warlock9_0 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 πρόσεξε λίγο τι γίνεται με το cd πας σε εκείνο το φάκελο που του λες και με την επόμενη εντολή του λες, από το φάκελο που είμαι τώρα, τρέξε το hello world άρα κάτι δίνεις λάθος στον τρόπο με το full path και σου λέει οτι δεν το βρίσκει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICheats Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 πρόσεξε λίγο τι γίνεται με το cd πας σε εκείνο το φάκελο που του λες και με την επόμενη εντολή του λες, από το φάκελο που είμαι τώρα, τρέξε το hello world άρα κάτι δίνεις λάθος στον τρόπο με το full path και σου λέει οτι δεν το βρίσκει Ναι οκ, άρα τι να κάνω? Συμφωνώ αλλά δεν γνωρίζω πως να το γράψω!? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 γράψε εδώ ακριβώς τι πας να τρέξεις το / στην αρχή το βάζεις? μετά δοκίμασε να το κάνεις με tab δηλαδή γράψε /ho και πάτα tab, θα σου συμπληρώσει το home μετά, τα αρχικά του χρήστη, tab θα σου συμπληρώσει το χρήστη κλπ μέχρι να φτάσεις στο φάκελο με το πρόγραμμα έτσι θα είμαστε σίγουροι οτι είναι σωστό το path Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Το compil-αρισμενο , ειναι executable ?(+x και τα ρεστα δηλ) @warlock εχει τυχει να βλεπω το αρχειο στον φακελο του και να μην το τρεχει επειδη δεν ηταν στο ΡΑΤΗ και καλα.. και να θελει ./ μπορει κατι αναλογο να παιζει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 αυτό είπα πριν το ./ το δίνεις όταν είσαι ήδη στο φάκελο μέσα για να τρέξει κάτι που δεν είναι στο path γενικά το . είναι ο τρέχων φάκελος και το .. ο parent φάκελος οπότε αν δίνεις όλη τη διαδρομή του αρχείου δε χρειάζεται εγώ υποψιάζομαι λάθος στο path του αρχείου πάντως με κεφαλαία και μικρά γι αυτό επιμένω να γράψει τι δίνει ακριβώς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 οπότε αν δίνεις όλη τη διαδρομή του αρχείου δε χρειάζεται εγώ υποψιάζομαι λάθος στο path του αρχείου πάντως με κεφαλαία και μικρά γι αυτό επιμένω να γράψει τι δίνει ακριβώς οντως ναι καλο θα ηταν κανα σκρινσοτ βασικα , με το τι δινει και τι του βγαζει σαν λαθος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICheats Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Έχω δημιουργήσει ένα text αρχείο χρησιμοποιόντας των gedit με περιεχόμενο: [Desktop Entry] Type=Application Version=1.0 Name=HelloWorld Path=home/username/Documents/Projects/HelloWorld/bin/Debug/ Exec=./HelloWorld Terminal=True Και το αποθηκεύω στο usr/share/applications/ Μετά το μετονομάζω σε HelloWorld.desktop και του δίνω permissions "allow executing file as program" Κατόπιν κάνω διπλό κλικ και μου εμφανίζει fail to change to directory.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Path=home/username/Documents/Projects/HelloWorld/bin/Debug/ πες μου οτι ειναι ορθογραφικο και ηθελες να γραψεις /home/ ή $ΗΟΜΕ/ επισης τα μικρα/κεφαλαια παιζουν ρολο...τα γραφουμε οπως ειναι...οχι οπως ναναι... ριξε ενα σκρινσοτ... επισης το προγραμμα HelloWorld ειναι executable? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 άσε το desktop αρχικά να δούμε οτι δουλεύει σκέτο τρέξε στο τερματικό αυτό που έχεις βάλει εδώ στο path μαζί με το HelloWorld επίσης πριν το home θέλει / στο είπα και πριν το username σου είναι username? τρέξε /home/username/Documents/Projects/HelloWorld/bin/Debug/HelloWorld με το σωστό username Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICheats Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Διορθώθηκε το Path και το Exec και τώρα δεν μου βγάζει σφάλμα... Ξέρω ότι λειτουργεί γιατί είχα ανοιχτό το nautilus με τερματικό!! Οπότε κάνοντας διπλό κλικ στο shortcut μου εμφάνισε στην κονσόλα το "Hello World"... Ομως το άλλο πρόβλημα είναι ότι δεν ξεκινάει από μόνο του κονσόλα!! Παρότι του έχω βάλει Terminal=True Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 ποιον file manager χρησιμοποιεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICheats Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 ποιον file manager χρησιμοποιεις? Τον nautilus... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 αν τρεξεις απο τερμιναλ , το .desktop τι κανει ?χρησιμοποιει το ιδιο τερματικο να τρεξει το helloworld?ανοιγει αλλο ? δεν κανει τιποτα και βγαζει κανα σφαλμα? ΥΓ : περνα και το πακετο nautilus-open-terminal καλου κακου.. (sudo apt-get install nautilus-open-terminal) YΓ2 : εγκατεστησε το gconf-editor , τρεχτο απο τερματικο σαν απλος χρηστης.Πηγαινε στο desktop/gnome/applications/terminal και δες αν εκει στην πρωτη εγγραφη στο δεξι παραθυρο εχει το σωστο τερματικο δηλωμενο Για παραδειγμα σε μενα λεει "gnome-terminal". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICheats Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Παιδιά λοιπόν, έγραψα: Exec=gnome-terminal -e ./HelloWorld και δούλεψε!! όμως το terminal μου κλείνει αυτομάτως καθώς το πρόγραμμα μου μετά την εκτύπωση στην οθόνη "Hello World" κάνει return (0). Γνωρίζεται πώς μπορώ να κάνω το terminal να παραμένει ανοιχτό χωρίς για παράδειγμα να περιμένω κάποιο input από το χρήστη του προγράμματός μου? Δηλαδή να μην κάνει return (0) μέχρι να δοθεί το input? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2013 βάλε μια cin πριν το return αν είναι c++ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα