Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απλά να αναφέρω ότι με 5850CF δεν έχω κανένα πρόβλημα με NFS Most wanted. Και όλα τα settings στο Graphics είναι maxed-out. Ανάλυση οθόνης 1920x1200

Το παιχνίδι το τελείωσα. Ειδικά σε κάποιες αποστολές όπου κυριολεκτικά έπαιζες με τα χιλιοστά του δευτερολέπτου, αν είχα προβλήματα με σπασίματα δεν παίζει να έβγαιναν...

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απλά να αναφέρω ότι με 5850CF δεν έχω κανένα πρόβλημα με NFS Most wanted. Και όλα τα settings στο Graphics είναι maxed-out. Ανάλυση οθόνης 1920x1200

Το παιχνίδι το τελείωσα. Ειδικά σε κάποιες αποστολές όπου κυριολεκτικά έπαιζες με τα χιλιοστά του δευτερολέπτου, αν είχα προβλήματα με σπασίματα δεν παίζει να έβγαιναν...

Ποια είναι η υπόλοιπη σύνθεση του μηχανήματος σου;

i7 = i5 αν μιλάμε για gaming οπότε υπολογίζεις με βάση τον i5. Αν και πέφτει, λοιπόν, το κόστος και πάλι δεν σε συμφέρει να κάνεις μια τέτοια αλλαγη. Αρκετά χρήματα για πολύ μικρό όφελος. Μόνο αν το φυσάς θα είχε κάποιο νόημα αν και πάλι έχω ενστάσεις.

Κάτι που πιθανώς θα άξιζε, θα ήταν να βάλεις έναν fx 6300 -αν τον δέχεται η μητρική σου- και να τον κλοκάρεις.

Μακάρι να το φυσούσα :D Δυστυχώς η μητρική είναι η AsRock 870 Extreme3 οπότε μιλάμε μέχρι PhenomII X6 σε ΑΜ3 socket

Τουλαχιστον 200 πανω μπορεις να το πας πολυ ανετα το NB.

Θα το δοκιμάσω και θα ποστάρω εντυπώσεις

Δημοσ.

Μια χαρά σύστημα έχεις φίλε μην πετάς λεφτά, Ιούνιο βγαίνουν Haswell cpu σε άλλο socket οπότε πάπαλα 1155. Αν πας απ την άλλη σε Phenom II X6 εκεί ειναι που δεν θα δεις διαφορές στα παιχνιδιά. Η λύση σε FX PD απαιτεί και μητρική και δεν υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφορά επιδόσεων. Μια χαρά σέρνει τις 5850 cf ο Phenom II απλά δώσε λίγο oc στο northbridge δίνει ένα 0-10% πάνω άμα το πας στα 2600MHz στα games.

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα στην περίπτωσή σου είναι οτι τα παιχνίδια είναι χάλια port.

Κανένα απο τα δύο τους δεν υποστηρίζει crossfire και κάνουν αρνητικό scaling. Απενεργοποίησέ το και θα δείς διαφορά στα frame.

Έχει βγεί και update για το NFSMW που "διορθώνεται" το crossfire scaling (ουσιαστικά απενεργοποιεί το CF).

Αν όχι, πάλι να ξέρεις πως το θέμα είναι τα παιχνίδια και όχι το σύστημά σου.

Αν θέλεις τη δική μου άποψή, μην αλλάξεις τίποτα, δεν θα δείς διαφορά.

Άτομα με τους τελευταίους intel και GTX680 έχουνε θέμα με το AC3.

Τα συγκεκριμένα παιχνίδια, καλύτερα να τα παίξεις σε μια κονσόλα αν έχεις.

Δημοσ.

Θα το επιχειρήσω και θα αναφέρω εντυπώσεις

Η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα κι εγώ για περιορισμό από την vram όπως ανέφερε και ο GothmogGr πιο πάνω από προσωπική εμπειρία του μάλιστα

Το θέμα πάντως είναι ότι και τα δύο αυτά παιχνίδια είναι πολύ κακογραμμένα καθώς είναι port από κονσόλα. Ψάχνωντας είδα post με κάποιον που είχε την GTX690 και είχε lag kαι σπασίματα στο NFS most wanted. Μιλάμε για epic fail δηλαδή !!!

Στην σελίδα της AMD υπάρχει ένα πολύ ωραίο εργαλείο το οποίο το κατεβάζεις από εδώ : 

http://sites.amd.com/us/game/downloads/amd-system-monitor/pages/overview.aspx

το οποίο σου δείχνει κατά πόσο κάποιο υποσύστημα της AMD πλατφόρμας  loadάρει και πόσο στην μονάδα του χρόνου !!! Αυτό το εργαλειάκι μπορεί να κάνει και εγγραφή των στοιχείων !

Κατέβασέ το κάνε ένα τρέξιμο ενώ παίζεις το παιχνίδια και κάνε εγγραφή των στοιχείων παράλληλα !

Ετσι θα δεις αν είναι θέμα επεξεργαστή ή μη σωστού crossfire οδηγών κ.λ.π. !

Αν δεν μαξάρουν οι 2X5850 τον επεξεργαστή στο game, πάει να πει πως δεν είναι θέμα επεξεργαστή αλλά οδηγών ή αδυναμίας καρτών !

Κάνε το ίδιο και με μια κάρτα μόνη της (όχι corss) ενώ και στις δυο περιπτώσεις τσέκαρε τα FPS με το FRAPS ! 

Κοίτα μην δεις κανένα περίεργο ! Δηλαδή με crossfire τον phenom ποιο τσιτωμένο αλλά τα FPS λιγότερα γιατί εκεί πάλι θέμα του crossfire θα είναι και όχι του cpu !

Όσο για το norhbridge μην ανησυχείς  δεν θα πάθεις κανένα πρόβλημα ! Τα chipάκια των μητρικών  υποστηρίζουν όλα ΗΤ 3,1 από την σειρά 700 και μετά, το οποίο σημαίνει 2600Mhz northbridge αλλά η AMD το άφησε στα 2000Mhz  λόγω μάλλον TDP ορίων ! 

amdsysmon.png

• Like 1
Δημοσ.

Ποια είναι η υπόλοιπη σύνθεση του μηχανήματος σου;

Έχω 3570k, αλλά είμαι κι εγώ σίγουρος πως δεν φταίει η διαφορά στην CPU.. Βάλε fraps και μέτρα. Αν OCed που είσαι τώρα σου δίνει αρκετά περισσότερα fps από stock τότε σε μπουκαλίάζει η CPU. Αλλά δεν το νομίζω.

Δημοσ.

Με τον υπολογιστή της υπογραφής μου στο nfs most wanted δεν έχω κάποιο πρόβλημα πέρα του ότι δεν δουλεύει καθαρά το sli τρέχει μόνο την μία κάρτα και γίνεται καθαρά λόγο του ότι το παιχνίδι είναι port

Δημοσ.

δεν κανει αυτο το cpu για crossfire ,για μονη μετρια καρτα μια χαρα τα παει.Βαλε τις καρτες σε συστημα φιλου σου με καλο cpu για να παρουν τα πανω τους.Εγω 2χ5870 ειχα και πραγματοποιησα παρομοια αλλαγη και απλα...

Δημοσ.

Γιατί βρε παιδιά δεν κάνει ?

AMD PHENOM II X6  @ 4Ghz εδώ με 2X5870 CROSSFIRE και δεν έχω κανένα θέμα ! 

Οι κάρτες maxάρουν χωρίς να πιάνει 100% load το cpu ...

Δημοσ.

γιατι ο χ2 555ΒΕ ειναι χρεπι ,πως να το κανουμε.Αν επαιζε σωστα δεν θα υπηρχε νοημα να αγοραζονται οι 8350/2500κ και αλλοι παρομοιας κατηγοριας επεξεργαστες,νομιζω ειναι απλο.

Δημοσ.

Και ναι και όχι σε αυτό που λες 3DJIN.

Οι 5850 πρωτομπήκανε στο σύστημά μου με έναν e8400 και οι επιδόσεις σε CF ήτανε χειρότερες απ' ότι αν έπαιζα μόνο με την μία. Μου το είχε πει κάποιος εδώ μέσα (ομοιοπαθής) ότι αν το CF δεν πάρει αρκετό ζουμί από τον επεξεργαστή υπολειτουργεί και μετά το τσέκαρα στο ΝΕΤ και το διασταύρωσα. Μετρώντας και 3 games τότε το είδα και με τα ματάκια μου.

Μετά η CPU άλλαξε σε 960T, o οποίος ήταν καλό κομμάτι και με ξεκλείδωτους και τους 6 πυρήνες πήγαινε μέχρι τα 4.2. Ονομαζότανε 1060Τ αλλά δεν ήταν παρά ένας άλλος 1075Τ. Αλλά και ως τετραπύρηνος στα ~3.50 (δεν θυμάμαι ακριβώς) δεν μου μπουκάλιαζε τίποτα. Δοκιμασμένος με τα ίδια games με πριν. Μετά μπήκε ο 3570Κ

Οπότε γιαυτό πιστεύω πως δεν του φταίει η CPU αφού τον έχει ξεκλειδώσει σε 4-core και τον έχει πάει στα 3.8. Και οι επεξεργαστές που αναφέρεις είναι για να τερματίσουν κάρτες σαν τις 7970/670/680. Και όχι φυσικά τις 5850...

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρητική απορία: Αν το παιχνίδι βλέπει μέχρι δύο πυρήνες τότε υφίσταται και πάλι μπουκάλι στο cf με έναν διπύρηνο? Π.χ σε τέτοιο παιχνίδι ένας athlon x4 πάει καλύτερα τις 5850 απ ότι ο i3?

(και οι δύο χρονισμένοι στην ίδια συχνότητα στο παράδειγμα)

Δημοσ.

Όπως ακριβώς το θέτεις, ο i3 θα πάει καλύτερα. Αφού είναι πολύ καλύτερος per thread. Άρα θα γίνει πολύ πιο optimized.

Δημοσ.

Οπότε γιαυτό πιστεύω πως δεν του φταίει η CPU αφού τον έχει ξεκλειδώσει σε 4-core και τον έχει πάει στα 3.8. Και οι επεξεργαστές που αναφέρεις είναι για να τερματίσουν κάρτες σαν τις 7970/670/680. Και όχι φυσικά τις 5850...

Thanks. Aυτό με μπέρδεψε και εξου η απορία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...