Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετίζω τους συμφορουμίτες και εύχομαι σε όλους ένα ελπιδοφόρο 2013.

Το σύστημα μου απαρτίζεται από ένα Athlon PhenomII X4 B55 (ξεκλείδωτος Χ2 555ΒΕ), 2 Sapphire 5850 Extreme (από την προσφορά του πλαισίου) οι οποίες τρέχουν με OC στα 940/1150 και 12GB μνήμης. Η ανάλυση της οθόνης μου είναι 1920x1200. Σε τελευταία παιχνίδια όπως το Assassin's Creed III και το NFS Most Wanted παρατηρώ πλέον σπασίματα στην κίνηση και τα FPS πέφτουν σίγουρα κάτω από 25 στιγμιαία (σημειωτέον ότι τα παιχνίδια τρέχουν πάνω σε ένα intel 550 180GB). Έκανα OC και στον επεξεργαστή (τον έφτασα στα 3.9GHz από 3.2) αλλά δεν παρατήρησα διαφορά. Και έρχομαι στην ερώτηση μου: υπάρχει κάποιο bottleneck και παρατηρώ αυτά τα σπασίματα; Μήπως αρχίζουν οι κάρτες και δείχνουν την ηλικία τους; Τι θα βελτιώσει την κατάσταση: αναβάθμιση cpu+mobo ή αλλαγή κάρτας γραφικών;

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με σκαλοσες στην αρχη με το intel 550 νομιζα οτι εννοουσες επεξεργαστη...Λοιπον θερμοκρασιες εχεις κοιταξει?(GPU,CPU,CACHE)γιατι δεν νομιζω με τετραπυρηνο στα 3,9ghz και 2χ5850 να ειχες θεμα με το fps επισης κανε κανα καθαρισμαστα σκουπιδακια που εχει μαζεψει ο σκληρος απο τα searching τιποτα trojan και ετσι και ενα defrag στο σκληρο και εισαι κυριος

• Like 1
Δημοσ.

Κλόκαρε και το NORTHBRIDGE του επεξεργαστή σου κοντά στα 2500-2600Mhz ! Αυτό θα σου δώσει διαφορά στα games !

Λίγο κουλό να κολλάει από επεξεργαστή. Πολύ κουλό !

Δημοσ.

Βασικά ήταν ερώτηση : φταίει ο επεξεργαστής που βλέπω αυτά τα κολλήματα; Σύμφωνα με αυτό το thread http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2245778 οι επιδόσεις 2 5850 σε CF φτάνουν αυτές μίας 670 (σε stock ρολόγια). Δεν είχα σκεφτεί βέβαια αυτο που είπε ο Millenium για CAP για το AC3 και το NFS. Υπάρχει περίπτωση να μην φτάνει το 1GB της κάθε κάρτας για τους υπολογισμούς των γραφικών στα 1920x1200 ;

EDIT: Τελικά ο Millenium είχε δίκιο καθώς το παιχνίδι πάσχει από negative scaling σε CF όπως αναφέρουν και άλλοι χρήστες εδώ http://www.overclock.net/t/1329554/assassins-creed-iii-low-fps/10

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να μην φτάνει το 1GB της κάθε κάρτας για τους υπολογισμούς των γραφικών στα 1920x1200 ;

Βασικότατο πρόβλημα στο cf των 58ΧΧ ενώ υπαρχει η δύναμη δεν υπάρχει η απαραίτητη μνήμη.... 

Και εμένα με ζόριζε η έλλειψη μνήμης πριν αποφασίσει να με αφήσει η bloddrage μου!  :cry:

Ριχνε το ΑΑ στο 2Χ για να χαλαρώνεις λίγο την μνήμη.

• Like 1
Δημοσ.

σαφεστατα υπαρχει bottleneck με αυτο το cpu.Οσο και να το κλοκαρεις απλα δεν τραβαει τις καρτες.

πως γινεται να τρωει μπουκαλι με χ4 στα 3.9?

οπως ειπε ο φιλος πιο πανω ανεβασε και Nb αν δεν το εχεις κανει ηδη.

Δημοσ.

πως γινεται να τρωει μπουκαλι με χ4 στα 3.9?

οπως ειπε ο φιλος πιο πανω ανεβασε και Nb αν δεν το εχεις κανει ηδη.

Θα το επιχειρήσω και θα αναφέρω εντυπώσεις

πιστεύω ότι τρώs καθαρή είτα από την μνήμη στισ καρτεσ!

άνοιξε το gpu-z και δες την μνήμη που σου τρώει το παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα κι εγώ για περιορισμό από την vram όπως ανέφερε και ο GothmogGr πιο πάνω από προσωπική εμπειρία του μάλιστα

Το θέμα πάντως είναι ότι και τα δύο αυτά παιχνίδια είναι πολύ κακογραμμένα καθώς είναι port από κονσόλα. Ψάχνωντας είδα post με κάποιον που είχε την GTX690 και είχε lag kαι σπασίματα στο NFS most wanted. Μιλάμε για epic fail δηλαδή !!!

Δημοσ.

To ΝΒ θα σου δωσει λιγο αερα στο memory bandwidth αλλα μην το πας κατευθειαν 2600.Διαβασε εναν οδηγο πρωτα.

Να το ψάξω περισσότερο για τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν αξίζει πιστεύω. Γενικά δεν θέλω να παίξω πολύ με το NB γιατί μπορεί να μου κάτσει στραβή αλλού και να ψάχνομαι, καθώς αυτό θα επηρεάσει όλα τα υποσυστήματα. Αλήθεια μία αλλαγή σε  ι7 και Z77 chipset πόσο θα βοηθούσε;

Δημοσ.

Να το ψάξω περισσότερο για τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν αξίζει πιστεύω. Γενικά δεν θέλω να παίξω πολύ με το NB γιατί μπορεί να μου κάτσει στραβή αλλού και να ψάχνομαι, καθώς αυτό θα επηρεάσει όλα τα υποσυστήματα. Αλήθεια μία αλλαγή σε  ι7 και Z77 chipset πόσο θα βοηθούσε;

i7 = i5 αν μιλάμε για gaming οπότε υπολογίζεις με βάση τον i5. Αν και πέφτει, λοιπόν, το κόστος και πάλι δεν σε συμφέρει να κάνεις μια τέτοια αλλαγη. Αρκετά χρήματα για πολύ μικρό όφελος. Μόνο αν το φυσάς θα είχε κάποιο νόημα αν και πάλι έχω ενστάσεις.

Κάτι που πιθανώς θα άξιζε, θα ήταν να βάλεις έναν fx 6300 -αν τον δέχεται η μητρική σου- και να τον κλοκάρεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...