Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Να ζητησω συγγνωμη για το σεντονι, αλλα θελω να ειμαι πολυ σαφης και να εχουμε εναν επoικοδομητικο διαλογο:

Μιας και η HD5850 μας χαιρετησε, ειμαι σε φαση αναζητησης νεας καρτας γραφικων και θα ηθελα τη βοηθεια σας.

Αρχικα να πω πως το κουτι μου ειναι αυτο οποτε θεωρηστε δεδομενες τις αυξημενες θερμοκρασιες, αλλα και τον επαρκη χωρο για οποιαδηποτε καρτα (PC2 υπογραφης).

Να τι θελω λοιπον:

1) Καλή υποστηριξη πολλαπλων οθονων (αυτο μεχρι και τα intel HD graphics το υποστηριζουν)

2) ΠΛΗΡΩΣ ΑΘΟΡΥΒΗ ΣΕ IDLE!!! (με τις αυξημενες θερμοκρασιες λογω κουτιου) Σε load δε με ενοχλει τοσο.

3) Voltage adjust και fan speed adjust. Ειδικα το πρωτο το θελω οπωσδηποτε, με "κακομαθε" τη HD5850 βλεπετε... Το δευτερο το θεωρω δεδομενο.

4) Απο παιχνιδια, μπορει να περασουν 6 μηνες και να μην παιξω τιποτα, μπορει να παιξω και 3-4 παιχνιδια σε 1 μηνα! Σε οσα παιζω, δε με ενδιαφερει να ειναι maxed out, αλλα σε καλα details. Η αναλυση που παιζω ειναι 1920x1200.

Προς έκπληξή μου, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, είδα πως οι Nvidia προσφέρουν περισσότερο value for money! Και εξηγούμαι: Βρίσκω την πιο απλή 660 στα 200 ευρώ να είναι μισό κλικ καλύτερη από την 7870, την οποια βρισκω 15-20% ακριβότερη! Επίσης η 660Ti ειναι μισο κλικ καλυτερη απο την 7950, με την 660 Ti 15 ευρω κατω απο την 7950!

Η 650Ti αν και δεν μου γεμιζει καθολου το ματι (128bit memory bus, επιδοσεις οριακα χειροτερες απο της 5850), εντουτοις φαινεται να ειναι εξαιρετικα δροσερη, αρκετα φθηνη (απο 140 ευρω), και με χαμηλη καταναλωση.

Οποτε εδώ χρειαζομαι τη βοηθεια σας:

Βαζοντας πανω απο τις απολυτες επιδοσεις το κομματι του θορυβου, ειδα σε καποια reviews οτι οι υλοποιησεις TwinFrozr της MSI και ακομα καλυτερα οι DirectCU2 της ASUS (και ΟΧΙ οι Windforce της GB) ειναι εξαιρετικες και διαμελιζουν τις στοκ ψυκτρες. Το ερωτημα μου ειναι: Αξιζει μια 660 DCU2 στα 240 ευρω σε σχεση με μια "απλη" στα 200? Αξιζει μια 660Ti DCU2 στα 297 (!) ευρω σε σχεση με μια απλη στα 260? Εαν δωσω 240 για την 660 DCU2, γιατι να μη δωσω 260 για μια Ti?

Σε idle η διαφορα θορυβου μεταξυ μιας στοκ και μιας DCU2 ειναι υπαρκτη?

Απο πλευρας αποδοσης, η 5850 με ικανοποιουσε, ομως ειχα στο μυαλο μου καποια στιγμη το 2013 να αναβαθμισω... Εδω λοιπον δηλωνω πληρη αγνοια. Περιμενουμε νεες GPU? Αν ναι πότε? Θα ειναι κατι το επαναστατικο ή ενα +20% που καλυπτεται με overclock απο τις υπαρχουσες ανα price segment? Να μεινω με ο,τι μου δωσουν ως αντικατασταση της 5850? (μαλλον καμια 7770 προβλεπω, ή καμια μουφοεκδοση 650...)

Αφηνω για το τελος την πιο περιεργη ερωτηση: Υπαρχει κανενα διαμαντι στο overclock αυτη την εποχη, οπως ηταν η 5850 πριν μερικα χρονια?

Παρακαλω βοηθηστε τον αοματο!  :-)  :shifty:

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Καλη χρονια Γιωργο.Που ειδες τις 660/660ti καλυτερες απο την 7870/7950 αντιστοιχα?Συνηθως το αντιθετο συμβαινει με τους τελευταιους οδηγους και των δυο.Μ'αρεσει που κοιτας και τον διαυλο και κατεληξες σ'αυτο  :)

Στα ερωτηματα σου τωρα,

Εμενα οι twinfrοzr μαρεσουν και αφου σε ενδιαφερει το oc εχε τις υποψην αφου πρωτα σιγουρευτεις οτι το μοντελο υποστηριζει voltage control.

Οι επομενες σειρες δεν θα δωσουν πολλα συμφωνα με οτι διαρρεει.Ενα +15-20% το πολυ.Την ανοιξη γυρω στο πασχα θα ρθουν οι πρωτες amd 8αρες.

Ξεκαθαρισε ποια ειναι η προτεραιοτητα σου ομως.Θορυβος? Value for money? Επιδοσεις σε παιχνιδια? OC? Η ολα μαζι αν γινεται  :P  

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Εχετε δικιο, ομως:

Στην αναλυση που θελω (1920x1200) βγαινει ~8% χειροτερη η 660 απο την ~15% ακριβοτερη 7870, με την DirectCU2 υλοποιηση (που με ενδιαφερει κυριως λογω ανυπαρκτου θορυβου) να την περναει οριακα. http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_660_Direct_Cu_II/27.html

Επισης η 660Ti βγαινει 1% χειροτερη απο την κατα 7% ακριβοτερη 7950, με την DirectCU2 υλοποιηση που με ενδιαφερει για τους ιδιους λογους (ομως ειναι αρκετα ακριβη) να την περναει κατα 4%. http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_660_Ti_Direct_Cu_II/28.html

Ο διαυλος και η μνημη δεν παιζουν τοσο τραγικο ρολο (αρκει να μην ειναι υπερβολικα στενάχωρα οπως τα 128bit της 650Ti). Κοιτουσα 1GB vs 2GB συγκριτικα και εως 1920 χωρις τρελα φιλτρα δεν επεφταν πανω απο 5% οι επιδοσεις.

Δε με ενδιαφερει τοσο πολυ το oc, οσο το να μπορω να τις undervoltάρω και να φτιαξω fan profiles για να βγαζουν τον σκασμο σε idle (κατι που οι DCU2 κανουν απο μονες τους -βγαζουν τον σκασμο δηλαδη :P -).

Μεχρι το πασχα δε μενω με τα Intel HD (ή ο,τι μου πασαρει το Πλαισιο). Οι νεες θα εχουν κανενα συγκλονιστικο νεο χαρακτηριστικο ή μια απο τα ιδια, DirectX 11 κτλ θα ειναι?

Επισης με χαλασε πολυ που οι AMD ανεβαζουν τα ρολογια σε multimonitor setup (που εχω εγω), οποτε περαν των 10-30W παραπανω, θα εχουν σιγουρα μεγαλυτερες θερμοκρασιες και θορυβο απο το "idle" που βλεπω στα reviews...

Αυτο που θελω ειναι ΣΕ IDLE ξαναλεω να μην ακουω κιχ, δηλαδη να μην ξεπερνανε τον "θορυβο" των 2 ανεμιστηρακων που εχω στο PC στις 500rpm.

Επειτα με ενδιαφερει προφανως εαν σκασω 200-250 ευρω να ειναι σημαντικα καλυτερες απο την 5850, δηλαδη σε καθε παιχνιδι να το καταλαβαινω οτι παιζει πιο ανετα ή το ιδιο ανετα με καλυτερα settings.

Ή μηπως να περιοριστω σε μια δροσερη, μετρια και αρκετα φθηνη λυση (650Ti), κανοντας παραχωρησεις (τωρα και πολυ περισσοτερο τα επομενα χρονια) σε detail settings?

Ξερουμε εαν οι reference υλοποιησεις (π.χ.: http://www.amazon.co.uk/PNY-Geforce-NVIDIA-Graphics-PCI-Ex16/dp/B009ANT09U/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1357127012&sr=1-1 ) υποστηριζουν fan profiles και ρυθμιση τασης?

Δεν εχω ιδεα, βοηθηστε με να καταληξω καπου!

Δημοσ.

Oi 7870 είναι ποιο κρύες από τις αντίστοιχες Nvidia που κοιτάς σαν τσιπάκια και καταναλώνουν και λίγο λιγότερο ! 

Αυτό πιστεύω πως έχει άμεση σχέση με αυτό που ζητάς (αθόρηβη κάρτα) 

• Moderators
Δημοσ.

GTX660 multimonitor idle: 9W http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_660_Twin_Frozr_III/25.html

HD7850-70 multimonitor idle: 26-28W  http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7850_HD_7870/24.html

Δεν ξερω για το load, αλλα εκει που θα περνανε την περισσοτερη ωρα τους (multimonitor idle) η διαφορα ειναι σημαντικη.

Δυστυχως ισχυει σε ολες τις nvidia και amd που τεσταρε το εν λογω site.

Απ ο,τι βλεπω παντως με σπρωχνετε σε AMD, κατι που κανονικα επρεπε να το εκανα απο μονος μου :P

Με την ευκαιρια να ξαναρωτησω, απο overclock (για να κανω μια στο τοσο οταν βαζω παιχνιδια), ποια κλοκαρει σε καλυτερο ποσοστο? Υπαρχουν ακομα oc διαμαντακια ή εξαλειφθηκαν με τα boost κτλ?

Δημοσ.

Η 660 vs 7870 είναι πάνω κάτω στα ίδια, αλλού βγαίνει λίγο καλύτερη η μία αλλού λίγο καλύτερη η άλλη. Οπότε από θέμα απόδοσης ας πούμε ότι είναι ισάξιες. Από θέμα θορύβου θεωρώ ότι η Asus 660 DCU2 είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις σήμερα. Εγώ εκεί θα πήγαινα αν ήθελα την πιο αθόρυβη και πιο αποτελεσματική σε ψύξη κάρτα και για το βασικό λόγο ότι κάθε φορά που είχα ATI είχα βαρεθεί να ψάχνομαι με drivers, ρυθμίσεις, κλπ για να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα, κολλήματα, παγωμένες οθόνες, κοκ.

(Πάντως σε όποια κάρτα και αν καταλήξεις αν δεν υποστηρίζει fan profiles, μπορείς πάντα να συνδέσεις τον ανεμιστήρα της σε ένα fan controller και να τον ελέγχεις χειροκίνητα από εκεί.)

• Moderators
Δημοσ.

Βρες μου μερικα  :-) Το boost που το βρηκαν? H 7870 δεν ειναι ιδια με την 7850 με υψηλοτερα ρολογια? Εαν ναι, γιατι να κλοκαρει αυτη πολυ καλα και οχι η 7850 ας πουμε? Τι εχεις να πεις για την τριπλασια καταναλωση σε idle?

Επισης ισχυει η ερωτηση εαν υποστηριζουν voltage tuning οι reference, καθως και εαν σε idle οι reference κανουν αρκετη ησυχια ετσι ωστε να μπορεσω να παρω κατι καλυτερο σε χειροτερη εκδοση...!

Χωρο για fan controller δεν εχω. Οπως και ποτε δεν ειχα προβλημα με Catalyst Drivers.

Δημοσ.

Σου λεω ποιες εχω δει εγω να κλοκαρουν πολυ συνηθως.Λογικα και η 7850 κλοκαρει.Δεν ειναι ιδια με την 7870,εχει λιγοτερους processors κλπ.

Δες εδω http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Catalyst_12.11_Performance/1.html

Σε idle οι 7000 εχουν και zerocore.

http://www.anandtech.com/show/5261/amd-radeon-hd-7970-review/11

ZC1_575px.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Ευχαριστω για τα λινκς. Το πρωτο ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον και θα το μελετησω asap.  :-)

Το zerocore δε μ ενδιαφερει, αναφερεται για οταν σβηνει το display.

Παρολ' αυτα πολλες απο τις ερωτησεις μου παραμενουν αναπαντητες...

Δημοσ.

Σε idle δεν ισχυει αυτο που πες.

http://www.anandtech.com/show/6276/nvidia-geforce-gtx-660-review-gk106-rounds-out-the-kepler-family/16

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/56674-nvidia-gtx-660-2gb-review-22.html

Για voltage tuning ειναι αναλογα την υλοποιηση τις περισσοτερες φορες.Ενα απλο search στο net για τη καρτα και την υποστηριξη απο το αναλογο utility (msi afterburner,trixxx,precision) αρκει για να το μαθεις.

Πρεπει να αρχισεις να κλινεις προς καποιες καρτες για να μαθεις περισσοτερα για θορυβο,δυνατοτητες oc.

Δημοσ.

Σε idle θαρρώ πως καμμιά υλοποίηση δε κάνει δα και φασαρία...Πχ η δική μου ειναι στο 10% με 29-30 βαθμούς idle.

Αλλα στο 30-40% ακούγεται αρκετά. Ενω η accelero xtreme που ειχα στην 5870, στο 50% απλώς ακουγες ένα...αεράκι.

Πρακτικά, οποια υλοποίηση και να παρεις, σε idle, θα ακούς περισσότερο τα fans του κουτιού.

Δημοσ.

Για τον θορυβο λες ε.Ο Georgeman ρωτησε για καταναλωση σε idle αλλα οτι πληροφορια δινει ο καθενας ειναι χρησιμη.Πες και τη γνωμη σου για τη καρτα που πηρες προσφατα.

Δημοσ.

Μολις διαβασα το πρωτο ποστ που λες οτι η Nvidia ειναι καλυτερες απο AMd λεω θα τρολαρεις :P Ακου με προσεχτικα τωρα: 

Για αρχη ξεκινα το διαβασμα απο εδω για να δεις που βρισκονται η καρτες με τους τελευταιους drivers που κυκλοφορουν!

http://www.techspot.com/review/603-best-graphics-cards/page3.html

2ον, δεν σε ρωτω,σου Δειχνω τι να παρεις! :P Θα παρεις αυτην την εκδοση απο το Amazon.fr που στην φερνει σε 3-4 μερες με +10Ευρω μεταφορικα http://www.amazon.fr/Sapphire-11196-16-20G-graphique-Radeon-PCI-Express/dp/B0091MER16/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1357158322&sr=8-2 Τελικη τιμη με τα μεταφορικα μεσα θα σου βγει περιπου 264!! :o 

3oν,σε αυτα που σε ενδιαφερουν, την εχω τωρα αυτην την στιγμη με ανοιχτο κουτι να λειτουργει σε idle,και το μονο που ακουω ειναι ενα αερακι τιποτα αλλο,και ουτε σε load ακουγεται ιδιαιτερα! Aπο θερμοκρασιες full Load απο το Battlefield 3 μετα απο μιση ωρα gaming,max temp 59C,με OC 64C.

4oν, και αγαπημενο μου μερος το OC!!!! και το λοιπον,πηγαινε στο 1 και δες τα benchmarks. Ωραια τωρα βαλε +3-5fps παραπανω απο την 7970GHZ edition! Πως? Mα φυσικα γιατι οβερκλοκαρεται στο Θεο. Εχω αγορασει μια δικια μου και αλλες 2 για φιλους μου και ολες πηγανε πανω απο 1100/1575 τα clocks,γιαυτο και μιλαω επι του ασφαλους οτι αυτη η καρτα οβερκλοκαρεται πανευκολα και ψηλα.

Την εχω καρασπαμαρει για οποιον θελει το απολυτο vfm+επιδοσεις σε καρτα γραφικων,και κανεις δεν απογοητευτηκε. Αυτη ειναι η γνωμη μου εμενα,οτιδηποτε αλλη απορια η να ποσταρω καμια φωτο για τυχων ενδιασμους,απλα το λες και ποσταρω. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...