Προς το περιεχόμενο

Lincoln (2012)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά εξυμνείτε την ταινια χωρίς να την έχετε δει; Θέλοντας να κατεβάσω το Lincoln Vampire Hunter κατα λάθος κατέβασα το Lincoln οπότε είπα να το δω παρ' όλο που δεν μου αρέσουν οι βιογραφικές ταινίες.

Ειδικά την πρώτη ώρα με πόνεσε το κεφάλι μου να προσπαθώ να καταλάβω τι λένε. Είχα υπότιτλους στα αγγλικά και παρ' ολο που τη γνωρίζω αρκετά καλά τη γλώσσα έχανα το νόημα τελείως σε ορισμένους διαλόγους. Έτοιμος ήμουν να τη διακόψω στα μισά.

Κατά τα άλλα, έχω να πω ότι είναι πραγματικά πολύ ωραία η σκηνοθεσία, τα σκηνικά όπως και οι ερμηνείες ακόμα και των δεύτερων ρόλων. Το σενάριο είναι έτσι γραμμένο όμως που αφορά ΜΟΝΟ Αμερικάνους. Κρίμα να χαραμιστεί μια τόσο καλή και ακριβή παραγωγή για κάτι που ούτε εντυπωσιακό είναι, ούτε ενδιαφέρον και ταυτόχρονα χρειάζεσαι να γνωρίζεις (αρκετά καλά) το ιστορικό background της εποχής για να καταλάβεις τί παίζει.

Βλέπω ότι στο imdb έχει βαθμολογία 8.2 και 2 reviews που διάβασα την παρουσιάζουν ως must seen. Έλεος. Ποιος θέλει να δει κάτι που θα τον πονοκεφαλιάσει και ας είναι καλογυρισμένο με μεγάλο budget. Σαν να ακούσω κάποιον να προτείνει το Cloud Atlas.....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγά την βαριά κουλτούρα το Linkoln, ένα υπερβαρετό ιστορικό ντοκυμαντέρ για αμερικανούς κυρίως, κάτω των 20 που μόλις μπήκαν νομική...

Ο Σπίλμπεργκ είναι από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες, αλλα σταθερά η πολιτική του άποψη είναι νηπιακού επιπέδου ενώ οι 'σοβαρές' του ταινίες είναι απίστευτα μονοδιάστατες και υπεραπλουστευμένες μέχρι αηδίας... η συγκεκριμένη έχει δυνατή παραγωγή, καλές ερμηνείες και όλα τα παραπάνω + την αφάνταστα cheesy μουσική υπόκρουση του Γουίλιαμς, από αυτές που γράφει στη τουαλέτα...

Δεν ξέρω αν το είπα, η ταινία είναι πραγματικά βαρετή μέχρι αηδίας...

Ο Λιούις είναι ηθοποιάρα στο There will be blood, αριστερό πόδι, πλυντήριο κτλ αλλά εδώ χωρίς να είναι κακός είναι οκ, μανιέρα, μιμητισμός και οι κλισαρισμένες ερμηνείες ιστορικών προσώπων που λατρεύει το Χόλυγουντ...

Επεξ/σία από Sellers
Δημοσ.

Μια χαρα ταινια ειναι,χωρις να ειναι αριστουργημα,ειναι παρα πολυ καλη. Το μεγαλο μειον που εχει ειναι οτι απαιτει να γνωριζεις πολυ καλα το background story καθως και οτι θελει την προσοχη σου 100%. Δεν ειναι ταινια να δεις αμα εισαι κομματια μετα απο την δουλεια.Εκει θελει dredd η φαση.

Δημοσ.

Κοίταγα σήμερα τη λίστα με τα 10ρια μου (που είναι λίγα έτσι και αλλιώς) και μου φάνηκε κάπως "ξένο" το "Lincoln" ανάμεσα στα αριστουργήματα του Kubrick, του Tarantino κτλ. Έτσι αποφάσισα κατόπιν ωρίμου σκέψεως να αλλάξω τη βαθμολογία μου για το "Lincoln" από  10 σε 9 (Δεν βάζω δεκαδικούς). Ωστόσο δεν παύει η ερμηνεία του Lewis να είναι για 10.

Δημοσ.

Ήταν γενναίο που το ξεκαθάρισες. Αν και κατά βάθος πιστεύω ότι ενέδωσες στις πιέσεις που δημιούργησαν οι αντιδράσεις από την αρχική σου βαθμολογία.

• Like 3
Δημοσ.

Ήταν γενναίο που το ξεκαθάρισες. Αν και κατά βάθος πιστεύω ότι ενέδωσες στις πιέσεις που δημιούργησαν οι αντιδράσεις από την αρχική σου βαθμολογία.

Περισσότερο δεν μου έκατσε καλά η εικόνα του "Lincoln" δίπλα σε κουρδιστά πορτοκάλια, HAL9000 φωλιές κούκων κτλ. Αλλά και εσείς πολύ πίεση ρε παιδιά  :-D Πάντως ο "Lincoln" είναι ότι καλύτερο έχω δει φέτος (2012) αν και αυτό πιστεύω πως θα αλλάξει όταν δω The Master και Django. 

• Like 2
Δημοσ.

Ειναι αργη ταινια φιλε μου. Αμα σου αρεσουν ταινιες στυλ there will be blood,no country for old men κλπ δες την.

Δημοσ.

το θέμα δεν είναι ότι είναι αργή, το θέμα είναι το ίδιο της το θέμα καθώς περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από τις ενέργειες για την υπογραφή του 13ου άρθρου  μέσα σε κοινοβούλια, αίθουσες συνεδριάσεων και δωμάτια...δλδ μηδενική σχεδόν δράση -δράση δεν εννοώ τρενάκια που φλέγονται και κουτουλάνε σε βουνά, πριν προλάβει να ζητήσει διευκρίνιση κανείς-.... δεν θα έπρεπε δλδ καν να την λένε Lincoln, 13th amendment θα ήταν πιο σωστός τίτλος και μόνο....

Και το χειρότερο είναι η υπεραπλούστευση των πάντων -'σοβαρός' Σπίλμπεργκ δυστυχώς- και η σχεδόν αγιοποίηση του Λίνκολν, τα οποία στοιχεία δεν σε κρατάνε μιας και δεν σε προκαλούν καθόλου να ασχοληθείς...

Πολύ, πάρα πολύ βαρετή ταινία με ένα θέμα το οποίο εδώ στην Ευρώπη πχ δεν γνωρίζω πόσο μπορεί να αγγίξει τον κόσμο...

btw, με τα δυο προαναφερθεντα αριστουργήματα δεν έχει παντελώς καμία σχέση σε κανένα μα κανένα τομέα...

Δημοσ.

Γιατι αγιοποιηση του Λινκολν; 

Το αντιθετο μαλιστα, τον εθεσαε στο δίλημμα και αλλοι νεκροι και συνεχιση της σφαγής μέχρι να ψηφιστεί το διαταγμα ή παυση των εχροπραξιων και ήττα στην ψηφοφορία. Μπορει ο σκηνοθέτης να πήρε ξεκάθαρη θέση αλλά ο θεατής βλέπει τον Λινκολν να βασανίζεται απο τυψεις.

Δεν μπορω να καταλάβω γιατι λέτε ότι ήθελε να ξερεις καλα την ιστορία της Αμερικης για να καταλάβεις τι ειχε συμβει, θεωρώ οτι στο Γκετυσμπουργκ όλοι ξέρουμε τι έγινε, αλλά και να μην ξερει κανεις τι έγινε δεν επηρέαζαν καπως την εξελιξη της ταινίας. 

Για την ιστορία, καποιες Νοτιες πολιτείες με την εκλογή Λινκολν κυρηξαν την ανεξαρτησια τους απο τις ΗΠΑ και λίγες μέρες αργότερα ξεκίνησαν τις εχθροπραξίες, οι Βορειοι κρατουσαν γενικότερα μια αμυντική στάση ώσπου οι Νοτιοι αποφασισαν να εισβάλουν στο Βορρα, στις 3 κυριότερες μαχες του πολέμου με αποκορύφωμα το Γκετυσμπουργκ οι Νοτιοι ηττήθηκαν, κυριότερος λόγος της επιθέτικοτητας τους ηταν οτι ηταν σαφώς λιγότεροι πληθυσμιακά και στρατιωτικά απο τους Βορειους, δεν είχαν στόλο, με τον στολο των Βορειων να εχει αποκλείσει τα λιμάνια τους και την εξαγωγή των προιόντων τους που θα τους απέφεραν χρήματα για την αγορά οπλων, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να κερδίσου τον πολεμο εφαρμόζοντας επιθετική πολιτική, από τη στιγμη που δεν ειχαν καποια μεγαλοφυΐα για στρατηγό ήρθε και η αναμενόμενη ήττα τους. 

Σχετικά με την ταινια 8/10 απο μένα και οσκαρ στον Day-Lewis. 

Δημοσ.

το θέμα δεν είναι ότι είναι αργή, το θέμα είναι το ίδιο της το θέμα καθώς περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από τις ενέργειες για την υπογραφή του 13ου άρθρου  μέσα σε κοινοβούλια, αίθουσες συνεδριάσεων και δωμάτια...δλδ μηδενική σχεδόν δράση -δράση δεν εννοώ τρενάκια που φλέγονται και κουτουλάνε σε βουνά, πριν προλάβει να ζητήσει διευκρίνιση κανείς-.... δεν θα έπρεπε δλδ καν να την λένε Lincoln, 13th amendment θα ήταν πιο σωστός τίτλος και μόνο....

Και το χειρότερο είναι η υπεραπλούστευση των πάντων -'σοβαρός' Σπίλμπεργκ δυστυχώς- και η σχεδόν αγιοποίηση του Λίνκολν, τα οποία στοιχεία δεν σε κρατάνε μιας και δεν σε προκαλούν καθόλου να ασχοληθείς...

Πολύ, πάρα πολύ βαρετή ταινία με ένα θέμα το οποίο εδώ στην Ευρώπη πχ δεν γνωρίζω πόσο μπορεί να αγγίξει τον κόσμο...

btw, με τα δυο προαναφερθεντα αριστουργήματα δεν έχει παντελώς καμία σχέση σε κανένα μα κανένα τομέα...

Φιλε μου το θεμα της ταινιας ειναι ο lincoln καθως υπαρχει σε ολες τις σκηνες.Τωρα το πως θα μπορουσαν να την ονομασουν ειναι αλλο θεμα,το γιατι την ονομασαν lincoln ειναι αυτονοητο...

Οσο για τις αλλες 2 ταινιες,κι εγω τις θεωρω πολυ ανωτερες αλλα...περι ορεξεως...Ξερεις ποσα ατομα εκει εξω πιστευουν οτι το there will be blood ειναι μια ανουσια 3ωρη βαρετη μ@λ@κι@?

Καλως ή κακως,αυτη η ταινια απευθυνεται κυριως στα 300 μυρια αμερικανους τα οποια ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ τον lincoln.Διαφορετικα αντιλαμβανομαστε εμεις την ταινια,διαφορετικα αυτοι...

Btw,αμα νομιζεις οτι η ταινια αγιοποιει τον lincoln,δεν της εδωσες και πολυ προσοχη.Μονο αυτο δεν κανει καθως σε 3 σημεια τουλαχιστον ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ δειχνει τα ''σκοτεινα παιχνιδια'' που επαιζε ο lincoln με τα διαφορα lobbies.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...