mphxths Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 θα πας στο gnome-terminal menu EDIT - profile preferences - title and command κατω κατω που λεει "when command exits" ..βαλε "hold the terminal open" ή αυτο που λεει ο warlock γιατι αυτο που λεω εγω θαναι ειναι καθολικο..για ολα τα σκριπτς/προγραμματα που θα ανοιγουν τερματικο για να τρεξουν...
ICheats Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 θα πας στο gnome-terminal menu EDIT - profile preferences - title and command κατω κατω που λεει "when command exits" ..βαλε "hold the terminal open" Αυτό όμως θα συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις... Μόνο για αυτή την περίπτωση καμιά ιδέα? βάλε μια cin πριν το return αν είναι c++ Βασικά αυτό δεν θέλω να γίνεται... Θα ήθελα να κάνω το terminal να παραμένει ανοιχτό αλλά μόνο για αυτή την περίπτωση και όχι γενικά!!
mphxths Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 ακου..πας στο μενου "edit" στο gnome-terminal επιλογη profiles - new - (ονομασε το για παραδειγμα term-open) (επισης μην αλλαξεις το προεπιλεγμενο...να ανοιγει το default , οχι το καινουργιο που εφτιαξες) σου ανοιγει το παραθυρο με τις πολλες ταμπελες και πας στο title and commands και κανεις την αλλαγη που περιεγραψα παραπανω. Μετα πας στο .desktop που εφτιαξες εκει που εβαλες gnome-terminal κλπ καντο gnome-terminal --profile=term-open κλπ κλπ κλπ 1
ICheats Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Ναι σαφώς γίνεται και έτσι και το έκανα και μου δούλεψε αλλά βρήκα καλύτερο τρόπο. Δημιούργησα με τη βοήθεια του mphxths ένα profile name "hold" με την ρύθμιση "hold the terminal open" και καλώ αυτό το profile στο Exec ακου..πας στο μενου "edit" στο gnome-terminal επιλογη profiles - new - (ονομασε το για παραδειγμα term-open) (επισης μην αλλαξεις το προεπιλεγμενο...να ανοιγει το default , οχι το καινουργιο που εφτιαξες) σου ανοιγει το παραθυρο με τις πολλες ταμπελες και πας στο title and commands και κανεις την αλλαγη που περιεγραψα παραπανω. Μετα πας στο .desktop που εφτιαξες εκει που εβαλες gnome-terminal κλπ καντο gnome-terminal --profile=term-open κλπ κλπ κλπ Ναι οκ!! Τώρα το πρόσεξα ότι το ίδιο με συμβούλεψες και δούλεψε.
warlock9_0 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 καλό είναι όταν γράφεις προγράμματα όμως να κοιτάς πως μπορεί να είναι ανεξάρτητα σε εσένα δούλεψε που έκανες προφιλ, αν μου το στείλεις εμένα πχ γιατί να πρέπει να κάνω κάτι που είναι δουλειά του προγράμματος?
ICheats Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Του βγαλαμε τα ματια ομως..πολυ μανουρα Ναι όμως στο τέλος μάθαμε όλοι από κάτι!! καλό είναι όταν γράφεις προγράμματα όμως να κοιτάς πως μπορεί να είναι ανεξάρτητα σε εσένα δούλεψε που έκανες προφιλ, αν μου το στείλεις εμένα πχ γιατί να πρέπει να κάνω κάτι που είναι δουλειά του προγράμματος? 'Εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες!! Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για τη βοήθειά σας!!
mphxths Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Ναι εδω που τα λεμε , το να κρατησει το τερματικο ανοιχτο θα πρεπει να γινεται απο το προγραμμα , οχι απο μας / λειτουργικο / τερματικο.
ICheats Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Τέλος βρήκα λύση, χρησιμοποιόντας αυτή την εντολή: xterm -hold -e /path/to/my/executable/HelloWolrd και το κρατάει ανοιχτό!
mphxths Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 αθλιο εμφανισιακα το xterm....το θυμαμαι επι εποχης '95-96.... το ιδιο και απαραλλακτο
ICheats Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 αθλιο εμφανισιακα το xterm....το θυμαμαι επι εποχης '95-96.... το ιδιο και απαραλλακτο Μην το λες! Εμένα μου φάνηκε καλό! Μόνο τις πληροφορίες τις έγραφε άσχημα!
martinoff Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 τώρα που το έγραψες το πρόγραμμα και το έκανες και compile (με g++ φαντάζομαι) μιας και είναι σε C++ και μάλλον προορίζεται για win δοκίμασες να το τρέξεις σε win ? για να μην νομίζεις ότι θα την γλιτώσεις με τον gcc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα