυτόχρονα. Τέλος θα ήθελα να πω ότι το να συζητάμε για ανάπτυξη games σε πολλαπλές πλατφόρμες από τη στιγμή που δεν ξέρετε ή μόλις μάθατε το hello world είναι τουλάχιστον "τα ψάρια στο γιαλό και το τηγάνι στη φωτιά". Πρώτα μαθαίνεις να φτιάχνεις μακαρόνια και πιο μετά λαγό στιφάδο. 2
ZAKKWYLDE Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Ακριβώς έτσι είναι, δεν έχετε μάθει ακόμα ποδήλατο και θέλετε να οδηγήσετε αεροπλάνο. Ξεκινήστε σιγά σιγά και υπομονετικά (εγώ θα πρότεινα μία εκ των C#/Java/Python - ισως καλύτερα Java για να είσαι έτοιμος για android) τουλάχιστον για 1 χρόνο παίζοντας με βασικές έως intermediate εννοιες για να πάρετε κάποιες βάσεις και μετά κοιτάτε και το android(η τι θα είναι hot όταν θα είστε όντως σε θέση να κάνετε κάτι).
migf1 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Το iOS θέλει μια "παραλλαγή" της Objective-C, φτιαγμένη από την Apple, και το Android μια "παραλλαγή" της Java, φτιαγμένη από την Google. Όπου "παραλλαγή" βλέπε API ή/και libary. Είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση, εφόσον δεν ξέρεις καθόλου προγραμματισμό, υπολόγισε πάνω από χρόνο για να εξοικειωθείς τόσο με τη βασική έκδοση της όποιας γλώσσας καθώς και την εξειδιεκευμένη "παραλλαγή" της για την πλατφόρμα που σε ενδιαφέρει. Αν μάλιστα προσπαθήσεις να το κάνεις μόνος σου (χωρίς δηλαδή ακαδημαϊκή καθοδήγηση) κατά 99% θα τα παρατήσεις μετά από καμια βδομάδα, άντε το πολύ 10 ημέρες. Για να πάρεις μια ιδέα από προγραμματισμό, ή μάλλον για να δεις αν σου αρέσει το... άθλημα, μπορείς να δοκιμάσεις μόνος σου με κάποια σχετικά εύκολη scripting γλώσσα στο επιτραπέζιο PC ή στο laptop σου, όπως είναι π.χ. η python. ΥΓ. C++ απλά ξεχάσέ την, ειδικά αν προσπαθήσεις μόνος σου (το ίδιο ισχύει και για τις Objective-C, Java, imho).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα