Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα πας στο gnome-terminal

menu EDIT - profile preferences - title and command

κατω κατω που λεει "when command exits" ..βαλε "hold the terminal open"

ή αυτο που λεει ο warlock γιατι αυτο που λεω εγω θαναι ειναι καθολικο..για ολα τα σκριπτς/προγραμματα που θα ανοιγουν τερματικο για να τρεξουν...

Δημοσ.

θα πας στο gnome-terminal

menu EDIT - profile preferences - title and command

κατω κατω που λεει "when command exits" ..βαλε "hold the terminal open"

Αυτό όμως θα συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις... Μόνο για αυτή την περίπτωση καμιά ιδέα?

βάλε μια cin πριν το return αν είναι c++

Βασικά αυτό δεν θέλω να γίνεται... Θα ήθελα να κάνω το terminal να παραμένει ανοιχτό αλλά μόνο για αυτή την περίπτωση και όχι γενικά!!

Δημοσ.

ακου..πας στο μενου "edit" στο gnome-terminal

επιλογη profiles - new - (ονομασε το για παραδειγμα term-open) (επισης μην αλλαξεις το προεπιλεγμενο...να ανοιγει το default , οχι το καινουργιο που εφτιαξες)

σου ανοιγει το παραθυρο με τις πολλες ταμπελες και πας στο title and commands και κανεις την αλλαγη που περιεγραψα παραπανω.

Μετα πας στο .desktop που εφτιαξες εκει που εβαλες gnome-terminal κλπ καντο gnome-terminal --profile=term-open κλπ κλπ κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Ναι σαφώς γίνεται και έτσι και το έκανα και μου δούλεψε αλλά βρήκα καλύτερο τρόπο.

Δημιούργησα με τη βοήθεια του mphxths ένα profile name "hold" με την ρύθμιση "hold the terminal open"

και καλώ αυτό το profile στο Exec

ακου..πας στο μενου "edit" στο gnome-terminal

επιλογη profiles - new - (ονομασε το για παραδειγμα term-open) (επισης μην αλλαξεις το προεπιλεγμενο...να ανοιγει το default , οχι το καινουργιο που εφτιαξες)

σου ανοιγει το παραθυρο με τις πολλες ταμπελες και πας στο title and commands και κανεις την αλλαγη που περιεγραψα παραπανω.

Μετα πας στο .desktop που εφτιαξες εκει που εβαλες gnome-terminal κλπ καντο gnome-terminal --profile=term-open κλπ κλπ κλπ

Ναι οκ!! Τώρα το πρόσεξα ότι το ίδιο με συμβούλεψες και δούλεψε.

Δημοσ.

καλό είναι όταν γράφεις προγράμματα όμως να κοιτάς πως μπορεί να είναι ανεξάρτητα

σε εσένα δούλεψε που έκανες προφιλ, αν μου το στείλεις εμένα πχ γιατί να πρέπει να κάνω κάτι που είναι δουλειά του προγράμματος?

Δημοσ.

Του βγαλαμε τα ματια ομως..πολυ μανουρα :)

Ναι όμως στο τέλος μάθαμε όλοι από κάτι!! :-D

καλό είναι όταν γράφεις προγράμματα όμως να κοιτάς πως μπορεί να είναι ανεξάρτητα

σε εσένα δούλεψε που έκανες προφιλ, αν μου το στείλεις εμένα πχ γιατί να πρέπει να κάνω κάτι που είναι δουλειά του προγράμματος?

'Εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες!! 

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για τη βοήθειά σας!!

Δημοσ.

Ναι εδω που τα λεμε , το να κρατησει το τερματικο ανοιχτο θα πρεπει να γινεται απο το προγραμμα , οχι απο μας / λειτουργικο / τερματικο.

Δημοσ.

Τέλος βρήκα λύση, χρησιμοποιόντας αυτή την εντολή:

xterm -hold -e /path/to/my/executable/HelloWolrd

και το κρατάει ανοιχτό!

Δημοσ.

αθλιο εμφανισιακα το xterm....το θυμαμαι επι εποχης '95-96.... το ιδιο και απαραλλακτο :)

Μην το λες!  Εμένα μου φάνηκε καλό! Μόνο τις πληροφορίες τις έγραφε άσχημα!

Δημοσ.

τώρα που το έγραψες το πρόγραμμα και το έκανες και compile (με g++ φαντάζομαι) μιας και είναι σε C++ και μάλλον προορίζεται για win δοκίμασες να το τρέξεις σε win ?

για να μην νομίζεις ότι θα την γλιτώσεις με τον gcc :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...