Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γεια σας και καλή χρονιά!!!

Στο σπίτι μου έχουμε ένα router Baudtec ασύρματο (Conn-x) στο σαλόνι...

Το router το τοποθετήσαμε εκεί επειδή έχουμε πολλές φορητές συσκευές όπως smartphone ,iphone που θέλουμε να πιάνουν WiFi όταν βρισκόμαστε στο σαλόνι...Γιαυτό καλύτερα να αποκλείσουμε την περίπτωση της μεταφοράς του router σε άλλο δωμάτιο...

Το πρόβλημα λοιπόν είναι πως στο γραφείο που υπάρχει ο σταθερός υπολογιστής ,το σήμα δεν είναι και τόσο δυνατό με αποτέλεσμα πολλές φορές να κολλάει...(από το σαλόνι ως το γραφείο μεσολαβούν 2 πόρτες και τοίχος)...

Ακόμα στο δωμάτιο μου έχω και ένα XBOX-360 το οποίο πάλι δεν πιάνει τόσο δυνατό σήμα όσο θα ήθελα με αποτέλεσμα να κολλάει τις περισσότερες φορές όταν παίζω στο XBOX-LIVE...(το δωμάτιο είναι πιο κοντά στο σαλόνι σε σχέση με το γραφείο του υπολογιστή που προανέφερα)...

Επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός με το όλο θέμα...Έχω σκεφτεί μήπως με ένα καλώδιο ethernet να συνδέσω και ένα δεύτερο router κάπου πιο κοντά στο υπόλοιπο σπίτι για να βελτιώσουμε το σήμα... Γίνεται αυτό???

Ακόμα ,και στα δύο προηγούμενα δωμάτια που προανέφερα υπάρχει θύρα για τηλεφωνική γραμμή...Μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό?

Εσείς τι μου προτείνετε?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Δημοσ.

την τηλεφωνικη γραμμη την ξεχναμε εκτος αν εχουν περασει Utp απο πανω οποτε ναι γινεται δουλεια.μετα υπαρχουν οι παρακατω λυσεις.

τραβας ενα Utp μεσα απο ενα καναλι και βαζεις κανα δευτερο adsl router που να σου περισσευει και το κανεις access point.

αλλιως παιρνεις και ενα switch με 5 ευρω και απλα δινεις με καλωδιο και στα υπολοιπα Pc.αναλογα αν θες wireless εκει.για μενα  αν μπορουν να παιξουν με καλωδιο βαλτα με καλωδιο.

βεβαια αν βαλεις καποιο δευτερο spare adsl router μπορεις να εχεις και ασυρματα και με καλωδιο ιντερνετ.

Δημοσ.

Φίλε δεν υπάρχει UTP πάνω από την τηλεφωνική γραμμή οπότε το αποκλείουμε...

Δεν μου περισσεύει κανένα router οπότε μάλλον θα αγοράσω εγώ ένα... αν ακολουθήσω αυτόν τον τρόπο θα δουλεύουν έτσι και τα δύο router ταυτόχρονα???

Πόσο κοστίζει ένα καλό router??

Ποιες μάρκες είναι αξιόπιστες??

Τι να προσέξω στα τεχνικά χαρακτηριστικά πριν την αγορά??

Δημοσ.

αν δεν σε νοιαζει το ασυρματο ριξε Utp απλα και βαλε ενα switch.αλλιως θες utp να ριξεις και access point η απλα ενα repeater χωρις Utp.για μενα καλυτερα γενικοτερα το Utp για να μην εχεις θεμα με εμβελεια οπως και ταχυτητα.απο την αλλη προσπαθησε να βρεις κανα ρουτερ με 5-10 ευρω για να μην πας να αγορασεις access point με 20.το δευτερο adsl router δεν θα παιζει σαν adsl router απλα σαν απλα ενα access point.δηλαδη δεν θα συνδεθει με τηλεφωνικη γραμμη παρα μονο με το ρουτερ μεσα με Utp

Δημοσ.

Πάρε ένα αλουμινένιο κουτάκι κοκα κόλας η μπύρας κάνε μία τομή

γύρο - γύρο απο το κουτάκι και άνοιξε το τελείως. Μετά βάλε το

κουτάκι μπροστά απο την κεραία του Router σου και θα έχεις +2 μπάρες

σήματος WIFI.. Δοκιμασμένο σε LinkSys και Thomson...

Δημοσ.

αν εννοεις να γινει σαν κατευθυντικη η κεραια δηλαδη να γινει σαν πιατακι τοτε θα χασει λιγο απο την πισω πλευρα του πιατου.

Δημοσ.

Ναι αλλα να φροντίσει να το κάνει ομοιόμορφα για να μην έχει

απώλειες στο σήμα. Να θυμάσαι σαν ένα αλουμινένιο πιάτο...

Δημοσ.

Ok παιδιά ευχαριστώ μάλλον θα πάρω ένα access point και θα το συνδέσω με το router με UTP...

Τι μάρκα συσκευή μου προτείνετε να πάρω?

Υ.Γ Το αλουμινένιο πιάτο από το κουτάκι της coca-cola το αποκλείω...Δεν τα πάω και πολύ καλά με τις χειροτεχνίες!!!

:-D :-D :-D :-D :-D

Δημοσ.

υπαρχουν και video που δειχνουν πως γινεται αυτο με το πιατο που λεει ο φιλος.επισης αν παρεις access point Υπαρχει περιπτωση να σε παιδεψει λιγο με τις ρυθμισεις εκτος αν παρεις καποιο που να εχει και 4 lan για δυο λογους.α.για να μπορεις αν δεν τα καταφερεις με τον α τροπο να παιξεις με δευτερο τροπο.β.να εχει 4 Lan ωστε να μπορεις να συνδεσεις και δυο Pc με καλωδιο.απλα φτηνα ειναι τα tp link.αν θες κατι καλυτερο εγω θα πηγαινα σε Netgear,airlive,dlink.εκτος οπως ειπα αν βρεις με 5-10 ευρω η απο κανα φιλο κανα παλιο ρουτερ που να μην το θελει ωστε να το κανεις αυτο access point και να σου ερθει πιο οικονομικα απο οτιδηποτε αλλο

Δημοσ.

Έκανα μια πρόχειρη έρευνα και βρήκα μερικά καλά μηχανηματάκια...

1)Link.png Site: http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wireless-Router/TP-Link-Wireless-Router-N-150Mbps-TL-WR740N-TL-WR740N.htm">TP-LINK TL-WR740N

2)Link.png Site: http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10106511&cmicc=skroutz">TP-LINK TL-WR741ND

3)Link.png Site: http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10106514&cmicc=skroutz">TP-LINK TL-WR841N

4)Link.png Site: http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/%CE%91%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-ADSL-Modem/Wireless-Modem-Routers/TP-Link-Wireless-ADSL-Modem-Router-N150-Annex-A-TD-W8151N-TD-W8151N.htm">TP-LINK N150 ANNEX A TD-W8151N

Τι λέτε? Θα μου λύσουν το πρόβλημα αξιοπρεπώς?

Δημοσ.

το 841n ειναι το μονο που ειναι 802.11n 300mbps οποτε αν εχεις και αντιστοιχους ανταπτορες θα εχεις καλυτερη ταχυτητα Θεωρητικα παντα.

Δημοσ.

τοτε η 150 παρεις η 300 το ιδιο.απλα σαν μελλοντικη αγορα ναι ισως αξιζει να παρεις n300

απλα υπαρχουν και καλυτερα απο τα tp link.

απλα πιο ακριβα.

Δημοσ.

απλα σαν μελλοντικη αγορα ναι ισως αξιζει να παρεις n300

poulinos, ηδη εχουν αρχισει να σκανε μυτη τα πρωτα 802.11ac Routers και AP, οποτε πιστευω οτι σε 2 χρονια απο σημερα, η τεχνολογια 11n θα θεωρειται πλεον ξεπερασμενη.

Θελω να πω... καποιος που θα αγοαρασει σημερα 11n, καλυτερα να μην το βλεπει σαν μελλοντικη αγορα.

Δημοσ.

poulinos, ηδη εχουν αρχισει να σκανε μυτη τα πρωτα 802.11ac Routers και AP, οποτε πιστευω οτι σε 2 χρονια απο σημερα, η τεχνολογια 11n θα θεωρειται πλεον ξεπερασμενη.

Θελω να πω... καποιος που θα αγοαρασει σημερα 11n, καλυτερα να μην το βλεπει σαν μελλοντικη αγορα.

με τα Pc το μελλοντικο ειναι στα 1-2 χρονια.γιατι ενταξει οτι βγει καινουριο θα ειναι σιγουρα αρκετα ακριβο στην αρχη οποτε καποιος πρεπει να τα σκασει εντος εισαγωγικων.και λεω γιατι 1-2 χρονια γιατι και σε adsl routers αν και ο φιλος παει σκετο σε ρουτερ μετα απο 2 χρονια μπορει να εχει vdsl.απλα και να βγει το ac δεν θεωρω το 802.11n θα ειναι ξεπερασμενο.ακομα πολλα ατομα παιζουν με g η φτιαχνουν Hot spot με g.γιατι καλως η κακως αν δεν μεταφερεις αρχεια και εχεις μια απλη adsl το n το θεωρω λιγο αχρηστο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...